Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Εκδήλωση στην Κόρινθο για τα Θρησκευτικά. Το Σχόλιο μας.

Λάβαμε την παρακάτω πρόσκληση:


Φυσικά και χαιρόμαστε με κάθε πρωτοβουλία προς την σωστή κατεύθυνση, αρκεί να γίνεται χωρίς σκοπιμότητα.

Όμως εδώ και ενάμιση χρόνο στην εκκλησία μας έχει συντελεστεί μία ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Η "Αγία και Μεγάλη" Σύνοδος της Κρήτης εξίσωσε τις αιρέσεις και τα "μυστήρια" τους και τους "ιερείς" τους με τα αντίστοιχα Ορθόδοξα.
Πλέον δεν έχουμε ΜΙΑ ΑΓΙΑ εκκλησία όπως λέμε στο "Πιστεύω" αλλά πολλές.

Την προδοσία αυτή, ΚΑΝΕΙΣ Ορθόδοξος επίσκοπος δεν τόλμησε δημόσια να την καταδικάσει (με εξαίρεση τον μητροπολίτη Ναυπάκτου που δεν υπέγραψε τις αποφάσεις της αλλά έκτοτε σιωπά).

το επίσημο Δελτίο Τύπου της Συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου (Νοέμβριος 2016).
Η εισήγηση του μητροπολίτη Σερρών για την (ψευδο)Σύνοδο έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΕΚΤΗ.

Και οι "χριστιανικοί" σύλλογοι
(πόσο μας εκνευρίζει αυτή η λέξη, να αντικαθιστάται το ορθόδοξοι με το "χριστιανικοί"),
"μούγκα" κι αυτοί ...

Πονάτε που στα παιδιά σας εξισώνεται ο Χριστός με τον Μωάμεθ, αλλά δεν πονάτε όταν αυτό το προσυπογράφουν οι Αρχιερείς σας. Σκύβετε και τους βάζετε μετάνοιες και τους καλοπιάνετε .. εκλιπαρώντας να ψελλίσουν μια προτασούλα για ένα σωρό δευτερεύονται θέματα.
Όταν οι ίδιοι οι πιστοί ΔΕΝ αντιδρούν (ή ακόμη χειρότερα, όταν παριστάνουν ότι αντιδρούν για ήσσονος σημασίας θέματα), ποιος θα προασπίσει την Ορθόδοξη αλήθεια;

Εμείς προειδοποιούμε, η Κόλαση έρχεται.

2 σχόλια:

GeorGRE είπε...

Δεν μπορώ να σβήσω μονοκονδυλιά όλο τον πνευματικό αγώνα των αδερφών μου που ΔΕΝ έχουν αποτειχιστεί. Δεν τους χαρίζω στον έξω απο'δω.
Υπάρχουν διάφορες "κλίμακες" αποτειχισμένων αδερφών. Άλλοι δεν χαιρετούν καν αδερφό που δεν αποτειχίστηκε για να μην μολυνθούν.
(σηκώθηκε και κάθησε απέναντι λόγω "πνευματικών μικροβίων") ή δεν παραδέχονται καμμία αγιοκατάταξη από το 1991 και μετά. Άλλοι είναι πιο διαλλακτικοί και ακούνε και καμμία ωφέλιμη ομιλία μη αποτειχισμένου γέροντα.
Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι υπάρχει πολύ κόσμος που μάχεται τον οικουμενισμό, απεχθάνεται και λυπάτε για τις άχρηστες ανεύθυνες και αντιπατερικές κινήσεις ιεραρχών, αλλά βρίσκεται εντός, βρίσκεται ένα σκαλί πριν την "έξοδο" τρόπον τινά.
Προτιμάει πατερικούς, παραδοσιακούς ιερείς που ορθοτομούν τον λόγο, στηλιτεύουν λόγια φιλομεταπατερικών αλλά προς το παρόν δεν κινήθηκαν εκτός.
Ποιός είμαι εγώ που θα στείλω στο πυρ τον άξιο αγωνιστή αδερφό μου επειδή μάχεται σε όλα τα επίπεδα αλλά δεν έχει αποτειχιστεί;
Γνωρίζω προσωπικά άξιους αδερφούς με Πίστη ζώσα, προσευχή που σπάει κόκαλα.
Τα λέω αυτά για να μην υπάρχει η γκρίνια "σιγά τι κάνεις. Τίποτα δεν μετράει εαν δεν αποτειχιστείς".

HeliasEnoh είπε...

"Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Ουδέν ωφελεί βίος ορθός δογμάτων διεστραμμένων» ξεκάθαρο και κατανοητό.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.