" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Κόντρα στα σχέδια της Νέας τάξης, κόντρα σε κράτος και παρακράτος, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟΨΕ η συγκέντρωση στα Προπύλαια.


Αρχική δημοσίευση:


ΕΚΤΑΚΤΟ - ΕΠΕΙΓΟΝ: 
Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ έβαλε τους αναρχικούς να αποτρέψουν την συγκέντρωση στα Προπύλαια για την Κάρτα του Πολίτη. ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ






ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Οι "γνωστοί-άγνωστοι", 
με την ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΛΥΨΗ της ΕΛ.ΑΣ., 
βρίσκονται από τις 12 μμ στα Προπύλαια, για να αποτρέψουν την σημερινή συγκέντρωση ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη (δείτε 2 σχετικές αναρτήσεις μας για την σημερινή προγραμματισμένη συγκέντρωση εδώ και εδώ).




Η αστυνομία όχι μόνον δεν τους απέτρεψε και δεν τους περιόρισε αλλά τους αφήνει ανεξέλεγκτους να καταλαμβάνουν όλα τα σημεία προσέγγισης του χώρου.


Μόλις ενημερωθήκαμε ότι έκλεισαν και τον σταθμό του μετρό (για να αποτρέψουν τον κόσμο να κατέβει στο συγκεκριμένο σταθμό).


ΑΥΤΗ είναι η "δημοκρατία" του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορούμαστε ότι η αστυνομία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε συγκεντρωμένους της πλ.Συντάγματος όπου ήταν σε εξέλιξη στις 2 μμ πατριωτικό συλλαλητήριο, (το οποίο ΕΠΙΣΗΣ επεδίωξαν να αποτρέψουν αναρχικοί καταλαμβάνοντας από νωρίς το πρωί το χώρο μπροστά στην εξέδρα του, επίσης με την απόλυτη ανοχή της ΕΛ.ΑΣ.)
να κατευθυνθούν προς τα Προπύλαια για να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση για την Κάρτα του Πολίτη.



Ενημέρωση 3:02 μμ:
Η συγκέντρωση ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη μεταφέρεται γωνία Πανεπιστημίου και Σίνα 



Ενημέρωση 3:30 μμ:
Η ΕΛ.ΑΣ. προκλητικά επιτρέπει στους ροπαλοφόρους και κρανοφόρους αναρχικούς να περιφέρονται, να πλησιάζουν και να απειλούν.
(ομάδα Ελλήνων Ορθοδόξων που επιχειρεί να μεταφερθεί από την πλ.Συντάγματος προς την εκδήλωση για την Κάρτα του Πολίτη, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να εμποδίζεται από την αστυνομία).
Η απολύτως νόμιμη συγκέντρωση με την αγαστή συνεργασία κράτους - παρακράτους, οδηγείται προς ματαίωση.



Η (άλλη) πατριωτική συγκέντρωση της πλ.Συντάγματος είναι σε εξέλιξη,
μόλις χαιρέτησε εκπρόσωπος (μοναχός) της Μονής Εσφιγμένου (μπορείτε να τη δείτε ζωντανά εδώ).


Ενημέρωση 4:10 μμ:
Στην επίσημη ιστοσελίδα των αναρχικών διαβάζουμε: 

"Περίπου 70 σύντροφοι και συντρόφισσες ξεκίνησαν από την πλατεία Εξαρχείων όπου υπήρχε καλεσμένη προσυγκέντρωση στις 11 και κατευθύνθηκαν συγκροτημένα προς τα Προπύλαια. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκεί περίπου 150+ σύντροφοι και συντρόφισσες. Οι μπάτσοι εχουν κλείσει με κλούβες την Ακαδημίας και την Πανεπιστημίου, γενικότερα όμως προς το παρόν δεν υπάρχει μεγάλη αστυνομική παρουσία ."
Οι ίδιοι παραδέχονται ότι όταν ξεκίνησαν ήταν μόλις 70 άτομα
σε προγραμματισμένη προσυγκέντρωση.

Ακόμη κι αν δεχθούμε τον αριθμό αυτό (συνήθως δηλώνουν διπλάσιους από ότι είναι),
αναμένουμε μερικές εξηγήσεις από την ΕΛ.ΑΣ.
Αδυνατεί να αποτρέψει 70 άτομα να μετακινηθούν ή και να συλληφθούν (όταν εδώ και μέρες έχουν προαναγγείλει τον σκοπό της παράνομης προσυγκέντρωσης) 

Όσο για το "γενικότερα όμως προς το παρόν δεν υπάρχει μεγάλη αστυνομική παρουσία ",
όταν οι ίδιοι οι αναρχικοί το ομολογούν,
τι έχει να απαντήσει η ΕΛ.ΑΣ.;;; 
Γιατί επέτρεψε την παράνομη αντισυγκέντρωση;
Δεν προστατεύεται από το Σύνταγμα το δικαίωμα των Ελλήνων Πολιτών να συγκεντρώνονται ελεύθερα;;;  Ποιοι επικεφαλείς της ΕΛ.ΑΣ. πήραν τις παραπάνω αποφάσεις;




Αναρχικοί = τα τσιράκια του συστήματος και της Νέας Τάξης

Όπως ξεκάθαρα μπορείτε να δείτε εδώ, το παρακράτος, μια μειοψηφία, μια μικρή ομάδα αναρχικών, έδωσε την αφορμή στο κράτος  να ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ την συγκέντρωση ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη. Τελείως ανενόχλητοι οι αναρχικοί "αλώνιζαν":








Η αστυνομία όπως γράψαμε και πιο πάνω, απέκλειε με κλούβες δρόμους για να αποτρέψει τους Έλληνες Ορθοδόξους πιστούς να πλησιάσουν στο χώρο.

Από αρκετά πρόσωπα επιβεβαιώσαμε  ότι η αστυνομία διέδιδε 
  • σε όσους πιστούς ήταν στο Προπύλαια να ΜΗΝ πάνε προς το Σύνταγμα γιατί τάχα υπάρχουν εκεί αναρχικοί (!) και τους προέτρεπε να φύγουν γιατί η συγκέντρωση ακυρώθηκε, και αντίστοιχα 
  • σε όσους ήταν στο Σύνταγμα ομοίως έλεγε να ΜΗΝ κινηθούν προς τα Προπύλαια και ότι η συγκέντρωση ακυρώθηκε λόγω των αναρχικών. 

Ήθελαν λοιπόν με κάθε τρόπο να αποχωρίσουν οι πιστοί.



Ενημέρωση 5:05 μμ:
Κόντρα στις επιδιώξεις της Νέας τάξης, η συγκέντρωση ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, 
5 μμ, κανονικά στα Προπύλαια.



Ενημέρωση 7:50 μμ:
Μετά την συγκέντρωση που ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 2 ώρες μετά (εύγε σε όσους ΔΕΝ αποχώρησαν), ακολούθησε ΠΟΡΕΙΑ προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.


Πρώτες Φωτογραφίες (από εδώ):





Φωτογραφίες από εδώ:



Οι φωτογράφοι μεγάλων δημοσιογραφικών site εσκεμμένα φωτογράφιζαν γιαγιούλες και ηλικιωμένους. Αφού δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την συγκέντρωση, αξιοποίησαν την ευκαιρία να την απαξιώσουν (το βίντεο από εδώ). 
https://youtu.be/ENK9P5lbbTc


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

10 σχόλια:

ΒΑΣΙΛΕΙΑ είπε...

Δεν ηταν 70ατομα.τους ειδα περιπου 20 ατομα με ροπαλα και δυο με τρεις ανδρες να φορανε κρανος μηχανης και να δινουν οδηγιες.πραγματι η αστυνομια γνωριζε οτι υπηρχαν εκει οι μπαχαλακηδες του συριζα.οσο για το συνταγμα δεν υπηρχαν οι παμμακεδονικες ενωσεις ουτε συλογοι μονο η συριζαια μπικακου και ενας ηλικιωμενος ιερεας.δεν υπαρχει κινημα αδιεξοδο ηταν στημενο απο τον συριζα για να αποδομησουν προφανως την διαμαρτυρια για την καρτα του πολιτη.πρεπει να ξαναγινει η διαδηλωση.εφυγε ο κοσμος.εξ αλλου κλουβες της αστυνομιας ειχαν κλειση τους δρομους.επισης να πω πως οι μπαχαλακηδες ειναι μικρα παιδια αγορια κοριτσια και πολυ φανατισμενοι και ποτισμενοι με πολλα ψεμματα.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ είπε...

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.

Παναγιώτης Ιγνατιάδης είπε...

Ας ξανά γίνει η συγκέντρωση.. Ο κόσμος έφυγε.. Πέρασα δίπλα από τους αναρχικούς και μου είπαν δεν υπάρχει θεός.. Μέσα στο τρένο και στο μετρό είχε πολύ κόσμο που έλεγε ότι έφυγαν γιατί δεν έγινε η συγκέντρωση.. Ας ξανά γίνει

Σταύρος Τ. είπε...

Καταρχήν το καλό νέο είναι ότι η συγκεντρωση εγινε, με 600-700 ατομα περιπου κι ενω αρκετοι εφυγαν λογω των επεισοδιων

Παμε τωρα στα ασχημα και τα περιεργα :
1) Ο κοσμος θα ητανε πολυ περισσοτερος, αν δεν υπηρχε η σιωπη των Επισκοπων, νεου και παλαιού. Για την κατασταση στους ΓΟΧ, ειχα σχολιασει εδω
http://opaidagogos.blogspot.gr/2018/05/13-2018-3.html#comment-form

2) Ειχαμε ενημερωσει πριν 10 ημερες το ΔΙΕΞΟΔΟΣ για τα προβληματα που θα δημιουργουσε η παραλληλη συγκεντρωση.
Την συγκεντρωση ΕΛΚΙΣ την ειδαμε σε blog στις 16/04 (ίσως να ειχε ανακοινωθει και νωριτερα), ενω του ΔΙΕΞΟΔΟΣ στα τελη Απριλίου κι απλά ανέφερε ότι προετοιμάζοτανε από νωρίτερα
Πριν 3 ημερες συναντησα ΣΤΕΛΕΧΟΣ του ΕΛΚΙΣ να μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια για την συγκεντρωση ΚτΠ 13/05 στα Προπυλαια και δεν ειχε ιδεα για παραλληλη συγκεντρωση στο Συνταγμα του ΔΙΕΞΟΔΟΣ....
Την ξαναειδα σημερα στην συγκεντρωση και μου ειπε οτι η κα Μπιτακου διαδιδει ΨΕΥΔΩΣ οτι συνεννοηθηκε με τον προεδρο του ΕΛΚΙΣ κ. Δασκαλακη κι οτι το ΕΛΚΙΣ θα παρευρεθει μαζι τους στο Συνταγμα και οχι στα Προπύλαια. Το στελεχος αυτο μου ειπε κατηγορηματικα ότι ητανε ψέμματα κι εγινε για να τραβηξουνε τον κοσμο προς τα εκει
Κανοντας πριν λιγο ερευνα στο ιντερνετ, βλεπω σε τρια sites :
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=974410&h1=true#commentForm
https://thecaller.gr/ellada/asfyxia-sto-kentro-tis-athinas-logo-sygkentroseon/
http://www.lakonikostypos.gr/epikairothta/item/134550-me-lakoniki-stiriksi-kai-symmetoxi-panethniko-syllalitirio-sto-syntagma

να ανακοινωνεται το εξης :
"Λίγους μήνες μετά από τις μεγάλες συγκεντρώσεις για το «Μακεδονικό» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μια σειρά από οργανώσεις και φορείς προχωρούν -όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους- σε πανεθνικό συλλαλητήριο αυτήν την Κυριακή 13 Μαΐου και ώρα 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.
........
Το Πανεθνικό συλλαλητήριο στηρίζουν:
....
ΕΛΚΙΣ

3) Ακόμα πιο περίεργο ειναι που οι μπαχαλακηδες του συστηματος λεγανε στον κοσμο να φυγει και να παει στο Συνταγμα !!!
Δηλαδη δεν ητανε για αυτους (τους φασιστες ταχα antifa) φασιστικη η συγκεντρωση στο Συνταγμα ;;;
Το ιδιο λεγανε κι οι αστυνομικοι στον κοσμο...

4) Ενδιαφέρον είναι και το σχετικο άρθρο της κα Σουφλή, το οποίο φαίνεται εδώ
https://attikanea.blogspot.gr/2018/05/13-2018.html

Αναμένουμε εξηγήσεις

Σταύρος Τ. είπε...

Δύο διαφορετικά ατομα μου ειπανε οτι μπαχαλακηδες κι αστυνομια τους στελνανε Συνταγμα (εγω πηγα καθυστερημενα στην συγκεντρωση)
Και βλεπω το ιδιο λεει επωνυμως κι αλλος αδελφος στο site της κυρίας Σουφλή

Evangelos Mourelatos
13 Μαΐου 2018 - 7:53 μ.μ.

Sorry αλλά οι χαρακτηρισμοί είναι λόγω του βρασμού ψυχής. Πάμε πάλι:
1) Υοπήρχαν ΔΥΟ (2) ΑΝΤΙΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ. Η μία της Ινδουίστριας κυρίας Μπιτάκου (άποψή μου - θρησκευτικός χαρακτηρισμός - απαγορεύεται ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ για τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς). Σάπισαν στο ξύλο οι αναρχικοί γριούλα στα Προπύλαια 3 παρά κάτι. Μάζεψα κάποιες κυρίες και πήγα προς Σύνταγμα διότι οι μπάτσοι (επίσης μιληξμένοι) μας είπαν ότι δεν μπορούμε να διαδηλώσουμε Προπύλαια και έστελναν όλους μας Σύνταγμα. Κάποιοι ευτυχώς οι περισσότεροι επέμεναν. Εγώ το ΒΟΥΡΛΟ (αυτοχαρακτηρισμός) πήγα Σύνταγμα όπου μετρικοί γνωστοί μου παραπλανημένμοι από τους μπάτσους μαζί με μερικούς της εν λόγω μαντάμ (κυρία Γαλλιστί) παρακολουθούσαν ΜΙΑ ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΗ συγκέντρωση με έναν Άγγλο ΜΑΣΩΝΟ (άποψή μου - θρησκευτικός μη διωκόμενος χαρακτηρισμός) και την μαντάμ μαζί με άλλους πλανημένους να λένε περί παντός επιστητού πλην ταυτοτήτων. Ευτυχώς οι ανάρχες έφυγαν και η συγκέντρωση στα Προπύλαια έγινε. Με ελάχιστη όμως δημοσιογραφική κάλυψη, όπως ακριβώς ήθελαν οι διοργανωτές των 2 ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ: Η Μπιτάκου και ο Σόρος των αναρχικών... Συμπεράσματα δικά σας..

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Μιλάμε για απίστευτη κρατική προβοκάτσια και γκακστερισμο, που όμως σαν λάσπη, τούς γύρισε στη μούρη.
Ρόμπα γίνανε οι αντιχριστοι εθνομηδενιστες!

Σταύρος Τ. είπε...

Αν το ΕΛΚΙΣ ειχε συμφωνησει να ακυρωσει την συγκέντρωσή του στα Προπυλαια (σύμφωνα με κα Μπιτάκου), όπου την κανει παντοτε, και να παει Συνταγμα, δεν θα μοιραζε 3 μερες πριν φυλλαδια για Προπυλαια...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Για να ακριβολογούμε, οι του ΔΙΕΞΟΔΟΣ δεν μας απάντησαν ότι θα ακυρώσει την συγκέντρωση του το ΕΛΚΙΣ αλλά ότι θα πάνε (οι του ΕΛΚΙΣ) και από εκεί (θα πάνε και στο Σύνταγμα δηλαδή - άφησαν να νοηθεί, με τέτοια απάντηση αντιληφθήκαμε ότι και οι του ΔΙΕΞΟΔΟΣ "τα μασούσαν").
Δεν μίλησαν για ακύρωση της συγκέντρωσης του ΕΛΚΙΣ

Σταύρος Τ. είπε...

Δεν γινοτανε αυτο αδελφοι, καθως η συγκεντρωση του ΕΛΚΙΣ ξεκινουσε μια ωρα αργοτερα κι αρχικα ητανε προγραμματισμενο να μιλησουνε 30 άτομα, ασχετα αν λογω των επεισοδιων και της καθυστερησης μιλησαν λιγοτεροι
Πιο πανω διαβαζω τη σχολιαστρια Βασιλεια να λεει οτι δεν ητανε ουτε καν οι παμμακεδονικες ενωσεις στο Συνταγμα, παρα μονο η κα Μπιτακου κι ενας ηλικιωμενος Ιερεας
Συμφωνει δηλαδη με την καταγγελια από "Evangelos Mourelatos" στο blog Αττικα Νεα, που ειναι παραπανω

Τί εννοείτε λεγοντας "ΚΑΙ οι του ΔΙΕΞΟΔΟΣ "τα μασούσαν" ;;
εγω δεν βλεπω ψεμματα κι ασυναρτησιες απο καποιον αλλο

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ:
" ... ότι οι του ΔΙΕΞΟΔΟΣ "τα μασούσαν""

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.