Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Μήνυμα βορειοηπειρώτη δασκάλου, στην συγκέντρωση για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας, ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Πέρασε τα μπλόκα καὶ ἦρθε ἀπὸ τοὺς Ἁγίους Σαράντα ὁ πατριώτης δάσκαλος Βασίλειος Καλυβᾶς, ποὺ τὸν ἔθεσα ἐδῶ καὶ 5χρόνια σὲ ἀργία οἱ Ἀλβανία


Αδέλφια της Μεγάλης Ελλάδος 
καλημέρα σας απο τους Αγίους Σαράντα, της Βορείου Ηπείρου. Η Βόρειος Ηπειρος και η Μακεδονία μας είναι, ήταν και θα παραμείνει Ελληνική εις χιλιάδες χρόνια, εις αιώνας των αιώνων. 
Σας το λέω εγω, ο Βασίλης ο Καλυβας ο δάσκαλος ο άνεργος από τους Αλβανούς, εδω και 5 χρόνια. ‘
Αλλα σήμερα αντιμετώπισα και ένα άλλο μεγάλο έγκλημα. Διέσχισα ώρες ολόκληρες, για να φτάσω στην Κορυτσά την Ελληνική, εκει έχω τον πεθερό μου, παρέμεινα χθές το βράδυ και με είπε: Η ώρα σου καλή γιέ μου, νά τους πεις, και ένας Έλληνας να μείνει η Ελλάδα θα είναι πάντα Ελληνική.
Μη ξεχνάτε εαν εμείς είμαστε διασπασμένοι στη Βόρειο Ηπειρό είναι το σαράκι του Ελληνα, αλλά είμαστε Ελληνες σας αγαπάμε, να μας αγαπάει πιο πολύ η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ο προδότης…

πηγή κειμένου


Το βίντεο μπορείτε να δείτε και εδώ, https://youtu.be/PRsc-pUVbYk
μετά το 9ο λεπτό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΣΦΕΒΑ, της (κάποτς) νεολαιας του αγωνιστή μητροπολίτης Δρυϊουπόλεως Πωηωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανού, για τα επεισόδια στο Πισοδέρι:


ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Με σφιγμένη καρδιά ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη τα μέλη της ΣΦΕΒΑ μαζί με τα υπόλοιπα Χριστιανικά Σωματεία της πόλης για τις Πρέσπες την Κυριακή 17 Ιουνίου, το πρωί, για την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάπτυστη συμφωνία που θα υπέγραφε η ελληνική(;) κυβέρνηση. Πώς να το ανεχθείς εξάλλου; Στην εσχατιά της Ελληνικής επικράτειας σε ένα όμορφο χωριό. αλλά....
με βαρύ ιστορικό συμβολισμό από την προσπάθεια εμπλοκής των σλαβόφωνων κατοίκων της Μακεδονίας στην κομμουνιστική ανταρσία του 1946-1949, μία δράκα απάτριδων εθνομηδενιστών υπέγραφε την ΠΑΡΑΔΟΣΗ του ΟΝΟΜΑΤΟΣ και της ΙΣΤΟΡΙΑΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Κατ’ εντολή των ξένων αφεντικών τους, σε καιρό ειρήνης χωρίς να έχουμε ηττηθεί στρατιωτικά, αποδεχόμαστε εμείς οι ίδιοι, συγκληρονόμους της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού της Μακεδονίας, τους απογόνους των κομιτατζήδων! Η ελληνική κυβέρνηση υπογράφει περιφρονώντας ευθέως τη θέληση του λαού, προσβάλλοντας την ιστορία μας και σκυλεύοντας την μνήμη των ηρώων μας.



Ωστόσο με το που φθάσαμε από τις 9 πμ στο χωριό Πισοδέρι (που είχε ορισθεί ως το απώτερο σημείο όπου θα μπορούσαμε να εκκλησιασθούμε πριν από τα αστυνομικά μπλόκα) είχαμε τον πρώτο συγκλονισμό! Επρόκειτο για ένα από τα χωριά σύμβολα του Μακεδονικού Αγώνα. Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής ήταν η ίδια εκκλησία όπου από τον Μακεδονομάχο μάρτυρα, Παπά Σταύρο Τσάμη με καταγωγή από τη Μοσχόπολη της Βορείου Ηπείρου, ετάφη η κεφαλή του ήρωα Παύλου Μελά μετά το θάνατό του στα Κορέστεια. Ηταν το πρώτο μήνυμα αντίστασης και αγώνα! Τη σκυτάλη πήραν οι νεολαίες των χριστιανικών αδελφοτήτων που με νεανική ορμή και ενθουσιασμό ξεκίνησαν τα εμβατήρια για τη Μακεδονία, δηλώνοντας ότι για τον Ελληνα το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. Η συνέχεια ήταν καταιγιστική ! Μπορεί η κεντρική εκδήλωση να ήταν στη Βίγλα 3 χλμ πιο πριν, αλλά πολύς κόσμος θεωρώντας από άγνοια της γεωγραφίας της περιοχής ότι η συμφωνία υπογράφεται σε λίγη απόσταση από τα αστυνομικά μπλόκα (ενώ στην πραγματικότητα η απόσταση είναι 35 χλμ δηλαδή πάνω από 10 ώρες πεζοπορία) κατευθύνθηκαν προς τα μπλόκα προσπαθώντας να τα διασπάσουν.



Οι μάχες που ξέσπασαν με την αλόγιστη χρήση βίας εκ μέρους της αστυνομίας σηματοδότησαν την πρώτη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του Ελληνισμού στην επαίσχυντη συμφωνία! Αμούστακα παλληκάρια μαζί με σεβάσμιους γέροντες, νεαρά ζευγάρια, έφεδροι του ελληνικού στρατού με τις οικογένειές τους, νέες κοπέλες, μαζί με ηλικιωμένες που προφανώς δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ ΜΑΤ, στάθηκαν μπροστά τους και παρά την βάρβαρη χρήση χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία και την σκληρότητα που επέδειξαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην πλαγιά πάνω από το χωριό παρέμειναν χαμογελαστοί με τα πρόσωπα καλυμμένα από τη σκόνη των χημικών και παρά το κάψιμο δεν σταμάτησαν να τραγουδούν για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Είδαμε τα παλληκάρια από την Κύπρο, τους νέους της ΠΕΟΦ, μαζί με άκαπνα σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις μέλη των χριστιανικών αδελφοτήτων να ανεβαίνουν τρέχοντας πλαγιά με κλίση 70% για να συνδράμουν τους διαδηλωτές που τους πετούσε η αστυνομία από το πάνω μονοπάτι. Είδαμε σεβάσμιους κληρικούς αλλά και μοναχές από τη Νάουσα τη Σιάτιστα και τη Φλώρινα να γονατίζουν προσευχητικά μπροστά στα μπλόκα προσπαθώντας με μανδήλι στο ένα χέρι να προφυλαχθοῦν από τα χημικά και με το άλλο σηκώνοντας ψηλά την ελληνική σημαία. Είδαμε κόσμο από όλη τη Μακεδονία αλλά και από την Ήπειρο τη Θεσσαλία, μέχρι και τη Θράκη να καταφτάνει μέχρι το απόγευμα που οι περισσότεροι αποχωρούσαν. Είδαμε (γιατί είναι αλήθεια αυτό και πρέπει να το ομολογούμε και να μην τα ισοπεδώνουμε όλα) και αρκετά νέα παιδιά από τα ΜΑΤ να έχουν κοκκινίσει μέσα από τα κράνη τους, σκασμένα από τις εντολές που τους έδωσαν, να έχουν βουρκώσει, να ζητούν και να παίρνουν την ευλογία των ιερέων και να τραγουδούν μαζί μας το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ!

Υπέγραψε λοιπόν η ΕΛΛΑΔΑ;
ΟΧΙ,μυριάδες φορές ΟΧΙ!

Ψηλά το κεφάλι αδέλφια! Δεν υπέγραψε η Ελλάδα την Κυριακή!

Η Ελλάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου και του Αριστοτέλη, η Ελλάδα της Μακεδονικής δυναστείας του Βυζαντίου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, η Ελλάδα της Αραπίτσας του Λιτοχώρου , του Εμμ. Παππά και του Καρατάσου, η Ελλάδα του Παύλου Μελά, του Τέλλου Άγρα, του καπετάν Κώττα, του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Κορυτσάς Φωτίου και αναρίθμητων άλλων ηρώων και μαρτύρων που δώσαν το αίμα τους για την σωτηρία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,

ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!

Η Αγία Γραφή μας παραγγέλει! “Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σοῦ!”

Το άδικο και το ψέμμα δεν μπορούν να επιβιώσουν! Η αλήθεια και το δίκαιο θα θριαμβεύσουν τελικά και οι σύγχρονοι εφιάλτες θα γραφτούν στις μάυρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ =ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΑΔΑ =ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα - ΣΦΕΒΑ
Διαβάστε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.