Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

"Πήραν την Πόλη" .... - Κι εσύ;;; (προβληματισμοί με αφορμή την 11η Γυμνή ποδηλατοδρομία στην Θεσσαλονίκη)

Είδηση 1η: 11η Γυμνή Ποδηλατοδρομία στην Θεσσαλονίκη

Παρασκευή 8/6/2018.
Στην Θεσσαλονίκη, την "πόλη του Αγίου Δημητρίου ...", πραγματοποιήθηκε η 11η ΓΥΜΝΗ ποδηλατοδρομία.


Απολύτως ΚΑΜΙΑ αντίδραση.

Όχι ότι θα άλλαζε κάτι αν τα 20-30 "ορθόδοξα σωματεία" της πόλης έκαναν κάποια αγρυπνία ("μέχρι τις 1πμ"! μην κουραστούμε) και κυρίως με την "ευλογία του Παναγιοτάτου μητροπολίτη κ.κ. Ανθίμου" ο οποίος λυσσαλέα εκδιώκει αντι-οικουμενιστές ιερωμένους (πρώην στελέχη και στυλοβάτες των ορθοδόξων αυτών σωματείων).  Το σύστημα όταν βλέπει ότι αυξάνει η λαϊκή οργή, οργανώνει το ίδιο τις "αντιδράσεις" για να την ελέγχει.

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ την "πόλη του Αγίου Δημητρίου" :




Είδηση 2η: Συνεδρίασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της "Εκκλησίας της Ελλάδος". ΚΑΜΙΑ αναφορά στο Σκοπιανό!

Διαβάζουμε:
"Συνήλθε από την Τετάρτη 6 έως και σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουνίου, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Ιούνιο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. 
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος εύχονται στους μαθητές και στις μαθήτριες που διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις να έχουν την ευλογία του Θεού και καλή επιτυχία σε αυτήν την ιστορική στιγμή της ζωής τους, η οποία ανοίγει προοπτικές για το μέλλον τους.
Κατά τις Συνεδρίες αυτής η Δ.Ι.Σ.:Ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων», Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, περί του έργου, της πορείας και της προοπτικής του Κέντρου. (το είδαμε εδώ)"
Στην απόφαση της λοιπόν η ΔΙΣ, εύχεται στους υποψηφίους των πανελλαδικών Καλή επιτυχία!!
Δείχνει το ενδιαφέρον τους για τους "μετανάστες- οικονομικούς πρόσφυγες".

Απολύτως ΚΑΜΙΑ αναφορά στα συλλαλητήρια και στις επερχόμενες εξελίξεις για το Σκοπιανό.

Στις μέρες μας είναι ίσως πιο εύκολο να γίνεις (να σε κάνουν) βουλευτής, παρά δεσπότης. Ως δεσπότης ελέγχεις καλύτερα τα "πρόβατα" και παραμένεις στο θρόνο σου ισόβια! Τέλεια !!!




Είδηση 3η: Η ΝΔ στέλνει πολυπληθή αντιπροσωπεία στο Athens Pride.

"Όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η NΔ για δεύτερη συνεχή χρονιά θα είναι παρούσα στο Αthens Pride ενώνοντας τη φωνή της με όσους αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων που υφίστανται τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσδιορισμού ή του φύλου τους.

Τη ΝΔ θα εκπροσωπήσουν μεταξύ άλλων ο γραμματέας του κόμματος και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, η πρώην βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, Κωνσταντίνος Ζούλας, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη, ο γραμματέας κοινωνικών δικτύων και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων Γιώργος Σταμάτης, η αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου Τύπου Κύρα Κάπη και ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Ευτύχης Βαρδουλάκης." (την είδηση είδαμε εδώ)

ΜΠΡΑΒΟ στην ΝΔ!!!
Ψήφιζε την ηλίθιε που δικαιολογείσαι ότι τάχα είναι "της εκκλησίας"!



Είδηση 4η: ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΕ από την ΝΔ ο Δήμαρχος Άργους που τόλμησε να κατηγορήσει τον Μπουτάρη για τις δηλώσεις του.

"Για τη διαγραφή του δημάρχου Άργους Δημήτρη Καμπόσου από τη Νέα Δημοκρατία μετά τα όσα είπε για τον Γιάννη Μπουτάρη, τοποθετήθηκε με ανάρτηση του στο twitter, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. 
"Ο κ. Καμπόσος διεγράφη για τα απαράδεκτα και ρατσιστικά σχόλιά του. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα ανεχτώ μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας", τονίζει στην ανάρτηση του ο κ. Μητσοτάκης."
(το παραπάνω Tweet πρέπει να έγραψε από την Λέσχη Bilderberg, όπου συμμετέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντα "κεκλεισμένων των θυρών", δείτε εδώ και εδώ)



Και φυσικά αμέσως σπεύδουν και τα "σκυλάκια" να επαινέσουν την πράξη μπας και γλείψουν κι αυτοί κανένα Εβραϊκό "κοκκαλάκι":

"Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο αντισημιτικό παραλήρημα του κ.Καμπόσου ανέφερε πως ο αντισημιτισμός πρέπει να ξεριζωθεί από την Ελλάδα και πως γι’ αυτό ο ίδιος δεν σηκώνει κουβέντα. 
«Το Ισραήλ είναι κρίσιμος σημαντικός και πολύτιμος σύμμαχος για την Ελλάδα. Τέτοια σχόλια πλήττουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Εγώ θαυμάζω τους εβραίους για τον πατριωτισμό τους και για το πώς σέβονται ο ένας τον άλλον για το πώς σέβονται το κράτος τους.
Πρέπει να ξεριζώσουμε από την Ελλάδα τον αντισημιτισμό. Τέλεια και παύλα και δε σηκώνω κουβέντα σε αυτό»" (πηγή)


Επίλογος:
Κι επειδή όσες ειδήσεις κι αν σου γράψουμε, θα παραμένεις ο ελεεινός αξιολύπητος "ραγιάς"

πάρε και μια είδηση που αναπόφευκτα θα σε ενδιαφέρει,  αναγκαστικά:

Αυξάνονται τα διόδια στην Εγνατία Οδό από το 2019από την 1η Ιανουαρίου 2019 (και αφότου προηγουμένως η νέα τιμολογιακή πολιτική εγκριθεί από την DG Move) τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου θα αυξηθούν από 0,03 ευρώ (με ΦΠΑ) σε 0,05 ευρώ (με ΦΠΑ), ανά χιλιόμετρο, για την κατηγορία των οχημάτων 2 (με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος μέχρι 2,70 μ. - Ι.Χ.).
Διπλασιασμός του κόστους των διοδίων λοιπόν!
Αυτό θα το καταλάβεις!

Τα υπόλοιπα, θα τα βιώσεις ...
έρχονται οι 10 πληγές του Φαραώ, σε βεβαιώνουμε,  πολύ σύντομα.



Προς το παρόν δες μία ακόμη φωτογραφία 14χρονης Ευρωπαίας, που "βίωσε" την διαπολιτισμικότητα" από τους "πρόσφυγες". 
Δυστυχώς δεν ζει για να σας περιγράψει την εμπειρία της... :

Μην σου φαίνεται μακρυά η Γερμανία. Αύριο μπορεί να είναι η ΚΟΡΗ ΣΟΥ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


ΥΓ.1.  Στην χθεσινή μας ανάρτηση γράψαμε:
Η Βουλή θα ντυθεί το Σάββατο στα χρώματα του gay pride.  Και τώρα; Τι κάνουμε;;;




ΥΓ.2.  Αναζητώντας παλαιότερες αντιδράσεις για την "Γυμνή ποδηλατοδρομία" στην πόλη της Θεσσαλονίκης, διαβάσαμε:


ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ???
(αντιδράσεις στην 1η Γυμνή ποδηλατοδρομία, Ιούνιος 2008! 10 χρόνια πριν!  οι ελάχιστες αυτές αντιδράσεις σταμάτησαν, και πλέον παρελαύνουν κι αυτοί ανεξέλεγκτοι ...)

Η (αυτο) γελοιποίηση της ΕΛ.ΑΣ. μέσα από την 3η γυμνή ποδηλατοδρομία
(2 χρόνια μετά, Ιούνιος 2010)

11 σχόλια:

The Cave Dweller είπε...


Ρε παιδιά το θέμα δεν είναι μόνο η ποδηλατοδρομία.

Το θέμα είναι ότι οι "δεσποινίδες" και οι "κυρίες" (βαπτισμένες κατά τα άλλα κατά τον ορθόδοξο τύπο) κυκλοφορούν στο δρόμο όχι ημίγυμνες (όπως κάποτε) αλλά κατά 90% (και λίγο λέω) γυμνές.



Unknown είπε...

μια ολοκληρη Θεσαλλονικη με διπλα το Αγιον ορος τα μονασηρια στην πολη του αγιου Δημητριου και να μην υπαρχει αντιδραση θα πεσει φωτια να μας καψει να δω ποτε θα ξεσηκωθουμε

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

συμπληρώνουμε Αλέξη
(εκτός από τους "Αγιορείτες" και τους μισθωτούς παπάδες) :

... και ένα σωρό "αποτειχισμένοι" πατέρες που παριστάνουν ότι δεν βλέπουν, ότι δεν ακούν τις φωνές του πούστηδων να παρελαύνουν.

Η "επανάσταση" και η "ορθοδοξία" περιορίζεται στην "αίθουσα"όπου γίνονται τα κηρύγματα ή στο παρεκκλήσιο όπου δεν μνημονεύεται ο δεσπότης.
Τι μας νοιάζει τι γίνεται παραπέρα...
Κι αν επιμείνεις και ρωτήσεις τους ιερείς γιατί δεν ξεσηκώνουν τον κόσμο, κάποιοι απαντούν: "Δεν έχει διάθεση ο κόσμος" ...
και δεν αναλογίζονται τις ευθύνες τους γιατί οι πιστοί τους είναι αδιάφοροι...

Ένας π.Αυγουστίνος ξεσήκωνε τους αμέριμνους χωρικούς από τα χωριά της Φλώρινας και οι σημερινοί ορθόδοξοι "ομολογητές" από τον πολύ "αγώνα" και τα πολλά "άρθρα" δεν βγαίνουν στον δρόμο. Τα σχόλια που πληκτρολογούμε από τον καναπέ είναι πιο σημαντικά.
Εμείς προειδοποιήσαμε: ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΑΥΤΟ. Θα πέσει τσεκούρι και λάβα. Μπορεί τώρα να παριστάνουν ότι δεν ακούν τις φωνές των πούστηδων αλλά σύντομα θα ακούν τις φωνές των δικών τους παιδιών να τσιρίζουν από τον πόνο. ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Unknown είπε...

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ π.Κλεομἐνη και π.Μωυσἠ εκ Πρεβἐζης
https://rutube.ru/video/bf0bf5cd3ef68647967063416fc901a7/?pl_id=1793013&pl_type=user

Λωρίτου Ελένη είπε...

Τί είναι αυτά που λές βρέ παιδαγωγέ ! Για ποιούς αποτειχισμένους μέσα σε εισαγωγικά μιλάς; Μήν δανίζεσαι την ρητορική κάποιων που έχουν πέσει στό αμάρτημα της εμπάθειας και της συκοφαντίας . Ασφαλώς αναφέρεσαι στον π.Θεόδωρο . Τώρα την κολοκυθιά θα παίξουμε ; και γιατί δεν κάνεις εσύ απο το ιστολόγιό σου μία καμπάνια αντίδρασης , που είσαι και αποτειχισμένος χωρίς εισαγωγικά , καί νά ξεσηκώσεις τον κόσμο και νά κάνετε μία δική σας αντίδραση , μιμούμενοι τον π. Κλεομένη και αυτό θέλετε νά τό κάνουν οι άλλοι ;Ο π. Θεόδωρος έκανε κάτι μία δύο φορές . Αναφέρεστε στον π. Θεόδωρο λές και είναι ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής . Όποιος θέλει και μπορεί νά γίνει άγιος Μάξιμος ιδού στάδιον λαμπρόν , μήπως κανείς τον εμπόδισε ; Είπε ο π. Θσόδωδος οτι είναι ο άγιος Μάξιμος ; Τί παραλογισμοί είναι αυτοί ; Κατηγορείτε τον π. Θεόδωδο για εφησυχασμό και ακαδημαικότητα ; Μή χειρότερα ! Έχετε χάσει κάθε μέτρο !

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

κ.Λωρίτου
σταματήστε το παραλήρημα

Δεν αναφερόμαστε σε κάποιον ιερέα συγκεκριμένα αλλά σε ΟΛΟΥΣ.
Το ξαναγράφουμε: Σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως.

Δεν χρειάζεται να τους ονομάσουμε, στην ανάρτηση μας (πάνω δεξιά) με όλα τα ονόματα των αποτειχισμένων στην Ελλάδα, μπορείτε να τα δείτε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς "Ματθίας33"
ευχαριστούμε
θα αναδείξουμε τα θλιβερά γεγονότα σε λίγη ώρα.

Λωρίτου Ελένη είπε...

Τί ασυναρτησίες είναι αυτές παιδαγωγέ ; Δηλαδή άν ο π. Θεόδωρος ήταν της "ακριβείας" οι γγμνιστές και οι ομοφυλόφιλοι θα τον φοβόταν περισσότερο ;

Γιατί δεν απαιτούν οι πάντες από τους επισκόπους νά αφορίσουν όλους τους βουλευτές εκτός εκείνων που δεν υπέγραψαν τά νομοσχέδια ; Γιατί οι δικαστές δεν ενάγουν σε δίκες αυτούς που εξσυτελίζουν τά εθνικά σγμβολα , όπως η Ακρόπολή και η Βουλή ;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

κ.Λωρίτου
Ξαναδιαβάστε το σχόλιο - απάντηση μας.

Μην ξαναγράψετε για τον π.Θεόδωρο. Εσείς τον έχετε στο μυαλό, όχι εμείς.

Λωρίτου Ελένη είπε...

Δηλαδή παιδαγωγέ σε ποιόν αποτειχισμένο αναφέρεσαι ; Στόν π. Τζιούρα , στον π. Μωυσή σε ποιόν ; Όταν αναφέρεσαι σε αποτειχισμένους που περιορίζονται στις ακαδημαικές ομιλίες τους τον π Θεόδωρο φωτογραφίζεις . Και τον κατηγορείς για εφησυχασμό ! Τώρα όσον αφορά τα " μαγαζάκια " ναι! κάποιοι αποτειχισμένοι έχουν στήσει μαγαζάκια , και δεν τους ενδιαφέρει η αναζήτηση της Αλήθειας , παρά μόνο η εσωτερική κατανάλωση της πελατείας , μόνο που αυτοί δεν είναι ο π. Θεόδωρος .

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

κ.Λωρίτου τι πρέπει να κάνουμε;
Άλλα γράφουμε άλλα διαβάζετε.
Και επιμένετε. Έλεος δηλαδή.

ΓΡΑΨΑΜΕ:
Η "επανάσταση" και η "ορθοδοξία" περιορίζεται στην "αίθουσα"όπου γίνονται τα κηρύγματα ή στο παρεκκλήσιο όπου δεν μνημονεύεται ο δεσπότης.


Που διαβάσατε το ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ομιλίες;
Πουθενά.
Σοβαρευθείτε λοιπόν και μην συνεχίζετε να εκτίθεστε.

Τελείως τυχαία μάλιστα τονίσαμε την παρουσία του π.Θ.Ζ πριν ακριβώς 5 ημέρες στην συγκέντρωση στο Λαγκαδά.
https://opaidagogos.blogspot.com/2018/06/blog-post_7.html


Στους ιερείς που φέρουν ευθύνη συμπεριλαμβάνονται ΟΛΟΙ.
Αναγκαζόμαστε να τους αναφέρουμε ονομαστικά γιατί κουραστήκαμε να μην καταλαβαίνετε τι θα πει ΟΛΟΙ:
1) π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς, 2) π.Γεώργιος Αγγελακάκης, 3) π.Νικόλαος Μανώλης, 4) π.Θεόδωρος Ζήσης, 5) π.Φώτιος Βεζύνιας, 6) π.Φώτιος Τζούρας, 7) π.Μάξιμος (Μηλοχώρι Πτολεμαΐδας), 8) π.Παΐσιος Παπαδόπουλος, όλοι αυτοί από Β.Ελλάδα και ένα σωρό άλλοι πανελλαδικά.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.