Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Μην δημοσιοποιείτε στο facebook τα 5 αυτά στοιχεία. ΜΗΝ ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας. Ντοκουμέντα από πραγματικές ιστορίες.

Οι Αρχές ασφαλείας προτρέπουν τους πολίτες τους να μην δημοσιοποιούν τα πέντε πιο κάτω στοιχεία – πληροφορίες


1.Ημερομηνία ΓέννησηςΕίναι προφανές ότι ο κάθε ένας χαίρεται όταν βλέπει τον «τοίχο» του στο Facebook
να γεμίζει από ευχές γενεθλίων.

Αλλά την ίδια χαρά
αισθάνονται και διάφοροι επιτήδειοι. Γιατί; Διότι η Ημερομηνία Γέννησής σας μαζί με το Ονοματεπώνυμό σας και μαζί με μια Φωτογραφία σας στο προφίλ, είναι αρκετά για να γίνει πλαστογράφηση Δελτίου Ταυτότητας, Άδειας Οδηγού και ακόμη Διαβατηρίου. Συνεπώς… Happy Birthday; Ή μήπως όχι.


2.Οικογενειακή ΚατάστασηΗ λέξη «Single» από μόνη της λειτουργεί ως «πόλος έλξης» για τους εγκληματίες. Όταν μάλιστα αλλάζετε την «Οικογενειακή σας Κατάσταση» από «Παντρεμένος/η» σε «Ελεύθερο/η», αυτομάτως όσοι παρακολουθούν το προφίλ σας έχοντας άλλα κίνητρα, αντιλαμβάνονται ότι είστε σε «ευάλωτη θέση» και κυρίως ότι πλέον «είστε μόνη στο σπίτι».


3.«Που βρίσκομαι»Το να δημοσιοποιείτε την κάθε σας κίνηση, και το που βρίσκεστε ή με το να «ανεβάζετε» φωτογραφίες από τις διακοπές όπου βρίσκεστε δίδοντας παράλληλα πληροφορίες για τον χρόνο επιστροφή σας είναι ό,τι καλύτερο για τους εγκληματίες.
Εσείς μαζεύετε like και αυτοί χρήσιμες πληροφορίες.



4.«Μόνος/η στο σπίτι» Το να «ποστάρετε» στο Facebook ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «είστε μόνος/η στο σπίτι», είναι από τα χειρότερα λάθη. Συνήθως αυτό συμβαίνει με τις νεαρότερες ηλικίες αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει και για τους ενήλικες.



5.Φωτογραφίες των παιδιών σαςΊσως το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να πράξει κάποιος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι να ανεβάζει φωτογραφίες των παιδιών του. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι. Διαβάστε τους 3 κινδύνους, οι οποίοι βάσει στοιχείων είναι οι πιθανότεροι να συμβούν:

Αρχικώς η συλλογή πληροφοριών για τα παιδιά σας. Εταιρείες εξειδικεύονται στο «φακέλωμα», όπου δηλαδή συλλέγουν την κάθε πληροφορία που ανεβαίνει στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα, όσο και εάν σας φαίνεται παράξενο, στο μέλλον, για το παιδί σας να διατηρούν ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό αρχείο από την ημέρα γέννησης του με φωτογραφίες, στοιχεία και άλλο υλικό.Επιπλέον, κάθε φωτογραφία παιδιού στο Facebook και γενικότερα στο διαδίκτυο είναι υποψήφια για εκμετάλλευση από κυκλώματα παιδεραστίας.Παράλληλα, κάθε φωτογραφία παιδιού που ανεβαίνει είναι υποψήφια να υποστεί τεχνική επεξεργασία με ειδικά προγράμματα ώστε το παιδί να εμφανίζεται γυμνό σε παράνομες ιστοσελίδες παιδεραστίας.

Επιμέλεια: Αθανάσιος Περράκης εα Αξ/κός Π.Α., το είδαμε εδώ


Το σχόλιο μας:
Αν νομίζετε ότι τα παραπάνω είναι υπερβολές, δείτε μερικά παραδείγματα από τοπικό ιστολόγιο της θεσσαλονίκης:


















Μετά από αυτά, τι λέτε; 
Μήπως να πάψετε περήφανοι, να αναρτάται φωτογραφίες και πληροφορίες για τα παιδιά σας στο facebook?
Σε τελική ανάλυση ποιος σας είπε ότι όταν ενηλικιωθεί, θα ήθελε άγνωστα άτομα να έχουν "συλλογή από φωτογραφίες του" από τότε που ήταν μικρό παιδί;



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

άρθρο για τον Φίλη δεν βλέπω.
Δεν πήρες χαμπάρι το μέγα θέμα;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Φυσικά και δεν περιμέναμε τον κ.Φίλη για να προβάλουμε την ιστορία του Πόντου.
Στο ιστολόγιο μας, υπάρχει ετικέτα με τον τίτλο "Ποντιακή Γενοκτονία" (στην δεξιά στήλη, στις ετικέτες).

Αλλιώς αντιγράψτε τον σύνδεσμο:
http://opaidagogos.blogspot.gr/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%20%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1

Αν ήξεραν ο Φίλης και η Ρεπούση και ΣΚΑΪ ("1821: η γέννηση ενός έθνους") τι αποτέλεσμα είχαν οι προκλήσεις τους, δεν θα τις έκαναν.
Αφού στα ελλαδικά (όχι ελληνικά) σχολεία δεν μαθαίνουν τα παιδιά Ελληνική ιστορία, μας έδωσαν την ευκαιρία να την μαθαίνουν οι Έλληνες από το διαδίκτυο.

Όσο για τον Φίλη, γράψαμε από την στιγμή της υπουργοποίησης του για τις θέσεις του:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_24.html

Μάλλον βρήκε διέξοδο η κυβέρνηση για να μην ασχολούμαστε με τα χάλια τους, να ασχολούμαστε με τον Φίλη.

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Αν νομίζεις ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι σημαντικό,είσαι βαθιά νυχτωμένος.Μάλλον δεν έχεις παιδιά για να καταλάβεις τον κίνδυνο.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.