Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Συμβουλές από έναν μπαμπά σε μια μαμά που μεγαλώνει γιο

Στις πραγματικά χρήσιμες 8 συμβουλές που ακολουθούν, προς μητέρες που μεγαλώνουν αγόρια, οφείλουμε να προσθέσουμε την δική μας :

Δεν υπάρχει πιο πολύτιμο δώρο που μπορεί να δώσει μια μητέρα στο παιδί της από το να το μάθει να πιστεύει στον Θεό, να Του μιλάει, να υπακούει στο θέλημα Του, να γίνει πιστός φίλος Του και αδερφός Του.

Αυτό το δώρο είναι που θα δώσει στο παιδί της αληθινή αυτοπεποίθηση και ανδρεία για να σταθεί  όρθιος και να πολεμήσει σε αυτή τη ζωή. Γιατί, μην ξεχνάμε, μια μέρα αυτή η ζωή θα τελειώσει, και τότε τα παιχνιδάκια και οι αγκαλίτσες της μαμάς δεν θα έχουν τίποτε να προσφέρουν. Η κρίση γίνεται με άλλα κριτήρια.

Μεγαλώνοντας αγόρια
Raising Boys (A Dad’s Advice for Moms)

1. Σκέψου τον άνθρωπο των σπηλαίων
Το λέει και η ψυχολογία. Οι γυναίκες από πολύ μικρές, βιώνουν δεκάδες, εκατοντάδες συναισθήματα. 
Τα αγόρια πάλι βιώνουν τα εξής τρία: Θυμό, λύπη και ευτυχία. Μην αρχίσεις λοιπόν να σκέφτεσαι γιατί άραγε να είναι κατσούφης την εκάστοτε στιγμή. Μπορεί απλώς να πεινάει, να θέλει τουαλέτα ή να θέλει να τρέξει. Μπορεί απλώς κάποιος να του πήρε το παιχνίδι και εκείνος να το θέλει πίσω. Και βέβαια με τίποτα δεν θέλει να πιάσει φιλοσοφική συζήτηση για το νόημα της ζωής, όπως ενδεχομένως να κάνει ένα κορίτσι.

2. Κοίτα το σώμα του και όχι το στόμα του

Όπως όλοι οι άντρες έτσι και ο μικρός σου γιος δείχνει αυτό που θέλει με το σώμα του, όχι με λέξεις. Όταν χοροπηδάει από καναπέ σε καναπέ σαν μαϊμού, είναι καλά. Όταν οι ώμοι του είναι γερμένοι προς τα κάτω, νιώθει άσχημα. Όταν είναι σιωπηλός, κάτι σοβαρό του συμβαίνει.

3. Όταν τον βλέπεις προβληματισμένο, απλώς αγκάλιασε τον

Τα αγόρια σπάνια χρησιμοποιούν λόγια για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Μπορεί να ξεσπάνε σε δάκρυα, ή να κλωτσάνε με θυμό μια μπάλα, αλλά ποτέ δεν θα σας
εξομολογηθούν πώς νιώθουν. Η αγκαλιά είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να τον καθησυχάσεις. Και οι πολλές ερωτήσεις ο πιο ακατάλληλος

4. Ο Μπάτμαν ζει για πάντα

Τα αγόρια από πολύ μικρά, πιστεύουν στις σούπερ δυνάμεις. Ταυτίζονται με μυθικούς χαρακτήρες και από πολύ μικροί νιώθουν την ανάγκη να σώσουν τον κόσμο. Η μεγαλοψυχία είναι κομμάτι της αρρενωπότητάς του.

5. Η νίκη πάντα μετράει

Τα αγόρια θέλουν την πρωτιά. Πάντα βάζουν στόχους για να βγουν πρώτοι στα σπορ, στη δημοτικότητα, στο σχολείο, στο ύψος…. Δεν θα το συζητήσει ποτέ με τη μαμά του αλλά θέλει να είναι καλός. Σε όλα. Η μαμά του μπορεί απλώς να τον βοηθήσει να γίνει καλός άνθρωπος. Για τα υπόλοιπα θα φροντίσει ο ίδιος.

6. Κι όμως και το ντύσιμο μετράει

Μπορεί να νομίζετε πως το ντύσιμο είναι σημαντικό μόνο για τα κορίτσια και το αγόρι σας το μόνο που χρειάζεται είναι ένα απλό T-shirt και ένα τζην. Ναι, αλλά ποιο T-shirt και ποιο τζην; Τα αγόρια ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για την εμφάνιση απ’ όσο πιστεύουν οι μαμάδες τους. Θέλουν να νιώθουν άνετα με αυτά που φορούν, θέλουν να δείχνουν cool, αλλά όχι κραυγαλέα.

7. Η ώρα του ύπνου είναι ιερή

Όλη μέρα, τρέχουν, είναι όρθια, λερώνονται, χτυπιούνται. Για τα αγόρια ο ύπνος είναι μια αληθινά σοβαρή υπόθεση. Γι’ αυτό αφήστε τα να κοιμηθούν οπουδήποτε. Και μόλις τα πάρει ο ύπνος χαϊδέψτε τα τρυφερά.

8. Μεγαλώστε τον όχι σαν τον άντρα που εσείς θα θέλατε, αλλά σαν τον άντρα που κάθε γυναίκα θα επιθυμούσε να έχει δίπλα της


www.imommy.gr
το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.