" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ύστατη έκκληση προς τον σεβ. Μητροπολίτη Φλωρίνης: "Αρνηθείτε να συλλειτουργήσετε την Κυριακή"

ΣΧΟΛΙΟ:
Ως ομάδα εκπαιδευτικών καλούμε τον πιστό λαό της Φλώρινας, που γαλουχήθηκε και ανδρώθηκε από τον π.Αυγουστίνο Καντιώτη με το καθάριο νερό της ορθόδοξης αλήθειας να αντιδράσει (ειρηνικά) στην λαίλαπα του οικουμενισμού και στην προγραμματισμένη επίσκεψη του Προύσης Ελπιδοφόρου.

Πρόσωπα που στηρίζουν -και μάλιστα δημόσια- τα οικουμενιστικά ολισθήματα, 
που την μια μέρα θα είναι στις συμπροσευχές μες τον Πάπα, και την άλλη στη Φλώρινα, 
που κυκλοφορούν με κουστούμια αντί να φοράνε ράσο 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμία δουλειά στη Φλώρινα.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Υ.Γ. Δείτε τον Προύσης με "κουστουμάκια", εδώ:

Και για να μην αρχίσουν πάλι το παραμύθι ότι τάχα τους απαγορεύουν οι Τούρκοι να φοράνε ράσο, προσέξτε ότι στις περισσότερες φωτογραφίες, δίπλα του, άλλοι ιεράρχες του Φαναρίου, φοράνε κανονικά το ράσο τους.
Δίπλα στον μητροπολίτη Περγάμου, αλλά ο ίδιος αν και μητροπολίτης, φοράει κουστούμι
Ο Προύσης Ελπιδοφόρος, δεν είναι αυτός που ευλογεί, είναι ο κύριος δεξιά, με το κουστούμι


Ακολουθεί ανάρτηση από το αντιοικουμενιστικό-αγωνιστικό ιστολόγιο Κατάνυξις:

Προύσης Ελπιδοφόρος στο πρώτο πρόγραμμα (της ΕΡΤ):
«Ανεξάρτητα από τα δόγματα, στην ίδια αγάπη πιστεύουμε, στον ίδιο Χριστό πιστεύουμε».


Σχόλιο Κατάνυξης: Από έγκυρες πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, ο μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, πρόκειται να συλλειτουργήσει την Κυριακή στο μητροπολιτικό ναό της Φλώρινας με τον σεβ. Φλωρίνης κκ. Θεόκλητο, που εάν
όντως επιθυμεί αξίως να τιμήσει την παρακαταθήκη του μακαριστού Αυγουστίνου, οφείλει να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον ακραιφνή οικουμενιστή μητροπολίτη Προύσης. 
Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο με τον οικουμενισμό και τους θεράποντές του. 
Στη Φλώρινα ο πιστός λαός είναι ανάστατος, απογοητευμένος και διπλά φαρμακωμένος.


Ακολουθεί το σχετικό θλιβερό δημοσίευμα:
«Ανεξάρτητα από τα δόγματα, στην ίδια αγάπη πιστεύουμε, στον ίδιο Χριστό πιστεύουμε». 
Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Προύσης, Ελπιδοφόρος που μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα "για την κοινή παρουσία, στη Λέσβο των δύο κορυφαίων ηγετών του Χριστιανισμού, του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο". Για ολόκληρη τη συνέντευξη πατήστε εδώ


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε γνωρίζει ο μητροπολίτης Φλωρίνης τι πρεσβεύει ο Προύσης;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο νυν μητροπολίτης Φλωρίνης έχει εγκαινιάσει άλλη γραμμή από εκείνη του μεγάλου ομολογητή και αγωνιστή π.Αυγουστίνου.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρη ότι παρακολουθεί και ενημερώνεται για το τι γράφουν τα ιστολόγια.Όλοι τους τα παρακολουθούν.Μακάρι να μπορούσα να τα είχαν εξαφανίσει!Το διαδίκτυο τους γύρισε μπούμερανγκ.Φωτογραφίες τους κυκλοφορούν παντού.Δύσκολα κρύβουν κάτι αν διαρρεύσει.Μου κάνει εντύπωση όμως που συνεχίζουν να προκαλούν όπως λόγου χάρη ο Ελπιδοφόρος με τις νέες του δηλώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Με κάθε επισημότητα η Μυτιλήνη υποδέχθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη με ιδιωτική πτήση.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά την άφιξη του μετέβηκε στο γνωστό ξενοδοχείο Elysion κοντά στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης.

Κατά την άφιξή του στη Μυτιλήνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευχή η σύντομη επίσκεψή τους, με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο νησί και η επικοινωνία τους μαζί με τους πρόσφυγες να έχει αντίκτυπο και πρακτικά αποτελέσματα για αυτούς τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις εστίες και τις πατρίδες τους.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν οι μητροπολίτες Γέρων Περγάμου Ιωάννης, Γαλλίας Ἐμμανουήλ, Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παΐσιος, Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ, Προύσης Ελπιδοφόρος, και ο αρχιδιάκονος Ἀνδρέας.
http://www.zougla.gr/greece/article/stin-mitilini-eftase-o-ikoumenikos-patriarxis-var8olomeos

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.