Σάββατο 7 Απριλίου 2018

κύριε Ιωήλ και κύριε Θεόκλητε : "Χριστός Ανέστη". Σταματήστε να "δαγκάνετε" ως "λύκοι".

Όπως μας είπε πρόσφατα κάποιος:
"Τις Άγιες ημέρες, έχουμε την εντύπωση ότι ο διάβολος κάνει "υπερωρίες"".


1) Καμαρώστε τον μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο 
με πόση "αγάπη" μιλάει για τους 3 ιερομονάχους της μητρόπολης του, που διέκοψαν την μνημόνευση του λόγω της ανοχής του στην αίρεση του Οικουμενισμού :
 


Ο π.Θεόκλητος λοιπόν από "πατρική αγάπη" 
  • τους ΔΙΕΚΟΨΕ την μισθοδοσία
  • διόρισε άλλους ηγουμένους(!) ενώ κτήτορες της μονής είναι οι ίδιοι (!)
  • τους απαγόρευσε να τελούν και μυστήρια!
  • Τώρα, γεμάτος "πατρική αγάπη" τους απειλεί με εκκλησιαστικά δικαστήρια.

Δείτε σχετικά στην ετικέτα μας "Δίωξη π.Μαξίμου Καραβά", ή κάντε κλικ εδώ


Σχετικά με τη δίωξη του ιερομόναχου π.Παϊσίου Παπαδόπουλου, δείτε την σχετική ετικέτα μας, εδώ


Ντροπή πατέρα Θεόκλητε. 
Ποιος να το φανταζόταν. 
Τελικά τη βγάζει τη φωνούλα του. 
Τόσα χρόνια είχαμε παράπονο που δεν μιλάει, τώρα που ανέλαβε τις διώξεις των ομολογητών πατέρων, απέκτησε λαλιά!




κύριε Θεόκλητε, σου θυμίζουμε ότι 
σύμφωνα με τον 15ο κανόνα, ιερείς που διακόπτουν την μνημόνευση του επισκόπου τους λόγω αιρέσεως, όχι μόνον δεν τιμωρούνται αλλά επαινούνται. 
Αλλά με τα πολλά "σούρτα φέρτα" στο Φανάρι, μας φαίνεται άρχισες και εσύ να γράφεις τους Ιερούς Κανόνες στα παλιά σου τα παπούτσια..



Σου θυμίζουμε λοιπόν ότι και ο προκάτοχος σου π.Αυγουστίνος Καντιώτης, ΔΙΕΚΟΨΕ την μνημόνευση του οικουμενιστή Πατριάρχη Αθηναγόρα, και πάλι λόγο Οικουμενισμού.


Πάμε στον άλλο "θεοσεβούμενο" δεσπότη, τον 
2)μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ.

Προχθές, ανακοινώσαμε την δημόσια επιστολή (αποτείχισης) από τον μητροπολίτη της μοναχής Μαριάμ,
 


Ακολουθεί η "συνέχεια", από εδώ.
Έτσι σέβονται οι "ευσεβείς" Επίσκοποι (Οικουμενιστές) το Πάσχα! Ασχημονούντες κατά αποτειχισμένων!

Πρόλαβαν οἱ Οἰκουμενιστὲς κι ἄλλαξαν τὶς κλειδαριές στὸ «Ἡσυχαστήριον Ἑπτάρυθμος Χάρις».


Εἶναι τὸ Ἡσυχαστήριο στὸ ὁποῖο διέμενε ἡ μοναχὴ Μαριάμ, 
ἡ ὁποία διακόνησε τὸν μακαριστὸ Γέροντα Μελέτιο Αϊβαζίδη ποὺ ἀπὸ τὰ 11 ἕως τὰ 94 ἔτη ἦταν τυφλὸς καὶ ἀνέθρεψε 2.000 παιδιά (ὀρφανά)!!! (Δεῖτε στὴν συνέχεια).



 
 Ἡ μοναχὴ Μαριὰμ τὴν ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ (3-04-2018) δημοσίευσε τὴν Δήλωση Ἀποτειχίσεως ἀπὸ τὸν μητροπολίτη ΕΔΕΣΣΗΣ - ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΙΩΗΛ (ἐδῶ).


Πηγαίνοντας σήμερα νὰ πάρει προσωπικά της ἀντικείμενα (πετσέτες, ἕνα λάδι ἀπὸ σπαθόχορτο ποὺ τὸ ἔχει γιὰ φάρμακο) ἀντικρυσε αὐτὴν τὴν κατάσταση: 
Κατάληψη τοῦ Μοναστηριοῦ ἀπὸ τοὺς Οἰκουμενιστές!
ΑΛΛΑΞΑΝ τὶς ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ καὶ τὴν κλείδωσαν ἔξω, «ἵνα μὴ μιανθῶσι» ἀπὸ τυχὸν ἐπιστροφή της καὶ «ἵνα φάγωσι (καθαροί) τὸ Πάσχα»!!!







Καλὴ Ἀνάσταση, Σεβασμιώτατε κ. Ἰωήλ! 
Εὐτυχῶς προλάβατε! 
Θὰ κάνετε Πάσχα ὡς καθαρὸς Οἰκουμενιστής, χωρὶς τὸν μολυσμὸ ἀπὸ τοὺς ἀντιστεκόμενους στὴν οἰκουμενιστικὴ πλάνη Ὀρθοδόξους καὶ ἰδίως ἀπὸ τὴν μοναχὴ Μαριάμ, ποὺ φαίνεται ὅτι ἡ ἀποτείχισή της σᾶς ταρακούνησε πολὺ καὶ σᾶς ἐξέθεσε στὰ μάτια τοῦ ἀρχι-Οἰκουμενιστῆ Πατριάρχη, τὸν ὁποῖον τόσο σέβεσθε 
(αὐτὸν καὶ τὰ ἔργα του), ὅπως φαίνεται ἐδῶ κι ἐδῶ.






Ανατριχιαστικό! Ο τυφλός γέροντας που έγινε ζητιάνος για να σώσει πάνω από 2.000 ορφανά!!!
Έχει κάνει ησυχαστήριο που ονομάζεται «Ησυχαστήριον Επτάρυθμος Χάρις». Η αδερφή Μαριάμ ακούραστα τον υπηρετεί και τον φροντίζει.

Μέσα στους αιώνες πολλοί μοναχοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας έγιναν παράδειγμα αγάπης και αφοσίωσης προς τους συνανθρώπους τους. Είναι αναρίθμητα τα περιστατικά ιερωμένων οι οποίοι με ιδιαίτερη αγάπη και ανιδιοτέλεια πρόσφεραν στις τοπικές κοινωνίες της Ελλάδας σε περιόδους πολέμων, φτώχειας και όχι μόνο.
Ενας σύγχρονος «άγιος» της εποχής μας υπήρξε και ο μοναχός
Μελέτιος Αϊβαζίδης, γνωστός και ως «ορφανοτρόφος», ο οποίος πρόσφερε στα ορφανά, χωρίς όρια και συμβιβασμούς. Η έλλειψη της όρασής του δεν στάθηκε εμπόδιο στον αγώνα που έδωσε για τα ορφανά, τα οποία στερήθηκαν την αγάπη και τη φροντίδα των γονιών τους. Ο ελεήμων και διορατικός γέροντας με μεγάλη αυταπάρνηση επί σειρά ετών διηύθηνε ορφανοτροφεία στην Εδεσσα, στα Γιαννιτσά και στη Νάουσα.
Στις 20 Ιανουαρίου 2012 ο π. Μελέτιος Αϊβαζίδης εκοιμήθη σε ηλικία 94 ετών και περίπου 2.000 ορφανά, τα οποία στο πρόσωπό του βρήκαν την πατρική αγκαλιά και τη στοργή, θρήνησαν τον πατέρα τους. Η «Ορθόδοξη Αλήθεια» επιχειρεί να φέρει στο φως περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή του π. Μελετίου και να αναφερθεί στον γεμάτο πίστη και προσφορά βίο του.
Ο μοναχός Μελέτιος Αϊβαζίδης γεννήθηκε στη Νικόπολη του Πόντου το 1918. Ο ίδιος και οι γονείς του ήρθαν πρόσφυγες κι εγκαταστάθηκαν στη Λεπτοκαρυά Γιαννιτσών. Αγαπούσε πολύ την Εκκλησία και από δύο ετών έψελνε το τροπάριο του Ιωάννη του Προδρόμου.
Ο π. Μελέτιος από τα παιδικά χρόνια του είχε στερηθεί την αίσθηση της όρασης, καθώς, βοηθώντας τους γονείς του στα καπνά, ένα παιδάκι πέταξε μια καπνοβελόνα, η οποία καρφώθηκε στο μάτι του μικρού Κυριάκου. Πρώτα έχασε το ένα μάτι του -σε ηλικία εννέα ετών- και στη συνέχεια απώλεσε ολοκληρωτικά την όρασή του.
Αυτός ο τυφλός στα μάτια των ανθρώπων έγινε ο πνευματικός οδηγός χιλιάδων ψυχών που στερήθηκαν σε τρυφερή ηλικία την αγάπη των γονιών. Ενας τυφλός που οδηγούσε μέσα από το φως του Θεού εκείνα τα ορφανά παιδιά σε ασφαλή μονοπάτια, ώσπου να περάσουν οι μπόρες που γέννησε η ιστορία του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και της Κατοχής. Η ιστορία του αποδεικνύει σε όλους μας ότι στις άπειρες δυσκολίες της ζωής παραμένει πάντοτε άπειρη και η αγάπη του Θεού για τους ανθρώπους.
Πηγή
Εκοιμήθη ο τυφλός πλην όμως διορατικός γέροντας Μελέτιος Αϊβαζίδης
20 Ιανουαρίου 2012

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο ιδιαίτερα αγαπητός - ιδίως στις περιοχές της Νάουσας και της Πέλλας - μοναχός Μελέτιος Αϊβαζίδης, ο τυφλός μοναχός που ίδρυσε ορφανοτροφείο στη Νάουσα και πρόσφερε τα μέγιστα σε πάνω από 2000 ορφανά παιδιά. Δικαίως, λοιπόν, του προσδόθηκε το επίθετο "ορφανοτρόφος".

Από την σελίδα που δημιούργησαν πνευματικά του παιδιά (www.meletiosaivazidis.gr), διαβάζουμε για τη ζωή του:
"Ο μοναχός Μελέτιος Αϊβαζίδης γεννήθηκε το έτος 1918, στην Νικόπολη του Πόντου. Ήρθε με τους γονείς του πρόσφυγας. Μετά από περιπλανήσεις εγκαταστάθηκαν οι γονείς του, στην Λεπτοκαρυά Γιαννιτσών. Από μικρός αγαπούσε την εκκλησία και δύο ετών έψελνε το τροπάριο του Ιωάννου του Προδρόμου. Βοηθώντας τους γονείς του που περνούσαν καπνά, ένα παιδί έριξε την βελόνα του καπνού και καρφώθηκε στο μάτι του. Έτσι έχασε το μάτι του και εν συνεχεία χάλασε και το άλλο μάτι. Από τα δέκα του χρόνια είναι παντελώς τυφλός.

Στα 18 του χρόνια εκάρη μοναχός στο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στην Νάουσα ονομάσθηκε από Κυριάκος, Μελέτιος. Έκτοτε αν και τυφλός, σκορπάει γύρω του ισχυρό φως. Ιδρύει ορφανοτροφείο στην Νάουσα. Πέρασαν από τα χέρια του και μεγάλωσαν πλέον τα 2000 ορφανά. Το έργο του είναι πολύ μεγάλο. Έγινε πατέρας των ορφανών και βοηθός του κόσμου.


Τώρα (πριν την κοίμησή του) στα γηρατειά του, ζει στο χωριό του Λεπτοκαρυά Γιαννιτσών. Έχει κάνει ησυχαστήριο που ονομάζεται «Ησυχαστήριον Επτάρυθμος Χάρις». Η αδερφή Μαριάμ ακούραστα τον υπηρετεί και τον φροντίζει. Κοντά του, βρίσκουν παρηγοριά πολλές κουρασμένες ψυχές, τους συμβουλεύει, τους παρηγορεί και το ησυχαστήριό του λειτουργεί και σαν πτωχοκομείο.
Πολλοί περνούν και παίρνουν την συμβουλή του και την ευλογία του. Εμείς τα πνευματικά του παιδιά, θεωρήσαμε απαραίτητο, να ρίξουμε λίγο φως στο έργο του, που είναι έργο ανθρωπιάς, έργο Θεού. Οι προσευχές του είναι άπειρες, τα γραφόμενά του ατελείωτα. Στα ράφια του ησυχαστηρίου του βρίσκεις προσευχές και λόγους δικούς του με τις χρονολογίες που τις είπε.
Τα τελευταία 5 χρόνια, μας είπε και κάνουμε λειτουργίες στις πόλεις μας, μια φορά το μήνα, που είναι καλό για τις οικογένειές μας για την πόλη μας, για τους ιερείς και τους αρχιερείς μας.
Ακόμη μας υπαγόρευσε και πολλές προσευχές, χριστιανικά παραδείγματα και λόγους. Συγκεντρώνοντάς τα με τις ημερομηνίες που μας τα έλεγε, γράψαμε δύο βιβλία. Το πρώτο λέγεται «Προσευχές» Μοναχού Μελετίου Αϊβαζίδη του ορφανοτρόφου. Το δεύτερο βιβλίο λέγεται «Λόγοι φωτιστικοί» πατρός Μελετίου Αϊβαζίδη και σύντομα θα εκδοθεί και το τρίτο βιβλίο. Για μας ο γέροντας είναι ο πατέρας μας και τον αγαπάμε πολύ. Ακούμε τις συμβουλές του και θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να φτιάξουμε ιστοσελίδα με τα βιβλία του. Έτσι οι προσευχές του και οι λόγοι του, θα διαβαστούν από όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, σε όλο τον κόσμο. Του ευχόμεθα έτη πολλά και ευλογημένα και στο ησυχαστήριό του να έρθουν και άλλες μοναχές, γιατί έχει έτοιμα και τα κελλάκια τους και όποια μοναχή θελήσει να πάει, θα είναι ευπρόσδεκτη.
Τα πνευματικά του παιδιά 


Σχόλιο:
Κλείνουμε με μια πολύ γενική σκέψη μας (αλάθητοι δεν είμαστε, μπορεί και να πέφτουμε έξω) :
Δεν είναι να "λυπάσαι" μερικούς "καχεκτικούς" ανθρώπους "χαμηλών τόνων"- ή κατά το κοινώς λεγόμενο "σιγανοπαπαδιές". 
Σε κάποιες περιπτώσεις σου τη φέρνουν στο μέλλον, όπως πχ ο Εφιάλτης στην αρχαία Σπάρτη.
Από οίκτο, τους βοηθάνε όλοι να ανέβουν, συχνά παραπάνω απ' όσο αξίζουν, να πάρουν να πιάσουν "καρέκλες" και πτυχία κλπ, 
και στο τέλος "κολλάνε σαν βδέλλα" στην εξουσία και ξεσαλώνουν. 
Και τότε δεν τους αναγνωρίζει κανείς!
Το σενάριο νομίζουμε ότι το έχουμε δει πολλές φορές να επαναλαμβάνεται με ένα σωρό πρόσωπα.
Μπορεί και να κάνουμε λάθος.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

1 σχόλιο:

Στυλιανός είπε...

Όταν ήμουνα δημοτικό πήγαινα στο κελλάκι του πατρός Μελετίου στην Νάουσα μετα το σχολείο και πέρναμε την ευλογία του. Ένιωθα μια ηρεμία στο κελί του, που δεν την ξεχνάω ακόμα και μετά απο 30 χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.