" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Τελικά; ΤΙΜΩΡΕΙ Ο ΘΕΟΣ; 3 βίντεο που αξίζει να δείτε.

Σκιαγραφούμε έναν Θεό όπως επιθυμούμε, όπως μας βολεύει.





Γιατί να είναι "κακός ο Θεός και να τιμωρεί";
ο "καλός" γονιός δεν τιμωρεί,ο "καλός" δάσκαλος δεν τιμωρεί,η "καλή" πολιτεία δεν τιμωρείΤι πάει λάθος στο συλλογισμό μιας κοινωνίας που ΔΕΝ τιμωρεί.




Δεν έχασαν φυσικά  την ευκαιρία ένα σωρό "αγαπολόγοι" δεσποτάδες
που δεν κηρύττουν τον αληθινό Χριστό αλλά έναν άλλο, πολύ "βολικό", που εξαφάνισαν από την ορολογία και το "ευαγγέλιο" τους,  τους την λέξη "αμαρτία", "δευτέρα παρουσία", "αιώνια κόλαση" κλπ.  


Ναι ο Θεός, ο Δημιουργός ΕΙΝΑΙ αγάπη,
απέραντη αγάπη, το απέδειξε με την σταυρική του θυσία και την μακροθυμία με την οποία δέχεται κάθε αμαρτωλό, τον καθένα μας, αλλά είναι ΚΑΙ Δικαιοσύνη. 


Κι όταν ο άνθρωπος επιλέγει να εξαφανίσει από την ζωή του τον Θεό
(ή ακόμη χειρότερα να τον έχει ως κάτι "μαγικό" που θα βοηθάει να πηγαίνει η ζωή του "καλά"), τότε ο Θεός μας εγκαταλείπει, και οι συμφορές έρχονται η μία μετά την άλλη, μπας και μας παιδαγωγίσουν. 


Ναι, όταν ο άνθρωπος γίνεται "κτήνος", ή και χειρότερο από αυτό
(πόσα είδη κτηνών σκοτώνουν χωρίς τύψεις τα αγέννητα παιδιά τους; ή ζευγαρώνουν αρσενικό με αρσενικό κλπ;) όταν ο άνθρωπος επιλέγει προδότες της πίστης και της πατρίδος για να τον διοικήσουν (με την κρυφή ελπίδα ότι ίσως γλιτώσει τα δάνεια του, τον ΕΝΦΙΑ κλπ), τότε ο Αρμαγεδώνας αναπόφευκτα ΕΡΧΕΤΑΙ.



Ακούστε και διαδώστε λοιπόν την αλήθεια:

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, 
ΤΙΜΩΡΕΙ Ο ΘΕΟΣ;

https://youtu.be/Qmq7xIGo15Y


και μια ομιλία του αείμνηστου θεολόγου κ.Νικολάου Σωτηρόπουλου με το ίδιο θέμα:
https://youtu.be/KhNaFNEoceg


και μια αρκετά -σοκαριστική- ομιλία :
https://youtu.be/F7KUoA4TVRI

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

2 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Ο Θεός δεν τιμωρεί, αποδίδει Δικαιοσύνη. Και επίσης είναι προσηλωμένος στο Σχέδιό Του για την Ανθρωπότητα και τον καθένα μας ξεχωριστά. Ένα από τα εργαλεία Του είναι και αυτό που λέμε Θεϊκή Οικονομία.

Το ίδιο γίνεται και με τους Αγίους Του.

Το ξημέρωμα της Αγίας Παρασκευής ξύπνησα με σοβαρό πρόβλημα επιπεφυκίτιδας στο ένα μου μάτι. Προκλήθηκε, υπέθεσα, όπως μού συμβαίνει δυο-τρεις φορές το χρόνο, από την υπερβολική έκθεση των ματιών στην οθόνη του υπολογιστή την προηγούμενη μέρα. Κοκκίνισμα δυσάρεστο του ματιού, δάκρυα ασταμάτητα, τσούξιμο, ..κατέληξα σε κολλύριο κορτικοειδές κάθε μια ώρα για να συνέλθω, και ακύρωσα σοβαρή απογευματινή συνάντηση με άτομα του Πατριωτορθόδοξου χώρου.

Το ότι μού συνέβη η πάθηση αυτή, την ημέρα που γιόρταζε η "Αγία για τους οφθαλμούς", αυτό με στενοχώρησε. Μέσα μου ήμουν σίγουρος ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Μάλιστα συμπέρανα ότι με τιμώρησε για κάτι που έκανα ή είπα και δεν της άρεσε.
Ένας φίλος ψάλτης μού είπε "Όχι φίλε...δεν τιμωρούν έτσι οι Άγιοι, όταν μάλιστα δεν έχεις και ο ίδιος συναίσθηση τού "σε τί έσφαλες". Κάτι άλλο συμβαίνει..θα μάθεις σύντομα".

Όντως, η Αγία μας μού έφερε την ημέρα της εορτής της αυτό το πρόβλημα, για να μην παρευρεθώ στη συνάντηση αυτή, που όλα πήγαν πολύ στραβά για τους παριστάμενους και απειλήθηκε πολύ σοβαρά (και βλάφτηκε λίγο) η σωματική τους ασφάλεια, από ανθέλληνες αναρχο-αριστερούς τραμπούκους που είχαν υποκλέψει ημέηλ.

Ναι, ένα κεράκι στην εκκλησία προς τιμήν και ευχαρίστησιν της Αγίας μας ήταν απαραίτητο...

Βίντεο Ορθοδοξίας είπε...

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ - Εθνικό πένθος και προβληματισμός...
https://www.youtube.com/watch?v=wfOvgjD10nk

Ας προβληματιστούμε γι'αυτή τη μεγάλη ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ, όπως και για τις άλλες μεγάλες καταστροφές (θανατηφόρες πλημμύρες) σε λιγότερο από ένα χρόνο στην πατρίδα μας.
Καταστροφές που διαδέχονται η μία την άλλη, με ασυνήθιστη συχνότητα και εποχικότητα, με ασυνήθιστη εναλλαγή ανάστροφων φαινομένων (καύσωνες - καταιγίδες).
Ακόμη και με τεχνητά μέσα εάν γίνονται όλα αυτά (όπως κάποιοι τεκμηριώνουν), ακόμη κι έτσι, το ερώτημα είναι ένα: ΓΙΑΤΙ ΤΑ "ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ" ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΘΕΟΣ;

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.