" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Μια βδομάδα τώρα, νύχτα-μέρα, η ΕΛ.ΑΣ. φυλάει το πανό του EuroPride !

Μία βδομάδα τώρα (από Τρίτη 11/6/2024 που τοποθετήθηκε), 

επί 24ώρου βάσεως,

αστυνομικοί, περιπολικά ή συμβατικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

φυλάνε το πανό που τοποθετήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για το EuroPride.

Το οποίο ΔΕΝ ξεκίνησε ακόμη, και αφού ξεκινήσει θα διαρκέσει άλλες 9 μέρες!  

Οπότε για σχεδόν ένα μήνα ... φύλαξη ενός πανό! 

Υπολογίστε πόσες βάρδιες και πόσοι αστυνομικοί και οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. δεσμεύονται!

Σας φαίνεται λογικό;


Οι φωτογραφίες λήφθηκαν χθες, Δευτέρα 17/6/2024.



Φαίνεται τους περισσεύουν πολλοί αστυνομικοί, δεν έχουν τι να τους κάνουν ...
και τους βάζουν «τιμωρία» να βγάζουν όλη τη βάρδιά τους είτε μέσα στο περιπολικό με ανοιχτές τις πόρτες (λόγω καύσωνα),  είτε στο παγκάκι!

Θυμίζουμε την προηγούμενη ανάρτηση μας:

«Εύγε»! 2 περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. φυλάνε το πανό του EuroGayPride! Και ένα σωρό ακόμη ΑΙΣΧΗ!

https://opaidagogos.blogspot.com/2024/06/gaypride.html 

 


Θυμίζουμε το κάλεσμα ειρηνικής διαμαρτυρίας ορθοδόξων πιστών το Σάββατο 29/6/2024. 12:30 στην πλ.Αγ.Σοφίας (μείνετε συντονισμένοι γιατί ποτέ δεν ξέρεις, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. τελευταία στιγμή, μπορεί να διατάξουν να αλλάξουν το σημείο συγκέντρωσης για να μπερδέψουν τον κόσμο) :

Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

«Εύγε»! 2 περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. φυλάνε το πανό του EuroGayPride! Και ένα σωρό ακόμη ΑΙΣΧΗ!

Κάποιος μας ενημέρωσε ότι έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης υπάρχει όλο το 24ωρο περιπολικό για να προστατεύει το πανό του Gay Pride (γράφει "Welcome") .

Πράγματι, ΔΕΙΤΕ (η φωτογραφία λήφθηκε χθες, 13/6/2024) :

Μπορεί η Θεσσαλονίκη να έχει αφεθεί στο έλεος των κάθε είδους κακοποιών, 

λαθροεισβολείς διαφορετικών εθνοτήτων αλληλομαχαιρώνονται ανενόχλητοι στους δρόμους για τον έλεγχο της διακίνησης των ναρκωτικών (δείτε ενδεικτικά εδώ)  



αλλά ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό για να προστατεύει τα πανό των Gay !!!


Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»


ΥΓ. 1. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Αγγελούδης, (ο Δήμος είναι ο επίσημος συνδιοργανωτής του EuroPride) έγινε σήμερα (Παρασκευή 14/6/2024) δεκτός στο Άγιο Όρος!
Όλα αυτά λίγο πριν την έναρξη του EuroGayPride ...




Ότι ακριβώς είχε συμβεί κ με τον Μπουτάρη ... (και πάλι ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη του pride) Δείτε σχετική ανάρτηση εδώ





Τελικά τα άφθονα ευρωπαϊκά κονδύλια,
η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα του Αγ.Όρους
και οι κάθε είδους επιδοτήσεις,
μια χαρά κρατάνε τους Αγειορείτες "υπνωτισμένους" ...


ΥΓ. 2. Όπως μάθαμε, σήμερα (14/6/2024) τα περιπολικά είχαν αντικατασταθεί από συμβατικά οχήματα της ασφάλειας! Παραθέτουμε σχετικές φωτογραφίες:




Στις δύο πρώτες φωτογραφίες ένστολοι, ακουμπισμένοι στο όχημα της ασφάλειας.
Στην 3η φωτογραφία, το όχημα της ασφάλειας από πίσω. 
Οι πόρτες ανοικτές λόγω καύσωνα. Μέσα βλέπετε άτομο να κάθεται στη θέση του συνοδηγού (φαίνεται ελάχιστα και το κεφάλι στη θέση του οδηγού). 


Για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, το αριστερό βέλος δείχνει που είναι αναρτημένο το τεράστιο πανό, και το δεξί βέλος που βρίσκονται τα περιπολικά - συμβατικό όχημα ασφάλειας.


Η ΕΛ.ΑΣ. φυλάει μέρα και νύχτα το πανό για το EuroPride (που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες)
και οι εγκληματίες αλωνίζουν στους δρόμους ...

Το πανό το ετοίμαζαν από τη Δευτέρα (παρουσία της αστυνομίας!)
Την Τρίτη 11/6 αναρτήθηκε!
Μετρήστε πόσες μέρες και πόσοι αστυνομικοί διατέθηκαν για να φυλάνε αυτό το πανό!


Σχεδιάζουν να διαθέσουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες αστυνομικούς (με στολή ή με πολιτικά) για να φυλάνε επί 24ώρου βάσεως την 9ήμερη "φιέστα" τους.



Διαβάστε ακόμη:
ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ EUROPRIDE
https://romioitispolis.gr/eggrafo-fotia-proeidopoiei-gia-kindyno-metadidomenon-nosimaton-apo-to-europride/


«Ναι» από τη ΝΙΚΗ στο europride, αλλά «νόμιμα» και χωρίς «έκτροπα» !!
https://tasthyras.wordpress.com/2024/06/14/%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-europride-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%b9%ce%bc%ce%b1-%ce%ba/

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΕΚΚΛΗΣΗ για βοήθεια.


Διαβάσαμε πριν λίγες μέρες, σε μόλις δύο ομάδες viber το παρακάτω μήνυμα-έκκληση κάποιου ιερέως οικονομικής στήριξης σε άρρωστο- (η μία ομάδα viber το διέγραψε γιατί δεν επικοινώνησε προηγουμένως μαζί τους αυτός που το ανήρτησε).


Μιλήσαμε με πρόσωπα που κατοικούν στην περιοχή.
Όντως υπάρχει αυτή η οικογένεια και όντως πήγαν στο εξωτερικό για την επέμβαση.

Στο τέλος μιλήσαμε και με τον ιερέα  π. Ιωάννη Δουγαλή και μας είπε ότι υπολείπεται ακόμη κάποιο αρκετά μεγάλο ποσό για να συγκεντρωθεί.
Παρακαλούμε όποιος μπορεί ας στηρίξει την οικογένεια αυτή. 

Ακολουθεί το μήνυμα που διαβάσαμε: 

«Χαίρετε και Χριστός Ανέστη αγαπητοί μου φίλοι, 
ονομάζομαι πάτερ Ιωάννης Δουγαλής και είμαι Ιερέας στο χωριό Μικρόκαστρο, ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, 

με τον Μακαριστό Μητροπολίτη μας Παύλο βοηθούσαμε οικονομικά ένα παιδί από το Μικρόκαστρο όνομα Θοδωρής Νιανιακας, που έχει πρόβλημα με την καρδιά του, από 12 χρονών μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο Άγιος Λουκάς Θεσσαλονίκης, σήμερα είναι 22 ετών

πριν μια εβδομάδα πήγε στο βόρειο Μιλάνο γιατί τον έστειλε ο θεράπων ιατρός του να κάνει μια επέμβαση εκεί, και επέστρεψε την Κυριακή, ενώ στην αρχή του είπανε ότι θα τον βάλουνε στα επείγοντα για να τους βγεί τζάμπα η επέμβαση, μετά τους είπανε ότι τελικά δεν γίνεται και θα χρειαστεί 22000 χιλιάδες ευρώ, 

οι γονείς του πήρανε δάνειο για να ανταποκριθούν, 
όσοι μπορείτε και θέλετε να μαζέψουμε οποιοδήποτε ποσό για να ελαφρύνει η κατάσταση τους και στη μνήμη του μακαριστού Παύλου που αγαπούσε αυτό το παιδί, να δώσετε τα χρήματα στον λογαριασμό που θα σας στείλω αμέσως, ο οποίος λογαριασμός ανήκει στους γονείς του παιδιού, και είναι στην εθνική τράπεζα, του οποίου είναι τα ονόματα των γονέων Δημήτρης Νιανιακας, Κατερίνα Δαλα, και Θοδωρής Νιανιακας, 

μίλησα με τον Μητροπολίτη μας κύριο Αθανάσιο και μου έδωσε την ευχή του και την ευλογία του για να ανεβάσω αυτό το μήνυμα σε εσάς, 
και μάλιστα μου είπε ότι πρώτος αυτός θα καταθέσει ένα ποσό γιατί γνωρίζει και αυτός την περίπτωση του προβλήματος του παιδιού αυτού, 

έτσι λοιπόν όσοι μπορείτε και θέλετε να βοηθήσετε θα σας είμαστε ευγνώμονες και παρακαλούμε να στείλετε και τα ονόματα σας για τα μνημονεύουμε, 

σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε, 
ανάξιο παιδί του Παύλου, Ιωάννης ιερεύς. 
GR0401104720000047274939249 Εθνική τράπεζα. 
Τηλέφωνο πατρός Ιωάννου 6942250972»

13 Ιουνίου 2024.


Προσθέσαμε την ημερομηνία της δημοσίευσής μας, για αποκλείσουμε να διαδίδεται το μήνυμα αυτό για χρόνια.

Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»


Σχόλιο:

Για τις φιλοφρονήσεις στους επισκόπους που αναφέρονται:
Δεν παραγράφεται ούτε το κλείσιμο των εκκλησιών, 
ούτε τα βλάσφημα μέτρα με τις χαρτοπετσέτες και τα χαρτιά υγείας και τα αντισηπτικά μέσα στους ναούς και τα αντίδωρα εκτός του ναού και η απαγόρευση προσκύνησης των εικόνων και τόσα άλλα. 
Ούτε και η προδοσία πίστεως παραγράφεται. 
Ο Βαρθολομαίος συμπροσεύχεται με τον Πάπα κι αυτοί τον μνημονεύουν και τον υποδέχονται πανηγυρικά στις μητροπόλεις τους ως «ορθοτομούντα τον λόγον της αληθείας».





Όταν όμως κάποιος άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια, και μπορούμε, τότε οφείλουμε να τον βοηθήσουμε.
Ένα χεράκι να βάλει ο καθένας, ανακουφίζεται από το βάρος αυτός που το σηκώνει.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Σαν σήμερα .... Εις μνήμην της δούλης Του Δέσποινας

 Έστω και μετά θάνατον, είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε κάποιους ανθρώπους που σε αντίθεση με το πρότυπο της σημερινής δυτικής κοινωνίας, παρέμειναν σε όλη τους τη ζωή απλοί, ταπεινοί, σεμνοί, που δεν προσπάθησαν ποτέ να τραβήξουν τα βλέμματα με ακριβά ενδύματα, αρώματα ή κοσμήματα.    Ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν η Δέσποινα.


Ως μοδίστρα στα νιάτα της, εργαζόταν με το λιγοστό φως της γκαζόλαμπας ακόμη και όλο το βράδυ, ειδικά στις μεγάλες γιορτές και τις παρελάσεις, για να εξυπηρετήσει τον κόσμο ράβοντας ρούχα.  

Αργότερα, παντρεύτηκε και της έδωσε ο Θεός και δύο παιδιά. Κάθε πρωί, έλεγε στα παιδιά  της να κάνουν το σταυρό τους φεύγοντας απ' το σπίτι, και κάθε μεσημέρι τα περίμενε στο σπίτι που ήταν ζεστό με την παρουσία της. Σήμερα οι μητέρες πείστηκαν ότι πρέπει να εργάζονται, να είναι ανεξάρτητες, οπότε και εύκολα χωρίζουν, και τα παιδιά (όσα βλέπουν το φως του κόσμου και δεν κατακρεουργούνται στις γυναικολογικές κλινικές) μεγαλώνουν στους παιδικούς σταθμούς ή με άλλες γυναίκες, και σπάνια βρίσκουν την μητέρα σπίτι να τους περιμένει όταν επιστρέφουν σπίτι.


Μικρά παιδιά στο χωριό, μας συγκέντρωνε στη σάλα, κάτω από το καντήλι για να πει ο καθένας πρώτα το Πάτερ Ημών, πριν πάει για ύπνο. Κάθε μεσημέρι μας είχε μάθει να κάνουμε το σταυρό μας στο τραπέζι. "Κάνω το σταυρό μου κι έχω όπλο στο πλευρό μου" έλεγε όταν μικρά παιδιά της λέγαμε ότι φοβόμασταν. Πάντα νήστευε (όταν δεν ήταν εύκολο να λες ότι νηστεύεις, όταν δεν υπήρχαν τόσα εύγευστα νηστίσιμα φαγητά και υποκατάστατα αρτύσιμων). Πάντα στην εκκλησία, κάθε Κυριακή και μεγάλη γιορτή, ντυμένη σεμνά, κρυμμένη σε κάποιο πίσω στασίδι.  Κάθε Σάββατο απόγευμα έστελνε το πρόσφορο στην εκκλησία, με τα ονόματα «των ζώντων» και κάνοντας το σταυρό στα ονόματα «των κεκοιμημένων».


Ήξερε πάντα να συγχωρεί, ότι κι αν της είχαν κάνει. Σπάνια απαντούσε σε λεκτικές προκλήσεις. Κι αυτό ζητούσε και από εμάς όταν στο παιχνίδι άλλα παιδιά μας πείραζαν ή μας κορόιδευαν:   Να συγχωρούμε.  Δεν απέφευγε να πει τη λέξη «αμαρτία» για να ξεχωρίσει το κακό από το καλό, σε αντίθεση με τα σημερινά κηρύγματα που συνήθως μιλάνε γενικά και αόριστα για «αγάπη» για να μην δυσαρεστήσουν κανέναν.


        Από αυτά που με χαρά θυμόταν από το χωριό ήταν μια θεολόγος, η κ.Αγνή, που ερχόταν από την Κοζάνη και μάζευε τα κορίτσια και τα μιλούσε για το Χριστό και τους έδινε ορθόδοξα χριστιανικά βιβλία. Από τα δυσάρεστα που θυμόταν, ήταν όταν οι αντάρτες σκότωσαν τον πρώτο της εξάδερφο, λίγο μετά την ονομαστική του εορτή του Αγίου Δημητρίου, και μας έδειχνε μια γειτόνισσα που κουβάλησε η ίδια στην πλάτη μέχρι το σπίτι τον σκοτωμένο από τους αντάρτες αδερφό της. Μας έδειχνε ένα μικρό κενό ανάμεσα στα ντουλάπια όπου κρυβόταν με άλλα μικρά παιδιά για να μην τα πάρουν οι αντάρτες στο παιδομάζωμα.


Κάποιοι άνθρωποι όσο πιο πολύ απομονώνονται από τους ανθρώπους, τόσο πλησιάζουν στο Θεό. Όσο ήταν γερή και μπορούσε, διάβαζε κάθε μέρα την Καινή Διαθήκη, προσευχόταν, κάποια φορά ήταν ημιλιπόθυμη στο νοσοκομείο, έλεγε ασυναίσθητα έναν ψαλμό του Δαυίδ. Ο Κύριος ήταν η δύναμη και η παρηγοριά της. Σε Αυτόν εκμυστηρευόταν τον πόνο της. Στεναχωριόταν αφάνταστα όταν μας έβλεπε να μαλώνουμε.  


Σε αυτή την πρόσκαιρη ζωή συμβαίνουν παράδοξα πράγματα. Συχνά οι "κακοί" καλοπερνούν και οι "καλοί" δοκιμάζονται και υποφέρουν.  Δοκιμάστηκε λοιπόν και η Δέσποινα από πάρα πολλές αρρώστιες, παραμορφωτική ρευματοειδή αρθρίτιδα, λέμφωμα Hodgin (καρκίνος), ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες, αρκετά εγκεφαλικά που αργότερα της προκάλεσαν και επιληψία, κολπική μαρμαρυγή και υπέρταση στην καρδιά, επίπονους σπασμούς στα χέρια που μπορούσαν να περιοριστούν μόνον με ισχυρά ηρεμιστικά (δύο χρόνια μετά, ένας καλός γιατρός ανακάλυψε ότι έπρεπε να παίρνει την μέγιστη αντιεπιληπτική δόση, αλλά ο πόνος που είχε υποφέρει από τις σπασμωδικές κινήσεις των χεριών μέχρι τότε, δεν περιγράφεται).  Έσπασε το πόδι της, εγχειρίστηκε, έκανε πάρα πολύ προσπάθεια να ξαναπερπατήσει με διάφορα βοηθήματα για να μην κουράζει τους γύρω της. Και στα τελευταία της, νέος καρκίνος, στο στόμα αυτή τη φορά, και πάλι ακτινοβολίες, και ατελείωτα φάρμακα, δεν μπορούσε να καταπιεί κι όμως υπέμεινε αγόγγυστα νέες δοκιμασίες, κατακλίσεις, νέες ταλαιπωρίες. Στο τέλος έφυγε από λοίμωξη αναπνευστικού μαζί με ένα σωρό άλλα ιατρικά προβλήματα.


Αναρωτήθηκε ανθρωπίνως κάποιες φορές γιατί να υποφέρει τόσο, ενώ δεν είχε πειράξει άνθρωπο. Τώρα θα έχει πάρει την απάντηση: γιατί λάτρευσε τον Θεό της μέχρι τέλους, γιατί έτσι θα έχει ακόμη καλύτερη θέση στον παράδεισο. Γιατί το μαρτύριό της, έκανε την αναχώρησή της λιγότερο επώδυνη σε εμάς.


Ελπίδα πάντα ειν' ο Χριστός μου

μέσα στο πέλαγος της ζωής ...

 

στεργιά θα πιάσω στον Ουρανό

με άγκυρα τον Κύριο.

Αιώνια Ελπίδα θα Σε κρατώ

ποθώ την ώρα για να Σε δω.

 

Κι αν στεναχώριες, θλίψεις και μπόρες

χτυπούν αλύπητα την ψυχή,

δε θα μπορέσουν ποτέ να σβήσουν

Πίστη κι Ελπίδα στον Λυτρωτή!

 

https://youtu.be/Mh_pVPu5-lA?feature=shared

(από το τραγούδι «Άγκυρα Ελπίδας»

του αγαπητού ιατρού (ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ. σήμερα)  Ιωάννη Κουντουρά)



Εις μνήμην ....

 

... Τότε ο Κύριος  είδε τα πλήθη και ανέβηκε και κάθισε στην πλαγιά του βουνού, και πλησίασαν οι μαθητές Του,  και τότε άρχισε να τους διδάσκει λέγοντας:


«μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν.

μακάριοι οἱ πενθοῦντες, ὅτι αὐτοὶ παρακληθήσονται.

μακάριοι οἱ πραεῖς, ὅτι αὐτοὶ κληρονομήσουσι τὴν γῆν.

μακάριοι οἱ πεινῶντες καὶ διψῶντες τὴν δικαιοσύνην, ὅτι αὐτοὶ χορτασθήσονται.

μακάριοι οἱ ἐλεήμονες, ὅτι αὐτοὶ ἐλεηθήσονται.

μακάριοι οἱ καθαροί τῇ καρδίᾳ,   ὅτι αὐτοὶ τὸν Θεὸν ὄψονται.

μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί,   ὅτι αὐτοὶ υἱοὶ Θεοῦ κληθήσονται.

μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης,   ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν.

μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσι καὶ εἴπωσι πᾶν πονηρὸν ρῆμα καθ᾿ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ,

χαίρετε καὶ ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς· οὕτω γὰρ ἐδίωξαν τοὺς προφήτας τοὺς πρὸ ὑμῶν.».

(κατά Ματθ. κεφ 5, στ 1-12)

 

Κύριε,  ανάπαυσε  την  ψυχή

της  κεκοιμημένης  δούλης  Σου

 Δέσποινας


Ιστολόγιο Ομάδος Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

Ο μητροπολίτης Αιτωλίας Δαμασκηνός ξαναχτύπησε! Απαγόρευσε τους εξορκισμούς!


Γράφει ο Βασίλειος Ξεσφίγγης

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η νέα επινόηση του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Δαμασκηνού να απαγορεύσει την τέλεση εξορκισμών στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Με εγκύκλιο του απαγορεύει ρητά την τέλεση του εξορκισμού από τους ιερείς της Μητροπόλεως του.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός με τις πράξεις του δείχνει να συμπεριφέρεται ως ο έχων το αλάθητο από την μια πλευρά, και με την στήριξη ολίγων κλακαδόρων ιερέων δυστυχώς ως άλλος Γρηγόριος Περιστερίου από την άλλη.

Ολίγων κλακαδόρων που εξαργυρώνουν με την συγκατάθεση τους στο γκρέμισμα της Ορθοδοξίας, επιθυμίες για μια μετάθεση σε καλύτερη ενορία.
Ας δούμε όμως τι είναι ο εξορκισμός και πότε αυτός πρέπει να τελείται


Εξορκισμός: 
Όπως διαβάζουμε στα διάφορα ειδικά εγχειρίδια όταν μιλάμε για εξορκισμούς εννοούμε ότι πρόκειται για μια αγιαστική πράξη της Εκκλησίας μας της κατηγορίας των αρνητικών καθιερώσεων.
Σκοπός του εξορκισμού είναι η εν ονόματι του Θεού απαλλαγή του ανθρώπου αλλά και των κτισμάτων Του από της δαιμονικής κατοχής ή επηρείας ή και αυτής της ροπής των δαιμονίων δυνάμεων, υπό την οποία βρίσκεται η λογική και άλογη φύση.

Ωστόσο με την Εκκλησία και την διδασκαλία της πορεύτηκε το έθνος και το γένος μας εδώ και σχεδόν δυο χιλιάδες χρόνια.
Δεν είναι δυνατόν να αλλάζουν παραδόσεις, συνήθειες και πίστη αιώνων με μια μονοκονδυλιά.
Στα μάτια των απλών πιστών αυτό φαντάζει σαν η Εκκλησία να αφήνει τον διάβολο να αλωνίζει ανενόχλητος.
Η νεωτερίστικη Ορθόδοξη Εκκλησία που βλέπουμε τελευταία να δημιουργείται δείχνει να ομοιάζει περισσότερο με Προτεσταντική, με την χειροτονία Ιερειών, με την απομάκρυνση του Εσταυρωμένου από το ιερό θυσιαστήριο, με την κατάργηση των Τέμπλων του Ιερού βήματος με την συντόμευση και την περικοπή των ακολουθιών με το κοινό Πάσχα που δεν θα είναι σύμφωνο με όσα όρισε η Οικουμενική Σύνοδος της Νίκαιας και τόσα άλλα.
Λέει λοιπόν ο ποιμενάρχης μας στην εγκύκλιο του, πως σε ότι αφορά τους εξορκισμούς οι άνθρωποι πρέπει να στέλνονται σε ψυχιάτρους και να μην διαβάζεται εξορκισμός από τους ιερείς.

Ως ταπεινός χριστιανός σε ρωτάω Δέσποτα.
Αν εγώ χρίζω ψυχιατρικής εξετάσεως ή και αγωγής, αλλά παράλληλα με την αγωγή μου επιθυμώ και τον εξορκισμό για λόγους πίστεως ή και εμψυχώσεως στον αγώνα που κάνω, για ποιο λόγο μου το απαγορεύεις αυτό;
Ποιος είσαι εσύ που θα μου στερήσεις το δικαίωμα στην Ελπίδα και στην ίαση;
Σεβασμιότατε, μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις ρότα στο πλοίο προς το Οροδοξότερον πριν οι πιστοί της Μητροπόλεως αναλάβουμε δράση;


ΥΓ
Στο σημείο αυτό, θέλω να κάνω μια διευκρίνιση.
Δεν προτρέπει ο μητροπολίτης να πηγαίνουν οι άνθρωποι σε ψυχιάτρους, αλλά γνωρίζουμε όμως, ότι επειδή είναι οικουμενιστής επηρεάζεται από το πνεύμα των ειδικών - ψυχιατρών που τα περισσότερα προβληματα τα κατατάσσουν στα ψυχιατρικά και ψυχολογικά προβληματα.


Δημοσιεύουμε την από 4ην Ιουλίου 2024 σχετικήν εγκύγκλιον
ΠΗΓΗ Melissocosmos


Σχόλιο  Ομάδος Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός":

Θυμίζουμε άλλο "κατόρθωμα" του ίδιου μητροπολίτης (Αιτωλίας Δαμασκηνός):
Στις εκκλησίες θα διαβάζονται ΜΟΝΟΝ δικά του κηρύγματα ΟΛΕΣ τις Κυριακές του εκκλησιαστικού έτους (δείτε αναλυτικά εδώ)!


Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Ένα τελευταίο σχόλιο για την ΣΚΛΗΡΗ κριτική που ασκήσαμε στο κόμμα ΝΙΚΗ

Είναι φανερή η σκληρή κριτική που ασκήσαμε με σειρά άρθρων μας, στο κόμμα ΝΙΚΗ, σίγουρα δυσανάλογη με τα υπόλοιπα πατριωτικά κόμματα. 

Αισθανόμαστε ότι όταν βλέπουμε το «κοπάδι» να τρέχει με φόρα πίσω από κάποιον, 
οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί και να επισημαίνουμε τα λάθη που διαπιστώνουμε 
(υποψηφιότητα Τσελέντη, αντικατάσταση των βουλευτών που επέλεξε ο λαός με άλλους μέσω της λίστας, το «άγνωστο» βουλευτήριο κλπ)





Επειδή όμως πραγματικά δεν θέλουμε να μεροληπτούμε σε κανέναν, 
ως χρέος προς την αλήθεια, 
οφείλουμε να επαινέσουμε τις πρωτοβουλίες του κόμματος ΝΙΚΗ για τις οποίες διαβάζουμε σήμερα (Παρασκευή 7/6/2024): 


Με αφορμή το επερχόμενο 9ήμερο EuroPride πραγματοποιήθηκε
επίσκεψη στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και την υποβολή σχετικού υπομνήματος 
καθώς και αντίστοιχη επίσκεψη στον Δήμο Θεσσαλονίκης (και τα δύο ως μορφή παράστασης διαμαρτυρίας).


Παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα από την συνέντευξη του βουλευτή Θεσσαλονίκης Νίκου Παπαδόπουλου, από το politic.gr εδώ:



«...
Από ένα απόγευμα έγινε εννιά μέρες. Θα μαζευτεί όλο το ανφάν γκατέ της Ευρώπης.
Είχε παρατηρηθεί στην προηγούμενη περίπτωση σφοδρότατη προσβολή της δημοσίας αιδούς. Βγαίνανε γυμνοί στους δρόμους με εσώρουχα…
Είχαμε προσβολή των εθνικών, θρησκευτικών μας συμβόλων. Ο άλλος είχε εικόνα του Αγίου Νικολάου στα γεννητικά του όργανα.
Υπάρχουν σε βίντεο στο youtube, αυτά τα καταθέσαμε και στη βουλή.


Είπαμε στις Αρχές της πόλης και για τα συνθήματα του europride που ακούσαμε πέρσι “Στο δ… η πατρίδα, και η πίστη και η θρησκεία”.
Εκφράσαμε στις Αρχές της πόλης τον πόνο μας και την αγάπη μας για αυτή την πόλη. Να την προασπίσουμε.
Ο Διευθυντής Ασφάλειας, Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Δήμαρχος, Στ. Αγγελούδης δεσμεύτηκαν, είπαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν. (...)


Εμείς καταθέσαμε και σαν κίνημα ΝΙΚΗ και επίκαιρη ερώτηση, την οποία απάντησε ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη. 
Του είπαμε ότι πρέπει να παρέμβουν όταν δουν ότι θίγεται τόσο βάναυσα η δημόσια αιδώς, το ελληνικό και εθνικό συναίσθημα
Δεν είπαμε να γίνουμε Τουρκία του Ερντογάν… Εμείς είμαστε πολιτισμένος λαός, περήφανος λαός, αλλά δε θέλουμε να προσβάλλονται οι γυναίκες μας, τα παιδιά μας, οι οικογένειές μας, η πατρίδα μας και η θρησκεία μας. (...)


Ο υφυπουργός μας απάντησε ότι δε μπορούσε να παρέμβει η αστυνομία γιατί δεν είχαν κάποια καταγγελία. Ε, λοιπόν εμείς σήμερα αυτή την καταγγελία πήγαμε να κάνουμε επίσημα σαν κίνημα ΝΙΚΗ».


και οι δηλώσεις του δικηγόρου -εκπρ. Τύπου της ΝΙΚΗΣ, Δήμου Θανάσουλα :



Ομάδα εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

Σχόλιο (ομάδος εκπ/κών «ο Παιδαγωγός»):
Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε την απάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξης ότι «δεν είχαν κάποια καταγγελία»!!! ΕΛΕΟΣ!!!

Ξέρουμε από προσωπική εμπειρία την αντιμετώπιση της ΕΛ.ΑΣ. όταν καλούσαμε το 100 για να καταγγείλουμε προσβολή της δημοσίας αιδούς ή όταν πηγαίναμε στο Αστ Τμήμα Λευκού Πύργου για να κάνουμε καταγγελία ότι βλέπαμε τελείως γυμνούς με αφορμή την γυμνή ποδηλατοδρομία. Παρίσταναν ότι «δεν τους βλέπουν!!!» (θυμίζουμε σχετική ανάρτηση εδώ)

Τέλος αν μέχρι και την τελευταία στιγμή ΔΕΝ ξέρετε ποιον να ψηφίσετε,
  • αφενός μπορείτε να μοιράσετε ως οικογένεια τις ψήφους σας σε περισσότερα του ενός μικρά κόμματα που νομίζετε ότι την αξίζουν,
  • αφετέρου έχουμε προτείνει κάποια πρόσωπα που νομίζουμε ότι αξίζουν την ψήφο σας, στην χθεσινή μας ανάρτηση, εδώ: https://opaidagogos.blogspot.com/2024/06/5-1.html

5 + 1 λόγοι για να ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΝΔ !!! και πρόσωπα που ΑΞΙΖΕΙ να ψηφίσεις




1. Πέρσι πλημμύρισε όλη η Θεσσαλία, 

ούτε νερό είχες να πιείς,  ούτε γη να καλλιεργήσεις


2. Πέρσι κάηκε όλος ο Έβρος, η Ρόδος. Αφοπλίζουν τα νησιά μας στέλνοντας στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία!

όλα έτοιμα για να εισβάλουν οι Τούρκοι


3. Ακρίβεια σε όλα τα είδη


4. Νέα Αστ.Ταυτότητα = Κάρτα Πολίτη - Ηλεκτρονικό φακέλωμα


5. Τα παιδιά σου σκοτώθηκαν στα τρένα τους

κι αυτοί μπαζώσαν τις ευθύνες τους


6. Ομοφυλόφιλοι μπορούν πλέον να υιοθετούν αθώα ανυπεράσπιστα παιδιά.


Πάντως αν ψηφίσεις και τώρα ΝΔ, 

είσαι  ΑΞΙΟΣ  της  ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ


Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»



ΥΓ. Ασχέτως που μπορεί να βρίσκεται πολιτικά καθένας, η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ απαγόρευση κάθε συνδυασμού που θα έχει ως υποψήφιο τον Ηλία Κασιδιάρη, και οι συνεχόμενες αλλαγές νόμων για να το επιτύχουν, εξευτέλισαν το Σύνταγμα και την «Δημοκρατία» τους

Θεωρούμε ότι όλα τα πατριωτικά κόμματα έπρεπε να το καταγγείλουν.


ΠΡΟΣΩΠΑ  που ΑΞΙΖΕΙ να ψηφίσεις (αλφαβητικά)

Πρόσωπα (σε διάφορα πατριωτικά κόμματα) που προτείνουμε να στηρίξετε αν επιλέξετε κάποιο από αυτά. Διευκρίνηση: τόσο τα κόμματα όσο και οι υποψήφιοι παρουσιάζονται σε αλφαβητική σειρά:


ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Κουριαννίδης Ιωάννης  (εκδότης περιοδικού Θράκης ΕΝΔΟΧΩΡΑ, πρώην Δημοτ. Σύμβουλος Δ. Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», με αρκετές πρωτοβουλίες με εκδόσεις βιβλίων, ομιλίες κλπ στη Θεσσαλονίκη)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Καγιά Ευσέβια (η γνωστή αγωνίστρια ιατρός Εύη Καγιά από την Κρήτη, που υπέστη κι αυτή διώξεις αλλά δεν το βάζει κάτω)

Κετικίδης Αστέριος (ελεύθερος επαγγελματίας, συμμετείχε σε πατριωτικές δράσεις στη Θεσσαλονίκη)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προβάλαμε και ένα ακόμη όνομα, αλλά όπως εκ τω υστέρων πληροφορηθήκαμε ήταν απλή ΣΥΝΩΝΥΜΙΑ. Ζητούμε συγνώμη. 


ΚΙΝΗΜΑ 21

Μπέχλης Ζώης (Πλοίαρχος ε.α και Στρατιωτικός Ιατρός, αντιστάθηκε στην κατασκευή τεμένους στο Βοτανικό προσφεύγοντας στο ΣΤΕ, αντιστάθηκε στην παράδοση της διοίκησης των ΕΔ σε μη Έλληνες στο γένος, Πρόεδρος του Κινήματος 21)


ΝΙΚΗ

Καραΐσκος Κωνσταντίνος (για δεκαετίες εκδότης της εφημερίδος της Θράκης ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Κομοτηνής) 

Κυριακού Κωνσταντίνος (βορειοηπειρώτης, έζησε για χρόνια στις πιο απάνθρωπες φύλακές του Χότζα, αξίζει να διαβάσετε τα βιβλία-μαρτυρίες του)

Χατζηδάκης Κωνσταντίνος (απόστρατος αξιωματικός, βατραχάνθρωπος Λ.Σ)

 Για τους υποψηφίους Σταλίδη Ανδρέα και Χιωτακάκο Δημήτριο που μας προτάθηκαν, δείτε το σχόλιό μας πιο κάτω.  Ο καθένας φυσικά είναι ελεύθερος να κάνει ότι του λέει η συνείδησή του.


ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Γιώτης Χαράλαμπος (Αντισυνταγματάρχης Πυροβολικού ε.α., αυτόν δήλωσε ότι θα ψηφίσει ο Ηλίας Κασιδιάρης)

Κολίλα Μόντι (Έλληνας βορειοηπειρώτης από τη Χιμάρα, στενός συγγενής του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα. Για χρόνια κάθε φορά που έμπαινε στην Β.Ήπειρο τον έπαιρναν για ανάκριση στο Αργυρόκαστρο. Για την δράση του ως Έλληνας καταδικάστηκε σε φυλάκιση από την Αλβανική «δικαιοσύνη») 


Εδώ, θα βρείτε τους υποψηφίους βουλευτές ΟΛΩΝ των κομμάτων.


Μέχρι την Παρασκευή 11 μμ, αν τυχόν γνωρίζει κάποιος αναγνώστης κάποιον που κατά τη γνώμη του αξίζει την ψήφο, ας γράψει το ονοματεπώνυμό του, το κόμμα με το οποίο κατεβαίνει και δυο λόγια.

Υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού αν είστε συνδεδεμένοι μέσω gmail.com

Μπορείτε να στείλετε και μέσω email opaidagogos@gmail.com


* * * * * * * 


Νεότερη Ενημέρωση (Παρασκευή 7/6/ 4:20 μμ)

Λάβαμε το παρακάτω email:

Αγαπητοί φίλοι,
Χριστός ανέστη!
Αναφορικά με το άρθρο σας
έχω να προτείνω από την ΝΙΚΗ και τους εξής:
1. τον Ανδρέα Σταλίδη, εκδότη του https://www.antibaro.gr/ που μαχόταν χρόνια για το Μακεδονικό και άλλα θέματα
2. τον Δημήτριο Χιωτακάκο, Διδάκτωρ Πληροφορικής. Δείγματα γραφής του θα δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=cB_VElUVYy0
3. Τον Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, το βατράχι που έκανε απίστευτα πράγματα για το Έθνος μας σήμερα. https://www.youtube.com/watch?v=sEkkZsuXBn8


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Τους αγώνες του Ανδρέα Σταλίδη τους γνωρίζουμε από τα φοιτητικά μας χρόνια. 30 χρόνια ΠΡΙΝ.
«Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ' αλήθεια» όμως.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τις απόψεις του ΥΠΕΡ των εμβολίων επί Κορονοϊού. Βέβαια μετά από τόσες αποκαλύψεις ειδικών και την έμμεση παραδοχή της Astra Zeneca, σιώπησε για το θέμα.

Γνωρίζουμε ακόμη και άλλες «παράξενες» δηλώσεις του, ότι ο άνθρωπος είναι ελεύθερος άρα η ΝΙΚΗ ΔΕΝ θα αλλάξει τον νόμο για τις αμβλώσεις!!! Απλά θα ενημερώνει τον κόσμο! Το ίδιο επικαλέστηκε και για την ομοφυλοφιλία (στηριζόμενος μάλιστα σε αποστροφή του κ.Νατσιού σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, που τον ρωτούσε ως αρχηγό κόμματος τι πιστεύει και αυτός απαντούσε "ως θεολόγος" γενικά κ αόριστα για την μάνα που αγαπάει το παιδί της ...)


Ανδρέα,
Αν νομίζεις ότι θα σε ψηφίσουμε να βγεις ευρωβουλευτής, ή βουλευτής όχι για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ τις αγέννητες ζωές, ή τα μικρά παιδιά από τα χέρια ομοφυλοφίλων, ΟΧΙ για να αλλάζεις τους νόμους, αλλά απλά για να ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ τον κόσμο,
καθήστε καλύτερα εκεί που είστε.
Το άρθρο του Ανδρέα Σταλίδη εδώ: https://www.antibaro.gr/article/35008

Με αυτά τα δεδομένα ΔΕΝ προβάλαμε την υποψηφιότητα παρά την μακρά μας συνεργασία και φιλία των φοιτητικών μας χρόνων. Είναι ένα ικανότατο άτομο, πάντα ήταν, χάρη σε αυτόν συσπειρώθηκαν αρκετά αξιόλογα πρόσωπα τόσο με το βιβλίο της Ρεπούση όσο και με την σειρά του ΣΚΑΪ και γράφηκαν και διακινήθηκαν ένα σωρό άρθρα στο antibaro.gr, εκτιμούμε τους πολυετείς αγώνες του σε κάθε περίπτωση -και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να τους απαξιώσουμε- αλλά αν μετά από όσα έγιναν με αφορμή τον κορονοϊό, δεν αντιλήφθηκε το πείραμα της ΝΤΠ ή τις πνευματικές διαστάσεις του θέματος (να βάζεις στο αίμα σώμα σου εκτρωμένα έμβρυα), πολύ φοβόμαστε ότι χρειάζεται πνευματική καθοδήγηση.

Όσο για τον κ.Χιωτακάκο, προβλήθηκε τόσο προκλητικά από την Εστία Πατερικών Μελετών (μας επιβεβαίωσαν και τηλεφωνικά ότι ως Εστία τον στηρίζουν, κάναμε ήδη 2 σχετικές αναρτήσεις με φωτογραφίες από ομάδες τους στο viber που διαφημίζουν εκδηλώσεις της Νίκης ή του κ.Χιωτακάκου), οπότε όλο αυτό μας προκαλεί αποστροφή. Δεν είναι δυνατόν ορθόδοξοι Σύλλογοι να μετατρέπονται σε προεκλογικά κέντρα υποψηφίων και κομμάτων. 
Προσθέσαμε τον Χατζηδάκη Κωνσταντίνο. Σεβόμαστε όσους ήταν στα ΟΥΚ ξεπερνώντας τον εαυτό τους για την πατρίδα..


* * * * * * * 



Νεότερη Ενημέρωση (Παρασκευή 10:59 μμ)
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ.Ανδρέας Σταλίδης απάντησε στο σχόλιό μας με σχόλιο στην παρούσα ανάρτηση. 

Το παραθέτουμε:

Ευχαριστώ για την αναγνώριση των αγώνων και του έργου μου εδώ και 30 χρόνια, που σημαίνει ότι με γνωρίζετε αρκετά χρόνια πριν δημιουργήσω το Αντίβαρο το 2001, το οποίο είναι καλό διότι είχα αρκετό έργο και τότε, όμως δεν το διαφήμισα ποτέ, και ένα τμήμα του δεν το γνωρίζουν παρά ελάχιστοι (πιθανώς ούτε κι εσείς). Ήμουν σε όλη μου τη ζωή στρατιώτης, εκτός από την περιόδο 2006/07 με το βιβλίο Ιστορίας που ήμουν στρατηγός στη μόνη μάχη που έχασε ο εθνομηδενισμός στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, κάτι το οποίο επίσης δεν έχω επαρκώς «διαφημίσει».

Προχωρώ στην απάντηση στα δύο θέματα που εθίγησαν. Αρχίζω με το δεύτερο.

Όπως είναι φανερό από το άρθρο στο οποίο παραπέμπετε, πρόκειται για απάντηση σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο ο οποίος έλεγε «Αν αυτοί οι άνθρωποι μπουν στη Βουλή, αύριο θα τους δείτε σε περίπολα ελέγχου εθνοχριστιανικού φρονήματος».

Απαντώ λοιπόν 1. ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και να μην έχει τέτοιες ανησυχίες, 2. ότι δέχομαι ότι η ζωή δημιουργείται κατά τη σύλληψη και δίνω ένα παράδειγμα το οποίο μπορούν να συμμεριστούν όλοι οι γονείς του κόσμου (άρα και ένα μεγάλο τμήμα από τους αναγνώστες) ότι στις 7 ή 8 εβδομάδες μπορούν να ακούσουν την καρδιά του βρέφους, άρα όταν επιτρέπεται η έκτρωση στις 12 εβδομάδες, είναι πασιφανέστατο ότι σβήνει μία ζωή, και 3. ότι το θέμα αυτό είναι πνευματικό και όχι νομικό, διότι άπτεται της ελευθερίας της βούλησης, την οποία μας έδωσε ο Θεός.

Αυτό το σημείο παρεξηγήθηκε. Νομίζω ότι είναι απόλυτα εντός της παράδοσής μας αυτή η προσέγγιση. Να ξεχωρίζουμε την αμαρτία από τον αμαρτωλό, την ενέργεια από τη φύση. Δεν καταδικάζεται κανένας άνθρωπος για τις πράξεις του. Έχει πάντα την διέξοδο της μετάνοιας. Ιδού η φράση μου που παρεξηγήθηκε

«Από κει και πέρα, έχοντας την πληροφόρηση αυτή, ο άνθρωπος είναι, πράγματι, απολύτως ελεύθερος να επιλέξει όποιον δρόμο θέλει στη ζωή του. Εάν θελήσει να λάβει και πνευματική καθοδήγηση, ας το κάνει, χωρίς απαγόρευση, αποκλεισμό, καταδίκη ή «περίπολο ελέγχου φρονήματος»!»

Πράγματι ο άνθρωπος είναι ελεύθερος, ακόμα και φόνο να κάνει. Του αλλάζουν γνώμη οι νόμοι; εδώ δεχόμαστε ότι ακόμα και αφού κάνει φόνο, πάλι έχει ακόμα την οδό της ειλικρινούς μετάνοιας. Εκτιμώ ότι η κατανόηση της πνευματικής αυτής προσέγγισης θα οδηγήσει σε προστασία της ζωής.

Πάω τώρα στο πρώτο θέμα.

Μάλλον δεν έχετε υπόψιν σας το πρώτο μου άρθρο για το θέμα, που δημοσιεύθηκε στις 16 Μαρτίθυ 2020 στην Εστία, μερικές ημέρες ΠΡΙΝ από το πρώτο lockdown, και είχε ήδη γραφτεί μέρες νωρίτερα. Αυτό εδώ - https://www.antibaro.gr/article/26279

Στο άρθρο αυτό παίρνω σαφώς θέση ότι ο ιός δεν μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία.

Πράγματι, εκείνους τους πρώτους μήνες έκανα ορισμένες «ομηρικές μάχες», όχι όμως για τα εμβόλια, τα οποία εμφανίστηκαν 10 μήνες αργότερα, αλλά 1. για την ύπαρξη του ιού, 2. για την επικινδυνότητα του ιού, και 3. για την θνησιμότητα του ιού σε σχέση με παρόμοιους ιούς. Διότι όλα αυτά τότε ετίθεντο υπό μεγάλη αμφισβήτηση. Σε αυτόν τον άξονα κρατούσα «άμυνα». Σε αυτό το θέμα έδειχνα διαγράμματα με την θνησιμότητα σε κάθε χώρα. Πολύ πριν τα εμβόλια. Όταν ήρθαν τα εμβόλια, τα οποία ναι, έκανα κι εγώ, δεν πήρα ποτέ θέση υπέρ της υποχρεωτικότητας. Δεν θα βρείτε. Στο ζήτημα των προστίμων που επέβαλλε η κυβέρνηση ποτέ δεν συμφώνησα. Αν το αμάρτημά μου είναι ότι έκανα τα εμβόλια, ποτέ δεν έκρυψα ότι τα έκανα. Πάντως, δεν το διαφήμισα κι όλας, όπως έκαναν άλλοι που καλλιεργούσαν το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Νομίζω ότι όλα αυτά με κάνουν συνεπή.

Τώρα, αν δεν θέλτε να με υποστηρίξετε επειδή έκανα τα εμβόλια, δεν με ενοχλεί. Ελεύθερος άνθρωπος είστε να κάνετε όπως νομίζετε. Και είπαμε, ότι σέβομαι όχι μόνο θεωρητικά, αλλά και στην πράξη την ελευθερία της βούλησης κάθε ανθρώπου. Αυτό που θέλω να αποφύγω, και εξ ου και απαντώ, διότι υπέπεσε στην αντίληψή μου, είναι να μην νομίζει ο τυχαίος περαστικός άλλα πράγματα από αυτά που συνέβησαν. Νομίζω μετά την απάντησή μου, είμαστε εντάξει.

Ευχαριστώ για τον χώρο της απάντησης.

Με τιμή,

Ανδρέας Σταλίδης.



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ μας :

Ευχαριστούμε ειλικρινά τον κ.Ανδρέα Σταλίδη για τον κόπο του να απαντήσει άμεσα. Δεν αμφιβάλουμε ότι τα κίνητρα για τα οποία έγραψε το άρθρο του μπορεί πράγματι να ήταν καλοπροαίρετα και δεν έχουμε κανένα στοιχεία για να αμφιβάλουμε γι αυτό.

Οι επισημάνσεις-διαφωνίες μας :


Κανείς δεν αμφισβήτησε την δυνατότητα της μετανοίας κάθε αμαρτωλού.
Επίσης δεν παριστάνουμε ούτε τους καλούς χριστιανούς ούτε τους ηθικιστές.

Η διαφωνία μας σχετίζεται με το αν είναι υποχρέωση ενός πολιτικού κόμματος να αλλάζει τους νόμους προστατεύοντας την ανθρώπινη ζωή (σε βάρος των αποκαλούμενων «δικαιωμάτων» των εγκύων γυναικών, των ομοφυλόφιλων που θέλουν να παραστήσουν ότι έχουν παιδιά κλπ). 
Δεν μπορούμε να δεχτούμε -όπως προτείνεται στο άρθρο- ότι το κόμμα ΝΙΚΗ απλά θα ενημερώνει για το τι είναι αλήθεια.

Παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα (επισημαίνοντας με έντονα τις επίμαχες φράσεις):


«Ας δώσω ένα παράδειγμα. Πριν λίγα χρόνια υπήρξε μία εκστρατεία ενημέρωσης για τις αμβλώσεις. Η πολιτική εξουσία την διάβασε τελείως λάθος με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι υπουργοί να την αποκλείσουν από τον δημόσιο χώρο! Είναι βέβαιο όχι ότι δεν κατάλαβαν το αίτημα της εκστρατείας, αλλά ότι δεν είχε καν αίτημα. Περιορίοζονταν μόνο στην ενημέρωση.

Τα δύσκολα αυτά ζητήματα η Ορθόδοξη οπτική δεν τα βλέπει ως νομικά ή πολιτικά. Τα βλέπει ως πνευματικά.

Από ένα κόμμα όπως η Νίκη δεν αναμένω απόπειρα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τις αμβλώσεις ή για κάποιο παρεμφερές ζήτημα. Περιμένω έναν δημόσιο λόγο ενημέρωσης, γυναικών και ανδρών, ότι η ζωή ξεκινάει κατά τη σύλληψη. Περιμένω την πληροφόρηση του ήδη γνώριμου σε όλους τους γονείς επιστημονικού δεδομένου ότι στις 7 εβδομάδες κύησης μπορούμε να ακούσουμε τον χτύπο της καρδιάς του εμβρύου! Είναι μία άλλη ζωή.»

Κατανοούμε ότι όπως γράφει και στην αρχή, το άρθρο γράφηκε ως απάντηση σε άλλο άρθρο, αλλά για εμάς:
ΚΑΘΕ εκστρατεία ενάντια στις εκτρώσεις θα ΕΧΕΙ αίτημα:
Να καταργηθεί ο νόμος που θα σκοτώνει ανυπεράσπιστα βρέφη και μάλιστα με δαπάνες των Ελλήνων!
ΦΥΣΙΚΑ και αναμένουμε από ένα Ορθόδοξο κόμμα να επιδιώξει την ΑΛΛΑΓΗ του νομοθετικού πλαισίου για τις αμβλώσεις, για το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων "ζευγαριών" να υιοθετούν ανυπεράσπιστα παιδιά κλπ.
Διαφορετικά για ποιο λόγο σας ψηφίζουμε. Βουλευτές και Ευρωβουλευτές έχετε νομοθετική εξουσία, έχετε δικαίωμα παρεμβάσεων με ερωτήσεις κλπ. Ενημέρωση θα μπορούσατε να κάνετε και ως ένας ορθόδοξος Σύλλογος.


Και μια μικρή διόρθωση (αν και όλη η απάντηση γράφεται πραγματικά «στο πόδι»):
Γράψατε στο άρθρο σας (εδώ) υπερασπιζόμενος την Θεία Κοινωνία:


«Ο κορωνοϊός είναι πολύ εύκολα μεταδιδόμενος από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο κίνδυνος μετάδοσης από τον συνωστισμό σε οποιονδήποτε χώρο είναι πραγματικός και υπαρκτός. Από την Εκκλησία μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς. Όχι όμως από το Σώμα και Αίμα του Χριστού».

Με το σκεπτικό αυτό, καλά έκανε η κυβέρνηση και έκλεισε τις εκκλησίες και δεν άφηνε να κάνουμε ούτε Πάσχα ούτε Θεοφάνια ούτε Χριστούγεννα.
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο όμως θεολογικά. Ο χώρος του ιερού ναού είναι αγιασμένος. Το ίδιο και οι Άγιες εικόνες που υπάρχουν σε αυτόν. Γι αυτό τις προσκυνούμε. Δεν θα κάνουμε υπόκλιση από μακρυά όπως μας επιτάσσουν. Ούτε θα τις τυλίξουμε περιμετρικά με απαγορευτικές κορδέλες. Ούτε θα γεμίσουμε την εκκλησία με αντισηπτικά και χαρτοπετσέτες. Όσοι δεν πιστεύουν στην ιερότητα του ίδιου του ναού, ας καθίσουν σπίτι τους. Είναι η άκτιστη Θεία χάρις για την οποία έχει μιλήσει ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς. Έχουν δοθεί αρκετές θεολογικές απαντήσεις για το θέμα αυτό. Αν θέλετε μπορούμε να σας τις προωθήσουμε. 


Εκτιμούμε την πρόθεσή σας να απαντήσετε σε εκκλησιομάχους.
Νομίζουμε τώρα διευκρινίσαμε καλύτερα τι μας ενόχλησε. 
Και νομίζουμε ότι κάθε ορθόδοξος πιστός αντιλαμβάνεται την πνευματική διάσταση κάθε θέματος με τα εμβόλια. Γι αυτό κάναμε και την πρόσφατη ανάρτησή μας εδώ: https://opaidagogos.blogspot.com/2024/05/blog-post_18.html
 

Ευχαριστούμε κ πάλι για την απάντησή σας.
Ως χρέος προς την αλήθεια, για τους αναγνώστες μας, ενημερώνουμε ότι με τον κ.Σταλίδη υπήρξαμε συναγωνιστές στα φοιτητικά μας χρόνια στον αγώνα για τη Β.Ήπειρο υπό την καθοδήγηση του αγωνιστή Ιεράρχη Κονίτσης Σεβαστιανού. Γνωρίζουμε λοιπόν πολύ καλά και επιβεβαιώνουμε ότι δεν ξεκίνησαν οι αγώνες του με το ΑΝΤΙΒΑΡΟ.


ΥΓ. Φυσικά και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του κ.Σταλίδη με πχ τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΙΚΗΣ κ.Τσελέντη, που στις προηγούμενες ευρωεκλογές κατέβαινε με την ΝΔ και που επί κορονοϊού ανέβασε σκιτσάκι που χλεύαζε την Θεία Κοινωνία.



Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

* * * * * * * 


Νεότερη Ενημέρωση  :

Ο κ.Σταλίδης έγραψε το παρακάτω σχόλιο:
Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα προσθέσω μόνο ότι αξίζει να διαβαστεί και το εξής άρθρο με τίτλο «Θεία Κοινωνία και κορωνoϊός. Κατάθεση ψυχής ενός νοσοκομειακού ιερέα», του π. Συμεών, τον οποίον γνωρίζω δεκαετίες (δεν θέλω να αποκαλύψω περισσότερα επ' αυτού) και το οποίο άρθρο έγραψε μετά από δική μου παρότρυνση για το Αντίβαρο με ακριβώς αυτό το θέμα. Δεν ήθελα να επεκταθώ εγώ σ' αυτό το αντικείμενο, διότι ένιωθα ότι το κάλυψα με όσα έγραψα στην τελευταία φράση στο προηγούμενο άρθρο, και αποτάνθηκα στον εν λόγω πάτερ για να εμβαθύνει όπως εκείνος ξέρει. Και ασφαλώς το έκανα για να υπερασπιστώ και να διαδώσω όσο μπορούσα αυτά που λέει στο άρθρο.
https://www.antibaro.gr/article/26841

Ευχαριστώ για τον κοσμιότατο διάλογο, σπάνιος για τις ημέρες μας.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024. 12:30 μμ. Πάρκο ΧΑΝΘ. Πορεία Διαμαρτυρίας ενάντια στο EuroGayPride

Με ενθουσιασμό σας μεταφέρουμε την ευχάριστη είδηση που μόλις άρχισε να διαδίδεται στο διαδίκτυο.

Πρωτοβουλία από Ορθόδοξες οικογένειες:

 

 ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΚΑΤΑ της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ της Οικογένειας.

 

Σάββατο 29/6/2024. 

Ώρα 12:30 μμ, Πάρκο ΧΑΝΘ


ΝΑΙ 

στη στήριξη της Παραδοσιακής Οικογένειας

Στην Ελληνορθόδοξη παράδοση του γένους.

Στο φυσιολογικό

Στην αλήθεια και στο λογικό.


ΟΧΙ

στην καταστροφή της οικογένειας

στον μηδενισμό της Ελλάδος

Στο παρά φύσιν αμάρτημα

Στο ψέμα και στο παράλογο

Να δώσουμε όλοι το παρόν.


Δίνουμε το παρόν και συμμετέχουμε ενωμένοι στην πορεία διαμαρτυρίας για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.

 

Σχόλιο (ομάδος Εκπαιδευτικών Ο Παιδαγωγός):

ΕΥΓΕ στις Ορθόδοξες οικογένειες που πήραν την πρωτοβουλία!

Σε περίπτωση απαγόρευσης από την ΕΛ.ΑΣ., κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τους Θεσσαλονικείς να βρίσκονται εκείνη τη μέρα με τις οικογένειές τους στους δρόμους της πόλης τους για να εκδηλώσουν  ειρηνικά την διαφωνία τους με όσα βλέπουν να γίνονται.




Ομάδα εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»


Νεότερη Ενημέρωση (6/6/2024) :

Διαβάστε το επίσημο κάλεσμα των διοργανωτών εδώ:

 

Νεότερη Ενημέρωση (7/6/2024) :

Είναι φανερή η σκληρή κριτική που ασκήσαμε με σειρά άρθρων μας, στο κόμμα ΝΙΚΗ. Και έχουμε χρέος ως ορθόδοξοι πιστοί όταν βλέπουμε το «κοπάδι» να τρέχει πίσω από κάποιον, να είμαστε επιφυλακτικοί και να επισημαίνουμε τα λάθη που διαπιστώνουμε. 

Ως χρέος προς την αλήθεια όμως, οφείλουμε να επαινέσουμε τις πρωτοβουλίες για τις οποίες διαβάζουμε σήμερα: Με αφορμή το επερχόμενο 9ήμερο EuroPride, επίσκεψη στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και την υποβολή σχετικού υπομνήματος καθώς και αντίστοιχη επίσκεψη στον Δήμο Θεσσαλονίκης (και τα δύο ως μορφή παράστασης διαμαρτυρίας).

Παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα από την συνέντευξη του βουλευτή Θεσσαλονίκης Νίκου Παπαδόπουλου, από το politic.gr εδώ:



«... 
Από ένα απόγευμα έγινε εννιά μέρες. Θα μαζευτεί όλο το ανφάν γκατέ της Ευρώπης. 
Είχε παρατηρηθεί στην προηγούμενη περίπτωση σφοδρότατη προσβολή της δημοσίας αιδούς. Βγαίνανε γυμνοί στους δρόμους με εσώρουχα… 
Είχαμε προσβολή των εθνικών, θρησκευτικών μας συμβόλων. Ο άλλος είχε εικόνα του Αγίου Νικολάου στα γεννητικά του όργανα. 
Υπάρχουν σε βίντεο στο youtube, αυτά τα καταθέσαμε και στη βουλή.


Είπαμε στις Αρχές της πόλης και για τα συνθήματα του europride που ακούσαμε πέρσι “Στο δ… η πατρίδα, και η πίστη και η θρησκεία”. 
Εκφράσαμε στις Αρχές της πόλης τον πόνο μας και την αγάπη μας για αυτή την πόλη. Να την προασπίσουμε. 
Ο Διευθυντής Ασφάλειας, Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Δήμαρχος, Στ. Αγγελούδης δεσμεύτηκαν, είπαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν. (...)

Εμείς καταθέσαμε και σαν κίνημα ΝΙΚΗ και επίκαιρη ερώτηση, την οποία απάντησε ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη. Του είπαμε ότι πρέπει να παρέμβουν όταν δουν ότι θίγεται τόσο βάναυσα η δημόσια αιδώς, το ελληνικό και εθνικό συναίσθημα. Δεν είπαμε να γίνουμε Τουρκία του Ερντογάν… Εμείς είμαστε πολιτισμένος λαός, περήφανος λαός, αλλά δε θέλουμε να προσβάλλονται οι γυναίκες μας, τα παιδιά μας, οι οικογένειές μας, η πατρίδα μας και η θρησκεία μας. (...)

Ο υφυπουργός μας απάντησε ότι δε μπορούσε να παρέμβει η αστυνομία γιατί δεν είχαν κάποια καταγγελία. Ε, λοιπόν εμείς σήμερα αυτή την καταγγελία πήγαμε να κάνουμε επίσημα σαν κίνημα ΝΙΚΗ».


και οι δηλώσεις του δικηγόρου -εκπρ. Τύπου της ΝΙΚΗΣ, Δήμου Θανάσουλα :




Σχόλιο (ομάδος εκπ/κών «ο Παιδαγωγός»):
δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε την απάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξης ότι «δεν είχαν κάποια καταγγελία»!!! ΕΛΕΟΣ!!!
Ξέρουμε από προσωπική εμπειρία την αντιμετώπιση της ΕΛ.ΑΣ. όταν καλούσαμε το 100 για να καταγγείλουμε προσβολή της δημοσίας αιδούς ή όταν πηγαίναμε στο Αστ Τμήμα Λευκού Πύργου για να κάνουμε καταγγελία ότι βλέπαμε τελείως γυμνούς με αφορμή την γυμνή ποδηλατοδρομία. Παρίσταναν ότι «δεν τους βλέπουν!!!» (θυμίζουμε σχετική ανάρτηση εδώ)