" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Αθήνα: Κάλεσμα συμπαράστασης σε εκπαιδευτικό που αντιστάθηκε στις «υποχρεωτικότητες»

 Έκτακτη Ανακοίνωση



Την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

καλούμαστε να συμπαρασταθούμε στην δίωξη του Καραγιαννίδη Πέτρου (εκπαιδευτικού), που δικάζεται επειδή αντέδρασε στην επιβολή των υποχρεωτικοτήτων  επί κόβιντ (ενδεικτικά υποχρεωτική επιβολή μασκών, υποχρεωτική δήλωση τεστ σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, υποχρεωτικά τεστ μόνον σε όσους δεν μπολιάστηκαν! κλπ).

Το «φιάσκο» αποκαλύφθηκε, τα ψέμματα τους ότι τάχα «όσοι μπολιαστούν δεν κολλάνε» κατέρρευσαν παταγωδώς, κι όμως δεκάδες γονείς ακόμη και σήμερα καλούνται να απολογηθούν στα «ελληνικά» δικαστήρια επειδή αρνήθηκαν να επιβάλλουν κάποιο από αυτά τα μέτρα στα παιδιά τους και δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν το μαθαίνουμε και δίνουν την μάχη στα δικαστήρια μόνοι τους.

Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ σε κάθε τέτοιο κάλεσμα. Να δούν οι αρμόδιοι στα διάφορα συμβούλια ή στα δικαστήρια ότι ΔΕΝ είναι μόνοι τους.

Όσοι μπορείτε λοιπόν να βρεθείτε στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου, οφείλουμε να δώσουμε το παρόν.

 Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

στην Περιφέρεια Αττικής, Ξενίας 24 , 3ος όροφος, 11:00 π.μ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»


ΥΓ. Ενδεικτικά παραθέτουμε μέρος από το πλαίσιο αντίδρασης του συναδέλφου:

Ο συνάδελφος την περίοδο του κόβιντ, αρχικά με Υπηρεσιακή Αναφορά του προς την τότε Υπουργό, όταν επεβλήθηκαν  τα διαδιακτυακά μαθήματα, έθετε ερωτήματα για τη νομιμότητά τους (παραβίαση δεδομένων των εμπλεκομένων και των οικίων τους, παραβίαση οικιακού ασύλου και οικογενειακής ειρήνης κ.ά.), 

και αργότερα με άλλα έγγραφά του κατέδειξε την επικινδυνότητα των ΤΕΣΤ για τους παρακάτω λόγους :

1. Τα ΤΕΣΤ των οποίων οι οδηγίες χρήσης ενώ στις ξένες γλώσσες ανέφεραν ότι απαγορευόταν να γίνονται από μη ειδικούς, η ελληνική παραποιημένη μετάφραση έγραφε, ψευδώς, ότι ήταν αυτοδιαγνωστικά.
Είναι σαφές πως με αυτόν τον τρόπο δυνητικά το Υπουργείο Παιδείας διέπραττε εγκλήματα βλάβης κατά ζωής των παιδιών, που περιγράφονται από τα 299ΠΚ, 302ΠΚ, 303ΠΚ, 308ΠΚ, χωρίς να λάβουμε υπόψη και τους ενήλικες γονείς τους που εκτέθηκαν σε αυτά.  Ακόμη,

 

2. Τα ΤΕΣΤ υπήρξαν επικίνδυνα και για το περιβάλλον, αφού η τυχαία απόρριψη τους (όπως και των μασκών), μόλυναν τον υδροφόρο ορίζοντα, αναιρώντας όλα όσα προβάλλονταν τότε, ως σωτήρια μέτρα για την αντιμετώπισή της επιδημίας.
Σε αυτή την περίπτωση η πολιτική προϊσταμένη του Υ.ΠΑΙ.Θ. και όσοι συμμορφώθηκαν με αυτή, ελέγχονται και για αυτά κατά του περιβάλλοντος

Επιπλέον:

Άρθρο 10 - Σύνταγμα της Ελλάδος - Δικαίωμα αναφοράς προς τις αρχές

«1. Καθένας ή πολλοί μαζί έχουν το δικαίωμα, τηρώντας τους νόμους του Κράτους, να αναφέρονται εγγράφως στις αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να ενεργούν σύντομα κατά τις κείμενες διατάξεις και να απαντούν αιτιολογημένα σε εκείνον που υπέβαλε την αναφορά, σύμφωνα με το νόμο.

2. Μόνο μετά την κοινοποίηση της τελικής απόφασης της αρχής στην οποία απευθύνεται η αναφορά (δηλαδή η Υπουργός που ουδέποτε απήντησε) και με την άδειά της (όταν δεν απήντησε δεν μπορεί να έδωσε άδεια), επιτρέπεται η δίωξη εκείνου που την υπέβαλε για παραβάσεις που τυχόν υπάρχουν σ' αυτή».


Όπως βλέπετε, μία ακόμη φορά έχουν κάνει το Σύνταγμα «κουρελόχαρτο».

1 σχόλιο:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἐφόσον ἔχει πλέον ἀποδειχθῆ ὅτι τά «ἐμβόλια» (διάβαζε «θανατηφόρες ἐνέσεις», κατά τόν ἀείμνηστον ἰατρόν V. Zelenko) ὄχι μόνον δέν ἦσαν ἀποτελεσματικά, ἀλλ' ἦσαν ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ, οἱ δέ μάσκες, τά rapid tests κ.λπ. ἦσαν ὅλα ἕν φιάσκο, διά τήν ταλαιπωρίαν τοῦ λαοῦ καί τήν ἐξόντωσίν του, τέτοιου εἴδους δίκες θά πρέπῃ πλέον νά συγχαίρουν τούς ἀντισταθέντας εἰς τάς γελοίας ἀποφάσεις τοῦ Μητσοτάκη καί νά ἐκδίδουν ἀθωωτικήν ἀπόφασιν μέ συνοπτικάς διαδικασίας. Ὁ δέ Μητσοτάκης καί οἱ σύν αὐτῷ, μαζί μέ τούς «ἀκαταδίωκτους» τῆς «ἐπιτροπῆς τῶν εἰδικῶν» θά πρέπῃ νά καταδικασθοῦν ὡς διευθύνοντες ἐγκληματικήν ὀργάνωσιν, συμφώνως μέ τήν ἄκρως τεκμηριωμένην μήνυσιν τοῦ Δικηγόρου Ἀθηνῶν Νικολάου Ἀντωνιάδου.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.