" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

ΕΠΕΙΓΟΝ : Ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν το μοναστήρι του μητροπολίτου π. Λογγίνου

«Έκκληση από τον Μητροπολίτη Μπάντσεν Λογγίνο: Έχουμε παιδιά εδώ, έχουμε αναπήρους! Δεν αντέχουμε άλλο…»



Ο Μητροπολίτης Μπάντσεν Λογγίνος που είναι γνωστός ως πατέρας εκατοντάδων ορφανών απευθύνει τραγική έκκληση στους πάνοπλους άνδρες των Ουκρανικών δυνάμεων Ασφαλείας: “Έχουμε αναπήρους και παιδιά εδώ! Δεν αντέχουμε άλλο”.


Ενώ το 2008 του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Ήρωα της Ουκρανίας» για το σπουδαίο του φιλανθρωπικό έργο, έχοντας σε φροντίδα ορφανοτροφείο με 400 ορφανά από τα οποία πολλά είναι με ειδικές ανάγκες, και ένα νοσοκομείο με παιδιά με AIDS από τα οποία μερικά θεραπεύτηκαν με θαυμαστό τρόπο μετά από την συμμετοχή τους στις Θείες ακολουθίες και την προσωπική προσευχή του Μητροπολίτη, από σήμερα το πρωί βιώνουν μια ανίερη, άτυπη πολιορκία.

Χωρίς να έχουν επιδείξει μέχρι την ώρα που λάβαμε την ενημέρωση αυτή, ούτε τα τυπικά έγγραφα της εισαγγελικής παραγγελίας για τον σκοπό της παρουσίας τους εκεί.

Τα παιδιά και ο πιστός λαός έδωσε το παρών αλλά είναι μόνοι και αβοήθητοι. 
Την 6η Ιουνίου 2023, τα υιοθετημένα παιδιά του Μητροπολίτη Λογγίνου, τα περισσότερα από τα οποία είναι ανάπηρα, έστειλαν βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάνοντας έκκληση να σταματήσει τις καταστολές εναντίον του πατέρα τους, αλλά όπως φαίνεται, εκείνος παραμένει άτεγκτος και ασυγκίνητος.



Ο πόλεμος ενάντια στην Ορθόδοξη πίστη συνεχίζεται. Απευθύνουμε κι εμείς έκκληση σε όλους τους Ορθοδόξους να στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν τον Μητροπολίτη Λογγίνο και τα παιδιά του.

Ταις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου και δι ευχών του μακαριστού γέροντα μας Νικολάου Μανώλη, Υπεραγία Θεοτόκε σώσον τους δούλους σου!

Σήμερα διώκονται αυτοί, αύριο εμείς!..

Η Ορθοδοξία βάλλεται πανταχόθεν, κάτω από την πλήρη αδιαφορία του Φαναρίου.
Από το Κατάνυξις (σύνδεσμος)
πηγή αρχικού δημοσιεύματος εδώ

Σχόλιο:

Για το φιλανθρωπικό έργο του επισκόπου Λογγίνου μπορείτε να δείτε την σχετική ταινία, εδώ.

Οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε όσα συμβαίνουν.
Η δημοσιότητα πάντα τρομάζει τους «λύκους» και συχνά τους αναγκάζει έστω κ προσωρινά να υποχωρήσουν. 

Ας κοινοποιήσουμε λοιπόν τα «κατορθώματα» από τις μαριονέτες της Δύσης στην Ουκρανία.

Και επειδή πάντα κάποιοι είναι επιφυλακτικοί και θα σπεύσουν να μας αποκαλέσουν «συνωμοσιολόγους» η παραπάνω φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Γερμανία. Δείτε το (σύνδεσμος) :

Ένα σωρό αντίστοιχες φωτογραφίες :





Και για να μην νομίζουν ότι ξεχνάμε:
Μαχητής του νεοναζιστικού τάγματος Azof μιλάει (μέσω τηλεδιάσκεψης) στην Ελληνική Βουλή! 

Μια ακόμη παράμετρος βέβαια είναι και οι αχειροτόνητοι σχισματικοί της Ουκρανίας, τους οποίους αναγνώρισε ο Βαρθολομαίος και οι οποίοι σουλατσάρουν σε μητροπόλεις και στο Άγιο Όρος.
«Ο κοινωνών ακοινωνήτω ακοινώνητος έστω»


Αλλά πόσοι ρασοφόροι ενδιαφέρονται σήμερα για Ιερούς Κανόνες και αποφάσεις Συνόδων; 
Ενδεχομένως περισσότερο τους ενδιαφέρει αν θα πάρουν κάποιο market pass ... (αφού τα «τυχερά» από πρόσφορα, μυστήρια κλπ δεν εμφανίζονται στο εισόδημα).


Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»
https://opaidagogos.blogspot.com/2023/11/blog-post_9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.