" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Φωτογραφίες, σχολιασμός και μουσικές από την εκδήλωση "ΕΟΚΑ 1955-59, Οι μαθητές στον αγώνα". Θεσσαλονίκη 4/4/2012

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης και τιμής με θέμα "ΕΟΚΑ 1955-1959: οι μαθητές στον αγώνα" που αφιέρωσαν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης στους ήρωες της ΕΟΚΑ και ειδικά στη συμμετοχή της μαθητικής νεολαίας της Κύπρου στον αγώνα.



Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων της Κυπριακής δημοκρατίας κ.Γιαννάκης Ομήρου. Σοβαρός, τεκμηριωμένος αλλά και ασυμβίβαστος πατριωτικός λόγος.



Ακούστε ένα σύντομο απόσπασμα:





Ακολούθως, δόθηκε τιμητική πλακέτα στον αγωνιστή δικηγόρο κ.Γεώργιο Κούβελα, επίτιμο Πρόεδρο της ΕΦΕΚΘ, ο οποίος με τον μαχητικό του λόγο συγκίνησε τους νέους και καταχειροκροτήθηκε.



Πάρτε και μια γεύση από τον σύντομο αλλά μαχητικό χαιρετισμό του κ.Γ. Κούβελα:




Στη συνέχεια ακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μαθητές και μαθήτριες της Θεσσαλονίκης  (θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, χοροί, σκέψεις, ποιήματα) όλα εμπνευσμένα από την θυσία και τους αγώνες των μαθητών της ΕΟΚΑ, που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στο ακροατήριο.



 

 

 

 

 

 





Παραθέτουμε και ένα όμορφο τραγούδι, που γράφτηκε (στίχοι και μουσική) από καθηγητές του 27ου Λυκείου της Θεσσαλονίκης:

Ἀνεμόσκαλα νά ρίξεις νά γυρίσουν, Θεέ μου, ὅλοι τους στή γῆ
δέν τό ζήσαν τ' ὄνειρο τους  κι ἦταν τόσο διψασμένοι γιά ζωή!

Περισσότερα τραγούδια μπορείτε να δείτε εδώ, εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.