" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Μια ζεστή συντροφιά στη Θεσσαλονίκη

Εδώ και λίγο καιρό διαβάζουμε τις δράσεις μιας από τις πολλές δραστήριες ενορίες της Θεσσαλονίκης. Της ενορίας του Βυζαντινού Ι.Ναού του Προφήτη Ηλία.

Καμαρώνουμε που σε μια πόλη και σε μια γειτονιά που γίνεται όλο και περισσότερο αφιλόξενη, εξαιτίας των δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που προστίθενται ανεξέλεγκτα καθημερινά, με διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, μια τόσο ζεστή και ανθρώπινη συντροφιά ενώνεται μέσα από την Ορθόδοξη εκκλησία μας και ζει "ομοθυμαδόν" και "επί το αυτό".

Καμαρώνουμε που σε μια γειτονιά που δεν τολμάς να κυκλοφορήσεις μόλις σκοτεινιάσει, υπάρχουν άνθρωποι που συμμετέχουν όλο το βράδυ σε αγρυπνίες και μάλιστα πολύωρες, σύμφωνα με το βυζαντινό τυπικό.
ΑΥΤΟΙ οι άνθρωποι κρατάνε ακόμη την γειτονιά τους ΕΛΕΥΘΕΡΗ: Ορθόδοξη και Ελληνική.


Καμαρώνουμε και για την αγωνιστικότητα και τη θέρμη του ιερέα π.Νικολάου Μανώλη και τις συχνές επιστολές και τοποθετήσεις του μέσω διαδικτύου που αποκαλύπτουν χωρίς φόβο και μισόλογα την αλήθεια,
πχ δείτε την τοποθέτησή του για τον άδικο αφορισμό του θεολόγου κ.Σωτηρόπουλου εδώ:


Το Ιστολόγιο της ενορίας εδώ: http://katanixis.blogspot.gr/

Πολλές ενορίες της Θεσσαλονίκης αναπτύσσουν έντονη δράση (συχνές Θ.Λειτουργίες, αγρυπνίες, κατηχητικά, κύκλους μελέτης Αγ.Γραφής, συναντήσεις για φοιτητές και νέους εργαζομένους, συσσίτια, εκδηλώσεις). Ο καθένας μπορεί να ψάξει και να ενταχθεί σε κάποια από αυτές. Ο κατάλογος με τις ενορίες της πόλης μας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.