" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΤΑΦΟΣ της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ και ο ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ των…ΑΞΙΩΝ !!

(...) Αυτά λοιπόν τα περισπούδαστα πράγματα, εγώ- που υποτίθεται ότι συγκαταλέγομαι μεταξύ των μορφωμένων ανθρώπων - τα μαθαίνω τώρα για πρώτη φορά, ενώ:
Για την Μενεγάκη και τον Σάκη Ρουβά ( νά 'ναι καλά τα παιδιά, δεν μου φταίξανε σε τίποτα ) , από την πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν τόσα χρόνια οι εκλεκτοί δημοσιογράφοι και τηλεπαρουσιαστές, γνωρίζω ότι η μεν μία άρχισε να εμφανίζει (ελαφρά) ...κυτταρίτιδα, ψηλά στην …οπίσθια επιφάνεια των ( πανέμορφων) μηρών της και ότι ο άλλος, ο Ρουβάς, είχε για ….μέντορά του στο ξεκίνημα της θριαμβευτικής του καριέρας , τον νυν Δήμαρχο - Μαραθώνα αν δεν κάνω λάθος- , κύριο Ηλία Ψινάκη !!


ΔΕΝ μας ψεκάζουνε από ψηλά, φίλοι μου αναγνώστες, στον…καναπέ - με το κομπιουτεράκι στο χέρι καθισμένους- μας κάνουν μέρα νύχτα μεθοδευμένη πλύση εγκεφάλου , το …δίδυμο : καναλάρχες και καλοπληρωμένα παπαγαλάκια.
Κρίμα, κληρονομήσαμε μια Χώρα, φτωχή αλλά περήφανη και παραδίνουμε στις επόμενες γενιές μια Ελλαδίτσα φτιασιδωμένη με όλα τα εμετικά απόβλητα του δυτικού πολιτισμού !
Δημιουργήσαμε εξωκοσμικά αντίγραφα κοριτσιών που προσπαθούν σαν κλόουν να ισορροπήσουν σε 15ποντα παπούτσια, με ξεσκισμένα παντελόνια και ακαταλαβίστικα τατουάζ που

ξεκινάν απ`τον λαιμό και σταματούν στις…παρυφές των οργάνων ….αναπαραγωγής τους !

 

Τίγκα οι καφετέριες και τα φαγάδικα , άδεια τα σπιτικά και τα αμφιθέατρα !
Στο ένα χέρι ο….φραπές στο άλλο MARLBORO ή τσιγαρλίκι χειροποίητο ψιλοστριμένο !!
Συνοδά λάβαρα καταξίωσης : τα κινητά smartphones, ( για όλους/ες) , τα αυτοκίνητα ή τα δίκυκλα για κάποιους/ες , προνομιούχους..
 

Ρωτήστε φίλοι μου τυχαία στο δρόμο 10 νέα παιδιά « τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου ; », οι 9 ΔΕΝ ξέρουν.
Κατάντια, επαναλαμβάνω, ΔΕΝ θα ξεχάσω παλαιότερη διαφήμιση γνωστής αρτοβιομηχανίας :
« Ποιος σήκωσε τη σημαία της επανάστασης το 1821 » , ρωτούσε ο διαφημιστής :
- Ο….«τάδε» ( έλεγε το όνομα του ιδιοκτήτη της… αρτοβιομηχανίας) ο εκφωνητής !!)
( η διαφήμιση απεσύρθη ύστερα από χιλιάδες τηλεφωνήματα που βομβάρδισαν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.).
 

Γι` αυτό σας λέω, δεν ξέρω τι θα βρεθεί μέσα στον εντυπωσιακό αυτόν τύμβο, ξέρω όμως ότι εμείς, οι επίγονοι αυτών που βρίσκονται ενταφιασμένοι μέσα στο μνημείο παραλάβαμε έναν ανεκτίμητο θησαυρό γνώσεων και αξιών και παραδώσαμε στους απογόνους μας μια κούφια σκυτάλη παραγεμισμένη με πολύτιμες περγαμηνές ξεθωριασμένες και σβησμένες απ `τον χρόνο .!
Δρ Βλάσης Γωγούσης 
(απόσπασμα,το πλήρες κείμενο εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.