" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Δεύτερη ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο

Σχολιάζοντας το έγγραφο που απέστειλε εξουσιοδοτημένος δικηγόρος σας, προς Ορθόδοξα Ιστολόγια (δείτε εδώ):

Ένας πατέρας, ποτέ δεν στέλνει έγγραφο-τελεσίγραφο 48 ωρών στο παιδί του.

Ακόμη και στην -σπάνια- περίπτωση που ένα παιδί παραφέρεται και συκοφαντεί τον πατέρα του,
ο σωστός πατέρας αντιδρά με επιείκεια, 
με στοργική αγάπη, 
βοηθάει το παιδί του να καταλάβει το λάθος του.


Ο πατέρας, δεν απαιτεί από το παιδί του να επανορθώσει με κείμενο "αποκαταστατικό της τιμής και της υπόληψης του".
Ούτε απειλεί το παιδί του με "τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα", σε περίπτωση "απράκτου παρόδου της ανωτέρω προθεσμίας".
Αυτά για τον μέσο, κοσμικό πατέρα.
Πολύ περισσότερο φυσικά, όταν ο πατέρας, είναι ποιμένας, εις τόπον και τύπον Χριστού.



Παναγιότατε,
ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που σε ελάχιστες περιπτώσεις, άρθρα ή σχόλια θεωρείτε ότι ξέφυγαν και πιστεύετε ότι σας προσβάλουν,
αφήστε τους δικηγόρους, τα τελεσίγραφα και τις απειλές και συμπεριφερθείτε σαν αληθινός πατέρας και σαν καλός ποιμένας.
Μπορείτε να απευθυνθείτε με αγάπη στα παιδιά σας. Τόσους "επισήμους" της κάθε είδους εξουσίας δέχεστε στο γραφείο σας και φωτογραφίζεστε μαζί τους. Αφουγκραστείτε κάποια στιγμή και τον
πιστό λαό που αγωνιά και που ενδεχομένως λυπήσατε. Είναι τα παιδιά σας. Αυτά που σας εμπιστεύθηκε ο Θεός ως ποιμένα.


Στην άλλη περίπτωση όμως, που τα υποτιθέμενα δημοσιεύματα και σχόλια που ισχυρίζεστε ότι "απειλούν ευθέως την σωματική σας ακεραιότητα" δεν υφίστανται, τότε νομίζουμε ότι οφείλετε να ζητήσετε συγνώμη από κάθε Ορθόδοξο Ιστολόγιο που προσβάλλατε και από τους πιστούς που σκανδαλίσατε με την επιλογή σας να καταφύγετε στους δικηγόρους και στις απειλές.



Παναγιότατε,
αντί να καταφεύγετε σε δικηγόρους και να τους πληρώνετε αναζητώντας νομικά επιχειρήματα, προβληματιστείτε σε ότι κατ' ουσίαν σας καταλογίζουν.

Μήπως ήταν πράγματι λανθασμένες κάποιες επιλογές σας;
Μήπως ήταν πράγματι λάθος να υποδέχεστε τον Πατριάρχη τω Αρμενίων μέσα στο Ιερό;
Μήπως ήταν λανθασμένη η παρουσία αιρετικού σε χειροτονία μητροπολίτου;
Αφήστε τις εμπάθειες τις οποίες ενδεχομένως κάποιοι σας καλλιεργούν και αναζητήστε τι λένε οι πατέρες. Είστε επίσκοπος, το σεβόμαστε, αλλά δεν είστε αλάθητος. Και αν με τις αποφάσεις σας θίξατε ιερείς και σκανδαλίσατε τους ενορίτες τους, παρακαλούμε φροντίστε άμεσα να επανορθώσετε.


Εμείς, δεν στέλνουμε έγγραφα ούτε ορίζουμε διορίες ούτε απαιτούμε αποκαταστάσεις.
Εμείς σας απευθύνουμε έκκληση, παράκληση, με ειλικρινή αγάπη και σεβασμό στο πρόσωπο και στο σχήμα σας.


Διαβάστε και:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΣ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ.κ. ΑNΘΙΜΟ ΡΟΥΣΣΑ

Σεβασμιώτατε το μόνο που κάνετε, είναι να επιβεβαιώνετε τους αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, οι οποίοι μας έχουν μιλήσει για την «ποιότητα» των ιερέων και των αρχιερέων, των εσχάτων χρόνων.
Δυστυχώς Σεβασμιώτατε δεν δύναστε να διακρίνετε πλέον την δεξιά από την αριστερή οδό και δεν δέχεσται κανέναν έλεγχο.
Εκτός από την λέξη «κρίση» Σεβασμιότατε, υπάρχει και η λέξη «διάκριση», που είναι και ένα από τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε πιο είναι το λάθος και πιο είναι το σωστό.
Αυτό που διαπράξατε λοιπόν Σεβασμιότατε είναι ένα ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΣΦΑΛΜΑ, που δείχνει το πνευματικό σκότος αυτών που συμπεριφέρονται κατ” αυτό τον τρόπο. Για να το αντιληφθείτε θα σας το πω πολύ απλά.
Μέσα στο σπίτι σας Σεβασμιώτατε μπορείτε να βάλετε όποιον θέλετε, από όποια πόρτα ή παράθυρο θέλετε, και να προσκυνήσετε και να κάνετε ότι θέλετε. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Ο Οίκος του Θεού Σεβασμιότατε, δεν είναι σπίτι σας για να βάζετε και να βγάζετε όποιον θέλετε, από όπου θέλετε. Γι” αυτό και έντός των Ιερών Ναών, δεν κάνει κανείς ότι θέλει , αλλά ακολουθεί αυτά που αναφέρουν ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ. Και το Ιερόν Βήμα Σεβασμιότατε, αναφέρεται ως ΤΟΠΟΣ ΦΟΒΕΡΟΣ και δεν είναι μουσείο, για να το επιδεικνύετε στους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ.
Τι ακριβώς συμβαίνει Σεβασμιότατε; Δεν αντιλαμβάνεστε την ιερότητα του χώρου; Δεν γνωρίζετε τους Ιερούς Κανόνες; Ή ενεργείτε σκοπίμως κατ” εντολάς των εχθρών της Ορθοδοξίας; Εσείς ξέρετε.
Επάνω εις αυτήν την Αγία Τράπεζα, «μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων».
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Σεβασμιότατε παραχωρείτε ΤΑ ΑΓΙΑ της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, στους αιρετικούς;
Άλλο είναι να προσευχόμαστε γι” αυτούς, να έλθουν εις γνώσιν μετανοίας και άλλο να τους βάζουμε εις τα ΑΓΙΑ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ενώ είναι ακόμα αμετανόητοι αιρετικοί.
Και εσείς αντί να αντιληφθείτε το λάθος σας και να ζητήσετε συγνώμη ενώπιον ΘΕΟΥ και ΑΝΘΡΩΠΩΝ, επιτίθεστε με τον δικηγόρο σας, κατά των Ορθοδόξων Χριστιανών που δεν συμφωνούν και σας ελέγχουν για την ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ σας στάση.
Οι Πραγματικοί ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Εσείς οι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, αυτούς που υπερασπίζονται ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!!!
Λυπάμαι και ντρέπομαι για λογαριασμό σας. Αλλά προσεύχομαι και για την μετάνοια και την σωτηρία σας. Προσευχηθείτε και εσείς γι΄αυτό. Καλά Χριστούγεννα.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής
giannis_lampropoulos@yahoo.com
αναρτήθηκε στο: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=44924

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ, ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΑΛΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!

ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κου. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚ ΚΡΗΤΗΣ!

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.