" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Τετάρτη 12 Αυγούστου: Το μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015 και ώρα 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Νεκροταφείο της Χιμάρας 
το τρισάγιο στη μνήμη του Αριστοτέλη Γκούμα, 
στο μνήμα του Εθνομάρτυρα, 

με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη στυγερή δολοφονία του 
από αλβανούς επειδή μιλούσε ελληνικά.
"ΕΛΛΑΣ-=ΧΙΜΑΡΑ". Σύνθημα έξω από το κοιμητήριο της Χιμάρας (2012)
"Εφονεύθει  υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στη μητρική του γλώσσα". ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕ ΛΟΓΙΕΤΑΙ 
Σύνθημα έξω από το κοιμητήριο Χιμάρας -Αύγουστος 2012

Νεότερη Ενημέρωση  (μετά το τρισάγιο):
Παρουσία δεκάδων Χιμαριωτών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 12 Αυγούστου το τρισάγιο του Αριστοτέλη Γκούμα στο μνήμα του, στο Νεκροταφείο της Χιμάρας.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους της οικογένειας του Εθνομάρτυρα, ο κ. Μόντης Κολίλας αναφέρθηκε στη δολοφονία του Αριστοτέλη που συντελέστηκε το βράδυ της 12ης Αυγούστου 2010 από αλβανούς που κουβαλούν την αντίληψη ότι στη Χιμάρα δεν υπάρχουν Έλληνες και Ελληνισμός. Όπως τόνισε όμως όσα τεχνάσματα και αν επιστρατευθούν δεν θα πάψουν να υπάρχουν Έλληνες στη Χιμάρα και στη Βόρειο Ήπειρο που θα αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.

Δυστυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε φέτος έλλειψαν κάποιες οχλήσεις από την αλβανική αστυνομία προς την οικογένεια Γκούμα προκειμένου  να δημιουργηθεί ψυχολογική πίεση που θα ματαίωνε το τρισάγιο, το οποίο όμως έγινε κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.