" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΠΕΙΓΟΝ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 : ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Ορθοδόξων Πιστών

Τελευταίο καιρό, ο μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος έχει «πεισμώσει» για τα καλά. 
Με το «ζόρι» να αφαιρέσει Τον Εσταυρωμένο από την Αγία Τράπεζα, όπου υπήρχε σε όλες τις εκκλησιές μας (γράψαμε σχετικά με το θέμα εδώ)

Αλλά δεν του έφτανε αυτό. 
Έφτασε στο σημείο στη θέση του Εσταυρωμένου να τοποθετεί αναπαυτική πολυθρόνα (θρόνο) για την αφεντιά του!!!

Καμαρώστε!!! :
(η φωτογραφία από εδώ)



Μάλιστα τοποθέτησε και άλλους θρόνους δεξιά-αριστερά για την «κουστωδία» του(!) τους δεσποτάδες που θα τον πλαισιώνουν στα δεσποτικά «συλλείτουργα»!

Κι έτσι οι πιστοί αντί να βλέπουν τον Εσταυρωμένο, την Σταυρική Του θυσία, θα βλέπουν με το ζόρι τους δεσποτάδες!

(Καλά, δεν τους φτάνουν οι ατελείωτες φωτογραφίσεις τους λες και είναι καλλίγραμμα μοντέλα, με τις οποίες βομβαρδίζουν τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων, τα οποία αναμενόμενο είναι να «τρέφονται» από τα «μαύρα χρήματα» που διακινούνται στις μητροπόλεις; Τόση ματαιοδοξία;)


Ακολουθεί το κάλεσμα των Ορθοδόξων πιστών:

 
«Για του Χριστού την πίστη την αγία και την δική μας ελευθερία...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ

Για την ασεβέστατη πράξη του επισκόπου Περιστερίου κ. Γρηγορίου, να αφαιρέσει τον Εσταυρωμένο/Σταυρό πίσω από την Αγία Τράπεζα όλων των ιερών ναών και αντ’ αυτού να τοποθετήσει ένα περίλαμπρο δεύτερο δικό του θρόνο.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 – 16:30 μμ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Σταθμός Μετρό – Περιστέρι)



-Και πορεία από πεζόδρομο Εθν. Αντιστάσεως μέχρι το επισκοπείο

-Ελάτε να ομολογήσουμε Ιησούν Χριστόν Εσταυρωμένον

-Ελάτε να προκαλέσουμε έναν «πνευματικό σεισμό» πολλών ρίχτερ !

* Όποιος πιστός θέλει να εκδηλώσει την αντίθεσή του, στην έξωση του Εσταυρωμένου, με τρόπο που αρμόζει στο ορθόδοξο ήθος, είναι ευπρόσδεκτος. Καμία εκτροπή, της φιλήσυχης διαμαρτυρίας μας, δεν θα γίνει αποδεκτή από οποιονδήποτε και θα αποκλειστεί με κάθε νόμιμο μέσο.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
του αγώνα για την αποκατάσταση του Εσταυρωμένου»



συνέχεια του σχολίου (της Ομάδος Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»): 
Ως Ελληνορθόδοξη Ομάδα, σταθήκαμε (δείτε εδώ: 223 αναρτήσεις) πάντα δίπλα σε προσπάθειες Αγωνιζομένων Ορθοδόξων Πιστών, να διαφυλάξουν την Ορθόδοξή τους πίστη, τις παραδόσεις, τα όσια και τα ιερά τους, σχεδόν πάντα ερχόμενοι σε αντίθεση με τις επιδιώξεις του εκάστοτε δεσπότη τους 
(στην εποχή μας νομίζουμε ότι είναι πλέον φαιδρό να μιλάμε για «ποιμένες».
Δείξτε μας ΕΝΑΝ ποιμένα-επίσκοπο που παρά τα μέτρα της Πολιτείας επέτρεψε να εορταστεί η Ανάσταση στις 12 μμ, «τριήμερον» δηλαδή όπως ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως και όχι 2ήμερη. Δείξτε μας έναν επίσκοπο - ποιμένα που απαγόρευσε τις μάσκες κλπ μέσα στις εκκλησιές μας, που έλεγξε την ΔΙΣ για τις αποφάσεις της.
Που βγήκε μπροστά αντιστεκόμενος στις παρελάσεις των ομοφυλοφίλων.
Που βγήκε να αντιδράσει για τον επικείμενο κοινό εορτασμό του Πάσχα στο ίδιο μέρος, Βαρθολομαίου και Πάπα. Σιγή... Νεκρική σιγή ...).

Είναι λοιπόν σημαντικό να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα.
Δεν μας πρόδωσαν μόνον οι πολιτικοί τόσες δεκαετίες. 
Μας πρόδωσαν και αυτοί που κρατάνε ποιμαντικές ράβδους.
Οφείλουμε ως ορθόδοξοι πιστοί  να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας.
ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ.


Η κατρακύλα δεν έχει όριο. Θυμόμαστε τους αγώνες του π.Αυγουστίνου Καντιώτη, ενάντια στα καλλιστεία, ενάντια σε βλάσφημα θεατρικά ή κινηματογραφικά έργα, ενάντια στις εκτρώσεις, ενάντια σε τόσες προκλήσεις που σήμερα έχουν δυστυχώς παγιωθεί.


Εμπρός λοιπόν, ΟΛΟΙ μαζί,  με τις συζύγους και τα παιδιά μας μικρά ή μεγάλα 

ΟΛΟΙ στον ΑΓΩΝΑ! 

Δεν πρέπει να λείψει ΚΑΝΕΙΣ!

Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

ΥΓ. Θυμίζουμε την ελεγκτική επιστολη΄του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου προς τον μητροπολίτη Περιστερίου, μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. Πράγματι ο Αμβρόσιος 

4 σχόλια:

Pater Peter είπε...

Μη φτάσουμε στο άλλο άκρο Αδελφοί! Δεν "βγαίνει" το ένα κακό με το άλλο! Η ύπαρξη στον αρχιτεκτονικό διάκοσμο του Ορθόδοξου Βυζαντινού Ναού, του Συνθρόνου του Επισκόπου και των Πρεσβυτέρων είναι παλαιότατη, πρωτοχριστιανική θάλεγα, προσθήκη!Τότε ΔΕΝ υπήρχε μεγάλος αριθμός Ναών, ώστε να λειτουργούν ταυτόχρονα πολλές Εκκλησίες! Γινόταν ειδικά ανά Κυριακή ή στις Μνήμες των Μαρτύρων μία και μοναδική, ανα πόλη ή περιοχή ολόκληρη , αρχιερατική Λειτουργία! Γι αυτό και λειτουργούσε πάντα ο Αρχιεπίσκοπος της περιοχής μαζί με Χωρεπισκόπους και Πρεσβυτέρους! Οι οποίοι κάθονταν στο Σύνθρονο σε αντίθεση με το Λαό που καθόταν όρθιος στον κυρίως Ναό, άνευ Τέμπλου! Πράγματι ΔΕΝ υπήρχε Εσταυρωμένος πίσω απο την Αγία Τράπεζα, όπως δεν υπήρχαν ούτε Ευαγγέλιο, πάνω στην Αγία Τράπεζα, ούτε Εξαπτέρυγα, ούτε άλλο κινητό Λάβαρο! Όλα αυτά υπήρχαν στο Σκευοφυλάκιο ΕΞΩ και ΕΚΤΟΣ του Ιερού Ναού και έβγαιναν και χρησιμοποιούνταν στις ακολουθίες και στις Λειτουργίες ΚΑΙ ξανατοποθετούνταν στο Σκευοφυλάκιο! Μετά τον Μεσαίωνα σιγά σιγά έπαψε να χρησιμοποιείται το Σκευοφυλάκιο και όλα τα Ιερά τιμαλφή βρήκαν κάποια θέση μέσα στο Ναό! Πέρα απο τις προσωπικές γνώμες ειδικών της Λειτουργιολογίας και Τελετουργικής κατέληξαν οι σημερινέςΤυπικές και Τελετουργικές θέσεις και κινήσεις των Ακολουθιών με προεξάρχουσα πάντοτε τη Θεία Λειτουργία! Το πόσο αρχαίες ή μη είναι αυτές οι σημερινές Τυπικές Λειτουργικές τοποθετήσεις και κινήσεις, ΔΕΝ μας ενδιαφέρει! Ο Εσταυρωμένος φυσικά είθισται να τοποθετείται πίσω απο την Αγία Τράπεζα ανάλογα με τον υφιστάμενο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό! Επί υπάρξεως Συνθρόνου τοποθετείται ΕΠΑΝΩ απο τον κεντρικό (επισκοπικό θρόνο) του Συνθρόνου, όπου είναι η φυσική Θέση του Επισκόπου! Ο σημερινός Θρόνος δίπλα απο το Δεξιό ψαλτήρι κατελαμβάνετο απο τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου και μετά την Άλωση απο τον Εθνάρχη Επίσκοπο της Χριστιανικής Ρωμέϊκης Κοινότητας, ο οποίος επι Τουρκοκρατίας συγκέντρωνε και τις ΔΥΟ εξουσίες στο πρόσωπό του και επί Βυζαντίου καθόταν εκεί που σήμερα είναι ο ύπερυψωμένος Άμβων που αναγινώσκεται το άγιον Ευαγγέλιο και κηρύττουν Ιερείς ή Επίσκοποι! Όπου παραδοσιακά ήταν παλαι ποτέ ο θρόνος του Πατριάρχου μέχρι να εισέλθει στη Λειτουργία στο Ιερό Σύνθρονο που περιγράψαμε! Η σημερινή ύπαρξη του Εσταυρωμένου είτε πίσω απο την Αγία Τράπεζα είτε πάνω απο το Σύνθρονο (σε μικρότερο μέγεθος φυσικά) ΔΕΝ δύναται να μεταβληθεί με μια απλή και μονομερή επισκοπική απόφαση.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Με το σκεπτικό σας, να αφαιρέσουμε κ το τέμπλο και ένα σωρο άλλα, και να τελούμε την Θεία Κοινωνία μετά από κοινή τράπεζα όπως γινόταν στους πρώτους χριστιανούς.

Κοιτάξτε, κουτοί ΔΕΝ είμαστε.

Δεν είναι τυχαίο που ΚΑΙ ο Αμερικής Ελπιδοφόρος έβγαλε τον Εσταυρωμένο για να μην του κόβει την θέα ενώ βλέπει το εκκλησίασμα καθιστός:
https://www.ekirikas.com/evgalan-ton-estavromeno-gia-na-fainet/

Στη ζωή μας γνωρίσαμε 1-2 αγιασμένους επισκόπους (δεν είναι πλέον εν ζωή).
Κανείς τους δεν είχε το «θράσος» να κάθεται στην πολυθρόνα πίσω από την Αγία Τράπεζα για να τον καμαρώνουν υποχρεωτικά οι πιστοί.
Κανείς τους δεν ήταν γυρισμένος προς τη Δύση.
Υπήρχαν καρέκλες μέσα στο ιερό, πίσω από το τέμπλο, για να καθίσουν αν το χρειαζόταν. Αλλά εδώ η όλη κίνηση αποδεικνύει έπαρση, αλαζονεία αλλά και σχέδιο, συντονισμό.

Σιγά σιγά, έτσι ξηλώνεται ένα "πουλόβερ".
Σιγά σιγά μας έφεραν την 2η Θεία Λειτουργία που τελείται ουσιαστικά επάνω στην ίδια Αγία Τράπεζα (είναι γελοία η δικαιολογία ότι βάζουν ένα αναδιπλούμενο μικρό τραπεζάκι επάνω της),
σιγά σιγά έφεραν και τα κορίτσια που ντύνονται σαν παπαδάκια,
σιγά σιγά φέρνουν και τον θεσμό της διακόνισσας (για να μην διαμαρτυρόμαστε αύριο μεθαύριο για τις παπαδίνες στους παλαιοκαθολικούς και στους προτεστάντες),
σιγά σιγά προσπαθούν να καθιερώσουν και την Θεία Λειτουργία του Αγ.Ιακώβου του Αδελφοθέου (γιατί σε αυτή ο ιερέας είναι με την πλάτη στην ανατολή και κοιτάει προς τη δύση και έχει χαρακτηριστικά που μοιάζουν με τις παπικές),
σιγά σιγά επιβάλλουν και τις συναυλίες μουσικής μέσα στις εκκλησίες.

Καταπατούν προκλητικά τους ιερούς μας κανόνες.
Αλλά δυστυχώς ο πολύς ο κόσμος κοιτάει να πάει 1 ώρα στην εκκλησία την Κυριακή να "ξεμπερδεύει" από την υποχρέωση. Δεν νοιάζεται.
Και σε αυτό επενδύουν οι δεσποτάδες.

Αλλά βλέπετε, μερικές φορές το θράσος, η προκλητική δράση, προκαλεί την εύλογη αντίδραση των ευλαβών πιστών.

Αν δεν τους αρέσει η Εκκλησία μας όπως την κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, να πάνε να γίνουν δεσποτάδες στον Πάπα.
Δεν τους έκαναν δεσποτάδες με το ζόρι (ξέρουν αυτοί πως έγιναν ...).
Οφείλουν να σέβονται την Ορθοδοξία.

Pater Peter είπε...

Σύγνώθι μοι αδελφέ ! Ήδη ξεκινάς, όπως συνηθίζει και ο σεβ. Περιστερίου, την απάντηση σου με κάτι που ΠΟΤΕ δεν είπα! Αλλά ακριβώς το αντίθετο! Προφανώς δεν επιζητείς διάλογο αλλά προπαγάνδα! Αντίθετα η Αγία Γραφή στην "Πρός Τίτον Επιστολή", γ΄.9, μας παραγγέλει:"...έρεις και μάχας νομικάς περιϊστασο, εισι γαρ ανωφελείς και μάταιοι"! Δεν είμαι υποχρεωμένος ως Ορθόδοξος Χριστιανός να ακολουθήσω ούτε τον "ού κατ'επίγνωσιν ζήλον" αυτού, ούτε το φατριαστικό πνεύμα που καλλιεργείτε εσείς και κάποιες άλλες "Θύρες" ιστολογίων, οι οποίες "σαλπίζουν και δημοσιεύουν" επιζητούντες δήθεν στεφάνους ομολογιακούς και νίκας επι του ανυπάρκτου ουσιαστικά διαδικτυακού "χάρτου", καλλιεργούντες και υλοποιούντες λογισμούς θεολογικής επάρσεως, καταλαλιάς και κατακρίσεως και τελικώς απορίαν και σύγχυσιν στο χριστεπώνυμο πλήρωμα περί του τι ισχύει και τι δεν ισχύει στα της Ορθοδόξου Λατρείας!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"ού κατ'επίγνωσιν ζήλον"
" ούτε το φατριαστικό πνεύμα που καλλιεργείτε εσείς και κάποιες άλλες "Θύρες" ιστολογίων,"
"επιζητούντες δήθεν στεφάνους ομολογιακούς"
"νίκας επι του ανυπάρκτου ουσιαστικά διαδικτυακού "χάρτου""
"καλλιεργούντες και υλοποιούντες λογισμούς θεολογικής επάρσεως,"
"καταλαλιάς και κατακρίσεως και τελικώς απορίαν και σύγχυσιν στο χριστεπώνυμο πλήρωμα"

Όλα αυτά τα κάνουμε εμείς έτσι;
Δε μου λες, τόλμησες ποτέ να πας σε κανένα δεσποτικό μέγαρο να τους ελέγξεις για τις οικουμενιστικές προδοσίες;
Πήγε ποτέ στο Φανάρι να βρεις τον Βαρθολομαίο να τον ρωτήσεις για τις συμπροσευχές του με τον Πάπα;
Για τον "Αγιότατο" Πάπα όπως αναφέρει και η τελευταία μαζική εγκύκλιος από το Φανάρι;

Άντε λοιπόν να ανοίξεις το στόμα σου και να μιλήσεις για τα βασικά, για τα αυτονόητα, για την προδοσία της πίστης μας
και μετά αν σου μείνει χρόνος να συζητήσουμε και για το δικό μας έργο ως ιστολόγια.

Αρχιμανδρίτες πηδιούνται με δεσποτάδες για να τους κάνουν δεσπότες (όπως ανέφερε γνωστός αρχιμανδρίτης της Θεσσαλονίκης σε μέλος μας) και εσύ μας κατηγορείς για "ού κατ'επίγνωσιν ζήλον".
Και πολύ λίγα τους καταγγέλλουμε. Ελάχιστα.
Το χρέος μας κάνουμε, θυσιάζουμε πολύτιμες ώρες κάθε μέρα, πάντα αφιλοκερδώς, πάντα με αλτρουισμό, κι όχι όπως οι "δεσποτικοί κονδυλοφόροι".
Ξέρεις εσύ.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.