" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Διαμαρτυρία Ορθοδόξων πιστών στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για τα «Αδέσποτα Κορμιά»

Προχθές Δευτέρα 14/10/2024 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για την προβολή του ντοκιμαντέρ με την βλάσφημη αφίσα «Αδέσποτα κορμιά» στο Δημοτικό κινηματοθέατρο Καβάλας.

Αρκετοί ορθόδοξοι, κοινωνικοί κ πολιτιστικοί Σύλλογοι (Γονέων, εκπαιδευτικών, Προστασίας του Αγέννητου Παιδιού κλπ) έδωσαν το παρόν για να εκφράσουν την αντίδρασή τους, με πλήθος κόσμου να τους συνοδεύει.


https://youtu.be/3QtMo8kjQSw?feature=shared


Δεν μπορεί μια ελάχιστη κ ανύπαρκτη μειοψηφία (όπως ο «Σύνδεσμος Γραμμάτων κ Τεχνών Καβάλας»), εξαιτίας των προστριβών που έχει εδώ κ καιρό για το κτήριό της με την Μητρόπολη, να επιβάλλει τις εμμονές της βλασφημώντας τα Ιερά Πρόσωπα (Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, η Παναγία μητέρα μας) και τα Ιερά Σύμβολα (Τίμιος Σταυρός) της πίστης μας.

Τι θα έλεγε ο Δήμαρχος κ.Θεόδωρος Μουριάδης αν ένα αντίστοιχο ντοκιμαντέρ πρόσβαλε τον Μωάμεθ και το Κοράνι;  Θα τολμούσε να δώσει τον Δημοτικό κινηματογράφο;


Αύριο Πέμπτη 9 μμ στο Δημοτικό κινηματοθέατρο Καβάλας οι Ορθόδοξοι πιστοί έχουν κάθε δικαίωμα να παραστούν για να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό εκφράζοντας την αντίδρασή τους στο ρατσιστικό αυτό αντιχριστιανικό οχετό.

Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

https://opaidagogos.blogspot.com/2024/10/blog-post_16.html

Διαβάστε σχετικά:

ΑΙΣΧΟΣ: Προβάλλουν τα «ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΡΜΙΑ» , την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου»



καθώς και τις προηγούμενες αναρτήσεις μας, εδώ:

ΑΙΣΧΟΣ: Απόπειρα αιφνιδιαστικής προβολής της ταινίας τα «Αδέσποτα Κορμιά» στην Καβάλα. Οι πρώτες 4 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
https://opaidagogos.blogspot.com/2024/09/4.html


ΑΙΣΧΟΣ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ...Ο Δήμαρχος Καβάλας Μουριάδης, δίνει το Δημοτικό Θέατρο για να προβληθεί το ΒΛΑΣΦΗΜΟ «Αθέατα Κορμιά»
https://opaidagogos.blogspot.com/2024/09/blog-post_11.html


25 αστυνομικοί και 4 οχήματα φρουρούν την προβολή του «Αδέσποτα κορμιά» – αλλά δεν υπήρχε ένα περιπολικό για να σωθεί η 28χρονη
https://opaidagogos.blogspot.com/2024/04/25-4-28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.