" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

ΣΚΩΤΙΑ: Υποχρεωτικές «εκπαιδευτικές εκδρομές» σε τζαμιά από τα Δημοτικά σχολεία

Το ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό καθεστώς στη Σκωτία στέλνει τους μαθητές των δημοτικών σχολείων σε μουσουλμανικά τεμένη ως «εκδρομή». Τα παιδιά αναγκάζονται να φορέσουν ισλαμική θρησκευτική περιβολή και να συμμετέχουν σε ισλαμικές θρησκευτικές τελετές.
 

Από το Scotsman.com ...


Θρησκευτικοί ηγέτες και δημοτικοί σύμβουλοι του Midlothian καταδίκασαν τους γονείς που απέσυραν τα παιδιά τους από την «σχολική εκδρομή» στο τζαμί, αλλά ένας 42χρονος πατέρας μαθητή, ο οποίος δεν έλαβε μέρος, είπε: «Δεν συμφωνώ με την αποστολή του παιδιού μου σε ένα τζαμί για να μάθει για μια θρησκεία που δεν είναι δική του. Το μίσος κηρύττεται σε αυτά τα τζαμιά και δεν θέλω το παιδί μου να έχει καμία ανάμιξη σε αυτό".


Ένας άλλος γονιός είπε: "Αν δεν θέλετε τα παιδιά σας να μαθαίνουν τέτοιου είδους πράγματα, τότε θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πουν «όχι». Πολλοί από τους φίλους μου έχουν μια διαφορετική θρησκεία από την δική μου, αλλά δεν προσπαθούν να μου την επιβάλλουν με το ζόρι".
Από ανάλογη "σχολική εκδρομή" σε τζαμί στη Δανία


Δεν είναι γνωστό αν
τα κορίτσια που παρακολούθησαν το τζαμί κλήθηκαν να φορέσουν μαντίλες ή μακριά κολάν. Για τους μαθητές που δεν συμμετείχαν, το σχολείο του έδωσε ένα εναλλακτικό μάθημα για το Ισλάμ.


Μια μητέρα της οποίας το 5χρονο παιδί δεν συμμετείχε επίσης, δήλωσε ότι η απόφασή της είχε επηρεαστεί από τα πρόσφατα γεγονότα.

Η 27χρονη μητέρα τριών παιδιών δήλωσε: "Η χρονική στιγμή ήταν λάθος με ανθρώπους να διαμαρτύρονται (για την ισλαμική βία) και άντρες να σκοτώνονται μές στη μέση του δρόμου. Αν τα πράγματα ήταν λίγο πιο ήρεμα θα είχα τον στείλει".


"Έλαβα την επιστολή για το θέμα αυτό πριν από λίγες εβδομάδες και δεν είχα κανένα πρόβλημα, αλλά στο τέλος της περασμένης εβδομάδας πολλοί γονείς άρχισαν να ρωτούν αν ήταν ασφαλές."


Υπήρχε μια διαμαρτυρία από ακροδεξιούς ακτιβιστές έξω από το Κοινοβούλιο της Σκωτίας την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν υπήρξε κανένας έξω από το κεντρικό τζαμί.


Από την άλλη πλευρά, ο Δρ Salah Beltagui, του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Σκωτίας, είπε ότι η εκπαίδευση θα συμβάλει στην εξάλειψη ενός «φόβου για το άγνωστο».Σχ. ΚΟ: Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Salah Beltagui τα λέει αυτά, γιατί έχει πείρα από ανάλογα events στα μουσουλμανικά κράτη. Π.χ είναι σε όλους γνωστό ότι μαθητές Δημοτικού στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία, στη Σαουδική Αραβία και σε άλλα τέτοια ανεκτικά κράτη, συνεχώς επισκέπτονται εκκλησίες για λόγους «εκπαιδευτικούς» και για να «εξαλειφθεί ο φόβος».
Το βίντεο από περσινή εκδρομή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.