" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αιτήσεων Μετατάξεων Εκπαιδευτικών ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!

Ως γνωστό, αν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να περηφανευόμαστε στο Ελληνικό κράτος είναι ο προγραμματισμός, η υπευθυνότητα και η συνέπεια όσων μας Κυβερνούν.

Χθες, 13 Αυγούστου, εν μέσω θερινών διακοπών και ενώ οι συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών απουσιάζει, εκδόθηκε Δελτίο Τύπου με το οποία ανακοινώνεται η υποχρεωτική μετάταξη 6000 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

"καλούνται από την 14-8-2013 έως και την 23-8-2013, να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης, προκειμένου να συνταχθούν οι αξιολογικοί πίνακες βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις."


Όπως όμως βλέπετε, η ιστοσελίδα http://teachers.exams.minedu.gov.gr/ στην οποίο πρέπει να συμπληρώνουν τις αιτήσεις, ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ακόμη!

Η ώρα που γράφεται η παρούσα ανάρτηση είναι 14:56, ενώ η ίδια η ιστοσελίδα μας διαβεβαιώνει ότι 
"Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στις 14 Αυγούστου, μετά τις 12:00μμ.
Ευχαριστούμε.
"

Οι Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης με τις οποίες επικοινωνήσαμε δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτε και μας λένε ότι περιμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο (λογικά μετά τον 15αύγουστο).
Η καταληκτική ημερομηνία της 23 Αυγούστου πλησιάζει (άραγε πως θα το μάθει πχ κάποιος εκπαιδευτικός που απουσιάζει στο εξωτερικό;)

Από τις ερωτήματα των συναδέλφων που περιμένουν διευκρίνηση:
1) Γιατί δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα όσων υποχρεώνονται σε μετάταξη στην Πρωτοβάθμια;
2) Πως μπορεί κάποιος εκπ/κός να γνωρίζει με σιγουριά ότι πλεονάζει;
3) Μπορούν εκπαιδευτικοί που δεν πλεονάζουν αλλά το επιθυμούν, να συμμετέχουν εθελοντικά στην διαδικασία μετάταξης στην Πρωτοβάθμια;
4) Θα μπορεί ο αιτών να διασφαλίσει ότι θα βρίσκεται τουάχιστον στον ίδιο νομό με αυτό που υπηρετεί τώρα;
5) αναλογίστηκαν ποτέ οι κύριοι του Υπουργείου μας ότι η εσπευσμένη απόφασή τους, έχει να κάνει με ανθρώπους, με ανθρώπινες ψυχές, με οικογένειες, με συζύγους, με ηλικιωμένους ή άρρωστους πιθανώς γονείς, και με τα παιδιά των υπό μετάταξη συναδέλφων και δεν είναι εύκολο να χωριστεί οριστικά μια οικογένεια μέσα σε 2 εβδομάδες επειδή το Υπουργείο αποφάσισε στις 13 Αυγούστου να τους υποχρεώσεις σε μετάταξη;

Εν αναμονή ... να ανοίξει η ιστοσελίδα.
"Ευχαριστούμε" και εμείς το Υπουργείο,
για τον προγραμματισμό, την υπευθυνότητά
και πάνω από όλα, την συνέπεια του!

1 σχόλιο:

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Τελικά,
τώρα, 3:30 μμ
το σύστημα επί τέλους λειτουργεί!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.