" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές να περιφρουρήσουν τις μαθητικές καταλήψεις !!

Μία ημέρα μετά τη αδυναμία της ΟΛΜΕ να λάβει απόφαση για κινητοποιήσεις, καθώς η πλειονότητα των καθηγητών ψήφισε αναστολή, η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της εμμένει αγωνιστικά αλλά με τις μαθητικές καταλήψεις.
Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσυφάκης και ο γενικός γραμματέας καταγγέλλονται οι μετακινήσεις μαθητών που έχουν κατάληψη σε διπλανά σχολεία λέγοντας:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση ορισμένων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να επιβάλλουν την μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη σε άλλα γειτονικά, σε απογευματινή βάρδια. Οι διευθυντές αυτοί, θεωρούν ότι οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας αποτελούν θεομηνία και δικαιολογούν έτσι την παράτυπη απ’ όλες τις απόψεις και αντιπαιδαγωγική απόφασή τους.

Είναι φανερό πως αυτή η στάση έχει τιμωριτικό χαρακτήρα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και αποβλέπει να τους αποτρέψει από του να διεκδικήσουν με όποιο τρόπο θεωρούν πρόσφορο τα αιτήματά τους και να αναπτύξουν τους αγώνες τους.

Απαιτούμε να αποσυρθούν αμέσως αυτές οι εντολές και καλούμε τους συναδέλφους και τις ΕΛΜΕ να οργανώσουν τον αγώνα για να μην προχωρήσουν αυτές οι εκφοβιστικές και απαράδεκτες εντολές.


Οι ΕΛΜΕ καλούνται, σε συνεργασία με τους γονείς και τις μαθητικές κοινότητες, να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών, και να αποτρέψουν αυταρχικές ενέργειες που μπορεί να εκδηλωθούν.

Όπου κριθεί αναγκαίο, οι ΕΛΜΕ να κηρύξουν στάσεις εργασίας για την κάλυψη των συναδέλφων που θα κληθούν να υπακούσουν σε παράτυπες και εκφοβιστικές εντολές».

το είδαμε εδώ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταλήψεις τώρα σε όλα τα σχολία για να εναντιωθούμε στις αλλεπάλληλες εθνικές προδοσίες των δοσιλόγων. Πρέπει να πείσουμε μαθητές και γονείς ότι ο αγώνας πρέπει να γινει ΤΩΡΑ που έχουμε ακόμα δυνάμεις.

Ανώνυμος είπε...

έχεις δίκιο.
Καταλήψεις παντού.
Διαλύστε το δημόσιο σχολείο με την δικαιολογία ότι τάχα ενδιαφερόμαστε για αυτό.
Βάλτε τα πιτσιρίκια να κάνουν καταλήψεις αφού εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε απεργίες. Τι μας νοιάζει, όσοι έχουν παιδιά, θα τα μάθουν ούτως ή άλλως από το φροντιστήριο. Όσοι δεν έχουν χρήματα για φροντιστήριο, ας θυσιαστούν στις σκοπιμότητες μας.
"Ήθος" ..., συναδέλφων...

Ανώνυμος είπε...

Πίσω από τις καταλήψεις κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Ανταρσύα

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.