" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Εορτή Τριών Ιεραρχών : Ένα μικρό Βορειοηπειρωτόπουλο φωνάΖΕΙ!

Ημέρα της "Παιδείας" σήμερα, γιορτή των Τριών Ιεραρχών, ΧΩΡΙΣ μαθητές στις εκκλησίες αφού μία ακόμη χρονιά το Υπουργείο Παιδείας επιμένει ότι είναι ΑΡΓΙΑ και συνεπώς, ως ημέρα αργίας, οι μαθητές και οι καθηγητές δεν υποχρεώνονται να πάνε στην Εκκλησία! (γράψαμε για την συνεχιζόμενη αθλιότητα εδώ).

Την ημέρα αυτή της απαξίωσης της εορτής, έρχεται η παρακάτω είδηση, να μας ξυπνήσει. Η πραγματική είδηση δεν είναι φυσικά η διάκρισή ενός μικρού βορειοηπειρώτη στα Μαθηματικά αλλά ότι ο μικρός βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Μήτσης, βροντοφωνάζει :

"Είμαστε καθαροί Έλληνες Βορειοηπειρώτες!

Ο Κωνσταντίνος Μήτσης με τον πατέρα του Σπύρο


  Αφιερωμένο εξαιρετικά στις υπνωτισμένες πολιτικές ηγεσίες που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν, σε Ελλάδα και Κύπρο. 


προεκλογική αφίσα του ΚΕΑΔ
Αφιερωμένο ακόμη και στην μαρτυρική Β.Ήπειρο, στην ηγεσία του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ που από εκπρόσωποι του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού κατέληξαν σε διεκπεραιωτές προσωπικών φιλοδοξιών (Υπουργοποιήσεις στην Αλβανική Κυβέρνηση κλπ). Θυμίζουμε το κεντρικό τους σύνθημα και τις αφίσες "Είμαστε ΜΟΝΟΝ Ευρωπαίοι", στις πρόσφατες αβανικές εκλογές (δείτε εδώ).  Όχι Έλληνες λοιπόν, αλλά "ΜΟΝΟΝ Ευρωπαίοι".

Να 'σαι καλά μικρέ "Κωνσταντίνε Μήτση, γιε του Σπύρου από το Τσαούσι Αγίων Σαράντα και της Γιαννούλας από την Κρανιά Δελβίνου", Έλληνα αδερφέ μας
Με την επιτυχία σου, μας βοηθάς να ξυπνήσουμε!
Ιστολόγιο αντιπαρακμή


Ακολουθεί η είδηση από βορειοηπειρωτικό ιστολόγιο:


Η παραλαβή του Επαίνου
Έπαινος από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία απονεμήθηκε σήμερα σε ειδική τελετή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταξύ άλλον παιδιών και στον Βορειοηπειρώτη μαθητή της Ε΄ Δημοτικού Κωνσταντίνο Μήτση.

Ο μικρός Κωνσταντίνος γιος του Σπύρου από το Τσαούσι Αγίων Σαράντα και της Γιαννούλας από την Κρανιά Δελβίνου, είναι μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης και βραβεύθηκε για την επίδοση του στον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά.

 
και με τον παππού του Βαγγέλη Γκίνο
Το ιστολόγιο μας του εκφράζει τα θερμά μας συγχαρητήρια και την ευχή για ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον, ώστε να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί και να γίνει ένας άξιος πρεσβευτής της ιδιαίτερης πατρίδας του.
 
Ο ίδιος άλλωστε είναι περήφανος για την καταγωγή του, αφού προ ολίγων ετών δεν δίσταζε να φωνάζει στον υπαίθριο χώρο πολυσύχναστου εστιατορίου στη  παραλία των Αγίων Σαράντα 
"Είμαστε καθαροί Έλληνες Βορειοηπειρώτες!"

 
Εύγε Κωνσταντίνε και εις ανώτερα! 
το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.


Από σήμερα 2/10/2018, έχουμε προσωρινά διακόψει την δημοσίευση σχολίων στο ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.