" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Απόφαση φίμωσης του διαδικτύου από την Ιερά Σύνοδο! Σχολιασμοί

 Η εντολή των Ιεραρχών για διαδικτυακή σιγή ασυρμάτου, με τη δαμόκλειο σπάθη της “αίρεσης” ως απειλή και στο ρόλο του δημίου τον επιχώριο Επίσκοπο, σηματοδοτεί την έλευση νέας εποχής στα Εκκλησιαστικά χρονικά.
 

Οι προεκτάσεις της απόφασης είναι τεράστιες. Η πρόκληση επίσης μεγάλη. Όσο και να χτενιστεί και να καλωπιστεί η απόφαση, δεν αντέχει ενδελεχούς ανάλυσης και αντιλόγου. Σπεύδει να εφαρμόσει τον δικό της “νόμο της σιωπής” στο εσωτερικό της εκκλησίας. 
(απόσπασμα από εδώ)


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ειλικρινά η αίσθηση ότι το ολίσθημα της Ιεράς Συνόδου της επίσημης Ελλαδικής εκκλησίας δεν έχει τέλος, αυθόρμητα μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Αφού ταυτίστηκαν τα τελευταία χρόνια με το προδοτικό και αντιχριστιανικό πολιτικό σύστημα, αφού αδιαφορήσαν σκανδαλωδώς για το ποίμνιο που σέρνεται έρμαιο κάθε οικουμενιστικής παρεκτροπής που οι ίδιοι στήριξαν, αφού έλυσαν όλα τα σκανδαλώδη προβλήματα που πλήττουν το σώμα της εκκλησίας, τώρα ενοχλήθηκαν και από το διαδίχτυο, λες και ζήλεψαν κάποια ολοκληρωτικά θεοκρατικά καθεστώτα τύπου Τζιχαντιστών και θέλησαν να ανταγωνιστούν στις ολοκληρωτικές επιλογές τους.

 

Δηλαδή όλα τα όλα τα «έλυσαν»! 
Την συνάντηση Πάπα- Πατριάρχη και τα όσα εξωφρενικά έγιναν εκεί τα προσπέρασαν, το κατάντημα της ελληνικής εκκλησίας που άφωνη, τυφλή και ανάπηρη, παρακολουθεί χωρίς καμία αντίδραση το κατρακύλισμα της κοινωνίας στο βάραθρο των μνημονίων και της εθνικής απώλειας το αγνόησαν. Αυτοί, που υποτίθεται ότι είναι το «δόρυ» της αντίστασης σε όλη αυτή την νεοταξική λαίλαπα, χαριεντίστηκαν με θέματα εκτός τόπου και χρόνου, εκτός πραγματικότητας και εκτός της ίδιας της σημερινής θλιβερής κατάστασης της Ορθόδοξης εκκλησιάς, για την οποία υποτίθεται ότι μάχονται για να κρατηθεί σε αυτά που την κράτησαν εν ζωή επί αιώνες.
 

Αλλά το θέμα δεν είναι ότι οι Ιεράρχες ζήλεψαν τους Τζιχαντιστές και τους Χομεινικούς. Το ζήτημα είναι ότι ενοχλούνται από τις φωνές που υψώθηκαν τα τελευταία χρόνια εναντίον της θρησκευτικής αποστασίας, εναντίον του οικουμενιστικού κατρακυλίσματος του Πατριάρχη, εναντίον της αντιχριστιανικής μασονικής παρεκτροπής της ελληνικής παιδείας, εναντίον της μνημονιακής λεηλασίας της χώρας. Δεν μπορούν πλέον να ανέχονται ελεύθερες συνειδήσεις που
αντιστέκονται ενάντια στην παράδοση του ποιμνίου στο ολοκαύτωμα της Νέας Τάξης. Δεν μπορούν να
ανέχονται πλέον να λειτουργούν τρόποι μη ελεγχόμενοι από την απόλυτη κυριαρχία τους που θα επισημαίνουν ακριβώς αυτή την κατάντια τους, την σκανδαλώδη απουσία τους και την συνταύτιση τους με την εθνική προδοσία.

 
Είναι το λιγότερο θλιβερό να παρακολουθεί κανείς όλους αυτούς του αμέτοχους και το λιγότερο, ανεύθυνους Ιεράρχες, που έχουν ταχθεί σαν ποιμένες να ποιμάνουν ένα ποίμνιο αγόμενο και φερόμενο από τους ταγούς της Νέας Τάξης που σαν λύκοι ακονίζουν τα δόντια τους για να κατασπαράξουν ότι απέμεινε από την θύελλα των ετών, κατά το παράδειγμα του «έξω από εδώ» που τριγυρίζει με λύσσα έτοιμος να καταβροχθίσει κάθε πιστό που ακόμα επιμένει να είναι πιστός. Αδιαφορούν σκανδαλωδώς για ότι συμβαίνει με την επιβολή των αντίορθόδοξων προτύπων και το μόνο που τους «καίει», πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι οι χρυσοποίκιλτες τιάρες και οι δεσποτικές καρέκλες κατά το πρότυπο των πολιτικών του ξεπουλήματος της χώρας.
 

Τέτοια υποκρισία πραγματικά δεν έπρεπε να εμφανιστεί στο θλιβερό σημερινό προσκήνιο. Δηλαδή δεν καταλαβαίνουν τίποτα από όσα γίνονται, δεν αισθάνονται την καταστροφή που κατατρώει ότι απέμεινε, δεν νοιώθουν την απελπισία του ποιμνίου που αναζητά κάποια σωσίβια λέμβο στην τρικυμία των μνημονίων και της Νέας Τάξης που θέλει να διαλύσει Ελληνισμό και Ορθοδοξία και εκείνο που μας «καίει» είναι το διαδίχτυο ;;;
 

Αυτοί είναι οι Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Ορθόδοξης εκκλησιάς ; ; Μάλλον αυτή η Ιερά Σύνοδος θα έπρεπε να ονομάζεται… Ανίερα Σύνοδος.
 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


Διαβάστε και:
  • “Άγ(ρ)ιο” φίμωτρο

  • Φασισμός στην Εκκλησία. “Ελυσε όλα τα άλλα προβλήματα η Ιερά Σύνοδος και πήρε σειρά η λογοκρισία του διαδικτύου!

     

    Και μερικά ενδεικτικά σχόλια που διαβάσαμε στο διαδίκτυο και εκφράζουν τις άμεσες και εύλογες αντιδράσεις των πιστών :
     

    Ο Αγιος π. Παίσιος θα μπορούσε να μιλά για τις κάρτες του πολίτη, το Σκοπιανό, την Νεα Ταξη παγμάτων της ΕΕ, τα Ελληνοτουρκικά, για τους ανθέλληνες πολιτικούς που επεβάλαν νομιμοποιηση των εκτρώσεων, πολιτικό γάμο, αυτόματο διαζύγιο, κλπ.... αν ειχε τότε βγεί αυτή η Συνοδική απόφαση που χαρακτιρίζει ακόμη και αιρετικό αυτόν που μιλά?



    Τι έγινε;Ήρθε και ο ''αντιρατσιστικός'' στην Εκκλησία;;



    Μάλιστα. Θαυμάσια! Επιτρέπετε άλλα κι άλλα και αυτά σας ενόχλησαν. Τώρα θυμηθήκατε την ποιμαντική; Τα ταμπούρλα και τα βιολιά μέσα στις εκκλησίες, οι καρδινάλιοι σε χειροτονίες ορθοδόξων, οι αιρετικοί να αγγίζουν την αγία τράπεζα, οι μάγοι να ξεμματιάζουν ορθόδοξους ιεράρχες, ο πατριάρχης να λέει άγιο τον πάπα και τόσα άλλα ωφελούν την ποιμαντική; Υποκρισία!


    Πραγματικά, για μια ακόμη φορά πέφτω από τα σύννεφα... Είναι δυνατόν, η κεφαλή της Εκκλησίας μας, αντί να κάνει τα πάντα να στηρίξει πάσης φύσεως ορθόδοξες φωνές, να τις φιμώνει; Ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί η φίμωση των ιερέων και μοναχών μας;



    ,,,καποιες σελιδες μας χρειαζονται για να μαθαινουμε αυτα που δυστυχως δεν μαθαμε στα σχολεια μας ..Α.λ


    Ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι για γέλια η για κλάματα?
    Τι φοβούνται άραγε?Έχουν κάτι να κρύψουν?
    Μετά τις απειλές,ήρθε και το φίμωτρο!


    Αίρεση αγαπητή ΔΙΣ δεν αποτελούν όλα αυτά τα απαράδεκτα συναπαντήματα με ορθοδόξων με αιρετικούς; Δεν είδαμε να κόπτεσθε για όλα αυτά τα ολισθήματα, για την προδοσία της πίστης μας. Και επειδή αντιδρούμε όπως μπορούμε, βρήκατε τρόπο να κλείνετε στόματα; Τί μας λέτε; Συνεχίστε έτσι και ένα είναι σίγουρο ότι θα πετύχετε: θα λειτουργείτε μόνοι σας γιατί ο πιστός λαός θα φύγει μακρυά σας. Με όλο τον σεβασμό στο σχήμα σας, απαράδεκτη η απόφασή σας. Ευλογείτε!


    Συγνώμη ρε παιδιά για να καταλάβω: Δηλαδή αν ο μητροπολίτης μιας ευλογημένης μητρόπολης, "ενοχλείται" από μια ιστοσελίδα, έχει δικαίωμα να την κλείσει; Και να λειτουργούν μόνο όσοι τον γλύφουν; Πιο κατάντια δεν γίνεται. Έφεξε για τους δικηγόρους. Έπεσε δουλειά!


    Πιο Τροϊκανη, οριζόντια, φορολόγηση της ελεύθερης έκφρασης κατά δικαίων και αδίκων, δε γίνεται.
    Σεισμός με προεκτάσεις. όλα τα χριστιανικά μπλογκ οφείλουμε να στηρίξουμε όσους στοχοποιεί αυτή η απόφαση.


    Εκεινο που φοβουντε ειναι η δημιουργια παραταξεων εναντιων του οικουμενισμου.Φοβουντε μηπως ξεσκεπαστουν τα σκοτεινα εργα του οικουμενισμου,θελουν να μας τσουβαλιασουν σαν το γουρουνι στο σακι.
    Τα εργα του σκοτους του οικουμενισμου φοβουντε το φως του ευαγγελιου και των αγιων πατερων.
    μονο που δεν ειναι σε θεσι να καταλαβουν,οτι εχασαν το πεχνιδι,διοτι αν και οι πετρες σιωπησουν ,αυτος ο ιδιος ο Θεος θα ξεσκεπαση τα εργα τους,ακομη δεν καταλαβαν,οτι ο Κυριος και Θεος ειναι ο Κηβερνητης και Βασιλευς της Ορθοδοξης Εκκλησιας,η οποια ειναι και θα μεινει ακαταλυτη.
    Ας μην γελοιοπηουντε με τετοιου ειδους μετρα ,που ταιριαζουν μονον σε πολιτικους δικτατορες και οχι
    σε ιερεις του Αρχιερεως Χριστου,του Θεου και Βασιλεως ημων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μερικές σύντομες παρατηρήσεις πάνω στο συνοδικό κείμενο:
Ωσάν να έχουν ασχοληθεί ουσιωδώς και επισταμένως, μέχρι τώρα, οι συνοδικοί μας με όλα τα συσσωρευμένα, ζέοντα και ακανθώδη και φλέγοντα και τσουρουφλίζοντα τις συνειδήσεις του ορθοδόξου πληρώματος ζητήματα, με κορυφαία αυτά του οικουμενισμού, της ποικίλης εκκοσμικεύσεως και της σε τρομακτικό βαθμό ελλείψεως κατηχήσεως του ελληνικού λαού και δη της νεολαίας και ωσάν να έχουν δρομολογήσει τη ριζική τους αντιμετώπιση, προς μεγίστη ανακούφιση του ορθοδόξου πληρώματος , αυτοί "ανακάλυψαν", ξαφνικά το ζήτημα της υπό ενοριών, μονών, ιδρυμάτων και μεμονωμένων κληρικών και μοναχών κατοχής και λειτουργίας ιστολογίων και του υπ αυτών εκφερόμενου και εκπεμπόμενου λόγου.
Ώστε αυτό είναι αυτή τη στιγμή το μέγιστο πρόβλημα του εκκλησιαστικού βίου! Το ζήτημα των ιστολογίων!
Δεν αρνούμεθα, κατ αρχήν, ότι η επίσημη ή διοικούσα Εκκλησία (ο ορθότερος όρος είναι "ποιμαίνουσα Εκκλησία") κάθε άλλο παρά θα πρέπει να μένει αδιάφορη απέναντι σε φαινόμενα ασυδοσίας του διαδυκτυακού λόγου συλλογικοτήτων ή/και μεμονωμένων προσώπων που θίγουν το Ορθόδοξο Δόγμα και νοθεύουν το Ορθόδοξο Ήθος. Κάτι τέτοιο συνιστά όχι μόνο αναφαίρετο δικαίωμα αλλά και επιβαλλόμενο καθήκον αμφοτέρων των διοικητικών εκκλησιαστικών σωμάτων, τόσο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας όσο και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Επί παραδείγματι ιστολόγια που προβάλλουν τον οικουμενισμό, το νεονικολαιτισμό και άλλες ετεροδιδασκαλίες, που ονομάζουν τις σχισματοαιρετικές κοινότητες της δυτικής χριστιανοσύνης "αδελφές Εκκλησίες", που εκθειάζουν βλάσφημους συγγραφείς, ποιητές και λογοτέχνες, που καλλιεργούν το συσχηματισμό της Εκκλησίας με τον κόσμο και το φρόνημά του θα έπρεπε από χρόνια να αποτελέσουν αντικείμενο καταδίκης και αποκηρύξεως από πλευράς της ποιμαίνουσας Εκκλησίας και εφαρμογής σε βάρος των ιστολόγων των υπό των Θείων και Ιερών κανόνων διαγορευομένων!

Δεν είδαμε όμως να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αντιθέτως το επίμαχο συνοδικό κείμενο με τον τρόπο που είναι διατυπωμένο μάλλον φαίνεται να κινείται προς την κατεύθυνση της ποινικοποιήσεως, από εκκλησιολογικής πλευράς, του γνήσιου και ανόθευτου εκκλησιαστικού λόγου. Έχει, μάλιστα, σχηματισθεί σε πολλούς πιστούς η πεποίθηση, ότι η εν λόγω εγκύκλιος "φωτογραφίζει" συγκεκριμένα ιστολόγια που ελέγχουν επισκοπικά ατοπήματα, ιδιαιτέρως επί θεμάτων οικουμενισμού και εκκοσμικεύσεως, προκαλώντας ,κατ αυτόν τον τρόπο, την αντίδραση των θιγομένων εκκλησιαστικών αξιωματούχων.
Λ.Ν.(συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

Τα προαναφερθέντα ιστολόγια αποτελούν νησίδες αντιστάσεως στον ωκεανό του συλλογικού συμβιβασμού με το δαιμονικής εμπνεύσεως κοσμικό πνεύμα. Και δίδουν καθ ημέραν ομολογιακές μάχες υπέρ της Ορθοδοξίας, κυρίως και πρωτίστως, και του Ελληνισμού, ακολούθως και δευτερευόντως.

Πολέμησαν με ιερό ζήλο και εξακολουθούν, άγιοι συνοδικοί, το επαίσχυντο, δήθεν αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το στραγγαλίζον την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου τη στιγμή κατά την οποία σεις συμβιβαστήκατε ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ με την πολιτική εξουσία που το κατέστησε νόμο του κράτους άνευ ουσιαστικής αντιδράσεως και αντιστάσεως από μέρους σας!

Όταν το σεπτό πρόσωπο του Θεανθρώπου Χριστού καθυβριζόταν σκαιώς με το δυσώνυμο θεατρικό "έργο" "corpus Christi" τα ιστολόγια αυτά στηλίτευσαν με δριμύτητα το ανοσιούργημα υπερασπιζόμενα, κατ αυτόν τον τρόπο, τον υβριζόμενο Αρχηγό της πίστεώς μας τη στιγμή που κάποιοι υψηλά ιστάμενοι κληρικοί αρκέστηκαν σε πλατωνικές και ανώδυνες διαμαρτυρίες, σε άσφαιρα πυρά και κάποιοι άλλοι τολμητίες μέμφθηκαν, κι από πάνω, τους ομολογητές χριστιανούς που αψήφισαν τις ειρωνείες και τα σκώμματα των ψευτοπροοδευτικών θολοκουλτουριαρέων!

Στηλιτεύουν την προδοσία του Ορθοδόξου Δόγματος που συντελείται απ την πλευρά ηγετικών εκκλησιαστικών παραγόντων που καταπατούν πλειάδα Θείων και Ιερών κανόνων που ρυθμίζουν τις σχέσεις Ορθοδόξων και αιρετικών.

Καταπολεμούν και αποδομούν στη συνείδηση του πιστού λαού ετεροδιδασκαλίες που συνιστούν "έτερον Ευαγγέλιον" ναρκοθετώντας τη σωτηρία των πιστών!

Πιθανώς κατά τη διεξαγωγή της μάχης να γίνονται και σφάλματα! Ουδείς αναμάρτητος! Άλλο όμως αυτό και άλλο να ποινικοποιείται εκκλησιολογικά συνολικά ο υπ αυτών εκπεμπόμενος λόγος!

Ειλικρινά λυπούμαστε για την εξαπόλυση από την πλευρά της ποιμαίνουσας Εκκλησίας τηςεπιεικέστατα ατυχούς αυτής εγκυκλίου! Μάλλον τους εχθρούς της Εκκλησίας χαροποιεί αυτή και όχι τα πιστά τέκνα της που έκπληκτοι και κατώ δυνοι την ψυχήν διάβασαν στο διαδίκτυο ότι η ΔΙΣ συνήλθε σε τρεις μονάχα συνεδρίες για το μήνα Ιανουάριο (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ), παρακάμπτοντας για μία ακόμη φορά ουσιώδη θέματα και τοξεύοντας τα βέλη της εναντίον στόχων που κάθε άλλο παρά θα έπρεπε να αποτελούν αντικείμενο πολεμικής απ την πλευρά της!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Άμποτ-Τσίπρας από τα Αθαμάνιο θέλει να μας περάσει τσιπάκι

https://www.youtube.com/watch?v=R0GrNlxhQaI

Δυστυχώς η εκκλησία μπορεί μέσα από τις ενορίες να βρει όλους του Άβάπτιστους και να ενημερώσει το ποίμνιο

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.