" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Μερικές σκέψεις πριν σταθείς μπροστά στην κάλπη.

Η αλήθεια είναι ότι σε αντίθεση με το γενικό κλίμα προβληματισμού, αβεβαιότητας και ανησυχίας,
όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη,
τόσο χαιρόμαστε!Χαιρόμαστε με την ίδια χαρά που έχει ένας πελάτης που ψωνίζει στην λαϊκή,
που ενώ ψώνιζε για πολλά χρόνια από τον ίδιο μανάβη επειδή ήταν συγγενής του και γι αυτό προσπαθούσε να τον στηρίξει,
ΠΑΝΤΑ ο μανάβης τον ξεγελούσε γεμίζοντας τη σακούλα με σάπια προϊόντα,

και ενώ ο πελάτης κάθε φορά εξέφραζε  το παράπονό του επειδή και πάλι εξαπατήθηκε,
ο μανάβης επέμενε να ακολουθεί την ίδια αχάριστη πολιτική.

Έτσι μια ωραία μέρα, ο πελάτης αποφάσισε επί τέλους να παραβλέψει τους συγγενικούς δεσμούς και να μην ξαναψωνίσει ποτέ ξανά από τον ίδιο μανάβη!  
Αρκετά τον κορόιδευε τόσα χρόνια!Ανεχθήκαμε υποσχέσεις:
 • για αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες
 • για κατάργηση του νόμου για τις εκτρώσεις
 • για ανακήρυξη ΑΟΖ
 • για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
 • για μείωση του χρέους
 • για "προνομιακή" μεταχείριση των πολυτέκνων
 • ότι δεν θα περικοπούν άλλο μισθοί και συντάξεις


Ανεχθήκαμε ακόμη:
 • κατάργηση της Κυριακής ως ημέρα αργίας 
 • αντιρατσιστικό νομοσχέδιο-φίμωτρο σε όποιον τολμήσει να πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι διαστροφή κλπ
 • προγράμματα εκπαίδευσης (Φραγκουδάκη, Δραγώνας) πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που στην πραγματικότητα εκτουρκίζουν την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
 • απόφαση για ανέγερση τζαμιού και μάλιστα σε έκταση που παραχωρήθηκε δωρεάν από το στρατό
 • φυλακίσεις βουλευτών
 • καθιέρωση του συμφώνου συμβίωσης και  μόρια και δικαιώματα στους συνάπτοντες αυτό (μάλιστα οι φετινές προθεσμίες για  αιτήσεις μετάθεσης εκπ/κών παρατάθηκαν για να προλάβει να περάσει προηγουμένως η σχετική διάταξη και να πριμοδοτηθούν με μόρια όσοι κάνουν σύμφωνο συμβίωσης)
   


Στην εκπαίδευση ανεχθήκαμε:

 • την κατάργηση της εξομολόγησης στα σχολεία (με εγκύκλιο της υπουργού παιδείας της ΝΔ κ.Μαριέτας Γιαννάκου -2006)
 • την κατάργηση του εκκλησιασμού των σχολείων την μέρα των Τριών Ιεραρχών -επί κυβερνήσεως ΝΔ ο εκκλησιασμός έγινε προαιρετικός, δείτε σχετικά εδώ και εδώ
 • πιλοτικά προγράμματα στα Θρησκευτικά που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του μαθήματος και το μετατρέπουν σε θρησκειολογικό (αντί για Ορθόδοξο) τα οποία αναμένετε προσεχώς να εφαρμοστούν παντού
 • απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών ακόμη και για μαθητές που είναι Ορθόδοξοι
 • ίδρυση έδρας Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης
 • απαράδεκτα ανθελληνικά, παγκοσμιοποιημένα σχολικά βιβλία (δεκάδες οι ερωτήσεις στη Βουλή και οι επισημάνσεις για τις αθλιότητες από εκπαιδευτικούς)


Η τιμωρία στους πολυτέκνους:

 • φόρο πολυτελείας στα πολυτεκνικά αυτοκίνητα (που αναπόφευκτα είναι πολυθέσια και έχουν πολλά κυβικά)
 • πολύτεκνοι με πολλά παιδιά, που εκ των πραγμάτων κατοικούν σε οικία πολλών τ.μ., πληρώνουν χαράτσι λες και ζούνε σε πολυτελή βίλα
 • τα παιδιά αντί να επιδοτούνται, αποτελούν φορολογικά τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσηςΣτην οικονομία μας:
 • εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα σε μαγαζιά
 • αδυναμία να πληρώσουν το ΤΕΒΕ, με αποτέλεσμα χιλιάδες συμπολίτες μας να είναι ανασφάλιστοι
 • 5.000 αυτοκτονίες συμπολιτών μας εξαιτίας του οικονομικού αδιεξόδου
 • μνημόνια, Τρόικες, ξένους επιτρόπους που μας έφεραν πίσω στην εποχή του Όθωνα
 • διατήρηση του ΕΝΦΙΑ
 • προκλητικές εκποιήσεις των πιο κερδοφόρων κρατικών οργανισμών (Αγροτική Τράπεζα, λιμάνια, διόδια, δρόμους, παραλίες)
 • μετά πέντε χρόνια μνημόνιο, χρωστάμε 350 δις ευρώ, περισσότερα από όσα όταν μπήκαμε στο μνημόνιο 

Στα εθνικά μας θέματα:
 • εκατομμύρια λαθρομετανάστες (στην πλειοψηφία τους Ισλαμιστές) παραμένουν στην χώρα μας ενώ η λύση το φιάσκο με τα "κέντρα υποδοχής" ως λύση στο τεράστιο πρόβλημα
 • ανύπαρκτη και εθνικά μειοδοτική πολιτική σε Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο και Β.Ήπειρο
 • κατάργηση των συντάξεων σε υπερήλικες ομογενείς
 • Τουρκικά πολεμικά πλοία να κόβουν βόλτες μέχρι το Σούνιο, με την κυβέρνηση να τα "παρακολουθεί"Ε λοιπόν ΦΤΑΝΕΙ. Αρκετά μας κοροϊδέψατε.
Όσες φορές κι αν φωτογραφηθείτε δίπλα σε μητροπολίτες, όσα "πάτερ ημών" κι αν απαγγείλετε, όσα προσωπεία αισιοδοξίας κι αν φορέσετε, η ανοχή μας έχει προ πολλού εξαντληθεί. Το αίμα 5.000 συμπολιτών μας και των εκατομμυρίων αγέννητων Ελλήνων που σφαγιάστηκαν με εκτρώσεις πάντα θα σας στοιχειώνει.

Όσο για το δίλημμα ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, ε λοιπόν όλα αυτά τα κακά μαζί, αμφιβάλουμε αν θα τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι θράσος να απειλείτε ότι θα έρθει η καταστροφή, όταν ΕΣΕΙΣ οι ίδιοι, ευθύνεστε για την καταστροφή.

Αποτελεί επίσης πρόκληση, οι ίδιοι βουλευτές που ανέχονται και ψηφίζουν όλα αυτά τα μέτρα να προσκαλούνται ως ομιλητές σε θρησκευτικές συνάξεις για να "νίψουν τας χείρας τους" ως νέοι Πόντιοι Πιλάτοι.
Όσο για κάποιους πρόθυμους "νεροκουβαλητές" από τον χώρο της εκκλησίας, όσα άρθρα κι αν γράψετε, όσα φανταστικά σενάρια για (ανύπαρκτες φυσικά) προφητείες από αγιορίτες και αν διαδόσετε, όσους από εσάς κι αν προσθέσουν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας (φυσικά σε μη εκλόγιμη θέση), άδικα αυτοεξευτελίζεστε
Δυστυχώς για εσάς, δεν πάσχουμε από Alzheimer.  "Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη", όπως λέει κι ο λαός.


Πάρτε και  μια γεύση από το θέατρο που μας παίζουν οι "θρησκευόμενοι" πολιτικοί μας:


αλλά επειδή το διαρκές θέατρο κουράζει, δεν λείπουν οι κρίσεις πανικού:ΣΥΡΙΖΑ:

Και για να μην έχετε ορισμένοι αυταπάτες,
δείτε π.χ. τι πρεσβεύει ο κ.Τσίπρας στο θέμα των εκτρώσεων  :Εξίσου πολύ καλά γνωρίζουμε και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα και τον γάμο των ομοφυλοφίλων, για παραχώρηση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες, την εθνικά μειοδοτική πολιτική τους στη Θράκη, το σκοπιανό κλπ.
Όσα λευκά περιστέρια κι αν πετάξουν στις τελετές των Θεοφανίων, το μίσος τους για την εκκλησία θα το ζήλευαν και οι πιο φανατικοί μαρξιστές (δείτε σχετικό σύντομο βίντεο, εδώ).


ΥΓ. Πιστοί στις αρχές ίδρυσης του ιστολογίου μας, ως συνειδητά μέλη της εκκλησίας, ως Έλληνες  και ως υπεύθυνοι πολίτες, στηρίζουμε μόνον αντιμνημονιακές δυνάμεις που σέβονται τα ελληνορθόδοξα ιδανικά μαςΙστολόγιο- Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"Διαβάστε οπωσδήποτε και αυτό:

Προεκλογικό γράμμα ενός Έλληνα Ορθόδοξου στους υποψήφιους πολιτικούς του

45 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δύο σχόλια:
α) Όταν οι Έλληνες σταματήσουν να ψηφίζουν με θυμό, όπως έκαναν πάντα, και αρχίσουν να ψηφίζουν με μυαλό, υπάρχει περίπτωση να πάει μπροστά ο τόπος. Το μυαλό, ο Θεός μας το έδωσε για τέτοιες περιπτώσεις.
β) Κατά την ταπεινή μου άποψη, από τις χειρότερες ανάρτησεις του τόσο αξιόλογου ιστολογίου. Αν κάποτε έλεγαν ότι αν είσαι της Εκκλησίας ψήφισε τάδε, αυτό είναι το ίδιο λάθος με το να λένε κάποιοι μην ψηφίσεις τάδε για να είσαι "καλός". Όλα είναι μόδα και αλλάζουν στην επιφάνεια, η νοοτροπία να δούμε πότε θα αλλάξει!

ΦΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΑΔΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ;

ΑΠΑΡΙΘΜΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΝΔ (ΑΜΦΙΣΒΙΤΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΝ; ΑΜΦΙΣΒΙΤΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΖΑΜΙΟΥ; ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ; ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ; ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ;
ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ;
ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ; ΕΠΕΙΔΗ ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΝΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κόμπλεξ (αποκαλύφθηκε ότι οι αναφορές στο ΣΥΡΙΖΑ είναι για ξεκάρφωμα, ο στόχος είναι η ΝΔ), κοντοφθαλμία κι επιβεβαίωση ότι ο θυμός κυριαρχεί. Επιχειρήματα νηπιαγωγείου το "ΕΠΕΙΔΗ ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΝΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ;" Και όχι, δεν ψηφίζω ΝΔ, ούτε είχα σκοπό να διακπληκτιστώ σε ένα ιστολόγιο το οποίο επισκέπτομαι 100 φορές το χρόνο, άλλο αν σχολιάζω ελάχιστα.

ΦΣ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Είναι περιττό να επισημάνουμε ότι δεν ευθυνόμαστε για τι απαντήσεις που δίνονται ανώνυμα.
Όπως σεβόμαστε το δικαίωμά σας να διατυπώνετε τις απόψεις σας -έστω και επικριτικές κατ ουσίαν- ανώνυμα (μόνον με τα αρχικά σας), έτσι επιτρέπουμε και τις απαντήσεις ανωνύμων σχολιαστών. Το ιστολόγιο μας αποτέλεσε εξ αρχής βήμα προβληματισμού και διαλόγου. Ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι κάποιος γίνεται "καλός" ανάλογα με το τι θα ψηφίσει.

Επί τοις ουσίας της τοποθέτησης σας:
Επειδή ακριβώς ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο "μυαλό", όπως γράφετε, γι αυτό και επιλέξαμε να μην παρασυρθούμε μία ακόμη φορά από το συναίσθημα. Η λογική είναι αυτή που μας επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ έπαψε προ πολλού να είναι πατριωτικό κόμμα με σεβασμό στις ελληνορθόδοξες αξίες και κάνει απόλυτα νεοταξικές επιλογές.

Δεχόμαστε καθημερινά εμαιλ και (κυρίως) sms από υποψηφίους βουλευτές της που αντί να ζητήσουν συγνώμη για τα λάθη τους, με έπαρση διαφημίζουν την υποψηφιότητά τους. Μάλλον έχουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι τους χρωστάμε και ευγνωμοσύνη. Επιλέξαμε λοιπόν να τους γνωστοποιήσαμε ευθέως, τους λόγους που "δεν θα ψωνίσουμε ξανά από αυτό τον πάγκο στην λαϊκή".
Σίγουρα δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι και υπόλογοι για τις επιλογές τους (ως κόμμα), αλλά οι ίδιοι.

δάσκαλος είπε...

Συγχαρητήρια! Από τις καλύτερες αναρτήσεις που έχω διαβάσει. Γράφτηκαν και χθες παρόμοια (π.χ. εδώ: http://nikosxeiladakis.gr/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%87%ce%b9%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%83-%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84-2/ και εδώ: http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2015/01/blog-post_23.html ).
Συνάδελφοι, συνεχίστε να υπηρετείτε την αλήθεια και μην πτοείστε από τις αντιδράσεις. Αυτές άλλωστε δείχνουν ότι ορθά βαδίζετε.
Με εκτίμηση
Νικόλαος Μάννης, δάσκαλος

Ανώνυμος είπε...

Και πως ακριβώς αξιότιμε (καθόλου ειρωνικά) δάσκαλε και λοιποί αγαπητοί θα γίνει η κατάσταση καλύτερη; Ειλικρινά, δυσκολεύομαι να το καταλάβω παραδεχόμενος ότι δεν γνωρίζω από πολιτική. Μπορεί κάποιος από εσάς να μου εξηγήσει πως θα βοηθήσουμε να προοδεύσει η ΕΛΛΑΔΑ; Γιατί εμείς όλοι όπως θέλω να πιστεύω ως παιδαγωγοί την ΕΛΛΑΔΑ κοιτάμε. Θα εκτιμούσα κόσμιο διάλογο και όχι εξυπνίστικες ατάκες με (αντι-)κομματικές παρωπίδες.

Ευχαριστώ,

Γιώργος Γ, Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

Ας μην αυταπατώμεθα. Είπε ο Κύριος, ότι "οι δοκούντες άρχειν των εθνών κατακυριεύουσιν αυτών και οι μεγάλοι αυτών κατεξουσιάζουσιν αυτών". Εξ ορισμού. Εκτός αν υπάρξει Χριστοκρατία, το Κράτος του Θεού επί της Γής με Σύνταγμα το Ευαγγέλιο, κάτι που προϋποθέτει πλειοψηφία πιστού και κατηχημένου λαού, "Ελευθέραν και Ζώσαν Εκκλησίαν" κατά τον π. Αυγουστίνο Καντιώτη, και αληθινά πιστούς κι όχι θεοεμπαίκτες ηγέτες (πολιτικούς και εκκλησιαστικούς), όπερ άτοπον στις μέρες μας. Συνεπώς ο Θεός και η ψυχή μας στις παρούσες εκλογές.

Όμως: Δεν είμαστε "μαζοχιστές". Ο πεθαμένος δεν φοβάται το θάνατο, ελπίζει σε ανάσταση, ο βρεγμένος δε φοβάται τη βροχή. Στον ¨πάτο" μας έφεραν, ας προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο, αν δεν θέλετε "αθέους" υπάρχουν κι άλλα αντιμνημονιακά κόμματα πλην του Σύριζα (σημείωση: καλύτερα άθεος παρά υποκριτής θεοεμπαίκτης : "Το ναι ναι και το ου ου" είπε ο Κύριος, οφείλουν όλοι - και οι ηγέτες- να είναι "ή θερμοί ή ψυχροί" ως προς την πίστη κατά την Αποκάλυψη κι όχι "χλιαροί", διότι τους χλιαρούς θεοεμπαίκτες θα τους εμέσει ο Θεός).

Το έθνος διαλύεται λόγω υπογεννητικότητας, απογοήτευσης, κατάθλιψης, είμαστε υποχείρια χρέους που δεν πήραν οι πολλοί αλλά καταχράστηκαν λίγοι (να τα πληρώσουν αυτοί, των λιστών), δεν διεκδικούμε το κατοχικό δάνειο, χάσαμε κάθε αξιοπρέπεια, διαπιστώνουμε να συμβαίνουν αυτοκτονίες και να κυριαρχεί απελπισία, οικογένειες δύσκολα δημιουργούνται λόγω ανεργίας των νέων που ζουν από την σύνταξη των παπούδων, το χαμόγελο και η ελπίδα έσβησαν από τα χείλη, δεν κυριαρχεί η Πίστις αλλά η θεοεμπαιξία.

Ποιους να ψηφίσουμε;


Ανώνυμος είπε...

Ας δούμε πρώτα πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα :
Οικονομική χρεοκοπία, πολλές οικογένειες χρωστάνε με δάνεια το σπίτι που μένουν, ανεργία, μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας που λόγω μεγάλης ηλικίας, έκλεισαν τα μαγαζιά τους και δεν μπορούσε να συντηρηθούν, και συνεχίζουν να χρωστάνε. Γνωρίζω θεολόγο, με πολυετή εμπειρία ως αναπληρωτής, με 4μελή οικογένεια και παιδί με ειδικές ανάγκες και δεν τον προσέλαβαν φέτος ως αναπληρωτή. Γνωρίζω σχολικό φύλακα με 2 παιδιά που απολύθηκε. Μένει σε μια γκαρσονιέρα σε υποβαθμισμένη περιοχή. Πως να μεγαλώσει τα παιδιά του;

Τι να κάνουμε:
Ας αρχίσουμε από τον εαυτό μας. Να είμαστε τίμιοι, να έχουμε αρχές, να έχουμε ήθος και ειλικρίνεια. Να βγάζουμε το ψωμί μας με τον ιδρώτα του προσώπου μας, σύμφωνα με την εντολή του Θεού. Δεν θα γίνει τότε η κατάσταση καλύτερη; Αν είμαστε ιδιώτες, να μην εξαπατάμε τους πελάτες ούτε την εφορία, να είμαστε έντιμοι. Αν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, να είμαστε εργατικοί και να μην χρησιμοποιούμε μέσα και γνωστούς για να πετύχουμε αποσπάσεις και ευνοϊκές μεταθέσεις.

Δυστυχώς τα λαμόγια δεν είναι μόνον μέσα στα κόμματα, είναι παντού μέσα στην Ελληνική κοινωνία. Ας εντοπίσουμε πρόσωπα που θεωρούμε ότι είναι ανιδιοτελή και αγνά και ικανά, και μελλοντικά ας τους προτρέψουμε να κάνουν αυτοί μια προσπάθεια δημιουργίας κόμματος. Αλλά θα πρέπει να είμαστε κι εμείς δίπλα και να τους στηρίξουμε. Μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Το θέμα δεν είναι απλά να αλλάξει ο κλέφτης που μας κλέβει, επειδή ο νέος κλέφτης θα είναι λιγότερος έμπειρος στις κλοπές. Χρειαζόμαστε άτομα με ήθος, με Χριστό και Ελλάδα. Πρόσωπα που θα διακονήσουν με ταπείνωση αλλά κυρίως με αυταπάρνηση, με διάθεση να κοντραριστούν με τα κάθε είδους καρτέλ. Πρόσωπα που θα τους ελέγχει η συνείδησή τους. Οι μεγαλύτερες σπατάλες γίνονται στις μίζες (προμήθειες) σε κάθε μεγάλο έργο. Οπότε είναι σημαντικό να έχουν θέσεις ευθύνες πρόσωπα με ήθος και συνείδηση (ακριβώς το αντίθετο από τους σημερινούς πολιτικούς).

Μέχρι να βρεθούν τέτοια πρόσωπα, κριτικές όπως η παρούσα βοηθούν για να καταλάβουμε τουλάχιστον ποιους να μην ψηφίσουμε. Αυτό πλέον είναι αρκετά φανερό για κάθε καλοπροαίρετο. Έτσι οι επιλογές λιγοστεύουν και ο καθένας καταλήγει κρίνει.
Αν υπήρχε κάποιο κόμμα που κατηγορηματικά αξίζει, υποθέτω οι εκπαιδευτικοί της ιστοσελίδας θα το έγραφαν. Συνεπώς η ευθύνη τελικά μεταφέρεται και στον καθένα μας.
ένας εν Χριστώ αδελφός.

Ανώνυμος είπε...

Ἡ δική μας ἀπάντηση γιὰ τὶς ἐκλογὲς εἶναι ἡ προσευχή. Προσευχὴ ὅλων μας πρὶν τὶς ἐκλογές. Παράκληση στὴν Παναγία μας, ἀνάγνωση μὲ συντριβὴ τῶν ψαλμῶν τοῦ Δαβὶδ καὶ ἐκκλησιασμὸς τὸ πρωὶ τῆς Κυριακῆς.
Σημαντική σημείωση Ρωμαίικου: Ἀποφυγὴ τῶν πολιτικῶν ποὺ ὑπέγραψαν τὸ μνημόνιο καὶ παρέδωσαν τὴν χώρα μας στοὺς ξένους ἀλλὰ καὶ ὅλων ἐκείνων οἱ ὁποῖοι δὲν ἔχουν θρησκευτικὰ καὶ ἐθνικὰ κριτήρια.
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2015/01/blog-post_633.html

Ανώνυμος είπε...

Έστειλα την παρούσα ανάρτηση του Παιδαγωγού που μου άρεσε πολύ, σε έναν γνωστό μου ιερέα, τον π.Σωφρόνιο Γκουτζίνη.
(με την άδειά του) μεταφέρω τον διάλογο μας:

π.Σωφρόνιος:
Aγαπητέ μου ***,
Ο εναγκαλισμός των πολιτικών με εμάς τους ρασοφόρους είναι πρόβλημα εκατέρωθεν: από την πλευρά μας εκφράζει εξουσιομανία, ενώ από την πλευρά των πολιτικών αποτελεί απροκάλυπτη ψηφοθηρική υποκρισία. Το γεγονός όμως συνιστά αμφωτέρωθεν (και) θεολογικό ατόπημα, αφού έχει ως υπόβαθρο την ταύτιση του κλήρου με την Εκκλησία.

Η Εκκλησία όμως ως λαός του Θεού, θα εξακολουθεί να δέεται και να εύχεται για τους εκάστοτε κρατούντες, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, κατά το παράδειγμα του Απ. Παύλου, το οποίο ο Μ. Βασίλειος ενσωμάτωσε στη Θεία Λειτουργία του: "λάλησον (Κύριε) αγαθά εν ταις καρδίαις αυτών υπέρ της Εκκλησίας σου, ίνα εν τη γαλήνη αυτών ήρεμον και ησύχιον βίον διάγωμεν εν πάση ευσεβεία και σεμνότητι".
Να είσαι καλά.


η απάντησή (ερώτηση) μου:
πολύ σωστά όσα γράψατε πάτερ,
μια μικρή μόνον ένσταση,
τι γίνεται όταν ο άρχοντας ευθύνεται για εγκλήματα; για δολοφονίες αθώων;
μπορεί η εκκλησία τότε να εύχεται για να μακροημερεύει;


π.Σωφρόνιος:
Ο Μέγας Βασίλειος, ο οποίος με τεράστιο προσωπικό κόστος τα έβαλε με την άδικη και αντιλαϊκή εξουσία του καιρού του, είναι ο συντάκτης αυτής της λειτουργικής προσευχής. Ο δε Απ. Παύλος προσεύχονταν για τον παρανοϊκό Νέρωνα, ο οποίος και τον οδήγησε στον δι' αποκεφαλισμού θάνατο...Η προσευχή υπέρ κάποιου δεν σημαίνει συμφωνία με τον βίο και την πολιτεία του...

Ανώνυμος είπε...

Το Ρωμαίικο τελευταία είναι απογοήτευση σε κάποια πολιτικά σχόλια για μένα γιατί ουσιαστικά κομματίζεται. Εννοώ ότι πολύ δύο μέτρα και δύο σταθμά βάζει: συγχωρούμε τα πάντα σε ΧΑ, σύριζα κλπ κλπ και τονίζουμε ό,τι πέφτει στην αντίληψή μας από ΝΔ. Κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλο λάθος, όπως και κάθε κομματισμός.

Ανώνυμος είπε...

Ορθόδοξη απάντηση, εύγε!

δάσκαλος είπε...

Αγαπητέ Γεώργιε,
ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
Κατά τη γνώμη μου, η Ελλάδα θα προοδεύσει αν δουλέψουμε σε δύο τομείς:
1. Πρώτον και κυριότερον, σε προσωπικό επίπεδο, ώστε να προοδεύουμε με την μετά-νοια, την κάθαρση από τα πάθη, την εν Χριστώ ζωή. Να γίνουμε φως, ώστε και τον περίγυρό μας να ωφελήσουμε και να τον φέρουμε στην Αλήθεια του Ευαγγελίου.
2. Δεύτερον, σε συλλογικό επίπεδο. Να προσπαθήσουμε εμείς οι Χριστιανοί να πάρουμε στα χέρια μας την εκπαίδευση. Και αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως ενδεικτικά:
α) οι χριστιανοί γονείς και οι πνευματικοί να κατευθύνουν τα παιδιά τους όχι σε κερδοφόρα, από υλικής άποψης επαγγέλματα, αλλά σε σχολές της εκπαίδευσης, για να γίνουν δάσκαλοι, μαθηματικοί, γυμναστές, να κατακλύσουν δηλαδή οι Χριστιανοί την εκπαίδευση,
β) να στηρίξουμε τις υπάρχουσες, αλλά και να δημιουργήσουμε νέες εστίες Ορθοδόξου Παιδείας, όπως κατηχητικά, κέντρα μελέτης, ορθόδοξα έντυπα και ιστοσελίδες,
γ) να ιδρυθούν ορθόδοξα ιδιωτικά σχολεία.
Αυτές είναι οι σκέψεις μου γενικώς.
Ευχαριστώ και χαιρετισμούς στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη.
Ν.Μ., Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να γράψεις αυτό το μήνυμα που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνω. Όμως τι ακριβώς σε άρεσε τόσο στην ανάρτηση και την βρήκες από τις καλύτερες; Ήταν στο πνεύμα της απάντησής σου; Πέρα από την (ορθότατη) κριτική, προχωρούσε σε εποικοδομητική πρόταση; Ρωτάω γιατί νομίζω ότι περνάμε στο άλλο άκρο, από το "μην είμαστε κορόιδα", ξεχνάμε ότι ψηφίζουμε ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ τους υποψηφίους και πάμε στο "να γίνει ό,τι θέλει αρκεί να μαυριστούν οι τάδε".

Γιώργος Γ.

Ανώνυμος είπε...

"Μη πεποίθατε επ άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων οις ουκ έστι σωτηρία"

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΜΑΤΙΖΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

200 χρόνια πρίν ὁ Ἐθναπόστολος τοῦ Γένους, ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός πού ...
ἀνέστησε Πίστη καί Πατρίδα στίς ψυχές τῶν Σκλάβων, μᾶς ἀποκάλυψε μέ τή Χάρη τοῦ Θεοῦ, ὅτι ΔΕΝ θά πληρωθεῖ τό δυσβάσταχτο καί ἐν πολλοῖς
κατασκευασμένο καί παράνομο Ἑλληνικό «χρέος», τό….ὁποῖο δημιουργήθηκε ρίχνοντάς μας χρῆμα πολύ, μέσω ΕΟΚ/ΕΕ, πού ἀλλοίωσε ὁ λαό μας, τίς ἀξίες, τίς παραδόσεις καί τήν ἴδια τήν ὑπόστασή του! Ἰδού οἱ συγκεκριμένες προφητεῖες του γιά τό Ἑλληνικό «Χρέος»:
α. «Θά σᾶς ρίξουν παρά πολύ• θά σᾶς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, ἀλλά ΔΕΝ θά μπορέσουν»! (σ.σ. παράς εἶναι τό χρῆμα)
β. «Θά σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, ἀλλά ΔΕΝ θά προφθάσουν»!
Καί ἀναφέρει ἐπίσης σχετικά:
γ. «Θά βάλουν φόρο στίς κότες καί στά παράθυρα»!
δ. «Θά ζητήσουν νά σᾶς πάρουν καί στρατιῶτες. ΔΕΝ θά προφθάσουν ὅμως»!
ΝΑΙ, χάρη στήν Πρόνοια τοῦ Θεοῦ, ΔΕΝ θά προφθάσουν!.. Μήν ἀνησυχεῖτε γιά αὐτό τό «χρέος» λοιπόν, ἀλλά κοιτάξτε μονάχα τό ἕνα καί ἀληθινό ΧΡΕΟΣ πού ἔχουμε στόν Χριστό, τήν Παναγιά καί τούς Ἁγίους μας πού δέν σταματοῦν νά πρεσβεύουν καί τήν Πατρίδα μας!
Οἱ σκοτεινές δυνάμεις, πᾶνε νά καταπιοῦν τήν Ὀρθόδοξη Ἑλλάδα μας καί….
ἤδη πανηγυρίζουν τήν μεγάλη ἐπιτυχία τους… Μά ΔΕΝ θά προφθάσουν… Θά κοιμηθοῦμε χρεωμένοι καί θά ξυπνήσουμε λευτερωμένοι… Θά κοιμηθοῦμε μικρό κράτος καί θά ξυπνήσουμε καί πάλι Αὐτοκρατορία!»
http://www.4news.gr/
http://adontes.blogspot.gr/2015/01/blog-post_29.html

Ανώνυμος είπε...

Να τολμήσω μια ανάλυση; Ναι, ακόμα και στην εποχή που αυτοκράτορες ήσαν διώκτες των χριστιανών οι απ. Παύλος δίδασκε να δεόμαστε "ὑπὲρ βασιλέων καὶ πάντων τῶν ἐν ὑπεροχῇ ὄντων, ἵνα ἤρεμον καὶ ἡσύχιον βίον διάγωμεν ἐν πάσῃ εὐσεβείᾳ καὶ σεμνότητι" (Τιμ.2,2) με την έννοια να κάνουν καλά έργα, το Κράτος να φροντίζει με τους υπαλλήλους, τα δημόσια έργα (δρόμοι, υδραγωγεία) την αστυνομία, το στρατό, την ευνομία (Ρωμαϊκό Δίκαιο) για την ειρηνική ζωή των πολιτών, την ασφάλεια από ληστές κι επιδρομείς, την ελεύθερη ναυσιπλοϊα, το εμπόριο, αλλά και με την έννοια να τους φωτίσει ο Θεός να μη διώκουν τους χριστιανούς. Παρόμοια ο Απ Παύλος διδάσκει "ἐξουσίαις ὑπερεχούσαις ὑποτασσέσθω. οὐ γάρ ἐστιν ἐξουσία εἰ μὴ ὑπὸ Θεοῦ· αἱ δὲ οὖσαι ἐξουσίαι ὑπὸ τοῦ Θεοῦ τεταγμέναι εἰσίν..." (Ρωμ.13,1 και εξής) , και στη συνέχεια εξηγεί ότι οι χριστιανοί δεν πρέπει να υποτάσονται για το φόβο της τιμωρίας αλλά συνειδητά, και ούτε καν επιτρέπεται να φοροδιαφεύγουν, όπως ο Κύριος είπε " ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ" (Ματθ.22,21) . Δεν ήρθε ο Χριστός να καταργήσει με τη βία τις επίγειες εξουσίες, οι οποίες δρουν με την ανοχή του Θεού, ανοχή και όχι επιλογή, αφού όταν ο διάβολος που πείρασε τον Χριστό, "ἔδειξεν αὐτῷ πάσας τὰς βασιλείας τῆς οἰκουμένης ἐν στιγμῇ χρόνου καὶ εἶπεν αὐτῷ ὁ διάβολος• σοὶ δώσω τὴν ἐξουσίαν ταύτην ἅπασαν καὶ τὴν δόξαν αὐτῶν, ὅτι ἐμοὶ παραδέδοται καὶ ᾧ ἐὰν θέλω δίδωμι αὐτήν• σὺ οὖν ἐὰν προσκυνήσης ἐνώπιον ἐμοῦ, ἔσται σου πᾶσα" ο Κύριος του απάντησε μεν καταλλήλως "Κύριον τὸν Θεόν σου προσκυνήσεις καὶ αὐτῷ μόνῳ λατρεύσεις" αλλά δεν αμφισβήτησε ότι οι εξουσίες είναι, δυστυχώς, υπό τον "άρχοντα του κόσμου τούτου" όπως πολλές φορές αναφέρεται στη Γραφή. " Η Βασιλεία του Θεού ουκ έστι εκ του κόσμου τούτου", παρακαλάμε όμως "ελθέτω η βασιλεία σου ως εν ουρανώ και επί της Γης", αν δεν είναι εφικτό για όλους, αφού δεν πιστεύουν, τουλάχιστον για τα μέλη της εκκλησίας. Συμπληρωματικά, όπως εγράφη, "Μη πεποίθατε επ' άρχοντας επί υιοίς ανθρώπων εν οις ουκ έστι σωτηρία" , "οι δοκούντες άρχειν των εθνών κατεξουσιάζωσιν και καταδυναστεύωσιν αυτών".

Η υπακοή όμως υφίσταται για τα ηθικά και αυτονόητα, ανάλογα και με την εποχή και τα δικαιώματα εκ του Συντάγματος. Τι θα κάνουμε αν οι άρχοντες διδάσκουν αντίχριστα και αμαρτωλά πράγματα; τότε "Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις" (Πράξ, 5:29 ). Τότε μπορούμε ανάλογα με την πίστη μας και το ηθικό μας ανάστημα, να μη πειθαρχήσουμε στον άρχοντα κι αυτό έκαναν οι χριστιανοί που δεν προσκυνούσαν τον Αυτοκράτορα σαν θεό, και τους έριχναν στα θηρία, δεν αποκήρυσσαν το Χριστό, δεν συναινούσαν σε αμαρτωλές πράξεις κ.λπ. Αυτό έκαναν ο Χρυσόστομος, ο Μ.Αθανάσιος, που κυνηγήθηκαν, καθαιρέθηκαν κι εξορίστηκαν όταν δεν υπάκουσαν στους αυτοκράτορες που ήθελαν να επιβάλουν αιρέσεις και ανηθικότητες. Ούτε ο Ιωάννης ο Πρόδρομος υπάκουσε στον Ηρώδη και θανατώθηκε, ούτε οι μάγοι, ούτε ο Ιωσήφ υπάκουσε στην βασίλισσα που ήθελε να τον παρασύρει στην ανηθικότητα. Στην εποχή μας που με την επίδραση του χριστιανικού πνεύματος, υπάρχει Δημοκρατία και όχι απολυταρχία, έχουμε καθήκον στα πλαίσια του πολιτεύματος, του Συντάγματος, των Νόμων, των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών μας, αφενός να επιλέγουμε με την ψήφο μας τους βουλευτές και Άρχοντες αφετέρου και να τους ελέγχουμε, μέσω των εκπροσώπων μας και άλλων μέσων (επιστολές, mail, συνδικαλισμός) στα πλαίσια της Νομιμότητας.

Ανώνυμος είπε...

Ας μην δίνουμε "ερμηνεία κατά το δοκούν" σε προφητείες οι οποίες εξάλλου ερμηνεύονται μόνο από τη στιγμή που θα εκπληρωθούν κι έπειτα. Ιδίως για την "μεγάλη ιδέα" στο χάλι που είμαστε, με την υπογεννητικότητα, τη διάλυση του παντός, την ανηθικότητα, τα ναρκωτικά, τον εμπαιγμό του Χριστού, την εκκλησιαστική κατάσταση, σιγά να μη μας ευλογήσει ο Θεός. Να τρέμουμε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων.

Ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο άγιος των σκλαβωμένων Ελλήνων, αυτά τα έλεγε για τη γενιά εκείνη στην οποία κήρυττε. Θα γίνει επανάσταση, προέβλεπε και δεν θα μπορέσετε να πληρώσετε τα δανεικά. Θα ζητήσουν να σας το πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν (ίσως και διότι θα είναι σκοτωμένος ο υπόχρεος). Και όντως όπως περιγράφει ο Μακρυγιάννης υπήρχαν οικονομικές συναλλαγές των υπόδουλων ρωμιών με τους κατακτητές, ο ίδιος ο Μακρυγιάννης αναφέρει στα απομνημονεύματα ότι είχε πάρει δανεικά από έναν Τούρκο για να αγοράσει σιτάρι και να το εμπορευτεί.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν ειπωθεί πολλές απόψεις οι περισσότερες διαμαρτυρίας.
Συμφωνώ με την ανάπτυξη του θέματος από την πλευρά του Ιστολογίου, που βλέπει τα ¨κακώς θέματα" χωρίς να εκφράζει άποψη πως δημιουργήθηκαν. Και εγώ το ίδιο θα κάνω χωρίς να πάω παραταύτα να μπω σε πρόσωπα μαριονέτες της πολιτικής.

Θα αναφερθώ πρώτα στις προϋποθέσεις ύπαρξης ή μη Δημοκρατίας
1.Ύπαρξη Δημοκρατίας
Απαραίτητη προϋπόθεσή για να υπάρχει Δημοκρατία γράφει ο Θουκυδίδης είναι
α. Να υπάρχει Έθνος μαζί με αυτά που το συνθέτουν
β. Να μην υπάρχει ηγεμονικό Κράτος-Πόλη (όπως η Γερμανία στην ΕΕ)
γ. η αποικιοκρατία (διεθνισμός σήμερα)

2. Για να μην υπάρχει Δημοκρατία
α. πρέπει να υπάρχουν κόμματα
β. Να υπάρχουν ιδεολογίες (Ναζισμός, Κομμουνισμός, Φιλελευθερισμός)
γ. Να μην υπάρχει Θρησκεία (πνευματικότητα)

Ο Ντε Γκωλ σχεδίασε την Ευρώπη στη βάση των Εθνών και του Χριστιανισμού. Οργανώθηκε από το Σιωνισμό ο Μάης του 68 και το γκρέμισαν.

Πάμε τώρα να δούμε τι συμβάινει στην Ελλάδα και στη Ευρώπη.

Το σύστημα που κυριαρχεί από την Μικρασιατική καταστροφή και έπειτα είναι Κομμουνισμός (Η Μικρασιατική καταστροφή έγινε από τις απεργίες του Μπεναρόγια).
Κατά διαστήματα επιλέγεται και ο Ναζισμός για να τον συμπληρώσει.
Όσοι κυβερνήτες ορθώνουν ανάστημα δολοφονούνται ή στιγματίζονται (Καποδίστριας, Μεταξάς, Καραμανλής ο νεότερος)


Θα γράψω και για όσα διάβασα παραπάνω: Απορώ που οι παπάδες θέλουν διορισμό από το κράτος την ώρα που οι Έλληνες πεινάνε.
Όλοι επιζητουν διορισμό και όχι να εργάζονται από ένα κράτος που δεν παράγει τίποτε. Κάποιος άλλος έγραψε ότι γνωρίζει ένα σχολικό
φύλακα (που είχε διοριστεί με μέσον)με δυο παιδιά άνεργο. Ο Παιδαγωγός γράφει για τις αυτοκτονίες κλπ
Η άποψή μου και οι προτάσεις μου:
- Στο δημόσιο μόνο Πολύτεκνοι και ειδικές κατηγορίες (ανίατες αρρώστιες)
- Επίσημη Θρησκεία είναι η ΟΡθοδοξία όπως γράφει το Σύνταγμα
- Η Ιερά Σύνοδος να ελέγχει αν κάποιος πολιτικός είναι άλλου θρησκεύματος και να το δημοσιοποιεί γιατί το Σύνταγμα
δεν απαγορεύει πολίτες με Ιθαγένεια να πολιτεύονται. Έτσι η Σύνοδος μπορεί να δημοσιοποιήσει αν:
1. Η μητέρα Τσίπρα είναι από το γένος Άμποτ
2. Αν έχει βαπτισθεί ποτέ ο Τζέφρευ Μινέϊκο Τσαντ
3. Τι εθνικότητας είναι ο Αααρών Αρβούρι Σημίτης και ο Αβραμόπουλος.
- Απέλαση όσων κυρήττουν ανθελληνικές θέσεις ακόμα και καθηγητών πανεπιστημίων (συστήματα Soros)
- Τα ανθελληνικά κόμματα να μη χρηματοδοτούνται (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΣΡΥΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, DEB)
- Άμεση Δημοκρατία
- Να σταματήσει η πριμοδότηση 50 εδρών γιατί δεν είναι Δημοκρατία καθώς και το επικρατείας όπου βολεύουν
Μασώνους και ανθέλληνες.
- Έλεγχος και ποινική ευθύνη σε όλες τις ΜΚΟ και δη των διεθνιστικών (Soros) και της εισροής μεταναστών

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω 2-3 ακόμη

-Αν λόγου χάρη εμφανιζόταν στην εκκλησία του Δήμου, της αρχαίας Αθήνας, ο Τσίπρας και έλεγε να ανοίξουμε τα σύνορα για να ζήσουμε μαζί με τους Τούρκους ειρηνικά θα τον έλεγαν Δημοκράτη ή προδότη;Το ίδιο και ο Σαμαράς , ο Καμμένος, ο Τρεμόπουλος κλπ

- Η Πολυτεκνία να στηριχθεί περσισσότερο ,στις παραμεθόριες περιοχές και με το κριτήριο ότι για 10 χρόνια θα παραμείνουν στον τόπο διορισμού

- Να υπάρξει φόρος σε όσους ταΐζει το Δημόσιο και δεν θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια που θα διανεμηθεί σε όσους έχουν έστω και 1 παιδί.

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρεστε π.χ στην "εκκλησία του Δήμου της αρχαίας Αθήνας". Γιατί να είναι άραγε η Αθηναϊκή λεγόμενη "δημοκρατία" το πρότυπο για τους πολίτες του 21ου αιώνα μετά Χριστόν; Αντιγράφω από τη wikipedia : "Ανάμεσα στα έτη 317 και 307 π.Χ. ο τύραννος Δημήτριος ο Φαληρεύς διέταξε απογραφή στην Αττική, η οποία απέφερε τα εξής στοιχεία: 21.000 πολίτες, 10.000 μέτοικοι και 400.000 δούλοι". "Ο Πλάτων, που είχε στην ιδιοκτησία του πέντε σκλάβους την εποχή του θανάτου του, παραθέτει πως οι πλούσιοι διέθεταν περίπου 50 δούλους" (ο καθένας).
Τέτοια πρότυπα θα έχουμε οι χριστιανοί και δημοκράτες του 21ου αιώνα μ.Χ.;
Ποσώς μας ενδιαφέρει συνεπώς τι θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, που είχαν τέτοιο πολίτευμα. Μακάρι να ζήσουμε ειρηνικά όχι μόνο με τους Τούρκους αλλά με όλο τον κόσμο, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Και είναι γνωστή η στάση των Τούρκων έναντι του Ελληνικού έθνους και κράτους.

Σε ένα κράτος όπου υπάρχει ευνομία και ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί με ίσες ευκαιρίες, μπορεί και ο χριστιανός να προοδέψει στο ελεύθερο επάγγελμα. Στην νεότερη Ελλάδα, όμως, όπου όλοι συζητούμε για την κομματικοκρατία, με τις ευνοϊκότερες συνθήκες για μερικούς κομματικούς φίλους έναντι των υπολοίπων (π.χ. προτίμηση στις κρατικές προμήθειες, φορολογικές υπόγειες ελαφρύνσεις ή επιδοτήσεις με χρήση ρουσφετιών) τον αθέμιτο ανταγωνισμό από μη χριστιανούς οι οποιοι είναι φοροκλέφτες, που δεν εκδίδουν αποδείξεις, και άρα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης, τους εκβιασμούς από "προστάτες" μαφιόζους ή από επιόρκους υπαλλήλους κ.λπ. κ.λπ. το Δημόσιο ή γενικά η υπαλληλική εργασία είναι, σε κάποιες περιπτώσεις, η ιδανικότερη διέξοδος για έναν χριστιανό ο οποίος αν θέλει να μην φοροδιαφεύγει, να μην δωροδοκεί, να μην παίζει κομματικά παιχνίδια, να μη νοθεύει, να μην κλέβει στο ζύγι κ.λπ. κ.λπ. δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις με τους φοροκλέφτες και απατεώνες.

Οι χριστιανοί στο Δημόσιο δεν είναι οκνηροί, αλλά οι πλέον εργατικοί και ευσυνείδητοι. Τους έχει ανάγκη το δημόσιο. Συνεπώς, έναν ευσυνείδητο υπάλληλο το Δημόσιο ΔΕΝ τον ταϊζει αλλά τον αμείβει πενιχρά για την παροχή της πολύτιμης εργασίας του. Αν κάποιος ταϊζεται χωρίς να εργάζεται, να απολυθεί. Θεμελιώδης αρχή του εργατικού δικαίου και νομίζω των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ είναι "Ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας". Αν το κράτος θέλει να δώσει οικογενειακό επίδομα, επίδομα τέκνων, σύνταξη πολύτεκνης μητέρας, κ.λπ. να το δώσει σε όλους τους πολίτες κι όχι μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους και πάντως όχι κόβοντας τον πεχιχρό μισθό των αγάμων, οι οποίοι μπορεί να μην επέλεξαν την κατάσταση αυτή.

Οι απαντήσεις και στα υπόλοιπα ερωτήματα που θέτετε ή η αποδοχή των υπόλοιπων προτάσεών σας εξαρτώνται από την παιδεία και ιδεολογία του καθενός, αν είναι ρατσιστής ή όχι, αν είναι χριστιανός ή όχι.

Ανώνυμος είπε...

Mα εγώ δε στράφηκα εναντίων των Χριστιανών γιατί είμαι Χριστιανός που συμμετέχει στα Μυστήρια και μάλιστα εργατικός του ιδιωτικού τομέα. Αυτό που λέω ταΐζει μπορώ να στο δώσω και με άλλο παράδειγμα: Οι παπάδες την εποχή του Κολοκοτρώνη πολεμούσαν ή την Βυζαντινή περίοδο κράτησαν τη μεγαλύτερη Αυτοκρατορία του κόσμου, τη Βυζαντινή.
Ο λόγος που την κράτησαν λεγόταν Έθνος και πνευματικότητα, σύνολο μπετόν.
Αν από την άλλη ο σχολικός φύλακας "έκλεψε" το μισθό που θα μπορούσα να πάρω εγώ
που είμαι Πολύτεκνος υπάρχει αδικία γιατί αυτός χρησιμοποίησε την πολιτική.
Στην αρχαία Ελλάδα και στο Βυζάντιο δεν υπήρχε ρατσιμός και ιδεολογία με τη μορφή που χρησιμοποιείται σήμερα. Και πέφτετε πολύ έξω αν αφήσουμε την Αρχαία Ελλάδα από το Βυζάντιο, Η Εκκλησία μας θεωρεί αρκετούς φιλοσόφους προ Χριστου Χριστιανούς, υπάρχει συνέχεια. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.
Τέλος γιατί πρέπει το δημόσιο να πληρώνει κάποιον που η ανταπόδοση του προς το Έθνος είναι τα μπουζούκια και ο υλισμός. Επίσης ο άγαμος γιατί να πληρώνεται από το Δημόσιο
π.χ 1000 Ευρώ και όχι 500; Υπάρχουν πολύτεκνες οικογένειες που ζουν με λιγότερα, στο χωριό.

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικές και οι 3 προτάσεις-σχόλια σας.
Πόσο εύκολα προχωράει ο διάλογος αν υπάρχει καλή διάθεση.

Ανώνυμος είπε...

Ο ελληνικός λαός με τη σημερινή επιλογή του υπέγραψε την καταδίκη του...

Ανώνυμος είπε...

Σωστά. Πρέπει να αυξηθούν τα οικογενειακά επιδόματα (κυρίως παιδιών) και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Να αποτελούν κίνητρο. Σκεφθείτε πχ με κάθε παιδί να δίνονται 100-200 ευρώ έξτρα στο μισθό. Και δίκαιο θα ήταν γιατί το παιδί έχει έξοδα και κίνητρο. Και ο βασικός μισθός του ανύπαντρου ας ήταν 600 ευρώ.
Τελικά υπάρχουν απλές λύσεις για όσους

Ανώνυμος είπε...

Την καταδίκη του θα είχε υπογράψει αν έβγαινε η ΝΔ, και έπρεπε να επιστρέψουμε τα 350 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι σήμερα το δάνειο.
Αρκετές ευκαιρίες έδωσε ο λαός στην ΝΔ. 54 χρόνια μνημονίου, και αντί να κατέβει το χρέος ανέβηκε. Τόσο μαζοχιστές δεν είμαστε. Προοπτική δεν υπήρχε με την ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα κλείνει ο κύκλος των Αγανακτισμένων και του Soros. Η συμφωνία είχε κλειστεί τότε
Τους αγανακτισμένους συντόνιζε το Kontra Channel με τους δημοσιογράφους Χίο και Κουίκ
Στην κάτω πλατεία συμμετείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ακριβό εξοπλισμό που χρεώνονταν στον Soros και οι ΜΚΟ. Στην κάτω πλατεία έδιναν συνεντεύξεις νυν στελέχη του Καμμένου όπως ο Τόμπρας . Στην πάνω πλατεία ήταν η ίδια Νέα Εποχή του Υδροχόου,
με οπαδούς του Τραϊανού και τους 300 Έλληνες, με έμφαση στην ιδιαιτερότητα.
Καλή δύναμη και να θυμάστε ότι μετά τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση.
Α, να θυμίσω ο παπάς της πλατείας ήταν οικουμενιστής,

Ανώνυμος είπε...

Φάε τώρα τον Τσίπρα στη μάπα και έλα να μας τα πεις αυτά σε λίγο καιρό! Τότε όμως θα είναι αργά για δάκρυα...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ Η ΑΘΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ.
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΣΙΧΑΘΗΚΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΗΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Η αθλιότητα της νέας κυβέρνησης φάνηκε απ την πρώτη μέρα. Τι έχουν να δουν τα μάτια μας ακόμη!

Ανώνυμος είπε...

Η στάση του Καμμένου συνιστά πολιτική αθλιότητα πρώτου μεγέθους! Να τον χαίρονται οι χριστιανοί που τον ψήφισαν!

Ανώνυμος είπε...

Αφού ο εκλογικός νόμος που ψήφισε η ΝΔ, δίνει 50 έδρες στο 1ο κόμμα,
θελες τα και παθες τα.

Ευτυχώς που υπάρχει ο Καμμένος και θα ελέγχει και θα χαλιναγωγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα πίστεως και πατρίδας.

Ανώνυμος είπε...

Όπως ήλεγξε σήμερα τον κατά παράβαση του άρθρου 59 του Συντάγματος πολιτικό "όρκο" του Τσίπρα και το γεγονός ότι μετά από λίγο αντί να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη πήγε στην Καισαριανή όπου αλάλαζαν κάποιοι "ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ".

Ανώνυμος είπε...

Δε μου λες, ο Τσίπρας κατέβηκε ως δεξιός ή ως αριστερός; αφού κατέβηκε ως αριστερός, κάνει τα δέοντα ως αριστερός.
Η ΝΔ που το έπαιζε τόσα χρόνια δεξιά και πατριωτική, μου λες πόσα χρόνια έχει να πατήσει στο Μελιγαλά, στο Βίτσι και στο Γράμμο; Ο Τσίπρας αποκαλύπτει το ιδεολογικό κενό που είχε τόσα χρόνια η νδ.
Όσο για τον Καμένο, είναι συνκυβέρνηση, όπως ο Καμένος θα μπορεί να πηγαίνει να βάζει στεφάνι σε κάποιο ήρωα, έτσι και ο Τσίπρας θα πηγαίνει όπου θέλει. Αλλιώς, να ψήφιζες Καμένο, να έπαιρνε αυτό 149 έδρες για να είχε μεγαλύτερη ισχύ στην συκυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι χριστιανοί και πατριώτες ψήφισαν Καμμένο ας είναι έτοιμοι να εισπράξουν τα επίχειρα της αφροσύνης τους! Και πολύ σύντομα μάλιστα!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ και Μειονοτικά Δικαιώματα


1. Στο πλαίσιο ελευθερίας του «Εθνικού» και «Συλλογικού Αυτοπροσδιορισμού» εφαρμογή αποφάσεων της ΕΔΑΔ σχετικά με τα σωματεία της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης

2. Επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης Πλαίσιο για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων.
Παροχή της ελευθερίας έκφρασης και ελευθερίας σκέψης στα πρόσωπα που θεωρούν ότι ανήκουν στην μειονότητα
Παροχή στα πρόσωπα που θεωρούν ότι ανήκουν σε μια εθνική (προσέξτε εθνική, όχι μειονοτική) μειονότητα, δυνατότητα δημιουργίας και χρήσης δικών τους ΜΜΕ (τρελές χαρές στην Άγκυρα θα μπορούν να προπαγανδίζουν ελεύθερα και χωρίς αντίπαλο).

Δικαίωμα ελεύθερης χρήσης γλώσσας για της μειονότητες σε όλο «Ιδιωτικό» και Δημόσιο τομέα (Δηλαδή θα χρησιμοποιείται κανονικά η τουρκική γλώσσα σε επίσημα έγγραφα του κράτους)

Ειδικά για την μειονότητα της Θράκης
1. Κατάργηση της αρμοδιότητας ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ για τα θέματα που αφορούν τη μειονότητα και μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Εσωτερικών (να μην έχουν αντιπάλους τα παιδιά του προξενείου και κουράζονται)

2. Άμεση και αυτοδίκαιη επαναχορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους στερήθηκαν με άρθρο 19 του κώδικα ιθαγένειας

3. Χορήγηση τίτλων για χωράφια και τα σπίτια στους κατοίκους του ορεινού όγκου

4. Προσανατολισμός της ποσόστωσης του 0,5% του άρθρου 23 του Ν. 3647/08 για πρόσληψη στο δημόσιο για τα μέλη της μειονότητας (λες και οι υπόλοιποι Έλληνε πολίτες είναι παιδιά κατώτερου θεού, δηλαδή θα γίνει "ρατσιστική" διάκριση μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων υπέρ των δεύτερων).

Για την εκπαίδευση
1. Δικαίωμα στη μειονότητα για δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων (πάλι στο προσκήνιο η τουρκική γλώσσα)

2. Δημιουργία Παιδαγωγικού Τμήματος Τουρκικής Γλώσσας στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και ΔΠΘ. Ελεύθερη χρήση της Τουρκικής γλώσσας σε όλες τις εκδηλώσεις (το προξενείο δεν πιστεύει στα αυτιά του)

3. Κατάργηση του νόμου Ιεροδιδασκάλων και δικαίωμα εκλογής Μουφτή (δηλαδή το προξενείο θα μπορεί ελεύθερα να "διορίζει" τους πράκτορές του)
4. Κλείσιμο των 2 Ιεροσπουδαστηρίων και η μετατροπή τους σε επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ)!

5. Διορισμών δασκάλων τουρκικής για τους μουσουλμάνους Τούρκους μαθητές στην Αθήνα (θέλουν να δημιουργηθεί τουρκική μειονότητα και στην Αθήνα)Ανώνυμος είπε...

Η ΝΔ μέχρι να αναλάβει ο Σαμαράς είχε ως συμβολισμό της το μασωνικό ¨πυρσό της δόξας"
Το σήμα αυτό μετά το πήρε ο Νικολόπουλος
http://www.koolnews.gr/wp-content/uploads/2014/08/nikos-nikolopoulos-voyleftis-bettel-gay-570-800x533.jpg

Ανώνυμος είπε...

Τον Νικολόπουλο και τον Καμμένο επικοινωνιακά τον βοηθούσαν δυο blog
Το makeleio.gr του Συριζαίου Χίου και το olympia.gr .

Ανώνυμος είπε...

Την κυβέρνηση του Σαμαρά επικοινωνιακά τον στήριζαν όλα τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων.
Οπότε τι λες να είναι πιο ύποπτο; ποιος λες να υπηρετεί τα σχέδια της νέας τάξης;

Ανώνυμος είπε...

http://origin2.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113232817
Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προλογίζει βιβλίο του...Κουφοντίνα!

Ανώνυμος είπε...

Το πιο επικίνδυνο είναι αυτό που γράφει για τη μάνα Γαία, την ημέρα της Παναγίας.

Ανώνυμος είπε...

Απλές λύσεις υπάρχουν αλλά όχι οι μονοδιάστατες που προτείνονται.

Προτείνω στη μισθοδοσία και στα επιδόματα να λαμβάνεται υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και η ακίνητη και κινητή περιουσία και όχι μόνο το αν κάποις είναι έγγαμος, άγαμος ή πολκύτεκνος κ.λπ. Έγγαμος με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο (π.χ. καθηγητής και καθηγήτρια) έχει ΔΥΟ (2) μισθούς με τα αντίστοιχα οικογενειακά επιδόματα και επιδόματα τέκνων, χώρια που η πολύτεκνη σύζυγος λόγω αδειών, κύησης και λοχείας δεν εργάζεται σχεδόν καθόλου.

Αν αρχίσουμε την επιθετική αντιμετώπιση, τότε οι μη εκπαιδευτικοί θα αρχίσουν τις διαμαρτυρίες, γιατί να "κάθονται" και να πληρώνονται (αργόμισθοι) οι εκπαιδευτικοί 15 μέρες Χριστούγεννα, 15 μέρες Πάσχα, 3 μήνες το καλοκαίρι; Να παίρνουν ένα μήνα άδεια και τους υπόλοιπους μήνες να απασχολούνται στο Δημόσιο, όταν άλλοι υπάλληλοι λείπουν σε άδειες.

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες εψήφισαν σαν Πρωθυπουργό της Ελλάδος τον κ. Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο
α) ζει και συζεί με την"συντροφό του", όπως έλεγαν χθές τα ΜΜΕ, καί όχι με τήν "σύζυγό του", δηλαδή με μια γυναίκα χωρίς να έχει προηγηθή θρησκευτικός γάμος,
β) δέν έχει βαπτίσει τα παιδιά του με το χριστιανικό βάπτισμα καί
γ) ως Πρωθυπουργός, με περισσή υπεροψία δε, αρνείται νά δώσει τόν θρησκευτικό Όρκο! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδος! Επομένως μια νέα εποχή αρχίζει στην Ελλάδα μας! Η παραδοσιακά θρησκευόμενη αυτή Χώρα αποβάλλει τον θρησκευτικό της, τον Ορθόδοξο χριστιανικό, χαρακτήρα της!

1. Το πρώτο και μεγάλο βήμα πρός τήν κατεύθυνση αυτή συνετελέσθη από τον Εβραϊκής καταγωγής και προελεύσεως τέως Πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη. Είναι ο άνθρωπος, που αφαίρεσε την αναγραφή του θρησκεύματος από την αστυνομική μας ταυτότητα!

2. Το δεύτερο μεγάλο βήμα πρός την κατεύθυνση της αποβολής του χριστιανικού χαρακτήρα της Χώρας μας συνετελέσθη με την καταπάτηση των κανόνων της Χριστιανικής Ηθικής! Το βήμα αυτό έγινε από τον αλήστου μνήμης Ανδρέα Παπανδρέου! Είχε μεταβή στο Λονδίνο για την προστασία της υγείας του. Εκεί όμως δεν τον συνόδευσε η σύζυγός του κα Μαργαρίτα, δηλαδή η νόμιμη Γυναίκα του, αλλά η ερωμένη του Δήμητρα! Από την Μαργαρίτα μέχρι τότε δεν είχε πάρει διαζύγιο! Μετέβη, λοιπόν, στο Λονδίνο, συνοδευόμενος από τήν Δήμητρα, τήν παλλακίδα και ερωτική του σύντροφο! Όταν λοιπόν, επέστρεψε στην Ελλάδα, κατερχόμενος την κλίμακα του αεροσκάφους,εντελώς ανερυθρίαστα εκάλεσε την ερωμένη του να "φανερωθή", δηλαδή νά εξέλθη μαζί του! Όσοι ενθυμούνται, ο ερωτύλος Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, ευρισκόμενος στη μέση της σκάλας, εγύρισε πρός την πόρτα του αεροσκάφους και τότε με ένα προκλητικό νεύμα και με τήν πρόσκληση "έλα", προσκάλεσε την ερωμένη του Δήμητρα να κατέβη μαζί του την κλίμακα του αεροσκάφους, όλα δε αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια μυριάδων Ελλήνων, οι οποίοι παρακολουθούσαν την σκηνή από τούς δέκτες της τηλεοράσεως. Με τον τρόπο αυτό η Χριστιανική Ηθική πετάχθηκε στο καλάθι των αχρήστων! Εντελώς αδιάντροπα καταπατή- θηκε η Χριστιανική Ηθική!

3. Το τρίτο μεγάλο βήμα για το γκρέμισμα της χριστιανικής Ελλάδος συμπληρώνεται σήμερα με την προκλητική προβολή της αθεΐας! Ο νέος Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σήμερα αρνήθηκε να ορκισθή με τον καθιερωμένο τρόπο, με τον χριστιανικό Όρκο! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, δυστυχώς, χωρίς να προβάλλη κάποια επιφύλαξη, χωρίς κάποια αντίδραση, αποδέχθηκε την πρωτόγνωρη απαίτηση του νέου Πρωθυπουργού! Διερωτώμεθα, εάν ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε το δικαίωμα αυτό, καθ΄όσον τό Σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 13 παράγραφ. 5 διαλαμβάνει τά εξής: "Ουδείς όρκος επιβάλλεται άνευ νόμου ορίζοντος και τον τύπον αυτού". Ερωτάμε δημοσίως: Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει Νόμος ο οποίος επιτρέπει στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος να δίδει πολιτικό Όρκο;

απόσπασμα από ανακοίνωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου

Ανώνυμος είπε...

Υπήρχε άλλη επιλογή σχηματισμού κυβέρνησης
Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτος, με πολύ ψηλό ποσοστό, πήρε και το πριμ των 50 εδρών.
Αν δεν συνέπραττε μαζί του ο Καμμένος, παρακαλούσε να το κάνει το Ποτάμι.
Τι νομίζεις ότι είναι πιο χρήσιμο για την πατρίδα;
Εκτός αν προτιμούσες νέες εκλογές για να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμος.
Ας είμαστε ρεαλιστές, όπως ρεαλιστές ήταν και όσοι μέχρι χθες ψήφιζαν ΝΔ.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.