" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Γιάννης Κοντοπός, Προς Παναγιότατον Μητροπολίτην Θεσσαλονίκης κ.ΑΝΘΙΜΟΝ . Ο σχολιασμός μας.

Παναγιότατε.........
Για μια ακόμη φορά και κατά την προσέλευση του π.Νικολάου Μανώλη ενώπιον σας προκειμένου να απολογηθεί, εμείς οι πιστοί ενορίτες του, αποδείξαμε ειρηνικώς δια της παρουσίας μας την αγάπη και την αφοσοίωση μας, όχι πρός το πρόσωπο του συγκεκριμένου κληρικού, αλλά στην ίδια την Ορθοδοξία μας..... 
Ιδιαιτέρως μας ικανοποίησε και χαροποίησε η παρουσία του αγιορείτου γέροντος Αγάθωνος, αλλά και η μη παρουσία ένστολων αξιωματικών της αστυνομίας έξωθεν της ιεράς υμών μητροπόλεως πράξις που αποδεικνύει οτι κατανοήσατε τις ειρηνικές μας προθέσεις.....

Η ενημέρωση μας από τον π.Νικόλαο κατά την έξοδο του και μετά την απολογία του μας
πλημμύρισε ελπίδα και συγκρατημένη χαρά ότι το αποτέλεσμα θα είναι αίσιο πρός δόξαν Κυρίου και τη συνέχιση της έξωθεν καλής μαρτυρίας πρός την υμετέραν ιερότητα......
Παναγιότατε,
εγώ ο ελάχιστος όλων για μια ακόμη φορά "κλίνω γόνυ καρδίας" και προσεύχομαι όπως ο πανάγαθος Θεός δεν επιτρέψει στο δαίμονα της εκδικήσεως, της ζηλοφθονίας που διακατέχει κάποιους πεπλανημένους κακεντρεχείς αδελφούς του εν λόγω ιερέως να συμπαρασύρουν τη σκέψη και την αγάπη σας απέναντι στο ένα απο τα παιδιά σας..... Αυτή η έστω συγκρατημένη αισιοδοξία μας ήταν η ώθηση που αυθόρμητα απαγγείλαμε τη φήμη σας..... 
Ζητώ ευθαρσώς και γονυπετής όπως αποδείξετε την αγάπη σας στους ευλαβείς κληρικούς της μητροπόλεως, μεταξύ αυτών και στο παπα-Νικόλα της καρδιάς και του πνεύματος μας, απαλλάξετε αυτών του βαρέως φορτίου που επί μακρόν υπομένει, αποκαταστήσετε αυτόν στην αγαπημένη ενορία του και τους ενορίτας του και προκαλέσετε αίσθημα ευφορίας και αγαλίασης στους πιστούς και ευσεβείς χριστιανούς της ιεράς μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και οχι μόνο......
ΣΧΟΛΙΟ:
Άραγε τι θα γινόταν αν το θέμα δεν έπαιρνε δημοσιότητα; Αν ο παπά-Νικόλαος δεν ήταν γνωστός και δεν στηριζόταν από ιστολόγια; Άραγε τι θα γινόταν αν τα πνευματικά του παιδιά -παρακούοντας τις οδηγίες του ευλαβούς ιερέως- δεν όρθωναν ειρηνικά το ανάστημά τους μπροστά στην συνεχιζόμενη αδικία αλλά και στην πρωτοφανή δίωξη; Άραγε τι θα γινόταν αν χθες δεν προσερχόταν ο ίδιος ο γέροντας της Μονής Κωνσταμονίτου του Αγίου Όρους για να υπερασπιστεί το πνευματικό του παιδί; 
Πολύ, φοβόμαστε ότι γνωρίζαμε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα: Μία φωνή αντι-Οικουμενιστικού αγώνα λιγότερη. Όπως "εκτοπίστηκαν" όλοι οι προηγούμενοι ιερομόναχοι.. 

Δυστυχώς εκεί καταντήσαμε. Δίνουμε αγώνα για να παραμείνει στη θέση του ένας ευλαβής οικογενειάρχης ιερέας, την ώρα που ομοφυλόφιλοι αρχιμανδρίτες αλωνίζουν μέσα στην εκκλησία μας, διεκδικώντας δεσποτικούς θρόνους. 

Βιώσαμε την αλλαγή Προϊσταμένου του ναού. Βιώσαμε -όλως τυχαίως- τις  "εντολές" του "νέου προϊσταμένου". Βιώσαμε τον εκτοπισμό από το πνευματικό κέντρο των ομιλιών, αρχικά μέσα στον μικρό ναό (για να μην χωράει ο κόσμος) και στη συνέχεια στο υπόγειο. Βιώσαμε -την προηγούμενη εβδομάδα- την απομάκρυνση και από το ίδιο το υπόγειο. Βιώσαμε την προσωρινή  μετακίνηση του π.Νικολάου σε άλλον ναό "για τις ανάγκες της μητρόπολης". Και μετά από όλα αυτά, και "κλίση σε απολογία" και διοχέτευση συκοφαντιών "εμπιστευτικά", για να μην υπάρξουν αντιδράσεις. 
Βιώσαμε τους  χαρακτηρισμούς "οπαδοί", "φασίστες",  "φαρισαίοι", "παλιοημερολογίτεςπρος τους ενορίτες του Προφήτη Ηλία, και τον χαρακτηρισμό "δαιμονισμένος" για τον π.Νικόλαο, από αρχιμανδρίτη-στέλεχος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, και μάλιστα δημοσίως, μέσα σε ναό (δείτε εδώ).   
Αρκετά ανεχθήκαμε ως πιστός λαός. Αρκετά παραμεριστήκαμε. Αρκετά σιωπήσαμε όλες τις προηγούμενες φορές -που διώχθηκαν αντι-οικουμενιστές ιερείς- και αισθανόμαστε ενοχή γι αυτό. Έχουμε και εμείς, ο πιστός λαός, θέση μέσα στην εκκλησία.
 
Κανονικά, αυτοί που προκάλεσαν όλα τα παραπάνω, οφείλουν ένα ειλικρινές συγνώμη στον αδερφό τους τον π.Νικόλαο αλλά και στους ενορίτες του Προφήτη Ηλία τους οποίους σκανδάλισαν με τις επιλογές τους και τη συμπεριφορά τους. Περιμένουμε να δούμε στην πράξη την αποκατάσταση του π.Νικολάου στην ενορία του, στη θέση που κατείχε μέχρι πριν ένα χρόνο, ως προϊστάμενος του ναού. Για να συνεχίσει το πνευματικό έργο του, στον ίδιο ναό, που διακονεί εδώ και 25 έτη. Το ζητούν αυτοί που τον ξέρουν τόσα χρόνια, οι ίδιοι οι ενορίτες του. 

Εν αναμονή των εξελίξεων, οι οποίες ευελπιστούμε να είναι χαρμόσυνες,
ο αγώνας συνεχίζεται,
Ζητούμε να σταματήσουν επί τέλους όλες οι Οικουμενιστικές συμπροσευχές και αθλιότητες.
 "Ζητούμεν ελευθέρα και ζώσα εκκλησία". 

Από Δευτέρα 16/2/2015 ως ιστολόγιο επανερχόμαστε στο κανονικό μας πρόγραμμα, με τις εκπαιδευτικές-παιδαγωγικές μας αναρτήσεις που ήδη έχουν αρχίσει και συσσωρεύονται και περιμένουν να δημοσιευθούν. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να τις διακόψουμε παρά μόνον για να σας ανακοινώσουμε ευχάριστες ειδήσεις.


ΥΓ
Για την 1η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διαβάστε εδώ
 Για την 2η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας διαβάστε και δείτε τα βίντεο, εδώ 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2015/02/blog-post_20.html
Αήθης επίθεση του γνωστού και μη εξαιρετέου ιστολογίου "Ιδιωτική Οδός" σε βάρος του διωκομένου π.Νικολάου Μανώλη!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Το ποιος είναι ο κύριος αυτός το γνωρίζουμε εδώ και χρόνια.
Είναι φανερό ότι ο "πλουραλισμός" του, περιορίζεται μόνον στους αιρετικούς. Μπορεί να συζητάει με όλους (από Ισλαμιστές μέχρι παπικούς) εκτός από όσους επισημαίνουν τα οικουμενιστικά ολισθήματα.

Επικαλείται μάλιστα και την πρόσφατη -κατά παραγγελίαν;- εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου φίμωσης του διαδικτύου για να τιμωρηθούν οι ελεύθερες φωνές. Είπαμε, φασιστικός "πλουραλισμός"!!!
"Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα.." λέει ο λαός.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.