" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ανοιχτή ενημερωτική επιστολή προς όλους τους ενορίτες του Ι.Ν.Προφήτη Ηλία Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. ΚΑΛΕΣΜΑ.

Αυτή η επιστολή αποτελεί την οφειλόμενη απάντηση προς κάθε καλοπροαίρετο ενορίτη του Ι.Β.Ν. Προφήτου Ηλιού, που ένα χρόνο τώρα ρωτάει για τον π. Νικόλαο αλλά δεν παίρνει απαντήσεις.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

Τι συμβαίνει στον Προφήτη Ηλία μας με τον π. Νικόλαο Μανώλη;

Όσοι γνωρίζουμε τον επί 25 έτη εφημέριο του ναού μας π. Νικόλαο, όσοι απολαμβάναμε την άφθονη λειτουργική του διακονία, με ολονυκτίες, αγρυπνίες, σαρανταλείτουργα, ευχέλαια, αγιασμούς, απόδειπνα και την ασταμάτητη κατηχητική του προσφορά με ομιλίες, λόγους, κηρύγματα, εορταστικά πρωινά, αναρωτιόμαστε:
Γιατί από το Σεπτέμβριο του 2014 ο π. Νικόλαος δεν αναλαμβάνει τακτική εφημερία;  Ποιος ο λόγος που κόπηκαν μαχαίρι οι ολονύκτιες, οι αγρυπνίες, τα ευχέλαια, οι παρακλήσεις, τα απόδειπνα;
γιατί απουσιάζει τόσο συχνά από την Κυριακάτικη Θ. Λειτουργία;
γιατί, και όταν είναι, δεν κηρύττει τον Θείο Λόγο;
γιατί δεν κοινωνάμε πλέον από τα χέρια του;
γιατί δεν παίρνουμε αντίδωρο από τον ίδιο;
γιατί δεν ανακοινώνεται και δεν αναρτάται το πρόγραμμα εξομολογήσεών του;
γιατί έπαψε να κάνει τις ομιλίες του εντός του Ι. Ναού;
γιατί μένει κλειστό γι’ αυτόν το πνευματικό μας κέντρο, που ο ίδιος έφτιαξε και που άλλοτε έσφυζε από ζωή, από κατηχητικά κηρύγματα, από εκδηλώσεις σε θρησκευτικές και εθνικές γιορτές, από τραγούδια και θεατρικά;
γιατί ο ναός μας, το καθημερινό μας προσκύνημα και η παρηγοριά μας, μένει τις περισσότερες μέρες κλειστός και δεν γίνονται πια οι καθημερινές ακολουθίες, ο όρθρος, ο εσπερινός, το απόδειπνο;
ακούσαμε ότι
ο π. Νικόλαος κατηγορείται από την Μητρόπολη με βαρύτατες κατηγορίες που επισύρουν την ποινή της καθαίρεσης (ήδη την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου παρουσιάσθηκε ενώπιον της μητροπολιτικής αρχής),
ακούσαμε ότι πλέον του απαγορεύτηκε από αυτήν την εβδομάδα το κήρυγμα, οι ομιλίες και οι κατηχητικές του διδασκαλίες,
μάθαμε ότι σήμερα Κυριακή 8/2 δεν του επιτράπηκε να λειτουργήσει ή να λειτουργηθεί στον Ναό μας,
τι συμβαίνει επιτέλους με τον π. Νικόλαο;  μήπως σε κάτι άλλαξε αυτός;
ΟΧΙ, ο π. Νικόλαος δεν άλλαξε…
Είναι ακόμα ο πιο φιλακόλουθος παπάς που γνωρίζουμε και περιμένει από τις αρχές Σεπτεμβρίου να τακτοποιηθεί το θέμα της εφημερίας του που του απαγορεύτηκε από τον προϊστάμενο του Ναού, π. Φιλούμενο (θυμόμαστε την ανακοίνωση διακοπής των εφημεριών, θα θέλαμε να δούμε σύμφωνα με ποιον κανονισμό αποφάσισε ο π. Φιλούμενος κάτι τέτοιο).

Θέλει ακόμα περισσότερο να λειτουργεί στον Προφήτη Ηλία που τόσο αγαπά, αλλά στέλνεται τις περισσότερες Κυριακές με εντολή της Μητρόπολης να λειτουργήσει στο Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος.
Θέλει ακόμα να κηρύττει και να ομιλεί, και ας του απαγορεύεται αναίτια από τον προϊστάμενο του ναού το θείο κήρυγμα, οι ομιλίες στο πνευματικό κέντρο και στον Ι. Ναό.  Συνέχιζε τις τέσσερις εβδομαδιαίες ομιλίες  του μέχρι τις 4-2-15 στο ημιυπόγειο της Ιέρωνος, στα κατηχητικά, χωρίς θέρμανση και παράθυρα, με εκατόν πενήντα και πλέον ανθρώπους να συνωστίζονται για να τον ακούσουν.
Συνέχιζε ακόμα επί καθημερινής βάσεως να εξομολογεί στον ίδιο χώρο, στο ημιυπόγειο των κατηχητικών, με τις ίδιες συνθήκες, αδιαμαρτύρητα.
ποια είναι η πραγματική αιτία που εμποδίζεται στο έργο του;
Ο π. Νικόλαος διώκεται για ένα και μόνο λόγο, γιατί μιλάει και ενημερώνει το ποίμνιο του για τον κίνδυνο των αιρέσεων, του οικουμενισμού και του παπισμού.  Γιατί έχει το θάρρος να ελέγχει για τις παρεκκλίσεις τους, σπουδαίους πατριάρχες, αρχιερείς και καθηγητές θεολογικών σχολών.
και γιατί επιμένει να μιλάει για τον οικουμενισμό;
Γιατί γνωρίζει ότι μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να σώσει τον άνθρωπο, καμία άλλη πίστη, αίρεση ή ιδεολογία.
Γιατί γνωρίζει ότι ο οικουμενισμός, δηλαδή η ιδεολογία ότι όλες οι θρησκείες είναι πάνω κάτω το ίδιο, εξομοιώνει την ορθόδοξη πίστη με την κακοδοξία και την αίρεση που οδηγούν στην απώλεια της ψυχής.
Γιατί, εντέλει, ο παπισμός είναι ΑΙΡΕΣΗ και ο οικουμενισμός ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ.
Αγαπητοί ενορίτες προβαίνουμε σε αυτή την ενημέρωση
… γιατί η αλήθεια πρέπει να γίνει γνωστή σε όλους όσοι αγαπάμε αυτή την ενορία
… γιατί πρέπει να πάψει να δυσφημείται το όνομα του π. Νικολάου Μανώλη που καρτερικά σηκώνει τον σταυρό της αδικίας
… γιατί ο προϊστάμενος του ναού π. Φιλούμενος, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να δώσει λόγο

γι’ αυτό απαιτούμε για τον π. Νικόλαο
Να πάψει ο προϊστάμενος του ναού να του βάζει εμπόδια και απαγορεύσεις κρυβόμενος πίσω από υποκριτικές αγαπολογίες περί του π. Νικολάου.
Να σταματήσει η άδικη δίωξή του, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Να απαντήσει ο Παναγιώτατος μητροπολίτης κ. Άνθιμος, στην επιστολή των 1052 αδελφών μας που στηρίζουν τον αγώνα του.
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:00 μ.μ
στο επισκοπικό Μέγαρο, Βογατσικού 7, 
ο π. Νικόλαος καλείται να απολογηθεί για κατηγορίες που επισύρουν την ποινή της καθαίρεσης.  
Χρειάζεται τις προσευχές και την συμπαράστασή μας.
ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ, ΕΣΕΙΣ;


Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί,  τις δηλώσεις ενοριτών, κατά την ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης
(δείτε σχετικό φωτορεπορτάζ εδώ)





Διαβάστε ακόμη:

Επιστολή 1052 Ορθοδόξων πιστών προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο

Παρασκευή 6/2/2015 ώρα 13:00. Ο πιστός λαός διαμαρτύρεται στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

 και

Νέες φωτογραφίες+ψήφισμα+2 video από την ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την κλήση σε απολογία του π.Νικολάου Μανώλη

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.