" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

….κι εσείς τα κορόϊδα δεν θα αντιδράτε….Ξέρετε γιατί δεν θα αντιδράτε; Γιατί θα σᾶς λένε «Κάντε υπακοή στην Εκκλησία»



«Πάτερ μου, σε λίγο καιρό, όχι μακριά, σε πολύ λίγα χρόνια, θα υπάρξη μία εκκλησία σε όλον τον κόσμο… παπικοί, προτεστάντες, ορθόδοξοι, θα υπάρχει μία λέξη, αυτή που επικρατεί στις ημέρες μας, «ενότητα»· υπό το πρίσμα τῆς ενότητος. 

Από κάτω θα γίνει ένας ακταρμᾶς, δηλ. ο καθένας θα κρατάει την πίστη του, αλλά εδώ θα βλέπετε καρδινάλιο. Αυτός θα κρατάει την πίστη του, εγώ την πίστη μου, θα έχουμε όμως κοινό ποτήριο. 

Και θα μεταλαμβάνουμε και σείς τα κορόïδα θα μᾶς βλέπετε και δεν θα αντιδράτε. 
Ξέρετε γιατί δεν θα αντιδράτε; Γιατί θα σᾶς λένε «Κάντε υπακοή στην Εκκλησία». «Κάντε υπακοή», έτσι θα σᾶς λένε.» 
το είδαμε εδώ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα "Καλύτερα έρχονται"...η Κάρτα Του Πολίτη είναι εδώ Σοσιαληστρικά...και δυνατά...να μην ξεχνιόμαστε...ρε μανία με τις κάρτες και την "Πάταξη της Διαφθοράς"....τόσο πολύ νοιάζονται..


http://www.protothema.gr/politics/article/513152/kouroublis-erhetai-enopoiisi-afm-amka-kai-arithmou-tautotitas/

Ανώνυμος είπε...

Αυτά γιατί ΔΕΝ τα μάθαμε στα Σχολεία;; ΔΕΝ είχαν την απαραίτητη γνώση οι καθηγητές Ιστορίας-Θρησκευτικών-Φιλόλογοι απο τα "Συστημικά" Πανεπιστήμια που σαφώς διδάσκουν Τμήμα της Ιστορίας-Θρησκευτικών και γενικότερα της Πολιτισμικής μας Κληρονομιάς και Πνευματικών Καταβολών;; το διδαχθήκανε αλλά ΔΕΝ το διδάξανε/διδάσκουν στα Παιδιά ώστε να μην μάθουν ποιές είναι οι ρίζες τους/απο που προέρχονται Πολιτισμικά-Πνευματικά;; ΔΕΝ το διδάξανε λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων-προκαταλήψεων του στύλ εγώ είμαι Χριστιανός Δεν διδάσκω τα της Αρχαίας Ελλάδας γιατί μπορεί το παιδί να γίνει Αρχαιοελληνιστής ή μήπως αν ήταν θαυμαστής της Αρχαίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Αρχαίων Ημών προγόνων δεν έλεγε πολλά-πολλά για τον Χριστιανισμό επειδή θεωρούσε ότι ήταν ο καταστροφέας του Ελληνικού Πολιτισμού λόγω των καταστροφών σε Ναούς-Αγάλματα κτλ. για αυτό και τα περνάγανε επιφανειακά τέτοια Μαθήματα..βέβαια ίσως ήταν Μαρξιστής που ΔΕΝ δέχεται την Ύπαρξη Θεού ή Ανώτερης Οντόντητας οπότε αυτή η περίπτωση είναι ακόμα χειρότερη...ή μήπως Υπήρχαν Εντολές απο την Εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ΜΗΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα παιδιά ώστε να βρίσκονται σε Πολιτισμικό σκοτάδι&σύγχυση..;;; Είναι προσωπικές απορίες-ερωτήματα που πλέον βάση προσωπικής αναζήτησης έχω καταλήξει ότι κάπως έτσι πρέπει να έγιναν ή γίνονται ακόμα τα πράγματα..αυτή την "Εκπαίδευση" λαμβάνουν στα Σχολεία τα παιδιά για αυτό και ΔΕΝ ξέρουν που πάνε τα 4...θα ήθελα την τοποθετησή σας σαν Εκπαιδευτικοί επάνω στο θέμα το οποίο για εμένα είναι Υπαρξιακό υπό την έννοια του ποιοί ήταν οι Προγονοί μας και Ποιοί είμαστε εμείς σήμερα..και κυρίως ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΨΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που μαρτυρούν την Ταυτοτητά μας..Τέτοια Αλλοτροίωση πια...


http://attikanea.blogspot.gr/2015/09/blog-post_927.html

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Θίγεται ένα σοβαρότατο θέμα που δυστυχώς προχωράει ραγδαία και εισβάλει στην ζωή μας (ηλεκτρονικό φακέλωμα, αχρήματη κοινωνία κλπ).

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το αναδείξουμε.
Ελπίζουμε οι διάφοροι αγωνιστικοί φορείς της εκκλησίας που στο παρελθόν ευαισθητοποιήθηκαν για το θέμα, να κάνουν και πάλι το χρέος τους.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ας τα πάρουμε ένα ένα.
Για το ότι δεν διδαχθήκαμε όσα επισημαίνονται στον σύνδεσμο που παραθέτσατε, δεν ευθύνονται άμεσα οι θεολόγοι όσο το Υπουργείο Παιδείας που είναι καθ ύλην αρμόδιο για το τι διδάσκεται.

Ως ομάδα πιστεύουμε ότι ο εξαίσιος και λαμπρός αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, μπολιάστηκε με τον χριστιανισμό και πλέον τα δύο κλαδιά αποτελούν ενιαίο βίωμα (ρίζες) του Ελληνορθόδοξου λαού μας. Όποιος -εξ αιτίας φανατισμού- επιδιώκει να αποκόψει μία εκ των δύο αυτών ριζών, μας βρίσκει απέναντι του.

Μην ξεχνάμε ότι το Άγιο Όρος ήταν αυτό που διέσωσε τα περισσότερα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα και μάλιστα αντιγράφοντας τα για να προστατευθούν. Αντί να κατηγορούμε όμως το Υπουργείο, ας κάνει ο καθένας μας ατομικά το χρέος του.

Ανώνυμος είπε...


εγώ εξέφρασα τις σκέψεις-απορίες και τον προβληματισμό μου για ποιόν ή ποιούς λόγους έχουν αποκρυφτεί (θεωρώ πλέον ΣΚΟΠΙΜΑ..) ένα σωρό πληροφορίες-δεδομένα που Συνδέουν την Πρό Χριστού Εποχή την Αρχαία Ελλάδα δηλαδή με την Μετά Χριστόν Εποχή τον Χριστιανισμό.Σίγουρα δεν εστιάζω σε προσωπικό επίπεδο ούτε στον κλάδο ειδικά των θεολόγων αλλά μιλάω και για τους Καθηγητές-Δασκάλους που κάνουν το Μάθημα της Ιστορίας μαζί με τους Φιλόλογους μιας και συνδέονται η Γλώσσα με τις Πολιτισμικές μας Καταβολές σε επίπεδο Ιστορίας αλλά και θρησκείας.Οπότε πιστεύω ότι όσα έγραψα παραπάνω έχουν μια δόση αλήθειας και συνδυάζονται μεταξύ τους ως Πηγή Αιτιών για την απόκρυψη όλων αυτών των Αρχαίων Κειμένων που ήταν προπομποί-προάγγελοι του Χριστιανισμού.Οι Κατευθυντήριες Γραμμές-Οδηγίες σίγουρα Δίνονται απο το Υπουργείο προς τους Καθηγητές-Εκπαιδευτικούς γιατί αυτοί που "ελέγχουν" το παιχνίδι είναι Ανθέλληνες-Νεοταξίτες-Μισέλληνες..και προτιμούν να μας έχουν στην Αμάθεια+Διχόνοια..ώστε να μας ρίχνουν Στάχτη στα Μάτια ασχολούμενοι με διάφορες αρλούμπες δήθεν διασκεδαστικές..για το Τηλεοπτικό Κοινό..π.χ τηλεσήριαλ/σκουπίδια..Πρωϊνάδικα..στα οποία τα Κοινωνικά Μηδενικά-Ανύπαρκτοι Παρουσιαστές..γίνονται "διάσημοι+έχουν Κοινωνική Αποδοχή"...αυτά είναι τα Πρότυπα Ζωής&Συμπεριφοράς που μας Περνάνε...Το Άγιον Όρος όντως έσωσε πολλά αρχαιοελληνικά κείμενα επειδή υπήρχαν κάποιοι Μοναχοί οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί Μάγκες και αγαπούσαν την Ελλάδα και Μπράβο Τους,επίσης στο Άγιο Όρος όπως και στην Αγία Λαύρα στα Καλάβρυτα υπάρχουν Αγιογραφίες Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων όπως:Αριστοτέλης,Σωκράτης,Πυθαγόρας,Σίβυλλα η Ερυθραία που προανειγγείλε τον Ερχομό του Χριστού καθώς επίσης "μίλησε" για το περίφημο Χάραγμα πολλά χρόνια πριν την πιο Γνωστή στον κόσμο Αποκάλυψη Του Ιωάννη,το Νόημα είναι ακριβώς το ίδιο!! Εκπληκτικές Ομοιότητες αν τα συγκρίνει κάποιος.Αυτά όμως θα έπρεπε να διδάσκονται ως Κομμάτι της Επίσημης Παιδείας γιατί απο εκεί προερχόμαστε εμείς σήμερα.Είναι Ουσιώδες αυτό το ζήτημα,η Προσωπική Ευθύνη δέχομαι ότι υπάρχει όμως μέχρις ενός σημείου δηλαδή εγώ ΔΕΝ μπορώ να κάνω τον Φιλόσοφο ούτε τον Ιεραπόστολο πηγαίνοντας στην Πνύκα να ρητορεύω στα πλήθη,όμως αυτό που μπορώ το κάνω ενημερώνω όσο γίνεται τον κύκλο γνωριμιών μου είτε μέσω e-mail ή με προσωπικές συζητήσεις κτλ.Ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει μια Επιτροπή Εκπαιδευτικών-Ιστορικών-θεολόγων η οποία να έστελνε ένα Ενημερωτικό Υπόμνημα στο Υπ.Παιδείας για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι μια άποψη και αυτή που ίσως έχει ενδιαφέρον..βέβαια τώρα θα μου πείτε δικαίως πιο Υπουργείο + Ποιός Υπουργός...

να το σχετικό link
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/11/blog-post_4468.html

http://attikanea.blogspot.gr/2015/09/blog-post_565.html

Ανώνυμος είπε...

Τραγικά Επίκαιρο....και Νεοταξίτικα φανερό...το χρησιμοποιούν ως δόλωμα και τσίμπησανε αρκετοί...ότι και να λες στον άλλο αν ο ίδιος απο μόνος του δεν το συνειδητοποιήσει τότε ο καθείς ας αναλάβει την Προσωπική Του Ευθύνη.

http://www.protothema.gr/economy/article/498168/bloomberg-ekdothikan-ena-ekat-hreostikes-kartes-logo-capital-controls/

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/11/blog-post_4468.html

Ανώνυμος είπε...

ορίστε και αυτό στα πλαίσια της Παγκοσμιοποιημένης Κοινότητας....

http://www.dimokratiki.gr/30-09-2015/pistotikes-pantou-akomi-ke-ston-giatro/

Ανώνυμος είπε...

να το πω και διαφορετικά αν ο άλλος ΔΕΝ θέλει να μάθει απο ΜΟΝΟΣ του..ΔΕΝ νοιάζεται..ΔΕΝ ενδιαφέρεται για το ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ+ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ...ότι και να πεις ή κάνεις ΔΕΝ πρόκειται να πάρει είδηση..είναι σαν τον κακό μαθητή στα Ποντιακά Ανέκδοτα της λογικής: Τούβλο μπαίνει-Τσιμεντόλιθος βγαίνει...και ο νοών νοείτω...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.