" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

2012-2016: Το χρονικό των αντιδράσεων ενάντια στο Thessaloniki gay Pride (φωτο+βίντεο). Και διηγώντας τα, να κλαις...

Παραθέτουμε μια σύντομη επισκόπηση του Thessaloniki Gay Pride και των αντιδράσεων που έγιναν κατά καιρούς, ως αφορμή προβληματισμού.




Ιούνιος 2012: 
1ο Thessaloniki Gay Pride
Αναγγέλλεται η 1η παρέλαση ομοφυλοφίλων στην πόλη.
Ομάδα 20-30 πιστών, αντιδρά αιφνιδιαστικά, κλείνοντας τους τον δρόμο. Επεμβαίνουν δυνάμεις των ΜΑΤ που μετά από λίγη ώρα πετυχαίνουν να τους απομακρύνουν.
Οι πιστοί παραμένουν και συνεχίζουν να αντιδρούν ενώ η "παρέλαση" περνάει από μπροστά τους :



ρεπορτάζ από εδώ

Προηγήθηκαν αναγραφές συνθημάτων κατά τις βραδυνές ώρες, στα κιόσκια (που τοποθέτησε ο Δήμαρχος κ.Μπουτάρης):





(οι φωτογραφίες από εδώ)

Δύο μήνες αργότερα πιστοί, αναλαμβάνουν διάφορες πρωτοβουλίες (δείτε εδώ),  
και ανάμεσα σε αυτές συλλέγουν 1225 υπογραφές και στέλνουν την ανοιχτή επιστολή τους στον Δήμαρχο Μπουτάρη (δείτε εδώ).
Την πρωτοβουλία είχαν τα πνευματικά παιδιά του π.Σ., αγιορίτη (ο οποίος. όπως πληροφορηθήκαμε, εκδιώχθηκε από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης και μετά βίας βρήκε "καταφύγιο" σε κοντινή σχετικά μητρόπολη, και έκτοτε έπαψε να "παίρνει πρωτοβουλίες"), 
Σε λίγους μήνες, οι υπογραφές διαμαρτυρίας προς τον δήμαρχο κ.Μπουτάρη είχαν φτάσει τις 18.720 (δείτε εδώ).




2013-2014: 
2ο  και  3o Thessaloniki Gay Pride
Μετά από προτροπές ιστολογίων και συλλόγων (πχ εδώ και εδώ) πχ για πένθιμες κωδωνοκρουσίες των καμπάνων όλων των ιερών ναών κλπ,
και μετά από αρκετό παρασκήνιο, τις δύο αυτές χρονιές, την σκυτάλη παίρνουν τα "Συνεργαζόμενα Ορθόδοξα Σωματεία" της Θεσσαλονίκης.

Διοργανώνουν ανοιχτή συγκέντρωση στο προαύλιο του πολιούχου Αγίου  Δημητρίου (συγκέντρωση που κατ' ουσίαν μποϋκοτάρεται από την τοπική μητρόπολη με αποτέλεσμα να εμφανιστούν απειροελάχιστοι κληρικοί, να μην υπάρχουν καθόλου καρέκλες κλπ) .



Λίγα χρόνια αργότερα οι περισσότεροι από τους ελάχιστους ιερείς που τόλμησαν να παραστούν, θα βρεθούν λίγο ή πολύ "διωγμένοι" (πχ ο π.Νικόλαος Μανώλης, διαβάστε εδώ, ο π.Θεόδωρος Ζήσης, ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής, γνωστός για τους αγώνες του ενάντια στον οικουμενισμό : δεν τον καλούν πουθενά να μιλήσει κλπ).

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στον π.Θεόδωρο Ζήση, απαγορεύθηκε από την μητρόπολη να μιλήσει στην συγκέντρωση του 2013, παρά το ότι είχε αναφερθεί στο αρχικό κάλεσμα ότι θα χαιρετούσε, (δείτε τα σχόλια εδώ)


Η φωτογραφία από την συγκέντρωση του 2014. Οι ελάχιστοι ιερείς/ιερομόναχοι,  που τόλμησαν να παραστούν.

Το κανάλι 4Ε και ο αντίστοιχος ραδιοφωνικός σταθμός "Λυδία", ΔΕΝ προβάλουν την συγκέντρωση (αν και αναφερόταν στην αφίσα ως "χορηγοί επικοινωνίας")!


Επιπλέον, τα  "Συνεργαζόμενα ορθόδοξα σωματεία", διοργανώνουν και αγρυπνίες. 
Το 2013, στην "αγρυνία" στον Άγιο Δημήτριο,  ο ιερέας-ομιλητής απέφυγε να πει οτιδήποτε για το gay pride και  αναφέρθηκε γενικά και αόριστα στην "κρίση"!!


Στις αγρυπνίες στην Αχειροποίητο (2014-2015), δίνει το παρόν και ο μητροπολίτης Άνθιμος (κατά την γνώμη μας  για να ελέγχει τις αντιδράσεις).



Και οι δύο εκδηλώσεις-αντιδράσεις (ανοιχτή συγκέντρωση στον Άγιο Δημήτριο και αγρυπνίες), γίνονται σε άλλη (προηγηθείσα) ημερομηνία και όχι κατά την διεξαγωγή της "παρέλασης" για να "μην προκαλέσουν".


Εξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο :
Η Νδ, ο Μπουτάρης και το 3ο gay pride στη Θεσσαλονίκη!
Προσέξτε πως προχώρησαν (η κυβέρνηση της ΝΔ) μέχρι και σε νομοθετικές αλλαγές για να επιτρέψουν στον κ.Μπουτάρη να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, ο οποίος νομικά είχε κωλύματα συμμετοχής!
Τυχαίο;;;




2015:
4ο Thessaloniki Gay Pride
Φέτος η ανοιχτή συγκέντρωση στο προαύλιο του Αγ.Δημητρίου,  φέτος,  καταργείται. 
Τα συνεργαζόμενα ορθόδοξα σωματεία περιορίζονται στην αγρυπνία.
Και πάλι σε άλλη ημερομηνία για να μην συμπέσει με την "παρέλαση".


Την ημέρα της "παρέλασης" όμως, μέλη του Ιερού Λόχου 2012 και ορθόδοξοι πιστοί, εμφανίζονται απροειδοποίητα, μοιράζουν φυλλάδια, κρατάνε πανό και
φωνάζουν συνθήματα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, λίγα μόλις μέτρα μακρυά από τον χώρο του "φεστιβάλ" του gay pride:









Μία ακόμη αντίδραση ορθοδόξων πιστών, είναι η τοποθέτηση φυλλαδίων ενάντια στο gay pride σε παπρίζ αυτοκινήτων:





Απογοήτευση προκαλεί η υποδοχή των αγιοριτών στον δήμαρχο (και Πρόεδρο της Αγιορίτικης Εστίας!), κ.Μπουτάρη, λίγες μόλις μέρες πριν το gay pride, και παρά τις εκκλήσεις του μητροπολίτη Πειραιώς να μην τον δεχθούν (δείτε εδώ)







Τέλος, η παρέλαση αρχίζει να δείχνει το αληθινός της πρόσωπο. Διαβάστε :




2016:
5ο Thessaloniki Gay Pride :

Έχει προηγηθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης που περιλαμβάνει και ομοφυλόφιλους (Δεκέμβριος 2015).
Διαβάστε ποιοι το υπερψήφισαν και ποιοι "ένιψαν τας χείρας τους" με την απουσία τους:


Εξαιρετικά ενδιαφέρον και αυτό:
ΝΔ: Το κόμμα του ρόταρυ και πάσης μασονίας, ΥΠΕΡ του ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ των κίναιδων



Για "ανοιχτή συγκέντρωση" δεν τίθεται καν θέμα από τα "Συνεργαζόμενα Ορθόδοξα Σωματεία" της Θεσσαλονίκης, ενώ ακόμη και η καθιερωμένη πλέον αγρυπνία στην Αχειροποίητο, δεν διαφημίζεται σχεδόν πουθενά ενώ ανακοινώνεται στο διαδίκτυο μόλις λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή της.




Στην αντίπερα όχθη:




 Θεσσαλονικείς απολαμβάνουν το "θέαμα":

Καμαρώστε και μερικούς "γονείς":



Για να μην έχετε την παραμικρή επιφύλαξη αν  οι φωτογραφίες είναι γνήσιες ή μοντάζ, δείτε κ το βίντεο:




Καμαρώστε τα παιδιά των "πιστών" Θεσσαλονικέων,
να περνάνε μαζί με το gay pride, κάνοντας χαβαλέ (την στιγμή που ενδεχομένως οι ίδιοι  αράζουν ήρεμα στην μεζονέτα τους..  τι μας νοιάζει τι γίνεται στην πόλη;;; σημασία έχει το παιδί μας να "βολευτεί", με καλή δουλειά, σπίτι, αυτοκίνητο, σύζυγο, με τόσους πρόσφυγες (=λαθροεισβολείς), γιατί όχι,  ακόμη και ως υπάλληλος σε καμιά ΜΚΟ!). Δείτε τα :





Για να μην σας κουράζουμε άλλο,
δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ πιθανότητα για την κοινωνία αυτή να σωθεί ή να τη λυπηθεί ο Θεός. 
Πρώτα πρέπει να καταρρεύσει.
Και θα καταρρεύσει.





Μια μέρα πριν (24/6/2016), διαβάζουμε (εδώ):

"Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγας επιχείρησε να μαχαιρώσει στο λαιμό αστυνομικό"
Σιγά όμως μην νοιαστούν οι νεο"έλληνες".




Ενώ μια μέρα μετά (26/6/2016), διαβάζουμε (εδώ)
Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Yoga στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης


διαβάζουμε ότι κάποιοι Θεσσαλονικείς -υπό την ευλογία του Δήμου- κάνουν Yoga στην παραλία (είναι η νέα μόδα, κάνεις "γυμναστική" χωρίς να κουράζεσαι, ιδανική για τον σημερινό τεμπέλη νεο"έλληνα"). αδιαφορώντας αν η yoga αποτελεί θρησκευτική πρακτική για τις ανατολικές θρησκείες.


Σε μια άλλη συγκέντρωση (δείτε εδώ)
που παραδόξως οργανώθηκε κι αυτή μία ημέρα ΜΕΤΑ το gay pride (26/6/2016),
ενάντια στην κάρτα του πολίτη και για την Ελλάδα,
συγκεντρώθηκαν μόλις 20-25 άτομα
(απόλυτα λογική η αποτυχία όταν εν μέσω καύσωνα αναγγέλλεται συγκέντρωση στις 5μμ!). 
Αρχίζουν να μας βάζουν σε σκέψεις κάποιοι, μήπως οργανώθηκε επίτηδες, για να μην έχουν κόσμο... και για να αποτραπούν αντιδράσεις την προηγούμενη ημέρα.

Ομοίως, μετά από πάρα πολύ καιρό, ανοιχτή συγκέντρωση της Χρ.Αυγής για την "Μακεδονία", που διοργανώθηκε την ημέρα του gay pride, αλλά έξω από τα γραφεία τους (δηλαδή ακριβώς στην άλλη μεριά της πόλης), συγκέντρωση που κάποτε γινόταν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σύμπτωση; Πάντως μας δίνεται η εντύπωση ότι πολλοί δεν θέλουν να γίνονται διαμαρτυρίες ΕΝΑΝΤΙΑ στο gay pride, ειδικά από "μη ελεγχόμενους" φορείς .



5 χρόνια Gay Pride .. και οι αντιδράσεις αντί να αυξάνουν, μειώνονται.
Ο κόσμος, χωρίς ιδανικά και αξίες, αντί να διαμαρτύρεται, παρατηρεί παθητικά, όταν δεν συμμετέχει από αμηχανία



Και διηγώντας τα,   να κλαις...

Επιμέλεια: Ιστολόγιο "Ο Παιδαγωγός"

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να ειπωθεί τι να ψηφίσει ο λαός όχι πάλι φερεφωνα του σύριζα τυπου Ανελ ούτε κρυπτό συριζαίους τύπου κοινωνίας .

Ανώνυμος είπε...

ο κόσμος της Θεσ/νίκης που το φαινόμενο εδώ είναι πιο έντονο απο ότι σε άλλες περιοχές,εμφανίζονται κατα χιλιάδες όταν πρόκειται για ομιλίες ή παρουσιάσεις βιβλίων αρχιμανδριτών ή επισκέψεις μητροπολίτων ή σε αφίξεις λειψάνων και εικόνων...ακόμα και ιερείς που δείχνουν να εχουν αγωνιστικό φρόνημα τελικά ήταν απόντες και όχι δεν πιστεύω ότι δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν....συνευθύνη έχουμε όλοι...δείτε τι λέει ο γέροντας Γαβριήλ,προτείνει ακόμη και αφορισμό σε όσους στηρίζουν την ομοφυλοφιλία:https://youtu.be/oPoKHQDP6wA
..τοὺς δὲ ἁμαρτάνοντας ἐνώπιον πάντων ἔλεγχε, ἵνα καὶ οἱ λοιποὶ φόβον ἔχωσιν...ερώτημα:ποιός θα ελέγξει ποιόν..;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αντι να αυξανωνται οι αντιδρασεις και οι διαμαρτυριες για τα σοδομα και τα γομορα που γινονται στην Αγιοτοκο Θεσσαλονικη μειωνονται.

Γνωρισμα των εσχατων χρονων οι κληρικοι θα γινουν σαν τους κοσμικους και οι κοσμικοι σαν τους δαιμονες Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος.

Που ειναι ο λαλιστατος κατα τα αλλα μητροπολιτης Ανθιμος;
που ειναι η αγωνιστικη συνοδεια του Πατρος Θεωθωρου Ζηση να διαμαρτυρηθει γα το αισχος; μια φορα και τερμα ε;

Μας το ειπε εξαλου ο Κυριος μας οι ιοι του σκοτους εξυπνοτεροι απο τους ιους του φωτους δυστυχως . Οταν θα ερθει ο Υιος του Ανθρωπου στην γη θα βρει την Πιστη επανω στους ανθρωους της γης; ο νων νοειτω
Α Κ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς Ανώνυμο 27 Ιουνίου 2016 - 3:28 μ.μ.

Σε καμία περίπτωση δεν θα μπούμε στην παγίδα να προτείνουμε έναν καλύτερο "δήμιο".

Είμαστε ιστολόγιο και ομάδα εκπαιδευτικών, όχι πολιτικός φορέας.
Καταθέτουμε τις σκέψεις, τις θέσεις και τους προβληματισμούς μας.
Ο αναγνώστης έχει την ευθύνη για την συνέχεια.

Ποτέ δεν επιδιώξαμε να δημιουργήσουμε μαντριά με πρόβατα. Αυτά ακριβώς πολεμάμε. Σε αυτά στηρίζονται και τα κόμματα και η τηλεόραση και η δεσποτοκρατία.
Πρότυπο μας οι ελεύθερα και υπεύθυνα σκεπτόμενους Έλληνες και ορθόδοξοι πιστοί, με συνείδηση, πρωτοστάτες στον αγώνα για την καταρρακωμένη και προδομένη πατρίδα και ορθόδοξη εκκλησία μας.

Νικόλαος Ἀγγελίδης είπε...

Το κλάμα ήταν στην αγρυπνία.
Πήγα στο αναλόγιο και παρατρίχα να μήν είχαμε ψάλτες.
Ο ναός σχεδόν άδειος.
Η δε ομιλία του ιερέα ήταν αθεολόγητη και ναρκωτική έως αηδιαστική.

Παράλληλα είχε αγρυπνία όλως τυχαίως και στην Αγ. Θεοδώρα...

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.

Καλή δύναμη, πνευματική και σωματική εύχομαι.

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ,

captain giannis είπε...

Αγαπητέ "παιδαγωγέ".....Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη...!!!!Και λέω τούτο επειδή θεωρώ οτι η σαπίλα δεν έφτασε ακόμη στο μεδούλι.Ακόμη είναι στη φάση της επιδερμικής βρωμιας...Οταν θα πιάσει πιο βαθειά στη σάρκα και αρχίσει ο καρκίνος να τρώει φρέσκο κρέας τότε όλοι θα τρέχουμε και δεν θα προλαβαίνουμε....Για κάποιους θα είναι πολύ αργά...Ας μη ξεχνάμε όμως και τα "λαικά ευαγγέλια" δηλ τις παροιμίες των απλών ανθρώπων όπως "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι"..!!!! Οταν οι κεφαλές της κοινωνίας σαπίζουν στις βελούδινες πολυθρονες τους απολαμβάνοντας τη ματαιοδοξία της πρωτιάς και της αρχηγίας τους τι να περιμένει κάποιος;Φυσικά δεν αναφέρομαι επ'ουδενι στον Μπουτάρη,ουτε στο Φίλη και σε κανένα πολιτικό μόρφωμα απ'όλους τους πολιτικούς χώρους....ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ....!!!! Αναφέρομαι ειδικά στους προκαθήμενους της εκκλησίας με πρώτο και καλύτερο τον οικουμενιστή οικουμενικό Βαρθολομαιο που μόνη του έγνοια είναι η καταγραφή του στηνιστορία λόγω της ληστρικής συνόδου που θα είναι τελικά μαύρη-κατάμαυρη για τις επιπτώσεις που θα φέρει...Επεται ο έτερος καππαδόκης Ιερώνυμος που με την εκκωφαντική του σιωπή έγινε ίδιος με τους πολέμιους της πατρίδας και της πίστως μας πολιτικούς και φυσικά μη εξαιρουμένων των υπολοίπων ομοίων αυτών πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων που απλά μόνο κάνουν διαπιστώσεις...Αν δεν αντιληφθούμε γρήγορα το γκρεμό τότε κακό του κεφαλιού μας και ας μη περιμένουμε τις "κεφαλές" να μας σώσουν....Το ζήτημα είναι αν όντως θέλουμε....!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ηξερα για τον Ανθιμο ότι
- περιχαρης υποδεχθη τον Βαρθολομαιο
- υπερηφανος ανεβαζε φωτο με τους Αρμενιους μεσα στην Αγία Τραπεζα και διωκει τους αντιδρωντες
- ειναι ο πιο καλος promoter της ΝΔ, ασχετα αν ητανε ετοιμη να δωσει την ονομασια στα Σκοπια, ο Ανθιμος παραμενει Μακεδονομαχος

αλλα τετοια ξεφτιλα δεν την περιμενα...συνεργασια αψογη με Μπουταρη στις επιταγες της Νεας Ταξης...φαινεται δεν ητανε τυχαια η παρουσια του σε συνεδρια των ΛΙΟΝΣ...
και σαν τους εργατοπατερες κοιταει τα μαντρωνει τα προβατα, για ελεγχομενες αντιδρασεις
ΑΗΔΙΑ
Κι απογοητευση για τους υπολοιπους

Σταύρος


Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.