" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ «Ομιλία στην Γερμανία». Εξαιρετικά επίκαιρη!







"Σ' ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες να με φτύσεις! Μοιάζω τώρα λίγο με τον Κύριό μου, γιατί και Αυτόν τον έφτυσαν" Νικόλαος Σωτηρόπουλος (+28/8/2014) (σχετικά με το περιστατικό αυτό, διαβάστε και εδώ)
το είδαμε εδώ

Σχόλιο:
Με χαρά σας παρουσιάζουμε την παραπάτω ομιλία του αφορισμένου (από τους οικουμενιστές) θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου.
Καιρό είχαμε να ακούσουμε λόγο με τόση ειλικρίνεια, ευθύτητα και αξιοπρέπεια.
Ο αγωνιστής θεολόγος περιγράφει τις διώξεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές που ασκήθηκαν για να μην ακουστεί η φωνή του στην Γερμανία (και όχι μόνο).

Εξαιρετικά επίκαιρη ομιλία που ξεκαθαρίζει ότι εκκλησία δεν είναι ο "παπάς" και ο "δεσπότης" αλλά ο πιστός λαός.
Αφιερωμένη σε κάποιους "ευσεβείς βλαμμένους", που προτείνουν να "κάνουμε υπακοή στην εκκλησία" (εννοώντας τους δεσποτάδες), που αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αποδέχονται να "νίπτουν τας χείρας των" σε όσα συμβαίνουν στην εκκλησία μας.

Τέλος, για να μην μας κοροϊδεύουν ορισμένοι, δείτε τον αναφερόμενο στην ομιλία του κ.Σωτηρόπουλου, π.Κύριλλο Κατερέλο. Δε νομίζουμε να είναι συνωνυμία! :
Η ομιλία που εκφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος Κατερέλος στην αγρυπνία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαρτίου (Κυριακή της Ορθοδοξίας).
Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το άκουσα ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ «Ομιλία στην Γερμανία» ως το 53 λεπτό είπα καλά έκαναν και τον αφόρισαν. Αυτό δεν είναι κήρυγμα είναι αυτοέπαινος. Τέτοιο εγωισμό συγκεντρωμένο δεν έχω ξανακούσει. Ως τώρα δεν είπε τίποτα για τον Χριστό και την Αγία Γραφή αλλά μόνο για τον εαυτό του. Κρίμα…..

Ανώνυμος είπε...

...ας φανταστει ο καθενας αν ζουσε σημερα τι θα ελεγε για ολα οσα συμβαινουν...:)..λαο και κληρο...απο τους πρωτους που μας ανοιξαν λιγο τα ματια για νεοορθοξους,Ζηζιουλα,Βαρθολομαιο,πεντηκοστιανους,καθολικους,θολολογους(αναφεροταν σε καθ.πανεπιστημιων θεολογικης ΑΠΘ)κ.α.ευτυχως εχουν μεινει οι ομιλιες του και ανατρεχουμε για βοηθεια...μας εχουν πνιξει κυριολεκτικα οι αιρεσεις..!!!

Ανώνυμος είπε...

Το κήρυγμα του Κατερέλου στον Πειραιά είναι το 2011.
Αλλά σ΄ αυτό κολλήσατε;
Εδώ συμβαίνουν ακόμα πιο ... "παράδοξα" στην Ευαγγελίστρια του Πειραιά
Κοιτάχτε https://www.youtube.com/watch?v=SjiRE-K-2IQ

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάχτε τι συμβαίνει στην Ευαγγελίστρια του Πειραιά!!!


Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 7.30 μ.μ.
Μουσικές των Χριστιανών της μέσης Ανατολής

Η Κυριακή Προσευχή στα Αραμαϊκά, βυζαντινοί ύμνοι στα αραβικά, χριστιανικοί ύμνοι των μελωδών αγίων της Συρίας (Εφραίμ ο Σύρος, Ρωμανός ο μελωδός, Ιωάννης ο Δαμασκηνός, Ισαάκ ο Σύρος), αποσπάσματα από το «Άσμα Ασμάτων», παραδοσιακά τραγούδια και οργανικοί σκοποί της Μ. Ανατολής, αλλά και το ποίημα «Συμεών» (ο Στυλίτης) του Κ. Π. Καβάφη στα ελληνικά και αραβικά.

Ερμηνεύουν:

• Γιώργος Γενναίος, λαούτο - τραγούδι • Ειρήνη Τεννέ, τραγούδι

• Σύλβια Κουτρούλη, νέϋ • Roni Bou Saba, αφηγητής – ψάλτης

• Nabil Al Sayeg, ψάλτης

• Εισήγηση – γενική επιμέλεια: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

Παραγωγή: Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον»



http://www.synodoiporia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3449:130-ksexoristes-efkairies-gia-oli-tin-oikogeneia-ston-peiraia-analytiko-programma&catid=9&Itemid=120

Ανώνυμος είπε...

Tα όσα καταγγέλει για το σημερινό μητροπολίτη Αβύδου Κύριλλο Κατερέλλο ο μακαρίτης Ν.Σωτηρόπουλος αποτελούν λόγους καθαιρέσεώς του. Επιτρέπεται αυτός ο άνθρωπος να λειτουργεί;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Απάντηση στον 1ο ανώνυμο:
"είπα καλά έκαναν και τον αφόρισαν.... Ως τώρα δεν είπε τίποτα για τον Χριστό και την Αγία Γραφή "


Ποιοι αφόρισαν τον Σωτηρόπουλο αγαπητέ;
οι ομοφυλόφιλοι που "πηδιούνται με δεσποτάδες για να πάρουν δεσποτικούς θρόνους";
Οι μητροπολίτες που σκύβουν και φυλάνε το χέρι του Πάπα;
Οι Μασόνοι;;;
αυτοί που συμπροσεύχονται με αιρετικούς; Δημόσια;;;
Ή αυτοί που κοινωνάνε αιρετικούς;
Οι αυτοί που αγιάζονται από αιρετικούς; ΄
Αυτά δεν τα γράφουμε γενικά και αόριστα. Ξέρουμε.


Μας κάνει εντύπωση που ενώ αφιερώσατε 53 λεπτά, δεν ακούσατε πουθενά να μιλάει ο κ.Σωτηρόπουλος για τον Χριστό!! Μα με βάση την Αγία Γραφή και τους ιερούς κανόνες μίλησε ο κ.Σωτηρόπουλος. Έτσι έκρινε αυτά που έγιναν στην Γερμανία. Άλλοι είναι που παραχώνουν την Αγία Γραφή και μιλάνε για "οικονομία" και "εθνοφυλετισμό" και "πρόσφυγες" και "περιβάλλον" κλπ.

Χαιρόμαστε να λαμβάνουμε τέτοια σχόλια.
Αποδεικνύουν την εμπάθεια κάποιων. Το βίντεο είναι στη διάθεση του καθενός, να το ακούσει και να καταλάβει μόνος του ποια είναι η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!

Aδαμάντιος Tσακίρογλου είπε...

Εμείς που ζούμε στην Γερμανία, είμαστε σε θέση να πιστοποιήσουμε το αληθές των λόγων του άξιου και τόσο κυνηγημένου εργάτη του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας Ν. Σωτηρόπουλου. Και μάλιστα δεν τα είπε όλα. Αυτοί που δεν γνωρίζουν τι ομιλούν και επιτίθενται εναντίον του;

Ανώνυμος είπε...

Για τον σχολιαστη 4:52:
Ο Νικολαος Σωτηροπουλος ειχε το χαρισμα της θεολογιας!
Ειπε ο αγιος Ιωαννης ο Σιναιτης:
Η ευθεια ψυχη συ-ζη με την ταπεινωση...
Φοβερο βιντεο!.....ομολογητης,ερμηνευτης της Καινης Διαθηκης,διδασκαλος απλος,φιλος,αδελφος,αγωνιστης της πιστεως...γνωστος στην τηλεοραση,οπου τα εβαζε με πολλους απιστους!
Εμεις ειμαστε απλοι πιστοι,εραστες Του Κυριου Ημων Ιησου Χριστου κ του Ευαγγελιου!
Που να τον φτασουμε!

Ωραια ομιλια !Δυναμικος λογος!Ευχομαι να αναπαυεται εν σκηναις αγιων!

........
Οσο για τον αποδημο Ελληνισμο, ειναι αληθεια αυτο που λεει ο Νικολαος,ζουν στον κοσμο τα του κοσμου κ η Εκκλησια ειναι οπως κ εδω για πολλους απο εμας,τυπολατρεια!
Ενω παλαιοτερα διατηρουσαν περισσοτερο την Ορθοδοξια,σημερα η διαβρωσις ειναι μεγαλυτερη κ δυ-στυχως,δεν ακουνε οσους τους λενε την αληθεια,αλλα θεωρουν ,αυτο που πολλοι λενε ''ελα τωρα που ζεις....σε ποιον αιωνα...''
Οσο για τον Οικουμενισμο,ιδεα δεν εχουν ,ουτε θελουν να καταλαβουν,δεν θεωρουν οτι πρεπει να ασχοληθουν,τους ενδειαφερει η ζωη,λογω του οτι δουλευουν ωρες πολλες κ δεν εχουν τη δυνατοτητα της αποδρασης ,η ζωη τους ειναι κλεισμενη στους τοιχους του γραφειου ενος ουρανοξυστη κ αυτο ειναι ολο!
Ειναι φοβερα τα λογια του Απ.Παυλου αντικειμενικα κ μονον για ολους εμας τους χριστιανους...''Ο Υμαινιος κ ο Αλεξανδρος...τους παρεδωσα στο σατανα για να μαθουν να μην προσβαλλουν Τον Θεο...''Α` Τιμ 1-20]
Πως να μην τρεμει κανεις Τον Θεο,οταν η απιστια του δημιουργηματος,
Αχρηστευει
Την ε υ ε ρ γ ε σ ι α
Του Δ η μ ι ο υ ρ γ ο υ ;;;
Οχι να υποκρινεται κανεις,οχι να καυχαται,οχι να ταπεινολογει,,,,,
Αλλα να ερευνα με ταπεινωση πως να κανει ο χριστιανος παντοτε το σωστο κ το δικαιο θελημα Του Θεου και ποτε πρεπει να μεταχειρισθη τον ανδρειο θυμο του Θειου Ζηλου,και ποτε να σιωπησει...
Ευχαριστουμε τον ιστιολογο!
......και Ο Θεος να αγιασει τον αδικημενο θεολογο,αυτον τον κυριο με μεγαλο Κ]!

Ανώνυμος είπε...

Η ομιλία που έχετε αναρτήσει είναι έκδοση της Ιεραποστολικής Αδελφότητας "Ο Σταυρός".

Ανώνυμος είπε...

παρακαλω να μας φωτισει ο Παναγαθος και να μας ενωσει στη προσπαθεια μας να αντιμετωπισουμε τον διαβολο!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.