" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΟΤΑΝ Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την επόμενη Κυριακή θα γίνει στην Θεσσαλονίκη το πρώτο από μία σειρά συλλαλητηρίων για την Μακεδονία μας.

Χιλιάδες Έλληνες θα συγκεντρωθούν στον Λευκό Πύργο εκεί που βρίσκεται το άγαλμα του
Μεγάλου Αλεξάνδρου, Βασιλέα των Μακεδόνων.


Πόσοι όμως ξέρουν ότι ανεγέρθηκε το 1973 από την Εθνική κυβέρνηση της 21ης Απριλίου;
Στο έργο του γλύπτη Ευάγγελου Μουστάκα ο οποίος το φιλοτέχνησε στο εργαστήριό του στην Παλλήνη αναπαριστάται ο Μέγας Αλέξανδρος να ιππεύει τον Βουκεφάλα, το άλογό του, με το οποίο πολεμούσε μαζί για είκοσι χρόνια.
Χυτεύτηκε στα χυτήρια “Ρέντζο Μικελούτσι” στην Πιστόϊα της Ιταλίας και το ύψος του είναι 6 μέτρα και έχει βάρος 4 τόνους.
Το συνολικό ύψος μαζί με το βάθρο ανέρχεται στα 11 μέτρα.


Το βάθρο πάνω στο οποίο δεσπόζει το μπρούντζινο άγαλμα είναι επενδυμένο με μάρμαρο Μελισσοχωρίου σκούρου χρώματος.



Όλοι λοιπόν οι οποίοι διοργανώνουν συγκεντρώσεις, για οποιοδήποτε ζήτημα, αλλά και όλοι οι Έλληνες, καλό θα ήταν να γνωρίζουν ότι το άγαλμα του στρατηλάτη του οποίου την πατρότητα προσπαθούν να οικειοποιηθούν, να σφετεριστούν μάλλον, οι Σλάβοι των Σκοπιών, ανεγέρθη επί της «επαράτου χούντας» με χρήματα από ερανικές επιτροπές που οι «κακοί δικτάτορες» τότε δεν τα έβαζαν στην τσέπη τους ούτε τα διασπάθιζαν σε δώρα προς τους ημέτερούς τους.
Για την Ιστορία υπουργός Βορείου Ελλάδος ήταν ο Νικόλαος Γκαντώνας.
το είδαμε εδώ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί άραγε δεν υπάρχει ούτε άγαλμα στην Αθήνα την πρωτεύουσα της Ελλάδας όχι μαζί με το Βουκεφάλα, αλλά ούτε προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Όποιος λείψει από το συλλαλητήριο μέγας προδότης του Έθνους!

Papazacharias Thanasis είπε...

Υπέροχες οι δύο φωτογραφίες (1&3) με τον στρατηλάτη! Καλό θα είναι να ελέγχετε κατά πόσον αυτές υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα, αν και τις βλέπω ευρέως κυκλοφορούσες στο διαδίκτυο. Γιά την ιστορία, τις εντόπισα ως πρωτοδημοσιευθείσες στο Panoramio, στις διευθύνσεις: http://www.panoramio.com/photo/72758022 και http://www.panoramio.com/photo/14314186

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Χωρίς να αμφισβητούμε την πρόταση σας, όσοι διεκδικούν πνευματικά δικαιώματα συνήθως βάζουν το λογότυπο τους επάνω στη φωτογραφία.
Δεν είδαμε κάτι τέτοιο, ούτε μπορούμε να ψάχνουμε κάθε φωτογραφία που πρωτοδημοσιεύθηκε.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.