" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Ενθρόνιση Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλοθέου: Το ΚΥΡΙΛΕ μενού στο ... 5στερο ξενοδοχείο. Φωτογραφίες ντοκουμέντα!

 Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.


 

Δείτε μόνοι σας το μενού από το λουκούλλειο γεύμα που παρατέθηκε στο (πανάκριβο-5άστερο) Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 25/11/2023, μετά την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλοθέου!

 

Σάββατο βράδυ, εν μέσω νηστείας των Χριστουγέννων ...

κι όμως την άλλη μέρα το πρωί, μετά το «Φιλέτο φαγκρί» και το «σφουγγάρι από μελάνι σουπιάς» και τη «γαρίδα ποσέ»,  τη «σάλτσα σαμπάνιας» και τη «σάλτσα μπισκ με κονιάκ» και μετά το «Κόκκινο κρασί-Χάριτες Πέτρες», όλοι αυτοί οι «αθεόφοβοι» με τις επισκοπικές γυαλιστερές μήτρες και μαγκούρες, με τις πολυτελείς λιμουζίνες και τα μητροπολιτικά μέγαρα ιερούργησαν και μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Να δείτε που σε λίγες μέρες θα ανακοινώσουν τον «Έρανο της αγάπης» για το Φιλόπτωχο ταμείο και θα βγάζουν δακρύβρεχτα κηρύγματα για να ενισχύσουμε τους φτωχούς ...

Την φωτογραφία με το μενού (την φωτογραφία είδαμε στο πάντα αξιόλογο ιστολόγιο «ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ», εδώ) την αφιερώνουμε στις λίγες δεκάδες λαϊκών που στάθηκαν με τις ώρες στο ψιλόβροχο για να αποτελέσουν το απαραίτητο ντεκόρ στα κανάλια, στην ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης. Να δείτε που βρέθηκαν ρασοφόροι που τους έπεισαν ότι όλος αυτός ο θίασος εκλέχτηκε από το «Άγιο Πνεύμα». Όταν οι ίδιοι (δείτε πχ εδώ) ομολογούν ότι οφείλουν την εκλογή τους αποκλειστικά στον («μουγκό») αρχιεπίσκοπο! Ε, πιο πρόβατο ... πεθαίνεις.

 

Και τώρα ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ και καμαρώστε τους παπικούς και τους μονοφυσίτες και τους προτεστάντες που παραβρέθηκαν και συμπροσευχήθηκαν στην τελετή:

Μπορεί οι Ιεροί Κανόνες της εκκλησίας μας να λένε ότι όποιος συμπροσεύχεται με αιρετικούς είναι για αφορισμό (αν είναι λαϊκός, ακούτε κύριε Νατσιέ;) και για καθαίρεση (αν είναι ρασοφόρος), αλλά ποιος ασχολείται με το Ιερό Πηδάλιο και τους Ιερούς Κανόνες. Οι διηγήσεις με «γέροντες» και προφητείες για το πως θα πάρουμε την Πόλη είναι πιο light για το ποίμνιο και το βοηθούν να κοιμάται ήσυχα.

 

Την ίδια ώρα ...

1. Διαβάζουμε ότι εγκαινιάστηκε από γνωστό ισλαμιστή ιμάμη που ήρθε για αυτό τον σκοπό από την Αγγλία νέο Τζαμί, στα Μέγαρα (δημοσίευμα εδώ), κι όμως παρά τις ερωτήσεις στη Βουλή τόσο καιρό η κυβέρνηση της ΝΔ σφύριζε αδιάφορα. Και συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα προσποιούμενη ότι τάχα δεν είναι χώρος προσευχής αλλά «πολιτιστικό κέντρο».
Κι αυτοί που προσεύχονται στις φωτογραφίες τι κάνουν;;;


2. Διαβάζουμε ότι 55 «Έλληνες» (ελληνόφωνοι για την ακρίβεια) ακαδημαϊκοί εξέφρασαν την στήριξη τους στην υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα «ζευγάρια».


 

3. Διαβάζουμε ότι στην Ουκρανία οι ορδές των παραστρατιωτικών του Ζελένσκι εισέβαλαν σε ένα ακόμη μοναστήρι ξυλοκοπώντας και εκδιώκοντας πιστούς και ιερείς (δείτε εδώ, εδώ), σπάζοντας προηγουμένως όλα τα κινητά τους για να μην υπάρχουν αποδείξεις. 
Εμείς στην Ελλάδα, συνεχίζουμε τα συλλείτουργα με τους αχειροτόνητους σχισματικούς Ουκρανούς.

 

4. Διαπιστώνουμε ότι το κανάλι Alpha, που πρόσφατα (28/11/2023) πρόβαλε ταινία που περιείχε βλασφήμιες στην Παναγία μας, «απάντησε» στο αποκλειστικό δημοσίευμά μας (δείτε το εδώ) και στα τηλέφωνα και εμαιλ διαμαρτυρίας που δέχθηκε όχι ζητώντας συγνώμη από τους τηλεθεατές ΑΛΛΑ προβάλλοντας ΚΑΙ ΠΑΛΙ, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου την ίδια ταινία (σύνδεσμος προγράμματος Alpha εδώ, επιλέγοντας μήνα «ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ»)



Ελληνορθόδοξε πιστέ,

Ε μην μου πεις ότι αν μια μέρα ξυπνήσεις και ακούσεις το Αλλάχ Ακμπάαρ πάνω από το κεφάλι σου, θα φταίει και πάλι ο Θεός.

 

Ομάδα εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός» 

https://opaidagogos.blogspot.com/2023/12/blog-post_8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.