" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

(συνέχεια) : Και μια ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ είδηση (εορτασμός Κυριακής της Ορθοδοξίας)

Αναρτήσαμε χθες βράδυ τελείως ενδεικτικά 2 φωτογραφίες παρακμής στην Εκκλησία μας (εδώ)

Και μια ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ όμως είδηση από τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο Μηλοχώρι Προλεμαΐδας.
Δείτε μετά το 8ο λεπτό:


«Βαρθολομαίω πατριάρχη και τω ακολουθούντοι αυτώ, ΑΝΑΘΕΜΑ» ομολογεί ο γέροντας ηγούμενος του μοναστηριού π.Μάξιμος.

Ο Θεός να δώσει να ξεμπλέξουμε από τους προδότες και στην εκκλησία και στην πατρίδα μας ...


Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

5 σχόλια:

The Cave Dweller είπε...

Έχει κι άλλη ευχάριστη είδηση :

https://gnomip.gr/2024/03/25/%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7/

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ν' ἁγιάσουν τά χείλη τοῦ γέροντος Μαξίμου καί τῆς ὁμηγύρεώς του πού ἀναπαρήγαγον τά ἀναθέματα κατά τοῦ αἱρεσιάρχου, ὀλετῆρος τῆς Ὀρθοδοξίας καί διώκτου τῶν Ὀρθοδόξων Βαρθολομαίου! Προβλέπω ὅτι ὅπου νἆναι θά ... ξεμυτίσουν κάποιοι «ἀντι-οικουμενισταί» τοῦ τύπου Σεραφείμ «Πειραιῶς» νά ποῦν ὅτι μόνον ἡ Σύνοδος ἔχει τό δικαίωμα ν' ἀναθεματίζῃ πρόσωπα πού δέν ἀναφέρονται εἰς τό Συνοδικόν! Ἴδωμεν!

Ανώνυμη είπε...

Παιδαγωγε ήθελα να σε ρωτήσω. Ο Πάτερ Μάξιμος από ότι γνωρίζω είναι αποτειχισμενος. Γνωρίζεις ποτέ ακριβώς σταμάτησε την μνημόνευση του Επισκόπου του και ποιο ημερολόγιο ακολουθεί;

Ανώνυμη είπε...

Ο πάτερ Μάξιμος καραβάς πήρε το μέρος του Δημήτρη Νατσιου. Ευχήθηκε την νίκη του κόμματος του στις εκλογές. Αυτό μπορείτε να το δείτε στο ιστολογιο τας θύρας σε ανάρτηση με ημερομηνία 14 Ιουνίου 2023.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1) Ζητούμε συγνώμη για την καθυστέρηση δημοσίευσης των σχολίων και συνεπώς και απάντησης εκ μέρους μας. Οφείλεται σε τεχνικούς λόγους.

2) Ο π.Μάξιμος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ.Παρασκευής στο Μηλοχώρι Πτολεμαΐδος, διέκοψε την μνημόνευση του επισκόπου Θεοκλήτου λόγω οικουμενισμού, κάποια στιγμή ΠΡΙΝ τον Ιούλιο του 2017 (κάπου τον Απρίλιο του ίδιου έτους είχε διακόψει και ο π.Θεόδωρος Ζήσης κ ο π.Νικόλαος Μανώλης κ ο π.Φώτιος Βεζύνιας).

3) Διαβάστε 27 παλαιότερες αναρτήσεις μας για τον π.Μάξιμο κ τον αγώνα του στον σύνδεσμο:
https://opaidagogos.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7%20%CF%80.%CE%9C%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%85%20%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AC

4) Ο π.Μάξιμος ακολουθεί το νέο ημερολόγιο.
Με αυτό βέβαια χειροτονήθηκε, αυτό ακολουθούσε και με τον π.Αυγουστίνο.
Ελπίζουμε να ακολουθήσει το σωστό, το πάτριο. (Θεωρούμε περιττό να διευκρινήσουμε ότι ακολουθώντας το πάτριο ΔΕΝ σημαίνει ότι σχετίζεσαι με κάποια από τις Συνόδους ΓΟΧ).

5) Πολλοί πιστοί πίστεψαν στην Νίκη και στον κ.Νατσιό. Λογικό ήταν να πιστέψει και ο π.Μάξιμος.
Είμαστε σίγουροι ότι αν τον ενημερώσει κάποιος για την υποψηφιότητα και τις θέσεις του Τσελέντη, θα κρατήσει τις επιφυλάξεις του.

6) Πάντως προκαλεί πραγματικά ερωτηματικά η επιμονή κάποιων της ΝΙΚΗΣ (κ του προέδρου της) να κρατήσουν την υποψηφιότητα Τσελέντη.
Άραγε θέλουν να διασπάσουν το κόμμα;
Ή να το κάνουν ακόμη πιο νερόβραστο;
Ή προωθώντας το ένα, πετυχαίνουν κ το δεύτερο;

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.