" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

«Δεν έχουν τον Θεό τους! Θα μείνουν στην Ιστορία ως θεομάχοι!» --Η νέα Χουντική Εκκλησία των Οικουμενιστών είναι εδώ!στο βάθος


https://youtu.be/fLw8N3Jhr8A

Η φωτογραφία από το παραπάνω βίντεο (εγκαίνια Συναγωγής Μοναστηριωτών)


ο ρασοφόρος που διακρίνεται στο βάθος (ομιλία Σαμαρά στην Εβραϊκή Συναγωγή) 
είναι ο υποψήφιος δεσπότης π.Στέφανος Τόλιος ... 
που θα δικάσει τους δύο ευλαβείς πατέρες (π.Νικόλαο Μανώλη και π.Θεόδωρο Ζήση)


Κλήση για το επισκοπικό δικαστήριο 
έλαβε ο π.Θεόδωρος Ζήσης

Του π. Νικολάου Μανώλη

Δεν έχουν τον Θεό τους οι άνθρωποι εκεί στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης. 
Να την αποκαλέσω “ιερά”; Δυσκολεύομαι! “Μοχθηρά” να την αποκαλέσω, έτσι μου βγαίνει. 

Ο πρωτοσύγγελος π.Στέφανος Τόλιος, κάλεσε να δικάσει στο επισκοπικό δικαστήριο τον πρωτοπρ. π.Θεόδωρο Ζήση, για τους γνωστούς ηλίθιους λόγους που δαιμονικά μυαλά εφηύραν. Φατρίες, σχίσματα, απείθεια, εξύβριση και τις υπόλοιπες βλακωδέστατες κατηγορίες που κολάζουν τους διώκτες. Είναι και ο Πατριάρχης βλέπετε στη Θεσσαλονίκη... Ίσως ο μέγας πρωτοσύγγελος να προαλείφεται για μητροπολίτης και θα ήθελε να έχει στο βιογραφικό του μια πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα του.

Μετά από τη γελοία ανακριτική διαδικασία που προηγήθηκε για τον π. Θεόδωρο και για την αφεντιά μου, για την οποία όταν θα αποκαλύψω τα στοιχεία και τη συμπαιγνία θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, ακολουθεί η διαδικασία του δικαστηρίου που αποκαλύπτει την τραγικότητα στο μητροπολιτικό κτήριο της Βογατσικού. Θα επανέλθω αύριο με νέο δημοσίευμα αναρτώντας την μητροπολιτική κλήση αλλά και την απάντηση του π.Θεοδώρου. Περιμένω και την δική μου κλήση. Άλλωστε τα μητροπολιτικά έγγραφα με τις διώξεις για τον π.Θεόδωρο και για μένα ως τώρα ...πηγαίνουν μαζί. Άντε και στα δικά μας!



 Κλήση για το επισκοπικό δικαστήριο 
έλαβε και ο π.Νικόλαος Μανώλης

Του π. Νικολάου Μανώλη

Και πάλι συνεχίζουν να μην έχουν τον Θεό τους οι άνθρωποι εκεί στην "μοχθηρά" μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Μόλις έλαβα την κλήση για το επισκοπικό δικαστήριο όπου θα με δικάσουν οι διώκτες και κατήγοροί μου. Το γεγονός πως ο κατήγορος μου είναι και δικαστής μου μας παραπέμπει στον παπικό Μεσαίωνα. Είναι δεδομένο πως όταν σε δικάζει ο κατήγορός σου η απόφαση είναι προειλημμένη. 

Μήπως να
γράψω τα ίδια που έγραψα και προχθές για τον π. Θεόδωρο Ζήση και την δική του κλήση για το επισκοπικό δικαστήριο; Νομίζω δεν αξίζει τον κόπο να τους τα ψάλλω σήμερα σε ήχο βαρύ... Σε λίγο καιρό θα τρίβουν τα ματάκια τους και δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν από τις ντροπές τους... Είναι εμπαθώς
ανίδεοι... Δήθεν δε γνωρίζουν τη σημασία των εννοιών που χρησιμοποιούν ως κατηγορίες. Δεν πειράζει, δοξάζω τον Θεόν. Θα μείνουν στην Ιστορία ως θεομάχοι. 

Όμως όταν τα προβλήματα του οίκου τους τα κρύβουν κάτω από το χαλί θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Γνωστό είναι το ρηθέν υπό του σοφού Ησιόδου: «Από αυτά φυλαχτείτε, άρχοντες, και δικάζετε με ευθύτητα τις δίκες, δωροφάγοι, και τις στρεβλές αποφάσεις εγκαταλείψτε. Αυτός που ετοιμάζει κακό στον άλλον, χειρότερο κακό στον εαυτό του κάνει (...κακή βουλὴ τῷ βουλεύσαντι κακίστη)». 

Ο πρωτοσύγγελος π. Στέφανος Τόλιος, βασισμένος στα οικουμενιστικά του φρονήματα και σε μια γελοία ένορκη διοικητική εξέταση (Ε.Δ.Ε) που προηγήθηκε, με κάλεσε να με δικάσει στο επισκοπικό δικαστήριο για τις γνωστές κατηγορίες που μόνο αμόρφωτοι και αγράμματοι στα θεολογικά μπορούσαν να σκεφτούν. Με κατηγορούν για Σχίσμα, απείθεια, σκανδαλισμό, εξύβριση, και συκοφαντία. 
Θα επανέλθω το Σάββατο 30/9, με νέο δημοσίευμα αναρτώντας την μητροπολιτική κλήση αλλά και την απάντηση μου!

6 σχόλια:

The Cave Dweller είπε...


Φρικτά πράγματα. Αλλά δεν εκπλήσσομαι καθόλου.

Όσο πιο μακριά από αυτούς, τόσο πιο κοντά στον Κύριο Ιησού Χριστό.

mnk είπε...

Οι αφορεσμένοι διώκουν τους ορθόδοξους. Κατακόμβες και πάλι. Η ιστορία κάνει κύκλους.
-------------------
Και μη βγει κανένας εξυπνάκιας να μου πει "και ποιος τους αφόρισε;". Μόνοι τους αφορίστηκαν απ' τον Χριστό και το Σώμα Του, όταν αποφάσισαν να τα κάνουν πλακάκια με τους εχθρούς Του.
Όποιος ξέρει λίγα ελληνικούλια κι έχει στοιχειώδη "κοινή" λογική, το αντιλαμβάνεται κι από μόνος του, δεν χρειάζεται παπά να του το πει.
(Εκτός απ' αυτούς που δεν θέλουν να καταλάβουν, γιατί το χρήμα και οι "γνωριμίες", τους γλυκαίνουν περισσότερο απ΄τον Χριστό.)

GeorGRE είπε...

"Γιατί Κύριε μας έδωσες τέτοιον επίσκοπο;"
"Γιατί δεν βρήκα χειρότερο"

Έχεις ελπίδες λοιπον π. Στέφανε αν συνεχίσεις έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Στανταρακι λοιπον οτι ο Τολιος θα ειναι ο επομενος Θεσσαλονικης
Μελλοντικα και για "Αρχιεπισκοπος" της "Εκκλησιας" της Ν.Τ.Π.;;
καθως εχει απ όλα η Ν.Τ.Π.
Θα προηγουνται αλλοι, με μεγαλυτερο βαθμο στη Στοα, αλλα με τετοιο θρασος θα εχει γρηγορη ανελιξη

Σταύρος

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μην γράφεις τέτοια και δεν θα μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ οι δεσποτάδες που βρίσκονται τώρα πολύ κοντά -και λόγω απόστασης - στον "θρόνο" της Θεσσαλονίκης!

Με μια μικρή μητρόπολη τον ξεφορτώνονται τον π.Στέφανο, όπως έγινε με Γρεβενών, Βεροίας, Πιερίας κλπ. Αλλά ακόμη κι αυτήν για να την πιάσεις, πρέπει να αποδείξεις ότι δεν θα βγάλεις ποτέ τσιμουδιά.

Εξ άλλου υπάρχουν και αρχιμανδρίτες "μονών" της Θεσσαλονίκης !!! Που τόσα χρόνια αποδείχθηκαν πιστά "σκυλάκια" του Βαρθολομαίου και της Νέας Τάξης, που αμφισβητούν το Πηδάλιο κλπ. Με άφθονα κονέ σε δεξιούς και αριστερούς.

Αν δεν πέσει άνωθεν εντολή από πιο ψηλά κέντρα (και δεν αναφερόμαστε φυσικά σε Θεία φώτιση, τις εκλογές δεσποτάδων εδώ και πολύ καιρό έπαψε να τις κατευθύνει το Άγιο Πνεύμα)
θα έχουμε μαλλιοτραβήγματα!

Κατά τα άλλα οι κανόνες απαγορεύουν σε μητροπολίτη να εγκαταλείψει την μητρόπολη του για να πάει σε άλλη, καλύτερη. Αλλά ποιος τηρεί τους Ιερούς Κανόνες ..

captain giannis είπε...

Λοιπόν,επειδή η θ'αλασσα μου έμαθε να λέω τα πράγματα με το όνομα τους και χωρίς ωραιοποιήσεις κλπ,απλά σας λέω οτι στο θρόνο της θεσσαλονίκης θα "ανέλθει" αυτός που κάνει καλύτερα κουνήματα.....Οπως θέλετε ερμηνεύστε το!!!!!! Θα έρθει η ώρα όμως που θα γίνει το ποθούμενο....Και τότε δεν θα σταματήσω μέχρι να μου κλείσουν το στόμα....

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.