" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΑΙΣΧΟΣ: Στην Κάλυμνο, ο Διευθυντής του σχολείου και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου ΑΠΕΙΛΟΥΝ τους γονείς που επέστρεψαν τα βιβλία των θρησκευτικών !

Αγαπητά ΜΜΕ και φορείς,
Σας ενημερώνουμε για μια πρωτοφανή ένδειξη φασιστικής (σχόλιο ο Παιδαγωγός: "κομμουνιστικής") τακτικής, η οποία έχει κάνει την εμφάνισή της στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Καλύμνου.


Προηγουμένως είχε προηγηθεί κίνηση γονέων των μαθητών από κάποιες τάξεις επιστροφής των φακέλων-βιβλίων των θρησκευτικών στο Υπουργείο Παιδείας με ενυπόγραφες δηλώσεις ασκώντας νόμιμο συνταγματικό τους δικαίωμα, επειδή αυτοί οι φάκελοι εισάγουν θρησκειολογία κατά ευθεία παράβαση του Συντάγματος και των Διεθνών Συνθηκών, οι οποίες επιβάλλουν το διδασκόμενο μάθημα να είναι ομολογιακό. Η κίνηση αυτή έγινε κατόπιν ενημέρωσης του σχολείου.



Πριν λίγες μέρες όμως έκπληκτοι οι γονείς παρέλαβαν μέσω των παιδιών τους ένα ενημερωτικό-απειλητικό σημείωμα του Διευθυντή (σχόλιο ο Παιδαγωγός: δείτε αναλυτικά ποιος είναι ο Διευθυντής στο τέλος της ανάρτησης μας), με το οποίο καλούνται να αναζητήσουν τα υποτιθέμενα χαμένα βιβλία και να τα επιστρέψουν στο σχολείο, διαφορετικά θα διωχθούν ποινικά. 
Καλούνται επίσης να αγοράσουν τα βιβλία από το εμπόριο, εάν δεν τα επιστρέψουν.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τη γενική κατακραυγή και έχουμε υποχρέωση να το αναδείξουμε, για να αναγκαστεί να ανασκευάσει το σχολείο αυτού του είδους τις τακτικές, που θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα, αλλά και για να αποτραπούν μελλοντικά παρόμοια κρούσματα.

Σας ευχαριστούμε πολύ,
Γονείς της Καλύμνου

…………………………………………….

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς,
Μετά από εντολή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, ερευνήσαμε πόσα παιδιά δεν έχουν το βιβλίο των Θρησκευτικών. 

Από τη μεριά μας έγινε η σχετική έρευνα στις τάξεις Γ΄-ΣΤ΄ και διαπιστώσαμε ότι αρκετά παιδιά δεν έχουν το βιβλίο, διότι οι γονείς τους το παρέδωσαν σε τρίτους. 

Σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση, για να απαντήσουμε στο ερώτημά τους, έγινε σαφές πως οι γονείς δεν έχουν το δικαίωμα να δώσουν σε οποιονδήποτε σχολικά βιβλία, αφού τα σχολικά βιβλία δεν ανήκουν στις οικογένειες, αποτελούν κρατική περιουσία, διατίθενται δωρεάν μόνον για τον σκοπό για τον οποίο έχουν εκδοθεί και όσοι γονείς δεν επιθυμούν να διδάσκονται τα παιδιά τους κάποια από αυτά μπορούν μόνον να τα επιστρέψουν στο σχολείο.

Συνεπώς, σας παρακαλούμε να αναζητήσετε τα βιβλία των θρησκευτικών που έχετε δώσει σε τρίτα πρόσωπα με δικιά σας ευθύνη και να μας τα παραδώσετε εδώ στο σχολείο. Σε διαφορετική περίπτωση, σας μεταφέρουμε την προειδοποίηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου για ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως θα προκύψουν εναντίον σας, με την κατηγορία της φθοράς δημόσιας περιουσίας. 

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να επιστρέψετε τα βιβλία, σας υπενθυμίζουμε πως έχετε τη δυνατότητα να τα παραγγείλετε από το εμπόριο (τοπικά βιβλιοπωλεία-χαρτοπωλεία) ή από το διαδίκτυο, σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

Ο Διευθυντής

Δείτε σχετικά και:


Ας δούμε ποιος είναι ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου που απειλεί -σύμφωνα με τον Διευθυντή του σχολείου- τους γονείς των μαθητών με ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ! Δείτε:  Νικόλαος Γ. Ράπτης. 



Δείτε και ποιος είναι ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Καλύμνου, που έστειλε το ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ σημείωμα στους γονείς: Κόκκινος Νομικός Διευθυντής.



Περιηγηθήκαμε στην ιστοσελίδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Καλύμνου. 
Τι να δούμε ... 
οι κλασσικές εργασίες που δίνονται στους μαθητές για τους "πρόσφυγες" (=λαθρομετανάστες), 
για να κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά και για να αισθάνονται αισθήματα ενοχής 
(καμιά νύξη φυσικά για την αλλαγή του πληθυσμού και την ισλαμοποίηση της πατρίδος μας)



"Κομμουνιστική" επιταγή προς τους μαθητές λοιπόν : 
ΓΡΑΨΕ, ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ (για τους λαθρομετανάστες):



Ρίξαμε κ μια ματιά στην εορτή της 28ης Οκτωβρίου,
αντί να υμνούνται οι ήρωες του 1940, το σήμα της ειρήνης!!! Δείτε :



Όσο για τη γιορτή των "Χριστουγέννων" ... μην το συζητάτε.
Τα αγόρια ντυμένα με πολύχρωμα λαμπιόνια λες και φοράνε λουλούδια χαβανέζικα!




Υπενθυμίζουμε στον Διευθυντή του σχολείου ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η έκθεση των προσώπων των μαθητών στο διαδίκτυο. Ποινικές ευθύνες έχουν μόνον οι γονείς των μαθητών; 
Δεν έχουν οι Διευθυντές;



Του θυμίζουμε ακόμη ότι πάνω από τους νόμους που ψηφίζει η εκάστοτε κυβέρνηση, ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ στο Ελληνικό Σύνταγμα και στο άρθρο 16 γράφει ότι " H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."



Στοιχεία επικοινωνίας με το σχολείο:

1ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Καλύμνου:
22430-29190
1dimchoras@sch.gr

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

6 σχόλια:

Δανάη Πολυχρονίου είπε...

Και εγώ που νόμιζα, ότι η γελοιότητα και η ξεδιανρτοπιά έχουν πάτο!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΚΑΘἚ ΑΛΛΟΙΩΣΗ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ.

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ, ΟΠΩΣ Ο ΥΠΟΦΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΦΙΑΤΚΟΣ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ, ΣΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΒΑΠΤΙΣΤΕΣ,

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΔΗΛΑΔΗ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧEI ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ ΑΡΧΙΜΑNΔΡΙΤΗ...! ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!!! ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ.

http://matthaeus-steglitz.de/aktuelles/

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Μπράβο!
Στις 26 Ιαν. ασχοληθήκαμε χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα ονόματα:
https://diodotos-k-t.blogspot.gr/2018/01/m.html

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σχετικά με :
http://matthaeus-steglitz.de/aktuelles/

Πράγματι, του πάει η προτεστάντισα ιέρεια δίπλα του!!
Για την ακρίβεια ιέρειες! Σε κάθε πλευρά έχει μία!

Για γέλια και για κλάμματα ..

MrMixalise είπε...

Παρακαλώ όπως αφαιρέσετε την τελευταια φωτογραφία, που εικονίζει, υποτίθεται τον διευθυντή του σχολείου, γιατί δεν είναι αυτός. Είναι κρίμα να διαπομπευθεί ο συγκεκριμένος κύριος, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το θέμα. Είμαι από την Κάλυμνο και γνωρίζω. Σας ευχαριστώ πολύ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Υπήρχαν πάρα πολλές φωτογραφίες του εικονιζόμενου κυρίου να βραβεύει διαδοχικά όλους τους μαθητές. Οπότε υποθέσαμε ότι αυτός είναι ο Δ/ντής.
Ευχαριστούμε για την υπόδειξη και ζητούμε συγνώμη από τον εικονιζόμενο κύριο.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.