" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΙΣΧΟΣ. Αθήνα: Συνέλαβαν 50 περίπου Κύπριους φοιτητές του "ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ", που πήγαν να διαμαρτυρηθούν έξω από την Τουρκική Πρεσβεία.



Όπως πληροφορούμαστε πριν μία περίπου ώρα (γύρω στις 8:30 μμ) η "δημοκρατική" συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ ΠΡΟΣΗΓΑΓΑΝ και έβαλαν σε κλούβες 50 περίπου ΕλληνοΚύπριους φοιτητές, μέλη της αυτόνομης πατριωτικής οργάνωσης "ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ", που πήγαν απόψε έξω από την Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, για να διαμαρτυρηθούν ΕΙΡΗΝΙΚΑ (φωνάζοντας συνθήματα) για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν.


Να σου έχουν σκοτώσει τον πατέρα σου,
να έχεις χάσει από το 1974 τον αγνοούμενο αδερφό σου,
να σου έχουν βιάσει την μητέρα ή την αδερφή σου "τα αδέρφια μας" οι Τούρκοι,
να σου έχουν πάρει τα κτήματα, το σπίτι, όλα τα υπάρχοντα σου
και να βρίσκεσαι "ξυπόλητος" με την μισή σου πατρίδα σκλαβωμένη,


και όταν πηγαίνεις να διαμαρτυρηθείς στην μητέρα Ελλάδα,

ΕΝΑΝΤΙΑ στην  επίσκεψη  των  ΦΟΝΙΑΔΩΝ

των  ΒΙΑΣΤΩΝ

των  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ,  

των  ΚΑΤΑΠΑΤΩΝ,


η συγκυβέρνηση των ΣυροζοΑνέλ να σε συλλαμβάνει,
να σε "ψεκάζει" με χημικά και δακρυγόνα,
να σε χτυπάει αλύπητα 
και να σε φορτώνει χειροδέσμιο στις κλούβες,



την ώρα που κάθε είδους "Ρουβικώνες" εισβάλουν ανενόχλητοι από τη Βουλή μέχρι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καίνε, πετάνε μολότωφ, σπάνε, ρημάζουν, απειλούν, εκβιάζουν, και με "άνωθεν" εντολές αφήνονται ελεύθεροι! (η Νέα Τάξη πάντα προνοεί να υπάρχουν ελεγχόμενες "βαλβίδες εκτόνωσης", τους οποίους προβάλουν διθυραμβικά ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ)


ΕΞΩ οι Τούρκοι από την Κύπρο.

ΔΕΝ γίνεται φιλία ΕλληνοΤουρκική 
ενόσω συνεχίζεται στην Κύπρο η ΚΑΤΟΧΗ.

Ερντογάν είσαι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ



 Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

ΥΓ 1. Σε λίγη ώρα αναρτούμε σχετικό βίντεο (μπορείτε να το δείτε προς το παρόν μέσω facebook εδώ)

Βίντεο (πριν την επίθεση των αστυνομικών) :




Πρώτες φωτογραφίες (από το βίντεο):








ΥΓ 2. Αντίστοιχα διαβάζουμε εδώ για συλλήψεις στην Κομοτηνή:
"Στην αστυνομία οδηγήθηκαν τρία άτομα που διενεργούσαν αφισοκόλληση, αναρτώντας αφίσες κατά της επίσκεψης στη Θράκη του Ταγίπ Ερντογάν σε δρόμους της Κομοτηνής.

Μέσα σε μια νύχτα, ξηλώθηκαν από την αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης, αφίσες που τοιχοκολλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Κομοτηνή, κατά της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερτογάν.



Οι αφίσες εικόνιζαν τον Τούρκο πρόεδρο και ανέγραφαν τη λέξη "ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ" και τοιχοκολήθηκαν με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής που συστάθηκε από 22 συλλόγους και φορείς της Θράκης, που αντιτάσσονται στην επίσκεψη Ερντογάν στην περιοχή.

Το βράδυ της Τρίτης συνελήφθησαν από άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης Ροδόπης, τρία μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής που οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής και στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι. 
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν σχηματίστηκε δικογραφία, αλλά διενεργείται προανάκριση για την υπόθεση, που “αναστάτωσε” τους τουρκόφρονες και το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.


Η τουρκόφρονη μειονοτική εφημερίδα “Μιλλέτ”, που διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το τουρκικό Προξενείο, χαρακτηρίζει “ρατσιστές” όσους αντιδρούν στην επίσκεψη Ερτογάν στην περιοχή, γράφοντας χαρακτηριστικά : 
“Η επίσκεψη στην Ελλάδα στις 7 & 8 Δεκεμβρίου του Πρόεδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει να ενοχλεί τις ρατσιστικές ομάδες. Πριν να οριστικοποιηθεί επίσημα η επίσκεψη οι ρατσιστές είχαν οργανώσει καμπάνια συλλογής υπογραφών . Οι ρατσιστικές ομάδας αντιλαμβανόμενες πως η καμπάνια αυτή δεν φέρνει αποτέλεσμα,κόλλησαν σε τοίχους και στύλους αφίσες στην συνοικία Γενίμαχαλλέ της Κομοτηνής, που είναι μια από τις συνοικές που ζούνε “Τουρκοι”, με την φωτογραφία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μέσο της οποίας έγραψαν ¨ανεπιθύμητος¨ και απο κάτω ¨Όχι στην Επίσκεψη Ερντογάν στην Θράκη. 
Έγινε γνωστό πως οι αφίσες που άγνωστος ή άγνωστοι κόλλησαν σε τοιχους και στύλους, άρχισαν να ξυλώνονται από τους αστυνομικούς.”

Σχολιάζοντας το ζήλο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης και το ξήλωμα των αφισών κατά του Ερντογάν, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής στο protothema.gr σχολίασε καυστικά πως : “Αυτές τις μέρες ελεύθεροι σκοπευτές κυκλοφορούν ελεύθερα για την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου και απαγορεύεται σε Έλληνες πολίτες να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά κατά της προκλητικής επίσκεψης του νεο-σουλτάνου στην Θράκη"


Νεότερη Ενημέρωση 1 (11:29 μμ):

Ο Πρόεδρος του ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ 
στο Sigmalive για τις συλλήψεις

Σε δηλώσεις του στο Sigmalive ο Πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ, Κωνσταντίνος Χατζηκώστας, από την γενική διεύθυνση Αθηνών οπού βρίσκεται υπό σύλληψη με άλλους 60 κυπρίους εξιστορεί τι έγινε απόψε λίγα μετρά έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθηνά.
Συγκεκριμένα αναφέρει: 
«Ξεκινήσαμε μια ειρηνική διαμαρτυρία με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα. 

Μόλις φτάσαμε κοντά στην πρεσβεία αστυνομικές δυνάμεις έτρεξαν προς το μέρος μας με σκοπό να πας απωθήσουν με αποτέλεσμα να απομακρυνθούμε. Εμείς εξηγήσαμε ότι πρόκειται για ειρηνική εκδήλωση και ότι δεν πρόκειται να απομακρυνθούμε. 

Υπήρξε ένταση και μέλη των αστυνομικών δυνάμεων έσπρωξαν φοιτητές, ζητώντας επίμονα την απομάκρυνση τους από τον χώρο κοντά στην πρεσβεία. Παραμείναμε εκεί ειρηνικά ενώ σε μερικά λεπτά έγινε νέα χρήση χημικών. 

Λίγο αργότερα μας φωνάξαν ότι δεν θα μας επέτρεπαν να φύγουμε και μας ενημέρωσαν ότι θα μας οδηγούσαν στην Γενική διεύθυνση Αττικής και με κλούβες μας οδήγησαν εδώ και αναμένουμε να μας ενημερώσουν ποιο είναι το αδίκημα μας».




Του Σωτήρη Νικηφόρου

Επεισόδια και συλλήψεις Κυπρίων φοιτητών 
είχαμε πριν από λίγη ώρα στην Αθήνα, 
έξω από την τουρκική πρεσβεία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της OffsiteCy, Κύπριοι φοιτητές, μέλη της φοιτητικής παράταξης ‘’ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ’’ διαμαρτύρονταν ειρηνικά με πανό και συνθήματα έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα με αφορμή την άφιξη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.

Στο σημείο βρέθηκε και έντονη αστυνομική δύναμη. Κάποια στιγμή η αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει τους φοιτητές και τότε τα πράγματα αγρίεψαν και υπήρξαν επεισόδια μεταξύ των Κυπρίων φοιτητών και των αστυνομικών.

Η Αστυνομία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις Κυπρίων φοιτητών και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αστυνομικό τμήμα. Νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι έγιναν συνολικά 56 συλλήψεις. Αναμένεται ότι όλοι θα αφεθούν ελεύθεροι κατά τη διάρκεια της νύχτας.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ:

Μετά από την ανακοίνωση ότι θα παρευρεθεί ο μισέλληνας, ο σουλτάνος της Τουρκίας στα ιερά χώματα της Ελλάδας, οι εθνικόφρονες Έλληνες της Κύπρου του Δράσις Κες προχώρησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία. Το ανθελληνικό κράτος των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστό για τις προδοτικές του πρακτικές προχώρησε στη σύλληψη των νεαρών φοιτητών.

Λευτεριά στους φοιτητές που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς φυλάνε Θερμοπύλες !

Υ.Γ στη φυλακή να μπουν οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες που διέλυσαν ενα ολόκληρο λαό.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης


Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να δειπνίσει με τον φασίστα νεοσουλτάνο Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεκάδες Κύπριοι φοιτητές, μέλη του Αυτόνομου Φοιτητικού Κινήματος "ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ", συλλαμβάνονται από την Ελληνική Αστυνομία μετά από ΕΙΡΗΝΙΚΗ πορεία διαμαρτυρίας έξω από την Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. Οι Αυτόνομοι φοιτητές καταδίκαζαν στα συνθήματα και στα πανό τους την συνεχιζόμενη Τουρκική κατοχή στην Κύπρο και το γεγονός της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου μετά από έξι και πλέον δεκαετίες, όπως επίσης και τις συνομιλίες για τη λύση του κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.


Περίπου στις 8:30 μ.μ. η "δημοκρατική" συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ συνέλαβε 50 περίπου Κύπριους φοιτητές και τους έβαλε σε κλούβες για τον λόγο ότι πήγαν απόψε να διαμαρτυρηθούν ΕΙΡΗΝΙΚΑ για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν. Είναι απαράδεκτο αυτό το γεγονός, ειδικά την στιγμή που το κυπριακό βρίσκεται σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο και είναι ένα από τα βασικά θέματα της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ελλάδα.

Ως Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης δηλώνουμε ότι στεκόμαστε δίπλα στους συναγωνιστές μας στην Αθήνα και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αδικαιολόγητη σύλληψη τους, όπως και την στάση της αστυνομίας στην εν λόγω διαμαρτυρία. Είναι ΝΤΡΟΠΗ για τον Ελληνισμό, αλλά πρωτίστως ΝΤΡΟΠΗ για τη Δημοκρατία την οποία επικαλούνται οι κυβερνήσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο. Με την σύλληψη των φοιτητών καταπατούν το δικαίωμα για ειρηνική διαμαρτυρία και παράλληλα υπερασπίζονται τον δικτάτορα και φασίστα Ερντογάν.
Υπερασπιζόμενοι τον ίδιο άνθρωπο που συντηρεί την κατοχή και τον Ακκιντζί στην Κύπρο, υπερασπίζεστε την ίδια την κατοχή και το ψευδοκράτος.



Άρθρο 11 του Ελληνικού Συντάγματος

1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.

2. Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. 
Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.


Για ποιό λόγο λοιπόν χθες ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ η συγκέντρωση των Ελληνοκυπρίων φοιτητών; 
Δεν ήταν άοπλοι; Δεν διαδήλωναν ειρηνικά;
υπήρξε "σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια";;;
Κινδύνευε η "δημόσια ασφάλεια" από 50-60 φοιτητές που φώναζαν συνθήματα; Αφού υπήρχαν δεκάδες αστυνομικοί, πως κινδύνευε η δημόσια ασφάλεια; 
Ή κινδύνευε να διαταραχθεί σοβαρά η "κοινωνικοπολιτική ζωή" ( ο δεύτερος λόγος για να απαγορευθεί μια συγκέντρωση);
Ποια "κοινωνικοπολιτική" ζωή υπήρχε τέτοια ώρα, μπροστά από την Τουρκική πρεσβεία; 

Ο τροχός γυρίζει.
Αργά ή γρήγορα, θα 'ρθει μια μέρα, που η χούντα των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ και οι πραιτωριανοί της θα λογοδοτήσουν στην Ελληνική δικαιοσύνη.


Ελληνορθόδοξη Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"





Ανακοίνωση του ΔΡΑΣΙΣ- ΚΕΣ:


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφαρμόζει τις πολιτικές του Τούρκου Σουλτάνου. 

Οι αλύτρωτες πατρίδες είναι πληγές ανοικτές. Η κάθοδος του Ερντογάν στην Ελλάδα δεν μπορούσε να μας βρει αμέτοχους. Οι ψυχές των αγνοουμένων, τα δάκρυα των μανάδων τους, τα κατεχόμενά μας χωριά και οι νεκροί πρόγονοί μας, σειρήνες που ηχούν και επαγρυπνούν τους Ελληνόψυχους φοιτητές.



Με κατεύθυνση την Τουρκική πρεσβεία πορευτήκαμε για ειρηνική διαμαρτυρία. 
Με λύπη μας, φθάνοντας κοντά στο σημείο διαμαρτυρίας, οι “ένστολοι” με πρακτικές ολοκληρωτικού καθεστώτος, προσπάθησαν να μας απωθήσουν αφού πρώτα μας χτύπησαν και μετά έριξαν δακρυγόνα. Όλα αυτά δεν πτόησαν ούτε τους ΔΡΑΣΙΤΕΣ, αλλά ούτε και τους αδελφούς Ελλαδίτες, που ήταν στο πλευρό μας. Παρόλο το ότι ξεκαθαρίσαμε στην αστυνομία ότι πρόκειται για ειρηνική διαμαρτυρία, αυτοί προέβησαν σε αναίτιες συλλήψεις.

Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ., δηλώνουμε πως 50 χρόνια μετά την ίδρυσή μας, ο αγώνας μας συνεχίζεται πιο έντονα και μαζικά από ποτέ και δεν θα εφησυχαστούμε μέχρι τα σύνορα του Ελληνισμού να φτάσουν από την Κερύνεια μέχρι τον Γενουσό Ποταμό.


ERDOGAN GET YOUR SETTLERS OUT OF CYPRUS 


AND BURN IN HELL WITH EDJEVIT 
Πηγή


Ο Πρόεδρος του ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ 
μιλά για τα επεισόδια 
έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα



ΑΜΕΣΗ Παρέμβαση και στο τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης

Όπως πληροφορούμαστε,  με την ανακοίνωση της σύλληψης 57 συναγωνιστών του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ έξω από την Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, μέλη της ΠΕΟΦ (Παγκύπρια Οργάνωση Φοιτητών) πήγαν αργά το βράδυ στο Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη επίσκεψη του νεοΣουλτάνου Ερντογάν και για την απαράδεκτη στάση της ΕΛ.ΑΣ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αξιοι πολλων συγχαρητηριων αυτα τα παληκαρια μας αναπτερωνουν το ηθικο και την ελπιδα οτι δεν ειμαστε μονοι αρκει να ενωθουμε ολλοι να γινουμε μια γροθια για να νικησουμε τους εχθρους θα χαιρουν και θα αγαλωντε τα οστα των αθανατων ηρωων της ενδοξης ΕΟΚΑ ταυτοχρωνα θλιψη και απογοητευση μας παινει με το καναντημα της πουλημενης αστυνομιας και των γραικυλων ας τολμησουν να κανουν κατι τετιο σημερα που γινωντε πορειες για τον γρηγοροπουλο την Ελληνικη Σημαια την εδωσει στον εχθρο και τα αξια παληκαρια της Πατριδος τα βαλανε μεσα αυτη ειναι η δικαιοσυνη το πατριωτικο αισθημα της Ελλαδος ας τολμησουνε να πηραξουνε εναν απλυτο και θα ειχε καει η αθηνα τωρα πιος ασχωλειτε με τα πατριωτικα; ζουμε την χειροτερη δικτατορια για μας ειναι τιμη και χαρα να πεθανουμε στις φυλακες για του ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τι ψυχη θα παραδωσουν οι πρωσκυνημενοι ειναι αλλο θεμα οτι εσπειρες θα θερισεις εμεις δεν πτωουμαστε οτι και να μας κανατε παρτετο χαμπαρι οσο μας κυνηγατε τοσο θα θεριευει η φλογα της λευτεριας αλεξιος κ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.