" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Τι σού στοίχησε ο αγώνας; Ποιό είναι το κόστος;




Η  Ορθόδοξη  Ομολογία  αποτελεί εμπόδιο σε κάποιους, οι οποίοι  επιθυμούν  υπάκουα ρομπότ και όχι ελεύθερους ανθρώπους. Η  απ’ ευθείας πολεμική εκτός του ότι στο βάθος ωφελεί και δυναμώνει την Εκκλησία, δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο η ύπουλη τακτική πού χρησιμοποιείται για τη διάβρωση της Εκκλησίας από μέσα.
Κάποιοι κύριοι  δεν επιθυμούν  να αδειάσουν οι Ορθόδοξοι ναοί, αλλά να γεμίσουν με ανθρώπους  που θα έχουν αλλοιωμένο  φρόνημα. 


Αυτός είναι  ο στόχος, να μεταλλάξουν  την Εκκλησία σε κάτι άλλο από αυτό που είναι στην ουσία της. Να την μεταλλάξουν σε έναν άνευρο οργανισμό, ο όποιος θα ενσωματωθεί πλήρως στο σύστημα και θα δουλεύει, για λογαριασμό του συστήματος, απορροφώντας τους κραδασμούς πού προκαλούν οι ενέργειες της κοσμικής εξουσίας σε εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο. Όσοι αρνούνται να μπουν σ' αυτήν την διαδικασία, στιγματίζονται από το προοδευτικό ιερατείο της Νέας Τάξης ως ακραίοι,  φανατικοί και  ανόητοι.  
Σήμερα προβάλλεται από κληρικούς, όλων των βαθμίδων της Ιεροσύνης έτερος Χριστός Ασταύρωτος, στα μέτρα των ανθρώπων.
Γίναμε χριστιανοί αγνώριστοι  σε σημείο να μη διαφέρουμε από απίστους και άθεους και σε πολλά να τους ξεπερνούμε. 


Πώς έγινε αυτό;                          
Πώς φθάσαμε σ’ αυτό το κατάντημα; 
απάντησις:  Ανακατέψαμε την Αλήθεια με την  αίρεση – το φώς με το σκότος.
Μας έφθειραν  οι υπολογισμοί, ιδιοτέλειες  δειλία, καριέρα,  βόλεμα ματαιοδοξία...και ιδού το αποτέλεσμα:
Απομένει ν’ ακούσουμε  και το ρήμα του Κυρίου εν ημέρα  κρίσεως: 
 “Ουκ οίδα ημάς”


Ο Μέγας Βασίλειος  Δεν μασούσε  τα λόγια του.
Δεν πήγε  σε κοσμοπολίτικους και εξωτικούς προορισμούς για να υπογράψει ύπουλα κείμενα. Πάνω από όλα λέγει κατάμουτρα στον έπαρχο Μόδεστο ότι η αίρεση είναι απεχθής στον  Θεό και οδηγεί στην απώλεια. Δεν νοιάζεται ο Μέγας Βασίλειος αν θα τον αποκαλέσουν οι αιρετικοί ακραίο φονταμενταλιστή ή οπισθοδρομικό ή κάτι παρεμφερές.  Μιλά την γλώσσα της αλήθειας γνωρίζοντας  πολύ καλά ποιόν έχει απέναντι. 
Ο Μ. Βασίλειος  δεν είπε  νερώστε το κρασί σας επειδή μπορεί να μη σας επιτρέψουν να συνεχίσετε να λειτουργείτε στον Μέγα Αντώνιο, ή στον Προφήτη Ηλία.
Ο Ορθόδοξος κληρικός  είναι  πάνω από καθετί επίγειο.
Δεν είπε ο Μέγας Βασίλειος ότι εδώ που είμαι στην Καισάρεια επιτελώ έργο, έστησα το πιο σπουδαίο σύμπλεγμα φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που έγινε ποτέ και παρέχω σε χιλιάδες ανθρώπους βοήθεια και για να τα διατηρήσω, νερώνω την πίστι μου….  Το ακριβώς αντίθετο είπε στον Μόδεστο. 



Η σιωπή, η δειλία, η αδιαφορία, η ασχετοσύνη, το μεροκάματο των κληρικών, το συμφέρον και η καριέρα, έχει καταντήσει την  Εκκλησία  σ’ αυτό το χάλι. Να είναι ποινικό αδίκημα   η ομολογία της πίστεως  και από ποιους παρακαλώ; Όχι  από τους Μπολσεβίκους  και τους Ναζί, αλλά  από τους  λεγόμενους  Ορθοδόξους.
Ο θεός άλλο θα ζητήσει από τον έναν και έτερο  από τον άλλον. Υπάρχει όμως κάτι το οποίο θα το ζητήσει από όλους.  Την ορθόδοξη ομολογία.
Σήμερα η ορθοδοξία είθισται να ταυτίζεται μόνον με την αποδοχή του Χριστού. Δηλαδή δεχόμεθα τον Χριστόν και επειδή πηγαίνουμε στην Εκκλησία και ανάβουμε και κανένα κεράκι, πηγαίνομε και σε καμιά θρησκευτική εκδήλωση, υποτίθεται ότι κλείσαμε θέση στον παράδεισο.  Ποιό το νόημα να ενταχθεί στους  κόλπους της Εκκλησίας ένας αιρετικός και να μετέχει των αχράντων μυστηρίων, ενώ την ίδια στιγμή  να είναι ακατήχητος στις βασικές αλήθειες της πίστεως;  Η ποιό το νόημα να είσαι στην εκκλησία και στην πορεία να γίνεις αιρετικός;  Έτσι αντικαθιστούμε η ανταλλάσουμε το προηγούμενο  εσφαλμένο  δόγμα του ανθρώπου με ένα καινούργιο, και ν’ ανταλλάσουμε μέσα τους την παλαιά δεισιδαιμονία με μία άλλη δεισιδαιμονία.


Σήμερα θέλουμε να μιλάμε για την αλλαγή της θρησκευτικής νοοτροπίας του ανθρώπου, για την αλλαγή του αιρετικού δόγματος του Οικουμενισμού, αλλά χωρίς την κατήχηση στις βασικές αλήθειες της Ορθοδόξου πίστεως, αφήνοντας έτσι την ψυχή του ανθρώπου απροστάτευτη.  Εάν δεν πράξουμε τα παραπάνω τότε σε τι διαφέρουμε από τους αιρετικούς;  Στο Δόγμα;
Και τι να το κάνουμε το Ορθόδοξο Δόγμα όταν δεν το χρησιμοποιούμε για την θεραπεία  των ψυχών;    Το  Δόγμα  έτσι  δεν ωφελεί  σε  τίποτα  και κανέναν
Γι’  αυτό και  ο Κύριος  είπε  τον φοβερό εκείνο λόγο:    
 «άρα ελθών ο Υιός του ανθρώπου ευρήσει την πίστιν επί της γης ;»


Η  Ορθοδοξία κύριοι έχει κόστος. Ο αγώνας έχει κόστος. 
Τι σου στοίχησε η Ορθοδοξία;
Τι  σού στοίχησε ο αγώνας;  Ποιό  είναι το κόστος;
 +Ιερομόναχος Γρηγόριος Ζιώγος





κατωτέρω βλέπουμε τον αγώνα των ελλήνων «ομολογητών» 

γλέντια:

και "λαμπρά συλλείτουργα" δεσποτάδων στις ονομαστικές τους εορτές

Σχόλιο:
Που είμασταν ως έθνος (είχε γεμίσει ο Παράδεισος με Έλληνες οσίους και μάρτυρες) 
και που καταντήσαμε  ...
τώρα
γεμίζει η Κόλαση με παιδοκτόνους ...

Ομάδα εκπαιδευτικών "ο Παιδαγωγός"

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα,τι θέλει να πει ο π. Γρηγόριος όταν λέει''γι'αυτό και ο Κύριος είπε τον φοβερό εκείνο λόγο'';Γιατί το είπε αυτό ο Χριστός;Το είπε,γιατί όταν θα έλθει θα είναι άπαντες στην πλάνη(οι ζωντανοί)του Αντιχρίστου.Οι Άγιοι Μάρτυρες θα είναι (στα χρόνια του Αντιχρίστου)στον ουρανό.

Unknown είπε...

Εύγε πάτερ Γρηγοριε.Ξεκαθαρη και αληθηνη η ομολογία σας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτα δεν εγιναν τωρα,αυτα ειναι χρονια που γινονται...
Η αποστασια μας,,,,ολων !
Και για να μην ευλογησουμε τας θριχας μας,οι ''πιστοι'', ζουσαμε τους μηνες της αδιαφοριας και οταν μιλουσαμε και αντιδρουσαμε μερικοι,μας ελεγαν οι πνευματικοι ''αυτα αφηστε τα ! Αυτα ειναι για αλλους...ποιους αλλους;;;;
Ειδατε αλλους να μιλουν δια τον οικουμενισμο;
Για καμμια αλλη αιρεση;;;
Α,ναι! Μια μονον εμεινε* οι Ιαχωβιτες.
Ο παπισμος;
Οχι αδελφε! Μας λεγαν οι ενοριτες,ιδιοι με μας ειναι!
Για ρωτησε τοτε ,τοτε που πηγαιναν στο Ορος οι πιστοι και ρωτουσαν για τον παπισμο,σε κοιταγαν καλα καλα και αυστηρα οι αγιορειτες.
Σημερα για ρωτησε,ειναι ο παπισμος αιρεσις;
Πως εγινε αυτη η αλλοιωσις και δεν το καταλαβαμε επιτελους,τι αλλαξε ;;;
Θα ρωτησει κανεις εαν παει στο αγιον Ορος ;Ειναι ο παπισμος εκκλησιες;
Τι να πουν και οι πιστοι;
Στο κατω κατω αυτη ειναι η πιστις μας,αυτα μαθαμε,αυτα μας διδαξαν τα κατηχητικα και τα Λυκεια...αυτα μας διδαξαν οι θεολογοι μας εδω και πολλα χρονια! Και τοτε ηταν θεολογοι .
Ολες οι αναρτησεις ,που μπορει και βγαινει και μιλα ο καθενας σε ορθοδοξα ιστιολογια ,για την ορθοδοξη πιστη μιλανε.Την αυθεντικη πιστη των αγιων Πατερων.Ολοι αυτοι ειναι παρανομοι;Δεν καταλαβα!Μπειτε στις Εικονες να δειτε απουθεγματα αγιων ,ολα αυτα τι μαρτυρουν; Μηπως τους μπαμπουλες που δεν ξερουν που πατουν και που πηγαινουν;Ολες οι αγιες εικονες ειναι ποστ στο Φ.Μ.Γινεται μια ανταλλακτικοτητα μεταξυ των πιστων και αυτο παρανομο ειναι; τα ιστιολογια που ασχολουνται με το θαυμα,με τις εκκλησιες και τα μοναστηρια οπου γης,και αυτα παρανομα ειναι;Μηπως και οι πολιτικοι ειναι παρανομοι μετο που πηγαν στην Ανασταση το Μεγα Σαββατο;Ποιος δεν πηγε;Μηπως δεν κατευθασε το Αγιον Φως απο τα Ιεροσολυμα αεροπορικως ;
Εχουμε και τους εκφοβιστες εχουμε τους κινδυνολογους,εχουμε και τους υποκριτες,τους ψευδολογους;
Αν ειναι δυνατον! Καθε βραχος και μια εκκλησουλα.Δεν ειναι;
Το τι σου στοιχισε ειναι μονον;
Τι σου στοιχιζει που δεν εχεις ρευμα;Τι σου στοιχιζει που ακους
''Μας θεριζει η πεινα,μεσα στο σπιτι,η γκρινια,το χρεος,η αδιαφορια των αλλων,η ασθενειες που δεν εχουμε να παρουμε φαρμακα,που παμε στο κοινωνικο φαρμακειο και λειπουν καρτελες απο μεσα απο τα φαρμακα ,αφου ο καθενας που αφησε ενα φαρμακο που δεν του εκανε,το πηγε στο κοινωνικο φαρμακειο και δεν υπαρχει να παρει κανεις την αγωγη του εναν ολοκληρο μηνα.
Και παρολα αυτα ''μη μιλατε''....μη μιλατε ,γιατι θα χασετε ολα,,,,μη μιλατε γιατι θα γινει πολεμος,,,,μη μιλατε η Ευρωπη θελει την Κυβερνηση αυτη,,,,μη μιλατε για τα θρησκευτικα.Μη μιλατε και ας γινει ο μισθος 300 Ευρω.Και οι πολυτεκνοι;
Μισθος 350 ευρω αντε να ζησει την οικογενεια του!
Με το μη μιλατε,ξεπουληθηε ολη η Ελλαδα.
Σα πολυ δε μιλατε;
Που μυαλο να σκεφθει ο ταλαιπωρος για τα της εκκλησιας.
Που το ''καψαμε το ρευμα'';;;;
Ολη αυτη η πλεκτανη νομιζετε να μην επισυρρει την οργη Του Θεου;
Μπηκαμε σε καποιο Ικα να γραψουμε φαρμακα και στο ανσανσερ μεσα ασματα πολλα να σε πανε στον οροφο που θελεις.Απο το πακισταν τραγουδια απο την ταυλανδη.Α,ξεχασαμε ειμαστε ο,τιαλλο παρα Ελληνες.
Για το ορθοδοξοι; Μηπως διαμαρτυρηθηκε κανεις; που μυαλο και που ζωη και που δυναμη και που πιστη.
Θελεστα και παθεστα.Δουλοι των ξενων.
Τι σου στοιχιζει ο αγωνας;
Λιγο ειναι να σου καμψουν το φρονημα;
Λιγο ειναι να σου δινουν χαστουκια νοερα να μην ανεβαζουν το σχολιο σου;
Λιγο ειναι να σε λοιδωρουν,να σε βριζουν,να διαστρεβλωνουν ο,τι λες;
Λιγο ειναι να σε συκοφαντουν;
Λιγο ειναι να σε διαταζουν ''υποχωρησε!''
Λιγο ειναι να σε εκφοβιζουν;
Λιγο ειναι να φωναζουν ''σταματα να μιλας!''...και να αφηνουν αλλους να μιλουν μακροσκελεστατα κειμενα μεγαλης αξιας,ποιοι ομιλουν; Οι επιστημονες;
Γι'αυτους δεν υπαρχει μετρο;Τα σχολια επειραξαν;Το Φ.μπουκ δεν επειραξε;
Κοιτα ποιος μιλαει;
Ε,λοιπον οταν σταματησουνε τα σχολια και θα γινει αυτο και γινεται,θα σταματησουν και οι αναρτησεις.Δεν το καταλαβατε ακομα;
Αλλα τι να με μελλει εμενα;Ας παω στο κονακι μου και ας κανω την προσευχη μου και ας σωσω την ψυχη μου... ...

Ανώνυμος είπε...

8.38
Όλα αυτά που έγραψες είναι ταλαιπωρίες, αλλά μπροστά στον αληθινό αγώνα για τον Χριστό ο οποίος προϋποθέτει: ξυλοδαρμούς φυλακίσεις bulling και μπροστά στις φωτό του άρθρου, είναι κρουαζιέρα στις Μπαχάμες


Ανώνυμος είπε...

4.28
Ολα αυτα ειναι δεινα εκ της αποστασιας μας και φυσικα ,οταν δεν εχεις να θρεψεις τα παιδια σου,ειναι ενα θεμα αυτο,ενα προβλημα,δε νομιζεις;
Ακουμε το ταδε παιδι λυποθημησε απο την πεινα,δε νομιζω να μη σε πληγωνει αυτη η κατασταση,μια κατασταση του να εχει κατι ο δικος ανθρωπος και να μην εχεις ουτε στουτινι να τον πας στο νοσοκομειο και αν τον πας και σου δωσουν μια αγωγη,να μην εχεις να αγορασεις τα φαρμακα να τον ανακουφησεις...να μην εχεις να μαγειρεψεις...να γινεσαι βαρος σε αυτους τους συγγενεις που εχουν και να σου λενε ''μου κοψανε κι εμενα τη συνταξη η το μισθο και δεν μπορω να σου δωσω''..τα ζουμε στις γειτονιες καθημερινα αυτα.
Θελω να πω που μυαλο να σηκωσεις κεφαλι! Ολοι στα καγκελα ειναι!
Ολοι εχουν παθει μεγαλες ταλαιποριες.τα χρεη,που δεν μπορει να αποπληρωσει ο Ελληνας,το ρευμα του κοβεται και οταν κανει διακανονισμο σε δοσεις,επειτα αυτο που θα ερθει ,πρεπει να το πληρωσει αλλοιως χαλαει η συμφωνια με τις δοσεις και τις δοσεις που πληρωσες,δεν ισχυουν πια,τα επωφελειται η ΔΕΗ.ακουμε συνεχως αυτα και τα ζουμε δηλαδη.Ακουμε ''εχω βαλει δοση για το ρευμα,δοση για το νερο,δοση για το τηλεφωνο,δοση για τον ΕΝΦΙΑ ,αλλα δεν θα τρελλαθουμε,δεν θα μας κανουνε τρελλους...''...
Και σου λενε ''μη μιλατε γιατι θα ερθει πολεμος''...ποιος πολεμος ;;;;Αυτο που ζει ο Ελληνας τι ειναι δηλαδη;Δεν ειναι πολεμος;;;;
Και με ολα ταυτα ,εχουν κουραγιο να αγωνιστουν στα θεματα αυτα;
Μας πιασανε στον υπνο....
Αυτοι ειναι αλλου ειδους πολεμοι!
Αλλα κολπα!
Πως θεωρειτε δηλαδη τους ξυλοδαρμους;
Αφου ηδη σε εχουν σκοτωσει ψυχικα και σωματικα ,αφου οταν θα πεθαινεις απο πεινα,απο αρρωστειες,θα υποφερεις και παλι τα διαζυγια εχουν αυξηθει απο την κριση.
Δεν χρειαζεται οι ξυλοδαρμοι προς το παρον,οι ξυλοδαρμοι ερχονται αργοτερα.
Προς το παρον το να σου καμψουν το φρονημα,αυτο να κοιτας πρωτα αφου εχεις πεινασει ,εισαι και φτωχος και χρεωμενος...ασθενεις και δεν εχεις που την κεφαλη κλειναι.Προχθες εμαθα για μια οικογενεια που βγηκε στο δρομο και κοιμοταν στις κουτες των τροφημων του Σουπερ Μαρκετ..Ζητησαν τη βοηθεια της εκκλησιας.Δεν ξερω τι εγινε.Λιγο ειναι;Μια βολτα εκανα στην Αθηνα τις προαλες και ειδα μητερα πατερα και δυο μικρα παιδια στο δρομο να επαιτουν..
Προς το παρον λοιπον κοιτουν να σου καμψουν το φρονημα,υστερα ερχονται τα επομενα δεινα.Και φυσικα το καταφεραν,μας επιασαν στον υπνο αλλα εργαζονται και να μην ανεβαινουν τα σχολια για να διαλυσουν αυτη την ας το πουμε διαμαρτυρια.
Γιατι το φρονημα στο καμπτουν με πολλους τροπους.
Γρηγορειτε και προσευχεσθε!.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.