" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

"Χριστούγεννα 2017: Οι Ορθόδοξοι πιστοί μπροστά στις Οικουμενιστικές προκλήσεις". Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο.

Με τη βοήθεια του Θεού πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την περασμένη Τετάρτη 13/12/2017, η εκδήλωση της "Σύναξης Ορθοδόξων Κρητών" στην Θεσσαλονίκη.

H εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή αποσπασμάτων από 5 βίντεο με αποκαλυπτικά ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ με Οικουμενιστικές προκλήσεις (συμπροσευχές Πάπα Βαρθολομαίου στο Φανάρι, χειροφιλήματα "Ορθοδόξων" ρασοφόρων στον Πάπα κλπ):


Βίντεο - Ντοκουμέντο 1ο:


Βίντεο - Ντοκουμέντο 2ο:


Βίντεο - Ντοκουμέντο 3ο:


Βίντεο - Ντοκουμέντο 4ο:


Βίντεο - Ντοκουμέντο 5ο:




Αμέσως μετά,
ο Πρόεδρος της Σύναξης Ορθοδόξων Κρητών κ. Γεώργιος Βλαμάκης,
αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συλλόγου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα και κυρίως στις πιο πρόσφατες, που η προδοσία στον χώρο της Ορθόδοξης πίστης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.


Ακολούθησε η πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του γέροντα Σάββα Λαυρεώτη, που πέρα από πολλά στοιχεία από την εκκλησιαστική ιστορία (πως δηλαδή αντιμετώπιζαν τις αιρέσεις οι Άγιοι πατέρες), περιείχε πολλά νέα στοιχεία αλλά και αποκαλύψεις για αρκετά παρασκήνια εντός και εκτός Αγίου Όρους. 

Οι τοποθετήσεις του γέροντος Σάββα σε ένα σωρό "επίμαχα" ζητήματα που απασχολούν τους πιστούς (σχέσεις μεταξύ αποτειχισμένων πατέρων, διατήρηση ή όχι της εκκλησιαστικής κοινωνίας των αποτειχισμένων με όσους μνημονεύουν, αν όσοι αποτειχίζονται θα πρέπει να ακολουθούν και το "πάτριο" ημερολόγιο, αν είναι ή όχι έγκυρα τα μυστήρια όσων συνεχίζουν να μνημονεύουν -πολύ σωστά τόνισε ότι αυτός ως Αγιορείτης περιορίζεται σε αυτό που οφείλει να κάνει: την διακοπή μνημόνευσης και ότι αυτό το σοβαρό ζήτημα θα το αποφασίσει μια μελλοντική πραγματικά Ορθόδοξη σύνοδος), κλπ. Ένα μεγάλο μέρος του βίντεο καταλαμβάνουν οι ερωτήσεις του ακροατηρίου.


Πολύ ενδιαφέρουσες οι παρεμβάσεις του συντονιστή της συζήτησης δημοσιογράφου κ.Νίκου Χειλαδάκη (δεν φανταστήκαμε ότι μπορούσε να γνωρίζει τόσο πολύ καλά το θέμα του Οικουμενισμού)

Αξίζει να την παρακολουθήσετε:



Γέρων Σάββας Λαυρεώτης, Γεώργιος Βλαμάκης, Νικόλαος Χειλαδάκης:
Τρεις Κρητικοί ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ και ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ για την Ορθόδοξη αλήθεια
"ξελασπώνοντας" την ντροπή της Κρήτης για την (ψευδο)Σύνοδο.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

8 σχόλια:

HeliasEnoh είπε...

Ευχαριστούμε πολύ κύριε παιδαγωγέ για την ανάρτηση την περιμέναμε εναγωνίως καλά Χριστούγεννα 🎄

Unknown είπε...

Εύγε πάτερ Σάββα ορθοδοξοτατη και ομολογητικοτατη η ομιλία σας.Συγχαρητηρια και στους κύριους Βολανάκη και Χειλαδακη.Πολλα μπράβο στον παιδαγωγό.

Ανώνυμος είπε...

ομολογιτης μεγαλος ο πατηρ Σαβας τρεχει παντου εξαιρετικη η ομιλια ο ΘΕΟΣ να τον δυναμωνει και ενισχιει στον ιερο αγωνα που κανει ειμαστε μαζι του μακαρι να βγουν και αλλοι μοναχοι το ευχωμαι αλεξιος κ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Υπάρχει δυστυχώς ένας άρρωστος (ψυχιατρικά, αυτή την εικόνα σχηματίσαμε) ο οποίος λόγω της αρρώστιας του επιμένει μόνιμα να κατηγορεί: Μόνον αυτός είναι σωστός. Όλα και όλοι του φταίνε. Όλους τους κατηγορεί, όλους τους χλευάζει (αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση του και συμπονούμε και λυπόμαστε για το κατάντημα του αδερφού).

Έτσι λοιπόν αφού παιδεύτηκε αρκετά και δεν βρήκε κάτι να κατηγορήσει για όσα λέχθηκαν από τους εξαιρετικούς ομιλητές στη συγκεκριμένη εκδήλωση, βρήκε τελικά κάτι να κατηγορήσει:
γιατί δεν υπήρχε δεύτερη κάμερα για να δείχνει ταυτόχρονα και το ακροατήριο (για να ικανοποιηθεί η περιέργεια του για το ποιοι παραβρέθηκαν)..

Πάγια τακτική μας είναι να "διαφυλάσουμε" την ταυτότητα των παραβρισκομένων. Κανείς που πηγαίνει σε μια εκδήλωση δεν ρωτάται αν θέλει η φωτογραφία του να κυκλοφορεί πανελλαδικά στο διαδίκτυο.

Όποιος είναι "περίεργος" ή θέλει να ενημερώνει τους δεσποτάδες που του παριστάνουν τον φίλο για να εκμαιεύσουν πληροφορίες, και θέλει να "φακελώνει" κόσμο (όπως έκανε και σε όποιον ήθελε να πάει να λειτουργηθεί στις λειτουργίες που έκανε κάποτε ο π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς στο παρεκκλήσιο του - γι αυτό δεν ήθελε να υπάρχουν οδηγίες πως μπορεί κάποιος να φτάσει εκεί και επέμενε να απαιτεί να τον παίρνουν τηλέφωνο;) αφού τώρα βρήκε ότι και αυτό τον ενοχλεί, να αφήνει την ραστώνη της μεζονέτας του και να έρχεται στις εκδηλώσεις, να τις παρακολουθεί, να "καταγράφει" τους παραβρισκομένους, και αν επιθυμεί να κάνει και ότι ερωτήσεις τον βασανίζουν (όπως βλέπετε ΚΑΜΜΙΑ ερώτηση δεν "κόπηκε" από το βίντεο, όσο προκλητική κι αν ήταν και όσο επίμονα και αν διατυπώθηκε).
Κάποιοι προτιμούμε την οδό της αξιοπρέπειας.

SCRIPTA MANENT είπε...

Ας υποθέσουμε ότι ήταν μόνο τα 50 άτομα στην ομιλία [ που γράφει και ο φίλος μας στο site του ],
Ξεκίνησε ο αντιοικουμενιστικός αγώνας για τους πολλούς η για τους λίγους;;

Ανώνυμος είπε...

Κάθε τι καλό πολεμαται. Εξαιρετική κι ενωτική ομιλία και απόλυτα ξεκάθαρη. Κάθε ένας που διαφωνεί έχει τους δικούς του λόγους που δεν είναι από το Θεό αλλά τον πονηρό. Μη πτοεισθε και συνεχίσετε τον αγώνα σας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Στους παρακάτω συνδέσμους είναι τα 4 βίντεο από ομιλία π.Μωυσή (εκ Πρέβεζας) στην Θεσσαλονίκη, πριν 1 περίπου μήνα :
https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/11/blog-post_64.html
https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/11/1-5.html
https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/11/3-1-2.html
https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/11/4_30.html

Ουδέποτε η κάμερα "γύρισε" να καταγράψει τους παρεβρισκόμενους. Ομοίως εχεμύθεια κρατήσαμε και για τον χώρο όπου έγινε αυτή η ομιλία-συζήτηση, ο οποίος ήταν ιδιωτικός.

Το ίδιο ισχύει και σε άλλη ομιλία του π.Μωυσή, που θα αναρτηθεί σε 2-3 ημέρες. Και πάλι ΔΕΝ θα αποκαλύψουμε τον χώρο. Όσοι έκαναν ερωτήσεις ΔΕΝ φαίνονται (προτιμήσαμε να ΜΗΝ "γυρίσει" η κάμερα κι ας ακούγεται αμυδρά η ερώτηση).

-Την ώρα που όλοι σχεδόν οι μοναχοί και ιερωμένοι που ακολουθούν τον ανηφορικό δρόμο της αποτείχισης είναι ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ,
-την ώρα που απειλούν να μας πάρουν τα ελάχιστα ιδιωτικά παρεκκλήσια όπου γίνονται λειτουργίες,
-την ώρα που απειλούν (εξαγοράζουν;) ιδιοκτήτες να ΜΗΝ παραχωρήσουν την αίθουσα τους,
θα ήταν τουλάχιστον αφελές εκ μέρους μας να δυσκολεύουμε και την παρουσία των λαϊκών για να ικανοποιήσουμε την "περιέργεια" όσων κάθονται σπίτι τους και παριστάνουν τους κριτές των πάντων.

Για τον ίδιο λόγο, ο χώρος όπου θα γινόταν η ομιλία του γ.Σάββα, ανακοινώθηκε μόλις 2-3 ημέρες πριν (και μόνον αφού υπογράφηκε ιδιωτικό συμφωνητικό παραχώρησης της αίθουσας). Κάποιοι από την ησυχία της μεζονέτας και του αγροκτήματος δεν αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες.

Yorgos είπε...

Μέχρι και η ηλικία του Γέροντος Σάββα τον πείραξε .Έλεος δηλαδη...Μια χαρά τα είπε ο Γέροντας και μπράβο στο ιστολόγιο που την πρόβαλε..

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.