" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΔΙΩΞΗ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ (ηγουμένου π.Ιγνατίου Σέρρα) επειδή διέκοψε την μνημόνευση του μητροπολίτη Κεφαλονιάς λόγω Οικουμενισμού.

Τα Χριστούγεννα φτάνουν σε 1 βδομάδα όμως οι "καλικάντζαροι" δεν ησυχάζουν.


Ένας ακόμη δεσπότης  ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ έναν ευλαβή αγωνιστή ιερομόναχο, τον π.Ιγνάτιο Σέρρα, στην Κεφαλονιά.
Δείτε :


Τι να σχολιάσουμε:
ότι  για να τιμωρήσει τον ιερομόναχο η μητρόπολη επικαλείται τον 15ο κανόνα!!!
(ενώ ο κανόνας γράφει ακριβώς το αντίθετο; ότι όσοι διακόπτουν την μνημόνευση του επισκόπου για λόγους αιρέσεως όχι μόνον δεν πρέπει να τιμωρούνται αλλά αντιθέτως να επαινούνται αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση οι επίσκοποι θεωρούνται "ψευδοεπίσκοποι" και "ψευδοδιδάσκαλοι");
"Ψιλά γράμματα" ... για την δεσποτική εξουσία.



Νομίζουμε την κατάλληλη απάντηση,
έδωσε ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ιερομόναχος, γράφοντας επάνω στο εξώδικο που του επιδόθηκε:



"ο τα χαλεπώτερα βλασφημήσας, 
εις επισκοπήν λαού προτιμότερος. Μ.Βασίλειος"

Το αναζητήσαμε και το βρήκαμε: Εκδόσεις "Γρηγόριος Παλαμάς", Ε.Π.Ε. (Έλληνες Πατέρες της Εκκλησίας), Έργα Μ.Βασιλείου, τόμος Γ', επιστολή 92, "προς Ιταλούς και Γάλλους επισκόπους", σελ 86)


"Ανατέτραπται μεν τα της ευσεβείας δόγματα, συγκέχυται δε Εκκλησίας θεσμοί. 

Φιλαρχίαι δε των μη φοβουμένων τον Κύριον ταις προστασίαις επιπηδώσι και εκ του προφανούς λοιπόν άθλον 
δυσσεβείας η προεδρία πρόκειται, 
ώστε ο τα χαλεπώτερα βλασφημήσας εις επισκοπήν λαού προτιμότερος" 
(γίνονται δηλαδή Επίσκοποι οι φίλαρχοι, 
η Επισκοπή είναι το έπαθλο για τους ασεβείς, 
επίσκοπος γίνεται ο πλέον βλάσφημος)


ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Όσοι μας παρακολουθούν, αντιλαμβάνονται ότι ΔΕΝ πρόκειται να καθίσουμε με "σταυρωμένα τα χέρια"  ατενίζοντας ένα ακόμη "πρόβατο" να οδηγείται στη "σφαγή" για να ικανοποιηθεί ο εγωισμός ενός δεσπότη.


Πάρτε λοιπόν μια πρώτη γεύση :.
Ποιος λέτε να είναι αυτός ο Παπικός; Που λέτε να βρίσκεται στη φωτογραφία;;;




Μήπως συμπροσευχόταν στην Κεφαλονιά, ΜΕΣΑ στην ορθόδοξη εκκλησία;
Επιτρέπονται σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες οι συμπροσευχές με αιρετικούς;
Μήπως οι φωτογραφίες προέρχονται από το διετές μνημόσυνο του προηγούμενου μητροπολίτη (Ιούλιος 2017), παρουσία του τοπικού δεσπότη Δημητρίου Αργυρού;
Ποιος λέτε να τον προσκάλεσε ;;;

Πηγαίνουν λέτε μόνον οι Παπικοί "ιερωμένοι" στις ακολουθίες των ορθοδόξων ή και "ορθόδοξοι" ιερωμένοι στις ακολουθίες των παπικών;;; Τι λέτε ;;;!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



ΥΓ. Διαβάστε σχετικά:
ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ και από την Ι. Μ. Σισσίων Κεφαλληνίας !

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τη σύνοδο του Κολυμπαρίου, έχει περάσει ενάμισης χρόνος. Τώρα θυμήθηκε ο εν λόγο ιερομόναχος να διακόψει την μνημόνευση του επισκόπου του!!!

Unknown είπε...

Δεν πειράζει αδερφέ 9:47 μακάρι κι άλλοι ιερομόναχοι να ακολουθήσουν. Άξιος πάτερ Ιγνάτιε.Καλη ομολογία και καλές υπομονες.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μερικοί βιάζονται να κατακρίνουν και μάλιστα ανώνυμα.

Αν έκανες τον κόπο να δεις την άλλη, παλαιότερη ανάρτηση μας, στην οποία παραπέμπουμε, θα έβλεπες την ημερομηνία στην οποία έστειλε την επιστολή προς τον δεσπότη του ο π.Ιγνάτιος.

Δες λοιπόν πότε διέκοψε την μνημόνευση, αν περίμενε 1μιση χρόνο όπως τον συκοφαντείς ή όχι.

Επί τοις ευκαιρίας, εσύ διέκοψες την μνημόνευση ή συνεχίζεις να "εκκλησιάζεσαι" εκεί που μνημονεύουν τους αιρετικούς οικουμενιστές;

Αν σε φέρνουμε σε δύσκολη θέση δεν χρειάζεται να απαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Μια απορία εξέφρασα και τίποτα παραπάνω. Δεν έχω σκοπό να κατακρίνω, η να συκοφαντήσω κανέναν, πολλώ δε μάλλον τον φέρον την Ιεροσύνη πατέρα Ιγνάτιο. Το ότι ο πατήρ Ιγνάτιος είχε προβεί στο παρελθόν σε ενέργειες που έδειχναν τη βούλησή του να διακόψει το μνημόσυνο του επισκόπου του δεν το γνώριζα. Ως εκ τούτου, ζητώ ταπεινά συγνώμη από τον πατέρα Ιγνάτιο. Όσον αφορά την ερώτησή σας, δεν με φέρνετε καθόλου σε δύσκολη θέση, αλλά μάλλον το αντίστροφο συμβαίνει! Εσείς έχετε περιέλθει σε δύσκολη θέση, καθώς αισθάνεστε όλο και πιο πολύ απομονωμένοι, προσμένοντας ματαίως, να σας ακολουθήσουμε σε αυτόν τον αδιέξοδο δρόμο που επιλέξατε να βαδίσετε, κόβοντας την κοινωνία με τον επίσκοπο σας, με την Εκκλησία σας! Δεν ξέρετε Αγαπητέ μου ότι, άνευ επισκόπου δεν νοείται Εκκλησία? ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Τα "έξυπνα" αυτά σχόλια, σας τα δίνουν γραμμένα σε "χαρτάκια";

Να σου θυμίσουμε λοιπόν ότι οι μεγαλύτεροι αιρετικοί Άρειος κλπ ήταν επίσκοποι ή και πατριάρχες ακόμη;;
Τι έκαναν λοιπόν τότε οι Άγιοι Πατέρες μας;

"Παπαγάλιζαν" στιχάκια για να δικαιολογίσουν την ατολμία τους ή διέκοπταν την μνημόνευση του επισκόπου που κηρύσσει αίρεση; Διάβασε μόνος σου τι έκανε ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο Άγιος Θεόδωρος Στουδίτης, ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, αν είχαν "κοινωνία" με τους επισκόπους που δίδασκαν αιρετικά ή όχι.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σχετικό πρόσφατο κείμενο για το αν πρέπει ή όχι να έχουμε "κοινωνία" με τέτοιους "επισκόπους":
https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2017/12/blog-post_233.html

Bivalve Eternity είπε...

Η "ιστορική συνέχεια" της Εκκλησίας (από το υπερώο της Πεντηκοστής εννοω), για την Νήσο Κεφαληνία, αυτήν την στιγμή, ακουμπά στις πλάτες του π. Ιγνατίου Σέρα, που ορθοτομεί τον λόγο της του Κυρίου αληθείας, και όχι στον τοπικό Επίσκοπο που αντί να ορθοτομεί, ώς όφειλε, μάλλον, "διπλωματεί"...
Όσο για τα αστειότατα και αθεολόγητα που γράφτηκαν από κάποιον πιό πάνω, περί "αδιεξόδου" και "αποκοπής από την Εκκλησία", όσων αποτειχίζονται από τον αιρετίζοντα Επίσκοπο τους, λόγω του χαρμόσυνου του Αγίου δωδεκαημέρου (που πλέον έφτασε), δεν αξίζει να σχολιαστούν καν, θεωρώ!
Να έχουμε την ευχή του π. Ιγνατίου. Ευλογημένα Χριστούγεννα και στον διαχειριστή του ιστοτόπου! Ευχαριστώ.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.