" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

ΑΙΣΧΟΣ: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σε «χειροτονία» παπικού (ψευδο)επισκόπου!!! Φωτογραφίες-βίντεο αδιάσειστα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.


«Εἴ τις ἀκοινωνήτῳ κἄν ἐν οἴκῳ συνεύξηται, οὗτος ἀφοριζέσθω.»  (Ι’ Αποστολικός Κανόνας)

«Ἐπίσκοπος, ἢ πρεσβύτερος, ἢ διάκονος, αἱρετικοῖς συνευξάμενος μόνον, ἀφοριζέσθω· εἰ δὲ ἐπέτρεψεν αὐτοῖς ὡς κληρικοῖς ἐνεργῆσαί τι, καθαιρείσθω.»   (ΜΕ’ Αποστολικός Κανόνας)


Δυστυχώς τον οικουμενιστικό διασυρμό του Φαναρίου και της Εκκλησίας της Ελλάδος 
ακολουθεί και η Εκκλησία της Κύπρου ...


Γι αυτό λοιπόν, όσοι παρακολουθείτε τηλεόραση τρώγοντας νηστίσιμο ποπ-κορν, ανυπομονώντας να πιείτε "freddo-cappuccino" στην Πόλη με θέα τον Βόσπορο, μην εκπλαγείτε αν δείτε τους Τούρκους να εισβάλουν για 2η φορά στην Κύπρο. Να σφάζουν και να βιάζουν μία ακόμη φορά τις γυναίκες, τις μάνες και τις κόρες σας (ενδεχομένως κ τα αγόρια σας). Προφανώς δεν το ευχόμαστε αλλά είναι νομοτέλεια. Η ύβρις φέρνει την Νέμεση. Οι βαριές αμαρτίες, οι προδοσίες πίστεως, προκαλούν την εγκατάλειψη της Θείας Χάρης.

Κι αυτό φυσικά ισχύει για όλη την Ελλάδα όπου καθιερώθηκαν τα Gay pride χωρίς καμμία αντίσταση ή έστω διαμαρτυρία πλέον. Και όπου πρόσφατα πέρασε και ο γάμος αλλά και η υιοθεσία παιδιών (!) από ομοφυλόφιλους κ πάλι χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις.

Αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν ακόμη ορθόδοξοι πιστοί και κληρικοί στην Κύπρο 
που μνημονεύουν
- όσους (επισκόπους της Κύπρου) πήραν μέρος και προσυπέγραψαν οι ίδιοι τις αποφάσεις στο Κολυμπάρι
- όσους συμπροσεύχονται (τι άλλο κάνει για δυόμιση ολόκληρες ώρες) σε τελετές και ακολουθίες-χειροτονίες  αιρετικών -παπικών, όπως κάνει τώρα ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ο μητροπολίτης Πάφου.



Όλοι εσείς οι ιερείς και οι υπάλληλοι της αρχιεπισκοπής Κύπρου, αρκετούς μισθούς πήρατε. 
Παραιτηθείτε. 
Καλύτερα γκαρσόνια ή μπετατζήδες παρά υποτακτικοί των προδοτών της πίστης μας.


Προηγήθηκε φυσικά και άλλος εκβιασμός, με τον προηγούμενο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο
Για να "μπολιαστείτε".

Αν δειλιάσατε, αν «τρυπηθήκατε», παρατήστε τα τεράστια σπίτια σας και τα διπλοκάμπινα και τα "ριάλια" και πάτε να κλάψετε για την υπόλοιπη σας ζωή.

Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»


Ακολουθεί η είδηση από το ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ, εδώ

«Χειροτονήθηκε» παπικός «επίσκοπος» στην Κύπρο μετά από 500 χρόνια 
και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος ήταν εκεί! (βίντεο)


Αρχές Ιανουαρίου διαβάσαμε ότι «Ο Πάπας διόρισε τον πρώτο Καθολικό Επίκουρο Επίσκοπο στην Κύπρο»1 και δύο μήνες αργότερα μάθαμε ότι στις 16 Μαρτίου «Χειροτονείται ο πρώτος Καθολικός Επίσκοπος στην Κύπρο»2.

«Χειροτονήθηκε» λοιπόν στις 16 Μαρτίου στην Λευκωσία «ο πρώτος Καθολικός Επίσκοπος, Bruno Varriano, OFM (του Τάγματος των Φραγκισκανών Μοναχών), Πατριαρχικός Βικάριος για την Κύπρο, επίκουρος Επισκόπου του Λατινικού Πατριαρχείου της Ιερουσαλήμ. Η απόφαση ελήφθη από τον Πάπα Φραγκίσκο και είναι η πρώτη έπειτα από 500 χρόνια».2



Στην «χειροτονία» παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος (Κύπρος), εκπρόσωπος των Αρμενίων, των Μωαμεθανών, εκπρόσωποι των παπικών απ’ όλο τον κόσμο (και ουνίτες) και φυσικά Μαρωνίτες. Ο Bruno Varriano ευχαρίστησε την «εκκλησία των Μαρωνιτών», την «Καθολική εκκλησία στην Κύπρο», όπως την χαρακτήρισε, ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους, τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου Γεώργιο και ολόκληρη την Εκκλησία της Κύπρου.






Λίγο πριν την έναρξη της «χειροτονίας» ακούστηκε ο εξής αχταρμάς:

«Η λειτουργία της χειροτονίας αρχίζει από τον ψαλμό «έλα πνεύμα άγιο». Το άγιο πνεύμα καλείται να ανανεώσει τα θαύματα της πεντηκοστής. Η εκκλησία που ζωοποιείται από το άγιο πνεύμα, καθοδηγείται από αυτό και ζητά για τον πρεσβύτερο να χειροτονηθεί επίσκοπος με εντολή του πάπα Φραγκίσκου.»



Μετά το πέρας της «χειροτονίας» ο λατίνος «πατριάρχης» Ιεροσολύμων Pizzaballa ασπάσθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, τον Νεαπόλεως Πορφύριο και τους υπόλοιπους επίσημους εκπροσώπους.

Οι παπικοί «κοινώνησαν» τα άζυμα. Ο λαός «κοινώνησε» σχεδόν μπροστά στον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο. 
Είναι δύσκολο σε αυτό το σημείο να μην θυμηθούμε τους 13 Μάρτυρες της Παναγίας της Καντάρας που μαρτύρησαν το 1231μΧ όταν οι Φράγκοι ήθελαν να εκλατινίσουν την Κύπρο. Οι δεκατρείς Μοναχοί αντιστάθηκαν σθεναρά σε όλες τις μεθοδεύσεις των λατίνων και καταδίκασαν την χρήση άζυμου άρτου στην τέλεση της Θείας Ευχαριστίας. Φυλακίσθηκαν και βασανίσθηκαν με φρικτά βασανιστήρια διότι παρέμειναν πιστοί στην Ανατολική του Χριστού Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σχόλιο «ο Παιδαγωγός»: να είσαι «ορθόδοξος» Αρχιεπίσκοπος, να βλέπεις παπικούς (και μή;) να «μεταλαμβάνουν»
και να στρογγυλοκάθεσαι σαν να μην συμβαίνει τίποτε




Με πόνο ψυχής γράφονται αυτά για τους αδελφούς μας στην Κύπρο, την ώρα που βλέπουμε τα μαύρα σύννεφα να πυκνώνουν πάνω από το μαρτυρικό νησί. Μετά από εκατοντάδες χρόνια εμφανίζεται παπικός «επίσκοπος» στην Κύπρο, την ώρα που ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ανακοινώνει ότι θα πρέπει να καθιερωθεί ενιαίος εορτασμός του Πάσχα μεταξύ των Ορθοδόξων και των παπικών.

Ο λατίνος «πατριάρχης» Ιεροσολύμων καρδινάλιος Pierbattista Pizzaballa είπε στην ομιλία του: 
«Ο τελευταίος λατίνος επίσκοπος, κάτοικος στο νησί, πέθανε πριν ακριβώς 340 χρόνια. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για την εκκλησία μας, για το λατινικό πατριαρχείο, αλλά θα έλεγα και για όλους. Μια στιγμή γιορτής, μια όμορφη στιγμή για την εκκλησία, που ελπίζω να μας βοηθήσει να ενισχύσουμε το αίσθημα κοινότητας και ενότητας»3.

Απευθυνόμενος στον νέο «επίσκοπο» είπε: 
«Τα τελευταία χρόνια έχουνε προκύψει νέες ποιμαντικές προκλήσεις στο νησί της Κύπρου, καθώς και στην ζωή της επισκοπής γενικότερα. Αυτό απαιτεί μια ολοένα και πιο σταθερή εκκλησιαστική παρουσία και μια διαφορετική και πιο θαρραλέα ποιμαντική διακονία που να επεκτείνεται σε όλους τους πιστούς, οι οποίοι είναι διασκορπισμένοι σε όλη την επικράτειά μας και συχνά βρίσκονται σε πολύ ευάλωτες κοινωνικές καταστάσεις… »3


Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την παρουσία του Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεωργίου σε «χειροτονία» Ευαγγελικών4 αναγκαζόμαστε να ρωτήσουμε αν ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΕΙ ΙΕΡΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΛΕΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Δείτε το βίντεο:


ΥΓ. Και για όσους ακούνε τον Μόρφου ... τι ωραία που τα λέει ε;; ... 
σας βεβαιώνουμε υπάρχουν άφθονες συμπροσευχές του με τον αιρετικό Κόπτη (Μαρωνίτη) (ψευδο)αρχιεπίσκοπο, δείτε ενδεικτικά εδώ.



2 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

https://youtu.be/EpxGtYegO64?si=cyLatMzoTwuB7v5I
Εδώ δίνει απάντηση ο Μόρφου
Για την συμπροσευχη
Από τό 25.10 λεπτό

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Έμμεσα παραδέχεται ότι συμπροσευχήθηκε με αιρετικό. Παρήγορο που έστω κ για του χρόνου υποσχέθηκε ότι δεν θα επαναληφθεί

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.