" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Σχόλιο στη στάση του Νατσιού και του κόμματος ΝΙΚΗ, για το «χαστούκι» στη βουλευτή της ΝΔ.

Παρουσιάζουμε λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν.

Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο της Καβάλας.

Μια ορθόδοξη πιστή, κόντρα στο «γλείψιμο» του ιερέα προς την βουλευτή της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη, την πλησιάζει και της δίνει ένα χαστούκι (επειδή ψήφισε νόμο που δίνει προς υιοθεσία μικρά παιδιά σε ζευγάρια ομοφυλοφίλων). Η ορθόδοξη πιστή αρνείται να ζητήσει συγνώμη. Για να μην δώσει διάσταση στο θέμα (γιατί προφανώς θα της στερήσει ψήφους), η βουλευτής δεν καταθέτει μήνυση.

Φυσικά δεν έχει καμμία απολύτως σημασία αν η ορθόδοξη πιστή ήταν μέλος ή υποψήφια με την Νίκη. Προφανώς ΔΕΝ ενήργησε με κομματική οδηγία (διαφορετικά αυτό θα είχε επαναληφθεί σε κάθε πόλη και σε κάθε εκκλησία από μέλη της ΝΙΚΗς).


1. Κι όμως, 
το κόμμα ΝΙΚΗ σπεύδει ΑΜΕΣΑ με επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της να καταδικάσει την πράξη. 
Επισημαίνουμε με κίτρινο χαρακτηριστικές λέξεις στην ανακοίνωση:

«Η ΝΙΚΗ πληροφορήθηκε το καταδικαστέο συμβάν που έλαβε χώρα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας σε βάρος της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Αγγελικής Δεληκάρη.

Είναι αδιανόητη πράξη και απαράδεκτη. Το γεγονός ότι έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό καταδεικνύει το μη εκκλησιαστικό φρόνημα της δράστιδος και την έλλειψη σεβασμού της στις Αρχές της Νίκης ώστε να δικαιολογεί την απομάκρυνσή της από τις τάξεις της Νίκης που ούτως ή άλλως είχε λάβει χώρα από καιρό. Η ΝΙΚΗ άμεσα επιβεβαίωσε τη αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής. (...) ».


Βέβαια ποτέ το ΚΚΕ δεν θα καταδίκαζε μια βίαιη πράξη ενός πχ συνδικαλιστή του. Το ίδιο και όλα τα αριστερά κόμματα με τους παλουκοφόρους τους. Πόσο μάλλον με βαριές εκφράσεις όπως «το μη εκκλησιαστικό φρόνημα της δράστιδος»! 

Εντύπωση προκαλεί και η «παραπομπή στο Πειθαρχικό», όταν στο παρελθόν υποψήφιοι βουλευτές της ΝΙΚΗς, κατήγγειλαν την διαδικασία αποπομπής τους από το κόμμα χωρίς καν απολογία!!!


2. Νέα ανακοίνωση του κόμματος ΝΙΚΗ (μετά τις ανακοινώσεις των κομμάτων):
Ανάμεσα σε άλλα σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι :


«Η ΝΙΚΗ σε λιγότερο από μισή ώρα, 28 λεπτά για την ακρίβεια από τη στιγμή που πληροφορήθηκε το συμβάν, το καταδίκασε και διέγραψε τη δράστρια κι ας επρόκειτο για μια πρώην υποψήφια που είχε αποχωρήσει μόνη της από το Κίνημα εδώ και καιρό
 (ολόκληρη η ανακοίνωση βρίσκεται  εδώ)
Τελικά την παρέπεμψαν στο Πειθαρχικό ή την διέγραψαν; 
Γιατί στην προηγούμενη ανακοίνωση έγραφαν ότι την παρέπεμψαν στο Πειθαρχικό. 
Εκτός αν πρόλαβε και συνεδρίασε το άγνωστο «Βουλευτήριο» που ακόμη δεν μάθαμε ποιοι τελικά είναι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις στο «δημοκρατικό» κόμμα.

Παρατηρήστε πως αισθάνονται την ανάγκη να τονίσουν την άμεση αντίδραση «28 λεπτά»! (λες και ξέρει κάποιος σε ποιο ακριβώς λεπτό δέχθηκε το χαστούκι).
Άγχος ... μην τους κατηγορήσουν;


3. Ακολούθησε η δήλωση του βουλευτή Θεσσαλονίκης Νίκου Παπαδόπουλου στη Βουλή.
(οι Θεσσαλονικείς που τον γνωρίζουν μιλάνε για έναν πολύτεκνο πατέρα (6 παιδιών) και κορυφαίο καρδιοχειρουργό, που αντιμετωπίζει τους ασθενείς με πηγαία αγάπη και αληθινό ενδιαφέρον, σαν να είναι δικά του συγγενικά πρόσωπα, με σπάνιο ήθος, που ποτέ δεν είχε ασχοληθεί με την πολιτική. Και μόνο το ότι έμεινε ενάμιση ολόκληρο χρόνο ΧΩΡΙΣ μισθό και μάλιστα με απαγόρευση να εργαστεί για να μπορέσει να επιβιώσει -τους έβγαλαν βλέπετε σε αναστολή εργασίας ενώ αν τους απόλυαν τουλάχιστον θα έπαιρναν αποζημίωση και θα μπορούσαν να εργαστούν σε οποιαδήποτε άλλη εργασία-  αρκεί για να επιβεβαιώσει την αξιοπρέπεια και το ήθος του συγκεκριμένου βουλευτή)
Η είδηση έπαιξε σε όλα τα κανάλια (γιατί νόμισαν ότι έτσι θα στοχοποιήσουν τον μαχητικό βουλευτή συνεπώς και το κόμμα).

Ο βουλευτής, αφού κατηγόρησε την ΝΔ ότι φίμωσε την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, είπε τη φράση : «είδαμε πιστοί μέσα στην εκκλησία, αρχίζουνε να μοιράζουνε σφαλιάρες. Συγκεντρωθείτε, θα δούμε και χειρότερα με αυτά που κάνετε» 
Για να καταλήξει, «Η Ν.Δ. Θα υποστεί πανωλεθρία από τα καμώματα της!». 
Αυτό βέβαια είναι διαπίστωση. Όλοι το γνωρίζουν ότι με τις επιλογές της, η Κυβέρνηση έχει περιθωριοποιηθεί στους ορθόδοξους πιστούς. Και αυτό έχει πολιτικό κόστος. Καμμία προτροπή σε βία δεν υπάρχει στον λόγο του. Μάλιστα όταν προκλήθηκε μετά την διατύπωση αυτή, κατηγορηματικά καταδίκασε καθε πράξη βίας. Για ποιο λόγο λοιπόν να γίνει τόσος ντόρος;
Δείτε το βίντεο μετά το 7:40 (ή πατώντας στον σύνδεσμο) :


4. Ακολουθεί η ζωντανή συνέντευξη του Νατσιού στον Ευαγγελάτο.
Την παραθέτουμε (για να την αξιολογήσουν οι ίδιοι οι αναγνώστες μας):



Παραδόξως, σε αντίθεση με την προηγούμενη «στρατηγική» που περιοριζόταν στην απολογία : «καταδικάζουμε τη βία»,
αυτή τη φορά ο κ.Νατσιός -προς τιμήν του- όταν δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις επικαλέστηκε παραδείγματα Αγίων της εκκλησίας μας οι οποίοι αντιτάχθηκαν σθεναρά στους τότε αυτοκράτορες τους ή στην τότε κρατική εξουσία
πχ στον επίσκοπο Μεδιολάνων Αμβρόσιο που δεν επέτρεψε να μπει στην εκκλησία ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος -εξαιτίας της σφαγής στον Ιππόδρομο Θεσσαλονίκης μετά από κάποια στάση,
στον Ιωάννη τον Χρυσόστομο που κατηγορούσε δημόσια στο κήρυγμά του μέσα στην εκκλησία την σατανική αυτοκρατόρισσα Ευδοξία (διαβάστε εδώ) και μάλιστα την αποκαλούσε Ηρωδιάδα που ζητά την κεφαλή του «επί πίνακι» (όπως η Ηρωδιάδα του Ηρώδη ζήτησε το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή) και μάλιστα με τη φράση: «πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράσσεται, πάλιν ορχείται, πάλιν την κεφαλήν Ιωάννου ζητεί λαβείν επί πίνακι»
στον Μ.Βασίλειο με τον Ουάλη κλπ.
Τελικά η στάση αυτή -επικοινωνιακά- νομίζουμε αποδείχθηκε σωτήρια.
Και φυσικά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχικές ανακοινώσεις του κόμματος για «το μη εκκλησιαστικό φρόνημα της δράστιδος»! 


Αρκετοί ψηφοφόροι της ΝΙΚΗΣ έχουν πλέον μεγάλη επιφύλαξη στην ειλικρίνεια και την εντιμότητα του κ.Νατσιού (θυμίζουμε το ότι κρύφτηκε στη συζήτηση γύρω από τον εμβολιασμό του αλλά και την στάση του κόμματος στο θέμα της επιβολής του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δείτε ενδεικτικά εδώ και εδώ).

Επιπλέον η επιλογή της υποψηφιότητας του Τσελέντη για την Ευρωβουλή, που επί κορονοϊού χλεύαζε την Θεία Κοινωνία (Δείτε την φωτογραφία που δημοσίευσε) και κυρίως η ΕΠΙΜΟΝΗ του κόμματος να παραμένει υποψήφιος παρά τις τεράστιες αντιδράσεις της βάσης, απογοήτευσε αρκετούς ψηφοφόρους. 
Θυμίζουμε ότι ο σεισμολόγος κ.Τσελέντης ήταν υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία!!! 
Και φυσικά πρωτοστάτησε στην εκστρατεία τρομοκράτησης του κόσμου κ υιοθέτησης των μέτρων επιβολής, επί κορονοϊού (δείτε πχ εδώ).



Όπως πολλές επιφυλάξεις προκάλεσε και η παρουσία Νατσιού ή στελεχών της Νίκης σε εκκλησίες που είτε παραβρισκόταν βουλευτές-υπουργοί που υπερψήφισαν το επαίσχυντο νομοσχέδιο για την υιοθεσία από ομοφυλόφιλους, είτε αιρετικοί που συμπροσευχόταν μαζί τους (δείτε εδώ και εδώ).


Απογοήτευση και η απόφαση να μπούνε τελικά στη Βουλή όχι αυτοί που ανέδειξε ο λαός με την ψήφο του αλλά όσους επέλεξε το πάντα «κρυφό» Βουλευτήριο. Κατά τα άλλα επιμένουν να τονίζουν το «δημοκρατικό» κόμμα! 


Φυσικά οι πολιτικοί μετράνε μόνον ένα πράγμα: ψήφους.
Και δυστυχώς προκειμένω να τις αποκτήσουν, είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν και τις αρχές κ τις αξίες τους. Και να συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτιά τους και Ροταριανούς και χλευαστές της πίστης μας. Δυστυχώς ...
Από κει κ πέρα, όσο θα ντρέπονται να υπερασπιστούν με παρρησία της θέσεις που θα έπρεπε να είχαν ως ορθόδοξο κόμμα, τόσο θα τους αποστρέφεται ο πιστός λαός. 
Όσο το τολμούν, τόσο θα παίρνουν ευλογία από τον Θεό.


Η εποχή που τα πρόβατα ακολουθούσαν πιστά τον «τσοπάνη», τελείωσε. Υπάρχει το διαδίκτυο, δεκάδες ομάδες viber, μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όσο είναι ακόμη ελεύθερα) ευτυχώς οι πιστοί ενημερώνονται  και αφυπνίζονται τόσο για τους «ποιμένες» τους και τις προδοσίες πίστεως, όσο φυσικά και για τους πολιτικούς μας.

ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα λοιπόν ...

Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

ΥΓ. Θυμίζουμε αντίστοιχο περιστατικό (προηγούμενη ανάρτησή μας):
ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ μαθήτρια Λυκείου εξύβρισε τον Χριστό και την Παναγία μας και η έμπρακτη απάντηση ορθόδοξης χριστιανής μαθήτριας.

4 σχόλια:

labitochromis είπε...

Καλή είναι η κριτική, αλλά όχι η πρόκληση ηττοπάθειας στους αναγνώστες. Στο κάτω κάτω, λαϊκοί είναι, όχι επίσκοποι. (Εκείνο "το πρόβατα και ο τσομπάνης", θα πρέπει να αναφέρεται σε κληρικούς).

Να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι αλάθητοι, αλλά άνθρωποι εμπαθείς, όπως όλοι μας. Να μην ξεχνάμε ακόμη, ότι είναι οι μόνοι άνθρωποι που μέσα στο κοινοβούλιο μιλάνε για ορθοδοξία και για αγίους, για την οικογένεια και τους πολύτεκνους.

Δεν λέω να καταργήσουμε την κριτική. Λέω να σκεφτούμε σε τι χάλι μας έφερε εμάς τους χριστιανούς ο πολυ- κομματισμός.

Και να θυμόμαστε ότι η ομολογία είναι ζητούμενο και όχι αυτονόητο για τους ορθοδόξους. Αν ήταν αυτονόητο, δεν θα είχαμε ολόκληρη τάξη προσκλαιόντων (lapsi στα λατινικά), οι οποίοι παρέμεναν στο νάρθηκα για χρόνια μέχρι να τελειώσει ο κανόνας τους.

Σίγουρα ο Χριστός δεν θέλει να προσκολληθούμε σε ανθρώπους. "Μη πεποίθατε επ' άρχοντας επί υιούς ανθρώπων", μας λέει το ψαλτήρι. Και "ο δοκών εστάναι βλεπέτω μη πέσει ", μας θυμίζει ο απ. Παύλος.

Μπορούμε, όμως, να κάνουμε μια κριτική με καλή διάθεση. Και να δικαιολογούμε. Όχι, φυσικά, την διπροσωπία (όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο άρθρο) , αλλά ό,τι και όσο μπορεί ο καθένας να δικαιολογήσει, ώστε να μας δικαιολογήσει κι εμάς ο Χριστός.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Τελικῶς, προκύπτει τό ἐρώτημα: Ὑπάρχει πολιτικός πού νά ἔχῃ μείνει ἀκλόνητος εἰς τάς θέσεις του; Ἀκόμη καί ὁ ὄντως ἐκλεκτός, ὁ καλύτερος εἰς τήν «βουλήν» θά ἔλεγα, Καρδιοχειρουργός κ. Ν. Παπαδόπουλος ἐνεφανίσθη «ἀπολογούμενος» γλοιωδῶς εἰς τόν Λιάγκαν γιά κάτι πού οὔτε ἔπραξεν οὔτε κἄν ὑπενόησε (τήν δῆθεν προτροπήν δι' ἄσκησιν «βίας»)!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς labitochromis:
1) Εύστοχοι και ουσιαστικοί οι σχολιασμοί σας, ευχαριστούμε για τη συνεισφορά.
2) Τσοπάνης γίνεται και ο αρχηγός του κόμματος. Ή και το κονκλάβιο του κόμματος. Δεν είναι απαραίτητα πατριάρχης ή επίσκοπος.
3) Πολιτική σημαίνει εξουσία. Δόξα. Σε κάποιες περιπτώσεις κ χρήμα -πέρα από τη διαπλοκή και τις δημόσιες σχέσεις.
Είναι σαν το βάζο με το μέλι.
Πρέπει να έχει πολύ υψηλές ηθικές αρχές κάποιος για να αντέξει να μην βάλει το δάκτυλο μέσα.
4) Γι αυτό και από κάποια στιγμή κ μετά συμπορεύεται με το ψέμα.
Μπροστά στον στόχο, καταπατείται τελικά κάθε πρότερη ηθική αξία. Κι έτσι καταλήγουν -ή ξεκινάνε!- ο ένας τραβάει την καρέκλα του άλλου.
Τα είδαμε στην Νίκη, όπως τα είδαμε στο παρελθόν κ στη Χρ.Αυγή.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς Δημήτριο Χατζηνικολάου:
Πράγματι ήταν εσφαλμένη η εμφάνιση του κ.Παπαδόπουλου για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν τα ΜΜΕ αφού φάνηκε ως απολογούμενος.
Νομίζουμε ότι θα μπορούσε και αυτός να επικαλεστεί τα παραδείγματα από την εκκλησιαστική μας ιστορία.
Θυμίζουμε ακόμη το λάθος να μην ψέξει δημόσια τον πρέσβη του Ισραήλ στην επιτροπή ΑλληνοΙσραηλινής Φιλίας, για τα εγκλήματα στη Γάζα.

ΥΓ. Επειδή κάποια πράγματα μοιάζουν πολύ συντονισμένα για να είναι αληθινά, προβληματιστείτε για την χθεσινοβραδινή συνέντευξη Νατσιού στον Ευαγγελάτο, στην οποία προσπάθησε να φανεί υπερασπιστής του "χαστουκιού" αλλά και δήθεν προστάτης των Σπαρτιατών (εκλογοδικείο και υποψηφιότητα στο Ευρωκοινοβούλιο).

Σήμερα, λίγες ώρες μετά, βγήκαν οι δικαστικές αποφάσεις που στέλνουν τους βουλευτές "σπίτι" και δεν τους επιτρέπουν να κατέβουν για την ευρωβουλή.

Θυμίζουμε την αντίστοιχη ερώτηση του Ευαγγελάτου στον Νατσιό:
μήπως κλείνετε το μάτι προσπαθείτε να προσεταιριστείτε τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών;
Καρδιογνώστες δεν είμαστε, αλλά με τόσο δόλο που έχουμε δει, έχουμε κάθε λόγο να επιφυλασσόμαστε.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.