" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, η αλληλεγγύη μεταξύ ορθοδόξων αδερφών νικά την δικτατορία της Νέας Τάξης!

Πριν 2 βδομάδες, ως ιστολόγιο, με δική μας πρωτοβουλία, αισθανθήκαμε το χρέος να κάνουμε έκκληση οικονομικής στήριξης για συναγωνιστή από την Αλεξανδρούπολη, που  καταδικάστηκε σε αρκετούς μήνες φυλάκιση, πρόστιμο και κάλυψη των δικαστικών εξόδων στις 2 από τις 3 δίκες που αφορούσαν την άρνησή του να στείλει την κόρη του στο σχολείο λόγω των επιβαλλόμενων μέτρων επί κορονοϊού (υποχρεωτικές μάσκες σε μικρά παιδιά, υποχρεωτική δήλωση σε πλατφόρμες αμφιβόλου αξιοπιστίας κλπ). 

Στην 1η δίκη όπως είχαμε γράψει, είχε αθωωθεί αλλά με την ίδια ακριβώς κατηγορία, στις 2 επόμενες καταδικάστηκε. Διαβάστε αναλυτικά εδώ:

Μπροστά στην αδικία της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν μόνο του. ΕΚΚΛΗΣΗ για βοήθεια.
https://opaidagogos.blogspot.com/2024/07/blog-post_19.html


Με τη βοήθεια του Τριαδικού μας Θεού, μετά την έκκλησή μας, «Μαζεύτηκαν 1680 ευρώ από αδέλφια και αδελφές που θα δωθουν στα δικαστήρια και τα πρόστιμα»!

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους στήριξαν την πρωτοβουλία και συνέδραμαν είτε οικονομικά είτε με τις προσευχές τους (το πιο σημαντικό) είτε όσους αναδημοσίευσαν την έκκληση σε ιστολόγια ή Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

 

Ακολουθεί (χωρίς καμμία διόρθωση) η ευχαριστήρια επιστολή από τον συναγωνιστή Χρυσοβαλάντη Α.

 

«Εις όνομα του Πατρός του γιου και του Αγίου πνεύματος. Αγία τριάς σώσον ημάς.

 Χριστός Ανέστη χαρές μου . Αγαπητά αδέλφια εν Χριστώ.  Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους σας για την βοήθεια σας και την στιρηξη. 

Σε αυτούς τους δύσκολους και χαλεπους καιρούς . Που οι αντίχριστες δυνάμεις, προσπαθούν να κάμψουν κάθε αντίσταση. Σε αυτούς καιρούς που η ανθρωπότητα έχει χάσει τον δρόμο ο προς το φως . Που μερικοί προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθιες της οικογένειες μας . Και προσπαθούμε να μην προδωσουμε την πίστη και τον Χριστό μας .Που με νύχια και με δόντια πολεμάμε πολλά και ποικίλα προβλήματα . Προβλήματα κοινωνικά , οικογενειακά, και πνευματικά . Σε προσωπικό επίπεδο αλά και σε κοινωνικό.

Η νέα τάξη πραγμάτων προσπαθεί λυσσαλέα να συντρίψει και να αφανήσει , πατρίδα , οικογένεια και τον Κύριο μας τον Χριστό. Πράγμα που φαίνεται όλο και ποιο πολύ . Γιατί πλέων χωρίς ντροπή δρουνε και ανοιχτά μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου . Εμείς πλέον έχουμε την αποστολή να αντισταθούμε σε όλα αυτά .

Θα δούμε πόλους διωγμούς και θα εισπράξουμε το μίσος του κοσμου τούτο .γιατί όπως λέει ο ίδιος ο Χριστός. Δεν υπάρχει δούλος ανώτερος από τον κύριο του . Και εφόσον τον Χριστό μας μίσησαν και εμάς θα μισήσουν.

Για αυτό σαν εκκλησία του Χριστού , σαν χριστιανοί ορθόδοξοι πρέπει  να είμαστε κοντά ο ένας με τον άλλον .να γίνουμε αγάπη , στήριξη , και λάδι και κρασί για την πληγές του διπλανού μας . 

Αυτό ένιωσα και εγώ με την οικογένειά μου . Που χάρη με την βοήθεια σας πήραμε μια ανάσα. Νιώσαμε την ζεστασιά και ότι δεν είμαστε μόνοι .
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πάντες για της προσευχες σας. Για την οικονομική στήριξη και το πνευματικό υλικό που ελαβαμε. 

Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ζεστασιά που νιώθω . Πολεμάμε όλοι το τέρας αυτό μαζί . Κανείς δεν είναι μόνος . Σήμερα εγώ αύριο εσείς . Και θα πρέπει όλοι να είμαστε μαζί .

Προσεύχομαι να μην λυγίσουμε,να μην πτοήσουμε, να μην παραδωσουμε την ψυχή μας , να  μείνουμε όρθιοι εν Χριστώ. Προσεύχομαι να μην προδωσουμε ποτέ τον Κύριο μας τον Ιησού Χριστό.

Σας εύχομαι καλή λευτεριά,να έχετε όλοι καλή ομολογία μπροστά στο φοβερό βήμα του Χριστού. Να έχετε καλον παράδεισο. Γιατί ξέρω ότι από το υστέρημα σας με βοηθήσατε . Και αυτό θα πει αγάπη . Γιατί θυσιάσατε. Σας ευχαριστώ όλους γνωστούς και αγνώστους.

Σας ευχαριστούμε πολύ χρυσοβαλαντης , Δέσποινα και Αναστασία . Και η μάνα μου Δέσποινα.

Μαζεύτηκαν 1680 ευρώ από αδέλφια και αδελφές που θα δωθουν στα δικαστήρια και τα πρόστιμα.

Η Παναγία μαζι σας να πρεσβεύουν όλοι οι άγιοι για εσάς και της οικογένειες σας .

ΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΆΜΕΩΝ»

 

Κλείνουμε επισημαίνοντας δύο προτάσεις από τα λόγια του συναγωνιστή:

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ζεστασιά που νιώθω . Πολεμάμε όλοι το τέρας αυτό μαζί . Κανείς δεν είναι μόνος . Σήμερα εγώ αύριο εσείς . Και θα πρέπει όλοι να είμαστε μαζί.»

«Σας εύχομαι καλή λευτεριά,να έχετε όλοι καλή ομολογία μπροστά στο φοβερό βήμα του Χριστού.» 

Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

https://opaidagogos.blogspot.com/2024/08/blog-post_5.html

 


Νεότερη Ενημέρωση (6/8/2024, 10 πμ):

Όπως μας ενημέρωσε σήμερα ο Χρυσοβαλάντης, μόλις έλαβε άλλα 300 ευρώ, συνολικά δηλαδή 1980 ευρώ.
ΔΕΝ χρειάζονται άλλα χρήματα.
Σας ευχαριστεί πολύ.



Θυμίζουμε αντίστοιχες πρόσφατες εκκλήσεις μας (οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί) :


ΕΚΚΛΗΣΗ για βοήθεια.
https://opaidagogos.blogspot.com/2024/06/blog-post_13.html


Αθήνα: Κάλεσμα συμπαράστασης σε εκπαιδευτικό που αντιστάθηκε στις «υποχρεωτικότητες»
https://opaidagogos.blogspot.com/2024/06/blog-post_23.html

ΕΚΚΛΗΣΗ σε ΒΟΗΘΕΙΑ: Η ελληνόψυχη Πομάκα Αϊσέ Ιμάμ, χρειάζεται την βοήθειά μας.
https://opaidagogos.blogspot.com/2024/04/blog-post_29.html


Έκκληση από ομάδα Viber (για τα δικαστικά έξοδα και την ανάγκη παρουσίας κόσμου στα Δικαστήρια μετά την σύλληψη του διοργανωτή της ειρηνικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας ενάντια στο gay pride):
https://opaidagogos.blogspot.com/2024/06/blog-post_29.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.