" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα και οικονομική κρίση

Η οικονομική κρίση, πού μαστίζει την Πατρίδα μας, έχει επηρεάσει τη ζωή όλων μας.
Άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο αισθάνεται τις οδυνηρές επιπτώσεις της.



Εξ αιτίας της κρίσεως, τις ήμερες αυτές προ των Χριστουγέννων οι ψυχές των ανθρώπων, αντί να αισθάνονται χαρά, ειρήνη και ευτυχία για τα μεγάλα και χαρμόσυνα γεγονότα του αγίου Δωδεκαημέρου, πού πλησιάζουν, αισθάνονται κατάθλιψη, ανασφάλεια, ανησυχία, μελαγχολία, απόγνωση


Χιλιάδες συνάνθρωποι μας είναι άνεργοι, πολλοί έβαλαν λουκέτο στα καταστήματα τους, άλλοι αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους, άλλοι έχασαν σε πλειστηριασμό το σπίτι τους, άλλων κατάσχεσε ή τράπεζα το αυτοκίνητο τους, άλλοι στερούνται ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως και δεν μπορούν ν' αγοράσουν τα φάρμακα τους και άλλοι (δυστυχώς συμβαίνει και αυτό) φεύγουν μετανάστες στο Εξωτερικό.



Πώς να μιλήσει κανείς στους ανθρώπους αυτούς για Χριστούγεννα; 
Με τι διάθεση θ' ακούσουν για τα πνευματικά, όταν στερούνται τα υλικά και αγωνιούν και στενάζουν για τα βιωτικά;

Και όμως, ίσως αυτή να είναι ή πιο κατάλληλη στιγμή.
Διότι όσο επικρατούσε ευημερία, καλοπέραση και ευδαιμονισμός και oι άνθρωποι ζούσαν μέσα στις ηδονές και διασκεδάσεις, τις χαρτοπαιξίες, τα καζίνα και τα ρεβεγιόν, οι καρδιές ήταν σκληρές και οι ψυχές ομοίαζαν με χωράφια άγονα, χέρσα και εγκαταλελειμμένα από τούς ιδιοκτήτες τους.

Τώρα όμως, πού το αλέτρι της θείας Προνοίας μέσω της οικονομικής κρίσεως τις όργωσε βαθιά, και τα δάκρυα ποτίζουν και μαλακώνουν το χώμα, τώρα το έδαφος είναι πλέον έτοιμο να δεχθεί τον θείο σπόρο και να καρποφορήσει.

Μήπως άλλωστε αυτός δεν είναι και ο κυριότερος λόγος, για τον όποιον ο Θεός επιτρέπει τις διάφορες θλίψεις και δοκιμασίες στη ζωή μας;
«Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»Δεκέμβριος 2010
Πηγή 

Περισσότερα κείμενα για τα Χριστούγεννα θα βρείτε επιλέγοντας την αντίστοιχη ετικέτα του Ιστολογίου μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.