" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μουσικές ανάσες από τραγούδια που αγαπήσαμε! Συλλογή.

Όμορφα χριστιανικά τραγούδια.
για τους πιο νέους, μπορούν να αποτελέσουν όμορφες ανάσες δροσιάς! 
για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, για να θυμόμαστε τις παλιές όμορφες στιγμές...

Κάναμε μια συλλογή μετά από μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Κάθε πρόταση για συμπλήρωση της συλλογής είναι ευπρόσδεκτη.


Χαρωπές Φωνές - ΧΜΟ


τώρα που η νυχτιά Σου (νυχτερινή προσευχή)


Στου Χριστού Μας Το Λιμάνι - ΧΜΟ


Αγάπη ~ Χριστιανικά Τραγούδια


Ένα παιδί ~ Χριστιανικά Τραγούδια


Στη γη λίγο ουρανό ~ Χριστιανικά Τραγούδια


Ο καλός ποιμένας - (Ι. Κουντουράς)


Ιδού αποστέλλω υμάς - (Ι. Κουντουράς)



και μερικές κάπως πιο δυναμικές προτάσεις:
ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ


ΘΕΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ


ΚΑΝΕ ΘΕΕ ΜΟΥ....


Πριν σχεδόν 10 χρόνια εμφανίστηκαν οι "Ελεύθεροι", που άφησαν σίγουρα και αυτοί τη δική τους μουσική πινελιά στο χριστιανικό τραγούδι :


ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ - Αν με δεις



ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ - Όταν κλαίει η ψυχή σου



ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ - Όταν σβήνουν τα φώτα του κόσμου



ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ - Φίλε μου είμαι χάλια



ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ - Να μπορούσαμε να γίνουμε παιδιά


Και επειδή οι εξελίξεις τρέχουν,
δείτε και νέα τραγούδια, με στίχο που προβληματίζει και αρκετά πιο διαφορετικούς ρυθμούς (ίσως τα 2 τελευταία τραγούδια "ξενίζουν" κάποιους, ας αφήσουμε όμως κάθε τι να υπάρχει, ίσως κάποιες ψυχές, κυρίως νέων, να βρουν εκεί το στυλ και το ρυθμό που τους ταιριάζει περισσότερο)
Δείτε τα λοιπόν :

Νέα Εποχή - John Wu


"Stay" -JAMSTER [Seraphim]
(η σελίδα του Έλληνα ράπερ Σεραφείμ στο facebook:  εδώ)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα πολύ ωραία εκτός από τα τραγούδια των παπαροκάδων γιατί είναι ο ρυθμός είναι σατανική ροκ και δεύτερον αφού είναι μοναχοί και παπάδες δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν τέτοια. Λερώνουν το ράσο. Αφήστε οι κληρικοί απαγορεύεται να εμπλέκονται με οτιδήποτε κοσμικό. Το επιτίμιο είναι καθαίρεση. Α και ο τα τραγούδια του ράπερ. Τι ράπερ αυτά είναι ανοησίες. Απ'έχουν κάτι εκατομμύρια έτη φωτός από την πνευματική ζωή. Ενώ τα άλλα της Ορθόδοξης Αδελφότητας «Η Ζωή» και του «Σωτήρ». Είναι και κάτι άλλα των κατασκηνώσεων του αειμνήστου π. Αυγουστίνου Καντιώτη πιθανόν και γενικά της Αδελφότητός του «Ο Σταυρός».
Να 'στε καλά!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό συμβαίνει δυστυχώς συχνά:
Ταυτίσαμε τον χριστιανισμό με τις ιδιοτροπίες μας.
Ότι τυχαίνει να μας αρέσει εμάς είναι "χριστιανικό".
Ότι δεν μας αρέσει ... "στο πυρ το εξώτερον". Για "καθαίρεση".


Δείξε λίγη ανοχή φίλε
Δεν σε υποχρέωσε κανείς να ακούς ραπ.
Σε κάποιους αρέσει. Ειδικά σε νέους.
Δεν μπορεί να είμαστε όλοι ίδιοι.

Ομοίως και για τους Ελεύθερους. Καλώς ή κακώς, έγραψαν μια ιστορία στο χριστιανικό τραγούδι, χιλιάδες κόσμος αγάπησε τα τραγούδια τους.
Οι άνθρωποι πάντα πέφτουν. Δεν υπάρχουν αλάθητοι άνθρωποι. Αλλά τα τραγούδια τους είναι μια έκφραση, μια επικοινωνία με το Θεό, ένας προβληματισμός.
Άφησε τον καθένα να προσεγγίζει τον Θεό με το δικό του τρόπο.


Άκου ότι σ αρέσει, ένα δείγμα έβαλαν οι άνθρωποι από διάφορα μουσικά ρεύματα. Πες τους ένα ευχαριστώ για την ποικιλία και άκου ότι σ αρέσει.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν αγαπητέ ανώνυμε ευχαριστώ για τις ευλογίες'' σου.
Οι ελεύθεροι είναι ιερείς και απαγορεύεται να κάνουν οτιδήποτε κοσμικό. Και αυτό είναι κοσμικό. Και ο ιερέας που θα εμπλακεί με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κοσμικό σύμφωνα με το Ιερό Πηδάλιο καθαιρείται. Τώρα αν εσύ βάζεις ανώτερους τους προβληματισμού του κάθε ανθρώπου για επικοινωνία με τον Θεό και κατώτερη την Ορθόδοξο Παράδοση τι να σου πω. Αυτά δεν είναι Ορθόδοξα πράγματα. Τι προβληματισμούς μου λέτε εσείς. Μετά να γίνουμε σαν τους αιρετικούς που κάνουν ότι τους γουστάρει. Οι παπικοί βγάζουν γυναίκες ''κληρικούς'', βάζουν τα σκυλιά στους ''ναούς'' τους. Οι προτεστάντες με τη δική τος τη μουσική. Μη γίνουμε και εμείς λοιπόν χειρότεροι από αυτούς. Στην Ορθοδοξία δεν χωράνε οι προβληματισμοί του ενός και τ' αλλουνού. Στην Εκκλησία χωράει μόνο το θέλημα του Θεού. Και πρέπει να ζούμε σύμφωνα με το θέλημα Του. Η επικοινωνία με τον Θεό γίνετε με την προσευχή, την Θεία κοινωνία, και με τις πράξεις σύμφωνα με το θέλημα του Θεού που μας φέρνουν πιο κοντά στον Θεό. Κανείς δεν υποχρεώνεται να τα κάνει αυτά απλά αν δεν τα κάνει θεληματικός θα απομακρύνετε από τον Θεό και αυτό δεν είναι άλλο από την κόλαση. Δεν είπα βέβαια ότι θα πάτε στην κόλαση, ούτε εγώ στον παράδεισο. Αλίμονο μην παρεξηγηθούμε έτσι, αυτά τα ξέρει μόνο ο Θεός. Αλλά θέλω να σας πω πως μέσα στον χώρο της εκκλησία δεν επιτρέπεται ούτε ροκ, ούτε ποπ. Και αυτά δεν είναι δικά μου λόγια. Ψάξτε, ακούστε, διαβάστε. Η ποπ και η ροκ είναι σατανικός ρυθμός μουσικής και αν ψάξετε θα το διαπιστώσετε. Επίσης πρέπει να ξέρετε πως η θυσία του Κάιν δεν έγινε δεκτή. Διότι ο Κάιν την έκανε λάθος και όχι με το θέλημα του Θεού. Έτσι και η ''χριστιανική'' ποπ και ροκ. Φαντάζεστε τους Αγίους και την Παναγία μας να τραγουδούν τέτοια πράγματα πέρα από τις δοξολογίες που ψέλνουν όλοι τους αυτή τι στιγμή στον Κύριο μας τον Ιησού Χριστό; Δεν είπα πως είναι κανείς αλάθητος μόνον ο Θεός είναι. Άλλωστε δεν τους κατηγόρησα για τις μουσικές που έβαλαν τους διαχειριστές του ιστολογίου, τους συμβούλεψα μόνο πως δεν είναι Ορθόδοξες αυτές οι μουσικές. Ούτε κατηγορώ αυτούς που τις τραγουδάνε. Ο Θεός θα τους κρίνει. Εγώ όμως μπορώ να πω πως δεν είναι Ορθόδοξες οι μουσικές αυτές. Να ξέρετε πως έχετε λάθος αν επιμείνετε πως έχω εγώ λάθος.
Να 'στε καλά

Γιώργος Εκπαιδευτικός Χαλκίδα είπε...

Νομίζω ότι ο ανώνυμος παραπάνω είναι ολιγον τι κομπλεξικός. Δυστυχώς αυτό το κλίμα καλλιεργείται δυστυχώς μέσα σε ορισμένες αδελφότητες. Έχουμε καταντήσει την Ορθοδοξία μας έναν στείρο Ηθικισμό-Πιετισμό με μια νομικίστικη αντίληψη περί Θεού που παραπέμπει σε προτεσταντισμό. Η Ορθοδοξία μας χαρακτηρίζεται από το αυθόρμητο και το πηγαίο. Επιτέλους ας το καταλάβουμε.

Ανώνυμος είπε...


"τα τραγούδια των παπαροκάδων γιατί είναι ο ρυθμός είναι σατανική ροκ και δεύτερον αφού είναι μοναχοί και παπάδες δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν τέτοια. Λερώνουν το ράσο. Αφήστε οι κληρικοί απαγορεύεται να εμπλέκονται με οτιδήποτε κοσμικό. Το επιτίμιο είναι καθαίρεση. Α και ο τα τραγούδια του ράπερ. Τι ράπερ αυτά είναι ανοησίες. "


Χρειάζεται απάντηση ή σχολιασμό η τοποθέτηση του 1ου ανώνυμου;;;
Χρειάζεται να παιδεύεσαι να εξηγήσεις σε κάποιον την κοινή λογική;
Δεν υπάρχει καν στοιχειώδη νοημοσύνη;

Δυστυχώς μερικοί το μόνον που έμαθαν μέσα στην εκκλησία είναι να παπαγαλίζουν συνθήματα και κανόνες. Πόσο ταλαίπωροι είναι και οι ίδιοι και οι υπόλοιποι στους οποίους θέλουν να επιβάλλονται.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.