" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

η Φλώρινα βγάζει ακόμη ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ: Ο μητροπολίτης Φλωρίνης ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΖΕΙ και ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ τους πιστούς! Αφίσες, φυλλάδια, συλλήψεις σήμερα στη Φλώρινα. Ο πιστός λαός επιτέλους ΑΝΤΙΔΡΑ!

Δημοσίως συγχαίρουμε όσους αντέδρασαν στο σημερινό συλλείτουργο στον μητροπολιτικό ναό της Φλώρινας με τον οικουμενιστή μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο (που την προηγούμενη μέρα ήταν στην Λέσβο με τον Πάπα). 

Συγχαρητήρια σε όσους έβαλαν αφίσες, μοίρασαν φυλλάδια, 
αλλά κυρίως στα 2 παλικάρια που συνελήφθησαν επειδή φώναξαν "Ανάξιος" 
και παρέμειναν για ώρες κρατούμενοι (μέχρι να λήξουν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρου). Έτσι αντιλαμβάνεται την "ελευθερία του λόγου" η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι προστατεύει τους νεροκουβαλητές της ΝΤΠ.
Σήμερα, η προδοσία που γίνεται στην πατρίδα μας, γίνεται και στην Ορθόδοξη εκκλησία. 
Η ελπίδα γεννιέται. Ο πιστός λαός ΑΝΤΙΣΤΕΚΤΑΙ. 
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο Αυγουστίνος Καντιώτης: 


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ! 

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΣΕ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΔΕΣΠΟΤΗ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ!

ΟΙ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.

Ο ΚΑΤΑΜΕΣΤΟΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΑΔΕΙΑΣΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΝΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ!!! 

ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 22ΧΡΟΝΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΠΟΥ ΦΩΝΑΞΑΝ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΔΕΣΠΟΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-4-2016 ΣΥΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟ.

Τοιχοκολήθηκε ἡ παρακάτω ἀφίσα, ποὺ ἐνημέρωνε τον πιστὸ λαό. 
Το πρωΐ τὶς ξέσχισαν ὅλες. Μία γλύτωσε σὲ κεντρικό δρόμο τῆς Φλώρινας τὴν φωτογραφίσαμε καὶ τὴν δημοσιεύουμε.

Κάποιοι πιστοί μοίρασαν φεϊβολάν γύρω ἀπὸ τὸν μητροπολιτικό ναό, ποὺ γινόταν τὸ συλλείτουργο. Δυστυχῶς
δὲν ἔμεινε κανένα φεϊβολαν γιὰ νὰ τὸ δημοσιεύσουμε.

Διαβάστε τὴν ἀνοιχτὴ ἐπιστολὴ καὶ τὰ 67 σχόλια, σὲ φλωρινιώτικη ἰστοσελίδα (εδώ), γιὰ νὰ δεῖτε τῆς ἀντιδράσεις τοῦ πιστοῦ λαοῦ, ποὺ ἀγωνίζεται γιὰ νὰ μὴ χάσει τὴν πίστη του.


Δείτε ακόμη:
Θερμή παράκληση του π. Νικολάου Μανώλη προς τον μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο 



Κλείνουμε με ένα σχόλιο (που είδαμε εδώ):
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΝΕ ΕΠΙΛΈΓΕΤΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟ.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΕ ΕΝΑΝ τιτουλάριο επίσκοπο ανύπαρκτης επισκοπής, 
μιας κατ επίφαση εκκλησίας 
που εκμεταλλευόμενη την όποια συναισθηματική φόρτιση απέμεινε στον θνήσκοντα πλέον Ελληνισμό, 
ξεπουλά -έναντι Κύριος είδε ποίου αντιτίμου- την Ορθόδοξη πίστη.



Για τον μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο και την επίσκεψη του (μετά την στην Λέσβο (Πάπα)) στην Φλώρινα, γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα :



8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολη τη νυχτα η αστυνομια εβγαζε τις αφισες και εψαχνε τους ενοχους.
Στη συνεχεια ο πιστος λαος της Φλωρινας απουσιαζε επιδεικτικα απο τον ναο και ελαχιστοι μονο ...κοσμικοι, ως συνηθως, εκκλησιαστηκαν.
Ο ναος ειχε πολλους αστυνομικους με πολιτικα και μολις ακουστηκαν τα πρωτα ΑΙΣΧΟΣ και ΑΝΑΞΙΟΣ εναντιον του Ελπιδοφορου, συλλειτουργουντος με τον "αφωνο ως ιχθυ και απραγο ως βατραχο" γεραλεο Θεοκλητο Πασσαλη, ωρμηξαν και συνελαβαν τους πρωτους...φωνασκουντας.
Ο Λαμπρυνιαδης που νομιζε οτι στη Φλωρινα δεν ζει πλεον ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ Αυγουστινος, την ...πατησε, κατα το κοινως λεγομενον και θα φυγη απο την Φλωρινα σαν ....βρεγμενη γατα!!! αποδοκιμαζομενος οχι μονο απο τον λαο της Φλωρινας, αλλα και απο τον ανυστακτα αγρυπνουντα απο τον Ουρανο ΑΘΑΝΑΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ.
ΑΠΟ ΤΟ http://apotixisi.blogspot.gr/2016/04/blog-post_61.html

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ. ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΒΑΛΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, Ή ΕΜΠΙΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ. ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΥΠΑΤΖΗΔΕΣ.
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε όσους αντέδρασαν και αρνήθηκαν να λειτουργηθούν εκεί. Αυτό πρέπει να κάνουν οι απανταχού ορθόδοξοι χριστιανοί.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, η μητρόπολη Φλώρινας, ο δήμος και ο σύλλογος Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ "τα κατάφεραν" να δημιουργήσουν σάλο με την επιεικέστατα άφρονα επιλογή τους! Η συγγνώμη από την πλευρά τους είναι μονόδρομος!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Η Καντιωλατρεία καλά κρατεί.!
Για τον γέροντα τους που συλλειτούργησε και φίλησε το χέρι ενός άλλου "οικουμενιστή" κουβέντα.!

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Πότε έκανε κάτι τέτοιο ό Καντιωτης κακομοίρη;;;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δυστυχώς στο διαδίκτυο πρέπει να αποδεικνύεις σε κάθε ανόητο ανώνυμο ότι δεν είσαι "ελέφαντας".

Το ποιος ήταν ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης
που τα 'βαλε με δεσποτάδες, με πατριάρχες, με αιρετικούς (Γιαχωβάδες, παπικούς, οικουμενιστές),
με βασιλιάδες και με κομμουνιστές και με αριστερούς και με χουντικούς
το ξέρουμε όλοι.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ οι ΣΠΙΘΕΣ που κυκλοφόρησε να τις δημόσιες καταγγελίες του (προασπίζοντας πατρίδα και ορθοδοξία) για τις αυθαιρεσίες όλων των παραπάνω.

Ήταν ένα καθάριο διαμάντι, μια τόσο αγνή ψυχή, που δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν ένα αληθινό ψεγάδι να τον κατηγορήσουν για κάτι αληθινό.

Ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης είχε αφεντικό τον Θεό. Σ αυτόν έδινε λογαριασμό κάθε βράδυ. Και ήταν και κατά της ανωνυμιογραφίας!

Ανώνυμος είπε...

Ήταν κατά της κακής ανωνυμιογραφίας, αυτής που συκοφαντούσε και χώριζε ανδρόγυνα ή αδικούσε αθώους. Όχι αυτής που έλεγε την αλήθεια. Αβυσσώδης διαφορά μεταξύ ανωνυμιογραφίας κακής που αυτήν δεν ήθελε ο Μητρ. Φλωρίνης και της καλής ανωνυμιογραφίας που στηρίζει το δίκαιο.

Μην τα μπερδεύουμε αυτά.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.