" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ “ΔΙΩΓΜΟΥ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ”




Για τα χθεσινά ΕΚΤΑΚΤΑ γεγονότα στο Άγιον Όρος γράψαμε (ἐδῶ)


Την ώρα που ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος,
  • στην Ελβετία, παραδέχθηκε πως η Σύνοδος της Κρήτης αναγνώρισε το παγκόσμιο συμβούλιο “εκκλησιών” ως έναν απ' τους πυλώνες της οικουμενικής κίνησης και 
  • κατηγόρησε ως φονταμενταλιστές και φανατικούς όσους αντιδρούν στην ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τους μη ορθοδόξους κρίνοντας πως “αξίζουν καταδίκης” (αντίθετα με τα όσα διαβάζουμε στον ΙΕ΄κανόνα της πρωτοδευτέρας συνόδου),

  • την ώρα που απροκάλυπτα ομολογεί τις οικουμενιστικές πεποιθήσεις του συμπροσευχόμενος στην μοναστική κοινότητα Ταϊζέ στην Γαλλία με καθολικούς και διαμαρτυρόμενους,


  • την ώρα που ετοιμάζεται να συναντήσει τον πάπα Φραγκίσκο στην Αίγυπτο καθώς και τον μουφτή της χώρας μοιράζοντας μηνύματα αγάπης και ειρήνης,
  • την ώρα που διοργανώνεται επιστημονική ημερίδα για την διάδοση των αποφάσεων της ψευτοσυνόδου της Κρήτης στην αίθουσα τελετών της μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και τέλος

  • την ώρα που κάποιοι πατέρες που αποτειχίσθηκαν συντελούν με την ανοχή τους στην εγκατάσταση της αιρέσεως (εξαιτίας της εμμονής τους στην οικονομία μη λαμβάνοντας υπ' όψιν την ιερά μας Παράδοση) απαξιώνοντας τους αγιορείτες πατέρες που προσπαθούν να διατηρήσουν το ορθόδοξο φρόνημα καθαρό μεταλαμπαδεύοντάς το με λόγια και με έργα σε όλους εμάς τους εφησυχασμένους και αδρανείς πιστούς,

  • πληροφορούμαστε άναυδοι από έγκυρες πηγές μέσα από το Περιβόλι της Παναγίας, την συνέχιση του διωγμού των αγιορειτών Πατέρων αυτήν την στιγμή στο Άγιο Ορος. 
  • Με λύπη μαθαίνουμε την παράνομη διαγραφή απ' το μοναχολόγιο των μοναχών Ιλαρίωνος, Ιωσήφ και Μακαρίου της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου και την μη παράδοση της εφέσεων που επιδόθηκε από δικαστικό επιμελητή στην Μονή, από την Μονή στην κοινότητα του Αγίου Όρους.
  • Η αστυνομία καθίσταται συνεργός των διωκτών την στιγμή που προσαγάγει Ιερομόναχο στο αστυνομικό τμήμα και εκφοβίζει τους εκδιωκόμενους με επαναλαμβανόμενες επισκέψεις στα κελιά τους.
  • Μαθαίνουμε επίσης για την κατάσχεση και απειλή παρακράτησης αυτοκινήτων των υπό δίωξη μοναχών (χορηγουμένων σ' αυτούς από πιστούς λαϊκούς για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους αναγκών) αφού αναγκαστικά αυτά γράφονται στην μονή μετά την είσοδό τους και παραμονή τους σ' αυτήν (Ι. Μ. Κουτλουμουσίου).
  • Ο εκφοβισμός συνεχίζεται με την παράνομη καταστροφή κλειδαριών των κελιών, δέσμευση των προσωπικών τους αντικειμένων και την συνεχή ενόχλησή τους.

Δυστυχώς δεν κοινοποιείται τίποτα στον τύπο και οι αγιορείτες πατέρες εκδιώκονται -τον καιρό της αγάπης και της ειρήνης, σύμφωνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη- χωρίς δίκη και απολογία.

Με την σιωπή μας γινόμαστε συνυπεύθυνοι.
ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ.

Ορθοδοξία”



Σχόλιο:
Στο θέμα της Δίωξης Αγιορειτών, αναφερθήκαμε αρκετές φορές (όλα ξεκίνησαν μετά την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης), Δείτε τις αναρτήσεις μας, στην αντίστοιχη ετικέτα ή κάνοντας κλικ εδώ.

Το Κουτλουμούσι είχε πρόσφατα βάλει ως στόχο τα αυτοκίνητα και τα κελιά των κελιωτών που διέκοψαν την μνημόνευση.

Ίσως, μετά την υποχώρηση του π.Θεοδώρου Ζήση -και των 2 συν αυτώ- από την καθαρή γραμμή της διακοπής εκκλησιαστικής κοινωνίας με τους αιρετικούς, και τις δημόσιες αντιπαραθέσεις με τους αγιορείτες για την (καθόλα πετυχημένη) εκδήλωση στο Ωραιόκαστρο, οι οικουμενιστές
και τα φερέφωνα τους ΑΠΟΘΡΑΣΣΥΝΘΗΚΑΝ. Κυριολεκτικά λύσσαξαν. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι "Δαιμονίστηκαν".

Θυμίζουμε ότι πριν 2 μήνες καταδικάστηκαν ηγούμενος και μοναχοί της Βατοπεδίου. 
Τα "σκυλιά" του Βαρθολομαίου ελέγχουν τα πάντα (δικαστική, αστυνομική, κρατική εξουσία).
Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο: Τον πραγματικά Ορθόδοξο ποίμνιο. 
Ήρθε η ώρα των πιστών.

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν διαβάζω για διώξεις μοναχών οι οποίοι απαρνήθηκαν τους πάντες και τα πάντα για την αγάπη του Χριστού, θυμάμαι πάντα τον βίο του Αγίου Νεκταρίου… Δεν γνωρίζουμε πίσω από την εικόνα ενός ανθρώπου αν κρύβεται ένας Αγιος ή ένας Μάρτυρας… Ο Χριστός όμως γνωρίζει!

΄΄Όταν το χέρι του Εισαγγελέα, που κουνούσε τον Άγιο Νεκτάριο, ξεράθηκε΄΄

Ο Εισαγγελεύς πήρε την κατάθεσιν και την επομένην πήγε αγριεμένος στην Αίγινα με δυό χωροφύλακες. Παρεβίασε την πόρτα, παρά τους κανονισμούς του Μοναστηριού, και μπήκε κατ’ ευθείαν στο διαμέρισμα του Αγίου. Οι Μοναχές αναστατώθηκαν και άρχισαν να κλαίνε…
Ο Δεσπότης σηκώθηκε με το συνηθισμένο Χριστιανικό του χαμόγελο να τους υποδεχθή.
Ο Ανακριτής έξω φρενών, είπε εις τον εβδομηκονταετή τότε γέροντα:
– Βρε παληοκαλόγηρε!… που είναι τα παιδιά που κάνεις; (Επηκολούθησε αισχροτάτη φράσις). Αυτά κάνεις εδώ πέρα; Κατόπιν τον έπιασε από το ράσο και τον απειλούσε, λέγοντας:
– Θα σού ξεριζώσω τα γένια τρίχα-τρίχα.
Ο Άγιος δεν έβγαλε λέξι. Μόνον με το χέρι του έδειχνε ψηλά και έλεγε:
– Βλέπει ο Θεός. Ξέρει ο Θεός!
Και πράγματι! «έστι δίκης οφθαλμός, Ος τα πανθ’ ορά». Ο ασεβέστατος Εισαγγελεύς σε μια εβδομάδα αρρώστησε βαρειά. Είχε τρομερούς πόνους από την αρρώστια του…
Το χέρι εκείνο, που επίασε και κουνούσε τον Άγιο, ξεράθηκε…
Τότε το συναισθάνθηκε και ζήτησε να τον πάνε μπροστά στον Άγιον, να τον συγχωρέση.
Πράγματι τον πήγαν. Έπεσε στα πόδια του Αγίου, μαζί με την γυναίκα του και ζητούσε να τον λυπηθή…
Ο Άγιος προσευχήθηκε στο Θεό πολύ. Ήταν ο μακάριος ανεξίκακος και μακρόθυμος.
Τον συνεχώρησε με την καρδιά του. Του Εισαγγελέως ωστόσο… έπειτα από δύο χρόνια του κόψανε το χέρι…
Εκείνο το χέρι που κουνούσε, από το γιακά του ράσου, τον Άγιο…
Το Μοναστήρι του όμως, παρ’ όλα αυτά, (τις συκοφαντίες) επρόκοψε. Εν τω μεταξύ η Αδελφότης εμεγάλωσε, γιατί προσετέθησαν και άλλες Αδελφές και μάλιστα μορφωμένες.
Έγινε ένα πνευματικόν κέντρον, που ξεκούραζε ψυχικά και φώτιζε τους ανθρώπους…
«Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσιν»

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.