" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΕΤΡΩΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΞΥΛΟ Ο ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ…


 Ποιος να του το’λεγε του Λεωνίδα, ότι κάποια, έστω πολλά, χρόνια μετά από τότε που φώναξε «Μολών Λαβέ» στους Πέρσες, ότι ένας απόγονος του, θα έτρωγε μπουνιές επειδή τόλμησε να φορέσει ένα μπλουζάκι με τη φράση του Σπαρτιάτη βασιλιά…  Αυτό ήταν το έγκλημα του φοιτητή…

Βλέπετε, στην Ελλάδα του 2017 μ.Χ. το να φορέσεις ένα μπλουζάκι που αναγράφει πάνω «Μολών Λαβέ» ή ακόμη… χειρότερα που έχει πάνω την ελληνική σημαία, αντί να σου δίνει το δικαίωμα να έχεις το κεφάλι ψηλά με υπερηφάνεια, ενδεχομένως να σου κοστίσει και τη ζωή!

Κάποιοι θα πουν ότι ο Χρήστος ήταν απλά άτυχος. Πως βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. Προσωπικά λέω ότι αυτός είναι ο εύκολος δρόμος για να αποφύγεις να δεις την αλήθεια.
Και η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα έχει γίνει πια το βασίλειο της αλητείας, της ξεφτίλας και της ασέβειας σε κάθε τι ελληνικό και ελληνοπρεπές.

Το ότι κάποιοι τύποι που αυτοπροσδιορίζονται ως «αναρχικοί», πλάκωσαν ένα παλικαράκι στο ξύλο, επειδή φόρεσε μια μπλούζα με το «Μολών Λαβέ» στο στήθος, δεν είναι θέμα ατυχίας. Είναι θέμα ανοχής σε ένα φαινόμενο επικίνδυνο. Ένα φαινόμενο που όσο το επιτρέπουμε και ως Κράτος και ως Κοινωνία, όχι απλά θα θεριεύει αλλά θα εξελιχθεί σε… καθεστώς.

Όταν ο Έλληνας στην ίδια του την πατρίδα δεν θα μπορεί να κρεμάσει τη σημαία στο μπαλκόνι του ή να κυκλοφορεί ελεύθερα φορώντας στο στήθος ότι τον κάνει να νιώθει περήφανο, θα είναι πολύ αργά για δάκρυα…   

Κι όταν ο κάθε «άπλυτος» στο όνομα της ιδεολογίας του καίει αυτό που εσύ κι εγώ θεωρούμε ιερό ή δέρνει έναν νέο άνθρωπο που τόλμησε να πει με τον δικό του τρόπο «Μολών Λαβέ», θαρρώ πως δεν φτάσαμε πια στο σημείο μηδέν αλλά ακόμη παρακάτω… Στον πάτο. Η Ελλάδα έχει γίνει πια το άντρο των μπαχαλάκηδων. Το βασίλειο του «τίποτα». Μια χώρα που ο πατριωτισμός πια δεν επαινείται αλλά τιμωρείται…

Προφανώς και σε αυτό ευθύνη δεν έχουν μόνο οι τύποι που πλάκωσαν στο ξύλο τον πιτσιρίκο… Έχουν κι αυτοί που σηκώνουν τη σημαία για το κοντάρι… Αυτοί που καπηλεύονται την πατρίδα για να πουλήσουν μπραβιλίκι… Πείτε «ΟΧΙ» και στους δύο! Κι αντιδράστε, πατριώτες… Αντιδράστε όσο είναι ακόμη καιρός!

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη πριν από μέρες όταν ένας νεαρός που φορούσε ένα μπλουζάκι με την επιγραφή «Μολών Λαβέ», πέρασε με
το ποδήλατο του από ένα μέρος όπου βρίσκονταν αναρχοαυτόνομοι. Τον σταμάτησαν του έσκισαν το μπλουζάκι και τον έσπασαν στο ξύλο! Συγχαρητήρια!
Υπό Νίκου Συρίγγου 
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 

Σχόλιο:
Στο θέμα αναφερθήκαμε ήδη, εδώ.

4 σχόλια:

SCRIPTA MANENT είπε...

scripta---manent.blogspot.gr

4 χρόνια απο την προβοκάτσια με 2 νεκρούς «εθνικιστές»

SCRIPTA MANENT είπε...

Μήν τους φοβάσαι,
στον φόβο σου ποντάρουν.

Ανώνυμος είπε...


> ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΖΕΙ ..ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΠΛΗΩΣΕΙ ,
.. ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ !!

> Η Επιστολή Walter Radermacher - Γεωργίου αποκαλύπτει το μαγείρεμα χρέους
-> https://emprosdrama.blogspot.gr/2017/11/walter-radermacher.html

> Ολόκληρη η έκθεση που στέλνει στο σκαμνί την συμμορία του μνημονίου!
* ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
* ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η «ΠΟΡΤΑ» ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

-> http://emprosdrama.blogspot.gr/2017/11/blog-post_7.html

Ανώνυμος είπε...

Προκειμένου να τιμάμε την Μνήμη των Προγόνων μας σε κάθε περίπτωση οι Τρόποι είναι οι εξής κατ'εμέ
Α)Στις Εθνικές Επετείου ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΥΨΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για ένα 4ήμερο δηλαδή την 28η Τουλάχιστον 2 Ημέρες πριν και ΟΧΙ τελευταία Στιγμή ή Ακόμα Χειρότερα Καθόλου..Β) Μαθαίνοντας την Αληθινή Ιστορία της Ελλάδος ΟΧΙ βάση των Γνωστών Κομματικό-Ιδεολογικών Αγκυλώσεων/Παθογενειών του Συστήματος της Μεταπολίτευσης αλλά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΧΙ την Κομματική Ερμηνεία της Ελληνικής Ιστορίας Γ)Με τις Παρελάσεις Μαθητικές ή Στρατιωτικές Τονώνεται το Πατριωτικό/Φρόνημα+Ιστορική Μνήμη των Παιδιών και κατ'επέκταση των Στρατευμένων + του Λαού.Αυτά βέβαια για να γίνουν Πραγματικότητα...απαιτείται η Ελλάδα να Κυβερνηθεί απο Ομάδα Ελλήνων στην Ψυχή&Συνείδηση Μακριά απο Κόμματα+Στοές...να Επανέλθει Ταχύτατα η Εθνική Παιδεία αν θέλουμε να μιλάμε για Ελλάδα-Έλληνες-Ελληνικό Έθνος..Κατά τα άλλα στο κομμάτι της Έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας στα Μπαλκόνια μετά λύπης μου θα πω βιωματικά (Αν εξαιρέσουμε κάποιες γειτονιές-Περιοχές που υπάρχει Μεγαλύτερο Εθνικό-Πατριωτικό Φρόνημα) ότι ο Μέσος Νεοέλληνας είναι Πλήρως Εκφυλισμένο Είδος Μεταλλαγμένου Τύπου με Εκμαυλισμένη Συνείδηση...Κοινωνική-Εθνική...Στην Γειτονιά μου εδώ και 15 Χρόνια που έχουμε πάει 2 με 3 Μετρημένοι Βάζουνε Σημαία στις Εθνικές Εορτές....οι άλλοι Απαθείς-Αδιάφοροι-Αφελληνισμένοι-Ελληνόφωνοι...(και βέβαια έχουμε και τους Αλλοδαπούς-Λάθρο κτλ.αλλά αυτοί δεν προσμετρώνται διότι είναι άλλης Φυλής)οπότε για εμένα ΣΑΦΩΣ και ΔΕΝ φταίει η Κοινωνικό-Οικονομική Κρίση των τελευταίων Ετών αλλά ότι έγραψα πιο πάνω...ο ΕΛΛΗΝΑΣ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΦΤΑΙΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Διότι έχει Απωλέσει την Εθνική του Ταυτότητα-Συνείδηση..αυτή είναι η δικιά μου Αλήθεια..την Αντιπαλεύω όσο μπορώ..κατά καιρούς συναντάω Άτομα που επικοινωνούμε σε αυτό το επίπεδο αλλά ως εκεί αυτό είναι το Όριο....δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο...ή δεν θέλουν/θέλω ίσως;;;.....ο καθένας είναι πνιγμένος στα θέματά/Σκέψεις του....Όμως ΓΑΜΩΤΟ ΤΟ Κ@#Α%Ο ΜΟΥ ΔΕΝ πάει άλλο.....πως το λένε....Νισάφι πια...!!!απλά Ελληνικά Μιλάω...Αιωνία τους η Μνήμη σε όλους όσους έπεσαν τότε Υπέρ Πίστεως&Πατρίδος+Υπέρ βωμών&Εστιών Αξιωματικούς-Υπαξιωματικούς-Στρατιώτες-Αντιστασιακούς!!! Πολέμησαν για ΕΛΛΑΔΑ τις Αρχές&Αξίες της και ύστερα για οτιδήποτε άλλο.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.