" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, 17:00 μμ. ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. ΟΧΙ στη ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ του Θέατρου "ΑΚΡΟΠΟΛ"


ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 

ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΚΡΟΠΟΛ" 

ΟΔΟΣ: ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 9, στάση μετρό: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 & ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 17:00 μμ 

Mόνο 100 άτομα είμασταν το προηγούμενο Σ/Κ και με ελάχιστο ράσο 

Βίντεο:
(σχόλιο ο Παιδαγωγός: Στο βίντεο, στο 1:05, ο "μαύρος" Ιούδας, ελέγχει τον Κύριο μας λέγοντας "πες το δεν είσαι Θεός".)

ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΑΙΝΙΑΣ

(Σύμφωνα με Iστοσελίδα News 247) : "Στο έργο κεντρικό πρόσωπο είναι ο Ιούδας, για πρώτη φορά είναι η δική του σκοπιά που μετράει και όχι αυτή των Γραφών. Ο ανυπόμονος επαναστάτης, ανατρεπτικός ιδεαλιστής, κοινωνικά ευαίσθητος. Στο "Jesus Christ Superstar" δεν έχει θέση ο Υιός του Θεού, αλλά ο συναισθηματικός και "ανθρώπινα" ανασφαλής Ιησούς που δεν γνωρίζει πώς να διαχειριστεί τους καρπούς της διδασκαλίας του, πέφτοντας στην παγίδα ενός "ανθρώπινου" ναρκισσισμού, που τον παρασύρει σε λανθασμένες επιλογές και "ανθρώπινες" αδυναμίες. Εμφανίζεται η Αγία Μαρία Μαγδαληνή, όχι στα γόνατα ως πόρνη να ζητάει συγχώρεση, ούτε πίσω του ως γυναίκα που πρέπει να αντιληφθεί τη θέση της, αλλά δίπλα του. Ως σύντροφος και έμπιστη που προσπαθεί να τον βοηθήσει, να τον ερμηνεύσει και να τον αγαπήσει, όπως όταν στο "I don't know how to love him" τραγουδάει τον έρωτά της για τον Ιησού που "είναι άντρας, είναι απλά ένας άντρας και είχα πολλούς άντρες μέχρι τώρα", κλείνοντας με τους στίχους "τον θέλω τόσο, τον αγαπώ πολύ". "

(Σύμφωνα με Aθηνόραμα ) : "Ο Ιούδας δεν παρουσιάζεται ως προδότης αλλά ως ένας επαναστάτης που νιώθει προδομένος από τον καθοδηγητή του και του το ανταποδίδει παραδίδοντάς τον με τη σειρά του στις αρχές"

Eπίσης, έχουμε την διακωμώδηση του Κυρίου, με έντονη μουσική και χορούς, με τίτλους superstar ή "ο Ιησούς των χίπυς" και των λουλουδιών, που διαβάζουμε σε άλλα σάιτ.
Τέλος, υπάρχει βεβήλωση του Τιμίου Σταυρού, με τον τρόπο που απεικονίζεται στην διαφήμιση του έργου.



ΣΧΟΛΙΑ

Γιατί τόσες δεκαετίες δεν κάνανε γελοιοποίηση και "αλλοίωση" προς κάποιον μεγάλο του θεάτρου, π.χ τον Κάρολο Κουν ή την Μελίνα ; Απλά γιατί εκεί αισθάνονται μεγάλο σεβασμό, ενώ εδώ βγάζουνε την αδιαφορία ή την εμπάθεια και το μίσος τους, απέναντι σε Εκείνον που έδωσε το πιο ταπεινό παράδειγμα και θυσιάστηκε για αυτούς. 
Ή γιατι δεν κάνουνε τοσες δεκαετίες κάτι τέτοιο προς τον Μωάμεθ ; Μήπως γιατί θα ψάχναμε μετά τα κεφάλια τους σε κάποιο χαντάκι ; 

Προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια να δείξουνε αυτό το έργο και στην τηλεόραση την Μ. Βδομάδα. Αν δεν αντιδράσουμε, θα γίνει αυτό, όπως και πολλά άλλα και ήδη γίνονται πολλά...

Η διαμαρτυρία θα συνεχίζεται (ανάλογα και με τις εξελίξεις) κυρίως κάθε Σ/Κ

(το έργο παίζεται σχεδόν καθημερινά, σε διαφορετικές ώρες κι όσοι μπορούν να προσέρχονται), όταν θα γίνεται μαζικότερη διαμαρτυρία.



ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΩΝ…. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Η ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ!) 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ, 
ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ… 
ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ… ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΠΙΣ! 
ΑΙΣΧΟΣ! ΑΛΗΤΕΣ!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ 

Οἱ βλασφημίες θὰ γυρίσουν στὰ κεφάλια ὅλων μας, ἀν μείνουμε ἀδιάφοροι
ΑΙΣΧΟΣ ΑΛΗΤΕΣ!!!



Ρωτήσανε τὸν ἅγιο Κοσμᾶ: Πότε θὰ ἔρθουν δύσκολες ἡμέρες στο Ἔθνος μας, και ἀπήντησε· -Ὅταν οἱ Ἕλληνες βλασφημάνε τον Θεό. Δεν ὑπάρχει ἄλλο χειρότερο. Ἐγώ δὲν θεωρῶ ἕλληνα, αὐτὸν ποὺ βλασφημᾶ. Ἀντίχριστος εἶναι. Έλεγε ὁ ἁγιος Κοσμᾶς ὁ Αιτωλός· Ηβρίζεις τη μάνα μου, σε συγχωρῶ,ηβρίζεις τὸν πατέρα μου σε συγχωρῶ. Κόβεις τ᾽ αυτιά μου; Σὲ συχωρῶ. Μὲ σκοτώνεις; Σε συγχωρῶ. Βλαστημᾶς τὸν Χριστὸ καὶ τὴν Παναγιά; Δὲν ἔχω μάτια να σε δῶ... (Ἀπόσπσμα ὁμιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, στις 15-7-1990, στις κατασκηνώσεις τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως. Πρὸς τοὺς ἐπισκέπτας ἀδελφοὺς μας Κυπρίους)

Ενημέρωση (από εδώ), από την αποψινή διαμαρτυρία
(Παρασκευής 23/2/2018):


"και απόψε ήρθαν 40 -50 χριστιανοί να ομολογήσουν τον Χριστό, με παρακλήσεις και χαιρετισμούς"
Το Σαββατοκύριακο -που υπάρχει και το επίσημο κάλεσμα- πιστεύουμε ο κόσμος θα είναι πολλαπλάσιος.
Τι πιο ωραίο να κάνουμε τους χαιρετισμούς της Παναγιάς ΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ τον Κύριο μας.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Οι προηγούμενες (4) αναρτήσεις μας για το θέμα:

4. Και ο π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς καλεί τους πιστούς να αντιδράσουν στο βλάσφημο έργο που θα παίζεται μέχρι το Πάσχα στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς μήνυσε την παράσταση «Jesus Christ – Super Star»

3. Μηνύσεις κατά όλων των συντελεστών της παράστασηςJesus Christ Superstar για παραβίαση των άρθρων 198 και 199 του Ποινικού Κώδικα (Κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος. ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

2. ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛ. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ. 3 Βίντεο (αντιδράσεις Παρασκευής). Βίντεο από την είσοδο του π.Κλεομένη στο θέατρο (χθες Σάββατο). ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ.

1. ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΚΡΟΠΟΛ ΞΕΚΙΝΑΕΙ " Η ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ KAI ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ " JESUS CHRIST SUPERSTAR " ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙ Σ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ..... ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ , ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.facebook.com/eedap/posts/1746681382057217
Ποια είναι αυτή η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου;

Ανώνυμος είπε...

'Όλοι Εκεί!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ παιδαγωγέ μήπως πρέπει να προγραμματιστεί και μία συγκεκριμένη Κυριακή για πανελλαδική ειρηνική διαμαρτυρία-ομολογία,για να έρθουνε και άλλοι χριστιανοί από μακρινές πόλεις της ελλάδας και το εξωτερικό?

SCRIPTA MANENT είπε...

EKTAKTO - ΣΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ ΜΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ - Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΦΑΝΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Nα κάνουμε μια πανελλαδική πορεία διαμαρτυρίας-ομολογία κατά των βλάσφημων ταινιών και κατά της βλασφημίας γενικότερα!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως όσοι διαμαρτύρονται είναι φονταμενταλιστές;

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.