" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΚΡΟΠΟΛ ΞΕΚΙΝΑΕΙ " Η ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ KAI ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ " JESUS CHRIST SUPERSTAR " ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙ Σ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ..... ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ , ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ....


ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ...... ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ.....

ΑNEΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ Η ΒΛΑΣΦΗΜΗ , ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ " JESUS CHIRST SUPERSTAR "

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 9 . Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 9μ.μ 

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΤΙΣ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 64 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ , ΜΕΡΕΣ , ΩΡΕΣ κ.λ.π ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ , ΓΙΑΤΊ ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. 

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ NA ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΡΓΑ , ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ , ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ GAY , ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 , ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ , ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ , ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΣΕΒΕΙΑ ΩΣ ΜΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ. 

ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ , ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ , ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.


ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΧΛΕΥΑΖΑΝ ΩΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ , ΩΣ ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΑΘΡΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΩΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ , ΚΛΗΡΙΚΟΙ , ΜΟΝΑΧΟΙ-ΕΣ , ΛΑΙΚΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΚΡΟΠΟΛ " ΣΤΙΣ 7 μ.μ 2ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 9μ.μ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΧΤΕΙ. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ. 
neataksi.blogspot.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ.....


Το Κείμενο που ακολουθεί το πήραμε από την ιστοσελίδα News 24/7........


....Η ανατρεπτική ροκ όπερα "Jesus Christ Superstar" που ασχολήθηκε με την ανθρώπινη διάσταση του Ιησού, αγκάλιασε τη γυναίκα Μαρία Μαγδαληνή και αποκατέστησε την πλεκτάνη που έστησε η Εκκλησία στον Ιούδα

Το "Jesus Christ Superstar", η πασίγνωστη ροκ όπερα σε μουσική του Andrew Lloyd Webber και λιμπρέτο του Tim Rice, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1970 σε LP, με θέμα την τελευταία εβδομάδα της ζωής του Ιησού – από την είσοδο στα Ιεροσόλυμα μέχρι και την Σταύρωση – σε μια τελείως καινούργια και τολμηρή προσέγγιση του Θείου δράματος, απελευθερωμένη από την εκκλησιαστική "μεταφυσική" και επικεντρωμένη στην ανθρώπινη – και αληθινή – πλευρά των πρωταγωνιστών της. 

Στο έργο των Webber and Rice κεντρικό πρόσωπο είναι ο Ιούδας, για πρώτη φορά είναι η δική του σκοπιά που μετράει και όχι αυτή των Γραφών. Ο ανυπόμονος επαναστάτης, ανατρεπτικός ιδεαλιστής, κοινωνικά ευαίσθητος – και καθόλου τυχαία μαύρος στην ταινία του Jewison – Ιούδας δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον εκκλησιαστικό "προδότη" που πλήρωσε την αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός αποδιοπομπαίου τράγου, όταν στηνόταν στα Ευαγγέλια το "αφήγημα" της καινούργιας θρησκείας, με απώτερο σκοπό να ξεχωρίσει μια κι έξω η ανθρώπινη και άρα αμαρτωλή φύση, από τη θεϊκή υπόσταση του Ιησού.

Στο "Jesus Christ Superstar" δεν έχει θέση ο Υιός του Θεού, αλλά ο συναισθηματικός και "ανθρώπινα" ανασφαλής Ιησούς που δεν γνωρίζει πώς να διαχειριστεί τους καρπούς της διδασκαλίας του, πέφτοντας στην παγίδα ενός "ανθρώπινου" ναρκισσισμού, που τον παρασύρει σε λανθασμένες επιλογές και "ανθρώπινες" αδυναμίες. Αυτό από μόνο του ήταν αρκετό να φρικάρει εκκλησίες και παπάδες, αλλά οι Webber και Rice το χόντρυναν και άλλο, βάζοντας δίπλα στον Ιησού την Μαρία Μαγδαληνή. Όχι στα γόνατα ως πόρνη να ζητάει συγχώρεση, ούτε πίσω του ως γυναίκα που πρέπει να αντιληφθεί τη θέση της, αλλά δίπλα του. Ως σύντροφο και έμπιστη που προσπαθεί να τον βοηθήσει, να τον ερμηνεύσει και να τον αγαπήσει, όπως όταν στο "I don't know how to love him" τραγουδάει τον έρωτά της για τον Ιησού που "είναι άντρας, είναι απλά ένας άντρας και είχα πολλούς άντρες μέχρι τώρα", κλείνοντας με τους στίχους "τον θέλω τόσο, τον αγαπώ πολύ". Ντελίριο "ασέβειας"! 

Και βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το έργο σταματάει στη Σταύρωση. Δεν υπάρχουν αποκαθήλωση και ταφή, αλλά πάνω απ’ όλα δεν υπάρχει Ανάσταση. 

Ο συμβολισμός είναι κάτι περισσότερο από φανερός και ευθύς: ο τελευταίος σταθμός είναι ο θάνατος, αυτή είναι η ανθρώπινη κατάληξη. Τα παρακάτω περισσεύουν ή απλά δεν ενδιαφέρουν. Αυτή η ωμή "παράλειψη" χαρακτηρίστηκε από πολλές Εκκλησίες ως βλασφημία.

Έτσι κι αλλιώς το "Jesus Christ Superstar", είτε ως LP, είτε ως θεατρική παράσταση, είτε ως κινηματογραφικό έργο, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την "οργανωμένη" θρησκεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Καταρχήν η απόδοση και μόνο του Θείου Δράματος με τις φόρμες της ροκ μουσικής θεωρήθηκε προκλητική από τους φανατικούς χριστιανούς. Από την άλλη, οι Εβραίοι χαρακτήρισαν το όλο concept σφόδρα αντισημιτικό και το καταδίκασαν απερίφραστα. Αλλά και πολλοί μη συντηρητικοί κύκλοι αντιμετώπισαν καχύποπτα το γεγονός ότι ο Norman Jewison στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου έδωσε στον μοναδικό μαύρο πρωταγωνιστή, το ρόλο του Ιούδα. 

Από την άλλη, η χριστιανική εκκλησία στο σύνολό της δεν μπόρεσε να χωνέψει το συμπαθητικό προφίλ με το οποίο παρουσιάζεται ο Ιούδας, ούτε φυσικά και την επιθετική του στάση απέναντι στον Ιησού. Το κράξιμο έγινε ακόμα πιο μεγάλο όταν ο Tim Rice τόλμησε να δηλώσει ότι "είδαμε τον Χριστό όχι σαν Θεό, αλλά σαν το σωστό άτομο, στον σωστό τόπο, την σωστή στιγμή". Οι "δικοί μας" βέβαια δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι σε όλα αυτά.

Έτσι, στην πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα, το παπαδαριό μαζί με εξοργισμένους πιστούς μαζεύτηκαν έξω από τους κινηματογράφους δημιουργώντας επεισόδια και καταφέρνοντας να αναβάλλουν τις προβολές, κάτι που τελικά έγινε λίγο καιρό αργότερα αποκλειστικά στο "Αττικόν". 

Να προσθέσουμε εδώ ότι άπειρες φορές που η ταινία είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί από την τηλεόραση λίγο πριν ή μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, συνάντησε πάντα την αναχρονιστική αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, αφήνοντας όλους όσους ήθελαν να την παρακολουθήσουν, στο έλεος των χολιγουντιανών υπερπαραγωγών του Σεσίλ ντε Μιλ, του Φράνκο Τζεφιρέλι και των ομοίων τους... 



Η ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 
" JESUS CHRIST SUPERSTAR" 



ΦΡΙΞΟΝ ΗΛΙΕ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΞΟΝ ΓΗ.....
Σχόλιο:
Όταν ανέβηκε η ίδια παράσταση πριν πολλές δεκαετίες στην Αθήνα, η νεολαία του π.Αυγουστίνου Καντιώτη πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες. Η αίθουσα γέμιζε με διαμαρτυρομένους που δεν επέτρεπαν την διεξαγωγή της.

Θυμάστε τι έγινε όταν πήγαν να παίξουν την ταινία "Ο τελευταίος πειρασμός" στην Αθήνα; Πάλι κάποια παλικάρια έδωσαν την μάχη. 

Τώρα οι "χριστιανοί" έγιναν "συνετοί". Δεν θέλουν "φανατισμούς" και "ζηλωτικά". Οι σημερινοί χριστιανοί έχουν βολευτεί μια χαρά. Δεν θέλουν να εκτίθενται..

Όσοι πιστοί.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"




Νεότερη Ενημέρωση (9/2/2017, 10:45 μμ):
Διαρκής ενημέρωση εδώ από την 1η ημέρα των αντιδράσεων και συνεχώς :

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα υπάρχει λεωφορείο από Θεσσαλονίκη;

Ανώνυμος είπε...

Στα συλαλητηρια για το ονομα της μακεδονιας μας ετρεξαν αμετρητο πληθος . μεχρι και ρασοφοροι εδειξαν την παρουσια τους για να δειξουν οτι ειναι κοντα στον λαο . Σε αυτο βδελυγμα για να δουμε ποσοι ρασοφοροι ποσο πληθος και ποσα λεωφορια θα πανε να μην επιτρεψουν να παιχτει αυτο το σατανικο κατα του γλυκητατου μας χριστου ???? Ασχος.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλές οι επισημάνσεις σας σχετικά με τη βλάσφημη παράσταση και μπράβο σας.

Όμως το ειρωνικό ύφος για τους "Χριστιανούς που έγιναν συνετοί και δε θέλουν φανατισμούς και ζηλωτικά" δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί πουθενά! Το κάνετε συχνά αυτό στα άρθρα σας.

Υπάρχουν "αναρίθμητοι" στη κυριολεξία πιστοί εκεί έξω που αναζητούν εναγωνιωδώς έναν πραγματικό ηγέτη - οδηγό - παράδειγμα Ορθοδοξίας, ο οποίος αυτή τη στιγμή ΔΕΝ υπάρχει.

Φαντάζεστε λοιπόν πως η ειρωνεία που αποτυπώνεται στα κείμενά σας στοχοποιεί ίσως και πολλούς συνανθρώπους μας που αντιλαμβάνονται ορθά τη σημερινή κατάσταση αλλά δεν μπορούν να κατασταλάξουν στο τι ακριβώς είναι το Ορθόδοξο και πραγματικά ευάρεστο στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό ώστε να το πράξουν χωρίς ενδοιασμούς...

Στυλιανός είπε...

Αίσχος και δυσωδία, σκώληκες. Γιατί ασχολούνται με τον Κύριο μας και δεν ασχολούνται με τον Μωάμεθ η Βούδα;

Ανώνυμος είπε...


Αν θέλετε δημοσιεύστε το.

https://diodotos-k-t.blogspot.gr/2018/02/450-400-4-1924-1994.html

Ανώνυμος είπε...

πρεπει να διαμαρτυρηθουμε γεναια δεν παει αλλο η τωρα η ποτε ολος ο λαος πρεπει να κατεβει να ματαιωθει το βδελυγμα της ερημωσεως ποτε θα ξυπνησει η συνηδηση μας; μεχρι ποτε θα καθωμαστε αδρανεις; η πιστης προειγητε και αλοιμονο την σταση που θα κρατησουμε αλεξιος κ

Ανώνυμος είπε...

Καρνάβαλοι!
Από την μια θα έλεγε κάποιος άστους να αυτοεξευτελίζονται.
Από την άλλη να υβρίζουν να ασχημονούν ασύστολα και να παραμένουμε άπραγοι είναι εκτός από αδιαφορία , δειλία (πρό πάντων αυτό) και αμαρτία!

Στα σίγουρα πάντως με αυτά τα έργα και όλα τα υπόλοιπα αντιχριστιανικά ανθελληνικά που υλοποιούν οι Ελληνες ξαναγινόμαστε οσο ποτέ άλλοτε ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!
Το παρατηρώ σε όλα τα ιστολόγια ακόμα και στα φιλελε (τα αριστερά είναι πολλά αλλά εκπροσωπούν ελάχιστους Ελληνες πια), που όποιος τολμήσει να θίξει την ορθοδοξία μας , θα πάρει άμεσα την κατάλληλη αντιρατσιστική* φάπα του!

Μόνοι τους έχουν σκάψει τον λάκο τους.
Τον νόμο μπορεί τώρα που είμαστε υπόδουλοι να μην τον φοβούνται.
Αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μείνουμε και για πολύ ακόμα σκλάβοι...

Υ.Γ.
Δεν αναφέρομαι καν στον Νόμο Του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού μας...


Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς τα άλλα ενημερωτικά ορθόδοξα μπλογκς δεν το έχουν αναρτήσει. Κοιμούνται τον ύπνον...
Είναι τόσο μικρό πράγμα όμως οι βλασφημίες;;;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως από όσο ειδα στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν αναπαριστούν την αποκαθήλωση επι σκηνης... αν τις παρατηρήσετε και εσείς! ... ας μη βιαζόμαστε να κρίνουμε κάτι που δεν έχουμε δει, όπως είπε και ο Χριστός μας: «ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλετο» . Ας δούμε λοιπόν πρώτα και μετά ας κρίνουμε, οι άνθρωποι μπορεί να το έχουν προσαρμόσει! Φιλικά!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

" ας μη βιαζόμαστε να κρίνουμε κάτι που δεν έχουμε δει, όπως είπε και ο Χριστός μας: «ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλετο»"
Κάποιοι που βλέπουνε τον σταυρό και δαιμονίζονται, που μισούν υπέρμετρα την ορθόδοξη εκκλησία,
απομόνωσαν από όλο το ευαγγέλιο το μην κρίνετε" και μας εγκαλούν για να τους αφήσουμε ήσυχους να συνεχίζουν να βλασφημούν ελεύθερα.

Ο τίτλος που αποκαλεί τον Κύριο μας "super star", πολύ καλό θεατρίνο δηλαδή, δεν σου λέει τίποτε.

Ούτε τα παρακάτω:
" σε μια τελείως καινούργια και τολμηρή προσέγγιση του Θείου δράματος, ... επικεντρωμένη στην ανθρώπινη – και αληθινή – πλευρά των πρωταγωνιστών της.

Στο έργο των Webber and Rice κεντρικό πρόσωπο είναι ο Ιούδας, για πρώτη φορά είναι η δική του σκοπιά που μετράει και όχι αυτή των Γραφών. Ο ανυπόμονος επαναστάτης, ανατρεπτικός ιδεαλιστής, κοινωνικά ευαίσθητος – και καθόλου τυχαία μαύρος στην ταινία του Jewison – Ιούδας δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον εκκλησιαστικό "προδότη" που πλήρωσε την αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός αποδιοπομπαίου τράγου, όταν στηνόταν στα Ευαγγέλια το "αφήγημα" της καινούργιας θρησκείας ...

Στο "Jesus Christ Superstar" ...
ο συναισθηματικός και "ανθρώπινα" ανασφαλής Ιησούς που δεν γνωρίζει πώς να διαχειριστεί τους καρπούς της διδασκαλίας του,
πέφτοντας στην παγίδα ενός "ανθρώπινου" ναρκισσισμού, που τον παρασύρει σε λανθασμένες επιλογές και "ανθρώπινες" αδυναμίες.
...
οι Webber και Rice το χόντρυναν και άλλο, βάζοντας δίπλα στον Ιησού την Μαρία Μαγδαληνή. Όχι στα γόνατα ως πόρνη να ζητάει συγχώρεση, ούτε πίσω του ως γυναίκα που πρέπει να αντιληφθεί τη θέση της, αλλά δίπλα του. Ως σύντροφο ...
τραγουδάει τον έρωτά της για τον Ιησού που "είναι άντρας, είναι απλά ένας άντρας και είχα πολλούς άντρες μέχρι τώρα", κλείνοντας με τους στίχους "τον θέλω τόσο, τον αγαπώ πολύ".


Εσύ εν βλέπεις ίποτε μεμπτό σε όλα αυτά.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Δυστυχώς τα άλλα ενημερωτικά ορθόδοξα μπλογκς δεν το έχουν αναρτήσει..."

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος είπε:
Άκουσες κάποιον να βλασφημάει;
Επιτίμησε τον.

Συνεχίζει; Σήκωσε το χέρι σου και χαστούκισε τον. Θα αγιάσει το χέρι σου.Τόσο φοβερό πράγμα είναι η βλασφήμια.

Αν κάποιο ιστολόγιο/ομάδα γράψει για το νέο έργο, πρέπει να πάρει θέση. Αλλά είπαμε, οι "χριστιανοί" καλομάθαμε: να καθόμαστε στο αναπαυτικό κάθισμα και να ακούμε τον ομιλητή να "γκρινιάζει" για όσα συμβαίνουν.
Ως καλοί φαρισαίοι, αυτοδικαιωμένοι που εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους, μετά πάμε σπίτι μας. Κι αφήνουμε ανεξέλεγκτη την βλασφήμια στην κοινωνία μας.

ΥΓ. Μια εβδομάδα πριν αρχίσουν οι αντιδράσεις έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον, είχαμε απευθυνθεί σε γνωστό δημοφιλή αποτειχισμένο πατέρα της Θεσσαλονίκης, που είχε κόσμο και θα μπορούσε να συνδράμει. Ούτε καν μας απάντησε. Μια βδομάδα μετά, ξεκίνησε ο π.Κλεομένης από τη νότιο Ελλάδα για να αντιδράσει ο κόσμος.

Είπαμε, είναι όμορφα να κάθεσαι και να καμαρώνεις το "κοπάδι" σου.
Που να μπλέκουμε τώρα σε αντιδράσεις, θα χει και "αστυνομία" και "κάμερες" (και ως "καλοί χριστιανοί" τι δουλειά έχουμε εμείς με αυτά; Θα γράψουμε ένα άρθρο και θα χουμε ήσυχη την συνείδηση μας ότι αντιδράσαμε)

SCRIPTA MANENT είπε...

11.34

ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ ΞΕΚΙΝΑΕΙ " Η ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ KAI ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ " JESUS CHRIST SUPERSTAR [ s.m. για να δούμε πόσοι γοχ κληρικοί θα διαμαρτυθούν;;]

scripta manent[ βλέπε στα φιλικά ιστολόγια]

...τα υπόλοιπα το βράδυ απο κοντά

Ανώνυμος είπε...

Οι πιστοί πρέπει να διαμαρτύρονται με δυναμικό τρόπο απέναντι στις βλασφημίες.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε παιδαγωγε ,...
Βεβαιως ολοι δεν ειμαστε Χρυσοστομοι ,ουτε ολοι αγιοι Νικολαοι.Τα χερια των αγιων ηταν αγια χερια.Και τα στοματα τους επισης! Ο κτηρωρ της Ι.Μονης Ιβηρων ο οσιος Ευθυμιος ο νεος,οταν καποιος Εβραιος στη συνομιλια μαζι του εξυβρισε Τον Ιησου Χριστο,ο οσιος κινουμενος απο ζηλο του ειπε ''Να κλειστει το στομα που λαλει βλασφημιες κατα Του Κυριου κ Θεου ημων '' κ ω του θαυματος,εμεινε αφωνος ο Εβραιος μεχρι που παρεδωσε την ψυχη του καθως εβγαζε αφρους απο το στομα του.
Ο καθενας διαμαρτυρεται συμφωνα με τα μετρα του,την υγεια του,την κατασταση του,την οδηγια που εχει απο τον γεροντα κ πνευματικο του,και το προσωπικο του θελημα για να'χει και τη βουληση!
Τα παντα εν διακρισει!
Πιο πανω στις αναρτησεις σχλιαζω σχετικα...π

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.