" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Και ο π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς καλεί τους πιστούς να αντιδράσουν στο βλάσφημο έργο που θα παίζεται μέχρι το Πάσχα στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς μήνυσε την παράσταση «Jesus Christ – Super Star»

Συγχαίρουμε τον π.Ευθύμιο Τρικαμηνά για την παρέμβαση του.

Όλοι οι ευσεβείς πατέρες οφείλουν να ευαισθητοποιήσουν τους πιστούς.
Δεν είναι δυνατόν ο Κύριος μας να βλασφημείται, να εξευτελίζεται και να χλευάζεται και εμείς να μένουμε άπραγοι και αδιάφοροι.

Ακούστε τον (μετά το 1ο λεπτό) :
το βίντεο είδαμε εδώ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Ο Μητροπολίτης Πειραιώς μήνυσε την παράσταση «Jesus Christ – Super Star»


Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ κατάθεσε ἐνώπιον τοῦ Εἰσαγγελέως Πρωτοδικῶν Ἀθηνῶν τήν κάτωθι Μηνυτήριον Ἀναφοράν.

Διαβάστε παρακάτω την μηνυτήρια αναφορά του Σεβασμιωτάτου:



ENΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. κ. Σεραφείμ (κατά κόσμο Χρήστου) Μεντζελόπουλου, κατοίκου Πειραιώς, Ακτή Θεμιστοκλέους αριθ. 198.

ΚΑΤΑ

Παντός υπευθύνου.

*******

Α. Με την παρούσα θέτω υπόψη Σας τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων που πρόσφατα υπέπεσε στην αντίληψή μου, τελεσθείσες και κατ’ εξακολούθηση ακόμα και σήμερα τελούμενες από τους παραγωγούς, ηθοποιούς και εν γένει συντελεστές της θεατρικής παράστασης που έχει ξεκινήσει από τις 9.2.2018 και λαμβάνει χώρα παρουσιαζόμενη στο κοινό καθημερινά, πλην των ημερών Δευτέρα και Τρίτη, στην Αθήνα, στο θέατρο Ακροπόλ, επί της οδού Ιπποκράτους 9-11, φέρει δε η θεατρική παράσταση τον τίτλο «Jesus Christ – Super Star».

Την ύπαρξη της παραπάνω θεατρικής παράστασης πληροφορήθηκα με την από 6.2.2018 επιστολή της κας Κυπραίου Παρασκευής, η οποία μου γνωστοποίησε το πρόγραμμα της παράστασης αυτής, ως και σχετικό έγγραφο υλικό περί της θεματολογίας της.

Όπως αναγράφεται στα παραπάνω έγγραφα, η παραπάνω θεατρική παράσταση περιλαμβάνει πράξεις και εκδηλώσεις χλευασμού, φράσεις απρεπείς και προσβλητικές κατά του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και γενικά κατά της επίσημης, συνταγματικά κατοχυρωμένης, θρησκείας της χώρας μας, της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.

Πιο συγκεκριμένα στην παραπάνω θεατρική παράσταση ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός παρουσιάζεται ως «χίπης», δηλαδή ως μέλος κοινότητας ευρύτατα γνωστής για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και τη χωρίς όρια σεξουαλική συμπεριφορά.

Εμφανίζεται ως άνθρωπος αμαρτωλός, ανασφαλής και νάρκισσος. Επίσης ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός παρουσιάζεται ως έχων ερωτική σχέση με την Αγία Μαρία Μαγδαληνή.

Όπως δε αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο που τέθηκε υπόψη μου κατά τα παραπάνω αναφορικά με την παράσταση (σχετ. 3), η Αγία Μαρία Μαγδαληνή παρουσιάζεται ως γυναίκα ελευθερίων ηθών, να έχει ερωτευθεί τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Β. Η παραπάνω θεατρική παράσταση είναι προφανές ότι πληροί ως προς τους παραγωγούς, ηθοποιούς και εν γένει συντελεστές αυτής την υποκειμενική και αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων που τιμωρούνται κατά τα άρθρα 198 και 199 του Ποινικού Κώδικα.

Διότι εκδηλώνει δημόσια έλλειψη σεβασμού προς το Θείο και ενέχει χλευασμό, προσβλητική, απρεπή και χυδαία έκφραση κατά του Θείου, ως τέτοιου νοούμενου ό,τι θεωρείται ιερό από την Ανατολική Ορθόδοξη του Χριστού Εκκλησία. Καθυβρίζει δε την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, αφού καθυβρίζει και κακόβουλα χλευάζει τα δόγματα αυτής, τη Θεία μορφή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, την Αγία Μαρία Μαγδαληνή, αλλά και τη Θεία Σταύρωση και Ανάσταση του Θεανθρώπου, τα οποία και διαγράφει ως δήθεν ουδέποτε να έλαβαν χώρα.

Επειδή τα παραπάνω εγκλήματα διώκονται αυτεπαγγέλτως.

Επειδή υπάρχει ανάγκη όπως ληφθούν επειγόντως μέτρα, προκειμένου να παύσει η παραπάνω θεατρική παράσταση, με την οποία καθυβρίζονται καθημερινά τα Θεία, ώστε να παύσει η συνεχιζόμενη προσβολή.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΩ

Τις κατά το νόμο δικές Σας ενέργειες για την κατά το νόμο τιμωρία των υπαιτίων.

Προσάγω δε τα παραπάνω αναφερθέντα έγγραφα, ήτοι:


• Της από 6.2.2018 επιστολής της κας Παρασκευής Κυπραίου, Κοινωνικής Λειτουργού, κατοίκου Ζωγράφου Αττικής, οδός Αλεξάνδρου Παπάγου αρ. 58 (σχετ. 1) και τα συνοδευτικά έγγραφα αυτής:
• Έγγραφο περί του προγράμματος των παραστάσεων (σχετ. 2).
• Έγγραφο περί της υπόθεσης της παράστασης (σχετ. 3).
• Έγγραφο περί της υπόθεσης της παράστασης με φωτογραφίες (σχετ. 4).
• Έγγραφο περί της έννοια τους «χίπη», ως μέλους κοινότητας με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς (σχετ. 5).

Μάρτυρες προτείνω τους:
• Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καπογιάννη του Χαραλάμπους, Πρωτοσύγκελλο,
• Αιδεσ. Πρωτοπρ. Μιλτιάδη Ζέρβα, Δ/ντη Περιοδικού. Πειραϊκή Εκκλησία,

Πληρεξούσια και αντίκλητο μου διορίζω τη δικηγόρο Πειραιά, Βαϊα Στεργιοπούλου του Βασιλείου, κάτοικο Πειραιά.

Πειραιάς, 20 Φεβρουαρίου 2018
Ο Μηνυτής
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόταση -συμπληρωματική- στις καθημερινές διαμαρτυρίες για το βλάσφημο έργο: Nα συγκεντρωθούμε όλοι οι χριστιανοί μια Κυριακή έξω από το θέατρο Ακροπόλ και να εκδηλώσουμε την λατρεία μας στον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό με συνθήματα και ύμνους και προσευχές και δάκρυα χαράς,και να βροντοφωνάξουμε σε όλους την πίστη μας και την αγάπη μας στον Θεό μας!

Αγαπητέ Παιδαγωγέ σας παρακαλούμε από καρδίας,κάντε μια τέτοια συγκέντρωση! Και φωνάξτε μας να έρθουμε όλοι!Όλοι οι αποτειχισμένοι! Και όλοι οι πραγματικοί χριστιανοί! Ανεξαρτήτως
ημερολογίου ή συνόδου!Ειδοποιήστε τους πατέρες!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και περαιτέρω εξελίξεις για το θέμα αυτό - ανοίξτε το ιστολόγιο 'Ρομφαία' σχετικά,

SCRIPTA MANENT είπε...

προς 8.07
Αυτό που πρότεινες γίνεται σχεδόν σε όλες τις παραστάσεις του διαβολοθεάτρου καθώς διαβάζονται παρακλήσεις και χαιρετισμοί της Παναγίας.
Ο πόλεμος όλοι ξέρουμε που γίνεται, οι πολεμιστές απουσιάζουν

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ευχαριστούμε. Αναρτήσαμε την μήνυση του Πειραιώς. Προηγήθηκε η μήνυση του Κυθήρων : https://opaidagogos.blogspot.gr/2018/02/blog-post_15.html

Ανώνυμος είπε...

Γράφεται ότι η βλάσφημη παράσταση θα παίζεται μέχρι το Πάσχα. Λάθος!
Και μετά το Πάσχα δυστυχώς θα παίζεται!!!
Πάσχα έχουμε 8 Απριλίου και η βλάσφημη παράσταση θα παίζεται μέχρι και 29 Απριλίου!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ανακοινώσατε πότε παίζεται η βλάσφημη παράσταση αυτή την εβδομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να εχουνε αποτελεσμα οι μηνυσεις, αν κι οι πληροφορίες μου λενε οτι ειναι δυσκολο αυτο. Ισως τωρα που ανακατευτηκαν σε μηνυσεις καποιοι Δεσποταδες της κρατουσας (για να δειξουνε οτι κατι κανουνε στα "αναιμακτα" θέματα...), να υπαρχουνε περισσοτερες πιθανοτητες. Σε καμια περιπτωση ομως δεν παρασυρομαστε και δεν σταματαμε να διαδιδουμε τη συμμετοχη στις συγκεντρωσεις διαμαρτυριας
Διαβασα και για συγκεντρωση εναντια στο μαθημα των θρησκευτικων στα Προπυλαια (διπλα δηλαδη στο ΑΚΡΟΠΟΛ) την επομενη Κυριακη 04/03. Συμμετεχουνε Π.Ε.Θ. , Εστια Πατερικων Μελετων κ.α. δυστυχώς επίσης "αναιμακτων" αντιδρασεων
Έναρξη συγκεντρωσης στις 13.00 και λογικά σε κανά τριωρο το πολυ, μετα τις ομιλιες, θα φυγουνε για πορεια στο Συνταγμα
Ενω δηλαδη οι διαμαρτυρια στο ΑΚΡΟΠΟΛ ξεκιναει στις 17.00
Δεν θα μπορουσανε να ξεκινησουνε λιγο αργοτερα και να περασουνε κι απ το ΑΚΡΟΠΟΛ ;
Σκεφτείτε να μαζευτουνε 200-300 Πιστοί κι αρκετοί Ιερωμενοι (προς χειροκρότημα)και να μην περάσουνε από διπλα, που βλασφημείται ο Κυριος...
Και ολοι οι διοργανωτες ειναι ενημερωμενοι περι ΑΚΡΟΠΟΛ....
Λυπαμαι πραγματικα για τις εκφρασεις που χρησιμοποιώ κι ελπιζω να λυπηθουνε και εκεινοι για το χαλι τους και να μας δειξουνε αλλες συμπεριφορες

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Οι ανωτερω εκφρασεις ειναι για ΠΕΘ και Χριστιανικους Συλλόγους. Για τους λοιπους διοργανωτές, όπως είναι οι Σύλλογοι πολυτεκνων, δεν γνωριζω και πιθανολογω οτι απλα ακολουθουνε το προγραμμα των αλλων.
Οποιος εχει καποια προσβαση σε αυτους, ας επικοινωνησει μαζι τους. Αντι να φυγουνε απο την αλλη μερια για πορεια στο Συνταγμα, να πανε προς τα κατω 100μ που ειναι το ΑΚΡΟΠΟΛ
Η ανακοίνωσή τους φαινεται εδω
http://entoytwnika1.blogspot.gr/2018/02/4318.html

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ είχα διαβάσει καπου για 29 Απριλίου, αλλα το δημοσιευμένο προγραμμα για κρατησεις ειναι μεχρι 25 Μαρτιου...θα δουμε

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Προς την συντακτική ομάδα του ιστολογίου: Παρακαλώ δείτε την ιστοσελίδα vimaorthodoxias.gr για νεώτερα επί του θέματος,

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο Γόρτυνος Ιερεμίας κατέθεσε μήνυση για την παράσταση «Jesus Christ Superstar»

https://www.vimaorthodoxias.gr/egrapsan-s-emas/o-gortynos-ieremias-katethese-minysi-gia-tin-parastasi-jesus-christ-superstar/

XRISTOFOROS είπε...

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛ? ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΑ ΝΤΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ : http://www.efsyn.gr/arthro/oi-stayroforoi-tis-ippokratoys-den-ehoyn-ton-theo-toys !!!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.